:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 137
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българската суперкола е готова за производство

Серийната версия на R1 на Sin Cars търси клиенти от цяла Европа
Снимка: Sin Cars
R1
Прототип на първата суперкола с основно българско участие в проектирането бе показан още през 2013 г. Сега моделът R1 на компания Sin Cars, чийто основател и управител е русенецът Росен Димитров, вече е напълно завършен и е готов за серийно производство.

Автомобилът разчита на 6.2-литров двигател на концерна General Motors. Осемцилиндровият агрегат с мощност 525 к.с. се поставя на предишното поколение на Chevrolet Corvette, като работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, производство на компанията Graziano. Благодарение на ниското си тегло - 1200 кг, и на мощния мотор машината може да ускори от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди.

Серийната версия на R1 е оборудвана с ABS, система против буксуване, регулируемо по електронен път задно антикрило и нова изпускателна система. Промените в интериора в сравнение с прототипа също са значителни - напълно нови са приборният панел и централната конзола, поставени са различен волан и модернизирана инфо-развлекателна система със сензорен дисплей. Суперколата е получила също така спортни седалки Recaro, както и климатична система.

Официалният дебют на българската суперкола пред публика е планиран за автомобилното изложение във Франкфурт през есента, като автомобилът вече обикаля градове в Европа, за да набира популярност и да търси евентуални клиенти. Самата компания вече приема поръчки за R1, като планираната цена е около 100 000 британски паунда.
Снимка: Sin Cars
R1
1437
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД