:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 124
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Бухалки, прлю-рлю-рлю

Я елате, пиленца, при Батко*

Опърлиха ни бухалчиците...:(
След кратка среща между Бойко Борисов и Михаил Миков лидерите на ГЕРБ и БСП излязоха със съобщение, че много се уважават, много искат да реформират системата на съдебната власт, но няма как да го направят заедно. Общо взето звучаха като греховно влюбени, които си казват един на друг: няма да ни разберат!

Всичко това бе изразено със спокоен тон и без огорчение.

Малко след това премиерът повиши емоционалния градус, накокържи се, така да се каже, и започна да гърми и трещи по "медиите бухалки на газовите посредници" - явно визирайки нашето скромно, но авторитетно издание, кой знае защо поставяйки ни в множествено число. Вестник СЕГА е един самотен дъб - нямаме група, не сме дори двойка бухалки като за съчетание по художествена гимнастика.

Но да цитираме точно - без вадене на бухалката от контекста. Напротив - дори ще добавим контекст за прегледност и яснота. В материалите, които толкова разстройват премиера, се твърди, че ГЕРБ играе с ДПС и че т.нар. съдебна реформа в хода на пазарлъците с парламентарните сили е толкова окълцана, че ако беше зелка, от нея би останал само кочанът - като символ на твърдостта за промени. Толкоз.

Ето как възрази министър-председателят на тези твърдения.

"Аз искам много внимателно и с голяма молба към вас, особено към тези медии бухалки на газовите посредници, които по стотици милиони на година взимаха като посредници НА ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ОТ ГАЗА, които много услужливо техните вестници стоят така в сутрешните блокове, че да се виждат най-много... Какво от реформата сме орязали? Вие ми изваждате думите от контекста. Вчера категорично защитих идеята на два въпроса, че настоявам съдиите да се избират от съдии, прокурорите от прокурори, а не общият форум да ги утвърждава.

Цяла сутрин слушах точно обратното. В медиите-бухалки на газовите посредници, които стотици милиони изгубиха на година вследствие на моите действия, се манипулира общественото мнение."

Клет репортер се опита безуспешно да зададе въпрос на Гръмовержеца, но не получи такава възможност.

"Ние не сме с ДПС - продължи уверено той. - Виждате, че търсим консенсус с абсолютно всички партии. Виждате, че цяла седмица идвам тук и говоря с абсолютно всички партии. Това искам да го знаете. И ако сте коректни медии, това трябва го подчертаете".

Репортерът пак отвори уста като гладно лястовиче, но отново не можа да зададе въпрос. Борисов каза, че повече няма да отговаря на журналистически въпроси, тръгна като ледоразбивач заедно с охраната, разбутвайки ятото репортери, а на един от тях заяви: "Не искам да те виждам повече".

***

Кратък анализ и ретроспекция. Съвсем наскоро премиерът на два пъти сравни журналистите с домашни птици. На въпрос, който не му допадна, той отговори: "Дръжте се естествено. Дайте пак отначало". Репортерката, задала въпроса, започна отначало, но той я прекъсна с думите: "Съседът ми там има едни пуйки и като им кажеш така, и те точно по същия начин звучат. Кажете сега пак, не ви обиждам, че сте пуйки, да не кажете, а просто така - прлю-рлю-рлю-лю".

След срещата с Патриотите, с които също разговаря за пустата съдебна реформа, ББ нарече колегите "патки", понеже припкаха след могъщия му корпус в опит за осъществяване на комуникация.

Всичко туй идва да каже, че премиерът явно е разочарован от пуйките, патките, бухалите и бухалките.

И очевидно предпочита компанията на репортерки пиленца. Пиленца любави, муцунки сладки и душици камбанки - не вресливи пуйки, винкели, тръби и бухалки.

Но и ние го обичаме.

________

* Заглавието е на Милко Калайджиев.
1
3513
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
22 Юли 2015 22:01
Не ми се правете, че не разбирате, бухалки с бухалки, какво иска човекът!
Може да не го е формулирал точно така, но това има предвид, сигурен съм:

Една му с билки раната върже,
друга го пръсне с вода студена,
третя го в уста целуне бърже, –
и той я гледа, – мила, зесмена!


Гдето четвърта може да му пипне мускула, то е бонус и е башка*!

* башка̀
Разг.
1. Прил. неизм. Отделен, друг, различен.
2. Нареч. Отделно, настрана. Башка луд.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД