:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 408,857,972
Активни 125
Страници 18,668
За един ден 1,302,066

Бойко Борисов: България и сега е гореща точка

 
И в момента има горещи точки на бежанците в България.Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на конференция във връзка с най-големите предизвикателства, породени от бежанската криза, пред страната ни, предаде Агенция „Фокус”. „И в момента има горещи точки на бежанците в България. Кое ви изненада, че това е новината на деня, от всичко, което съм изразил като позиция на срещата?”, коментира Борисов. „Ние и сега сме гореща точка и затова са страховете на българите, че тази вълна, това цунами, което се движи през Средиземно море и, когато всички затварят границите, то ще дойде на нашата границите”, допълни той.„По време на срещата в Брюксел казах на колегите, че ние вървим след събитията, аз изпитвам тревога от това, което ни предстои. Колкото повече огради се построят, толкова по-трудно те ще преминат в други държави. Преди да стане думата за горещата точка, има няколко предложения, които съм направил и които услужливо се премълчават. Ние в ЕС се събираме само да кажем колко милиарда трябва да отделим и къде да разселим емигрантите, друго решение, изпреварващото събитията решения не можем да вземем”, заяви Борисов. „Опитах се максимално да защитя интереса на страната и хората, поставяйки темите и проблемите точно такива, каквито са, без да противореча на хуманността на България. Нямам претенции, че съм най-умния и най-знаещия, ако има друго предложение веднага ще го приема, но това се реалностите на днешния ден.
ЕС трябва да отчита желанието ни да защитаваме Шенгенското пространство, въпреки че не сме в него. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на конференция във връзка с най-големите предизвикателства, породени от бежанската криза пред страната ни. Той коментира изразената позиция на България на Срещата на върха в Брюксел, че България е предложила да се създаде на наша територия гореща точка за бежанци. „Всеки може да интерпретира една дума, както прецени или да започне интерпретацията от там, където реши. Предлагам много от вас са чели писмото от Турция и нашия отговор, но няколко абзаца от него са важни”, заяви Борисов. Той изчете част от писмото на турския премиер Ахмед Давутоглу. ” Това е доста дълго писмо и е хубаво да го прочетете, но няма да ви губя времето, като го чета цялото. Турският премиер ме моли да споделя това писмо пред ЕС и това, което е написал. Това писмо формира и моята позиция на Европейския съвет, а там има диаметрално разположение - мнения като почнем от унгарското, което е най-твърдо и казва, че бежанец не е този, който избира в коя страна да остане. Всеки има своето право. Фокусът бе изцяло върху Италия и Гърция, но аз извадих карата на България и казах, че ще говорим за география. Нашата сухопътна граница с Турция не е по-малка, ЕС трябва да отчита желанието ни да защитаваме Шенгенското пространство, в което не сме . Трябва ли да влязат и в България 300000 бежанци, за да свикам извънредна среща и за България?”, попита премиерът. „С лошото време, което предстои тези хора няма да се върнат обратно в Сирия, а панически ще се насочат да преминават границата”, допълни той. "Този проблем генерира милиони загуби и по-слабите гранични региони не могат да се справят", допълни Борисов. "Гореща точка е център, по който легалните хора минават през нашите КПП-та. Там се взимат пръстови отпечатъци и ги настаняваме в бежански център", обясни той.Борисов обърна внимание на частта в писмото, където се говори за неотблъскването на бежанците. „Аз не бих дал заповед да се отблъскват на границата жени и деца”, подчерта премиерът.
60
3540
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
60
 Видими 
24 Септември 2015 12:40
каунь!
p.s. голямата уста се е изпуснала, все пак. въпросът е - случайно ли.
24 Септември 2015 12:41
България сега е кафява точка...
24 Септември 2015 12:44
Държавна измяна!
24 Септември 2015 12:44
Тоя дебил
24 Септември 2015 12:45
Бях се притеснил, че има грешка и ще се разминем с горещата точка.
24 Септември 2015 12:45
Oставят Бойко Борисов на власт, ако направи България „бежански“ лагер

15 септември 2015

Оставят Бойко Борисов на власт, ако приема безкрайно „бежанци“. Цената е превръщането на България в огромен лагер за нелегални имигранти от Азия и Африка. Информацията се потвърди и от множество източници.
Анализът на всички информационни източници показва, че стратегическият план за промяна, подмяна и смяна на населението на България и Европа е от огромно значение за тези, които го провеждат.

Изтъргувал си е креслото!!!
24 Септември 2015 12:47
„Аз не бих дал заповед да се отблъскват на границата жени и деца”, подчерта премиерът


Ами защо не приемаме САМО жени и деца?
24 Септември 2015 12:47
ЕС трябва да отчита желанието ни


Абе, кой обръща внимание на натегачи и блюдолизци? И 200 кила да станеш - пак няма да те забележат!
24 Септември 2015 12:48
ЕС трябва да отчита желанието ни да защитаваме Шенгенското пространство, въпреки че не сме в него.

Пръв носител на медал "Самарянин на Шенген".
24 Септември 2015 12:51

ББ продължава да е уникален - стана първият мъж с Г-точка!
24 Септември 2015 12:52
Щом ФБ реве значи господин Борисов постъпва правилно
24 Септември 2015 12:52
България сега е кафява точка.../code]
с косми околовръст...

космите са границите с бодлива тел, с които ще ни обградят комшиите, за да не бягат "бежанците" при тях, да не си помислите нещо друго...
24 Септември 2015 12:53
Разбрал, че Ахмед Давутоглу ша получава милиарди, след което решил да не остава по-назаде...
24 Септември 2015 12:53
аха, меркел си реши проблема. защото, веднъж при снети отпечатъци на бежанец, той забравя за Германия или там, засъдето иска-просто го връщат вдържавата, в която са му снети отпечатъците. и ако наистина дойдат 300 хиляди, както ББ ги бъбри, то ставаме на гореща гочка, ами направо вулканична.
толкова глупост на едно място идва в повече на всеки гражданин ина ЕС!!
паниката е обзела Брюксел и от ден на ден раждат все по- глупави и ненадеждни някакви си там планове. Че и по сталински- ако не щете, санкции и глоби!!
24 Септември 2015 12:53
Ами защо не приемаме САМО жени и деца?


Все пак някой от семейството трябва да работи за да ги храни.
24 Септември 2015 12:55
Все пак някой от семейството трябва да работи за да ги храни.


В твоето семейство само мъжете ли работите
24 Септември 2015 13:00
...
24 Септември 2015 13:00
Все пак някой от семейството трябва да работи за да ги храни.


Те тука милите все да работят идват, и за това искат все в Германия, Швеция, Великобритания, щото там е най-развита индустрията, медицината, високите технологии, науките, все области, в които афганци, негри и всякакви араби са особено напреднали и квалифицирани.
24 Септември 2015 13:01
Все пак някой от семейството трябва да работи за да ги храни.


Ти от марс ли падаш? Знаеш ли колко самотни майки с деца има в България? Откога у нас само мъжете работят? Или, викаш, трябва да се съобразим с техните порядки?
24 Септември 2015 13:02
Нямам претенции, че съм най-умния и най-знаещия,

А стига бе!

Бойко Борисов: Аз съм най-големият експерт от всички премиери
24 Септември 2015 13:02
Мин.председателското кресло на Волен вече се вижда као темен облак на хоризонта. Честито на тъпите и грозните , които се мислеха за умни и красиви. По-добре евразийски сапоги отколкото еврогейска чалма.
24 Септември 2015 13:07
Темата с горещта точка излишно се нажежава емоционално.
Боко в случая е прав - ние сме гореща точка по силата на географското си положение, а не по негово желание или нежелание.
Една гореща точка, съчетана с:
1. разумен и нормален механизъм и критерии, по които икономическите мигранти и потенциално опасните елементи да се отсейват и депортират бързо.
2. обща европейска охрана на границата, съчетана с логистична, организационна, материална и финансова подкрепа, а също и с човешки ресурси - преводачи, специалисти по сигурността и пр.
е много по-добър вариант от сегашната каша.
Истинският проблем е Дъблин 2.
Трябва да бъде променен, и тогава да се прави гореща точка. Защото ако регистрираме емигрантите тук, то където и да отидат из ЕС ще ни ги връщат.
Ще се сдобием с второ циганско малцинство, като само от първото сме вече в сериозна криза.

24 Септември 2015 13:12
Първо, България днес не е гореща точка. Тя е прохладна, в най-лошия случай топла точка. Горещи точки са Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Австрия, Германия и пр., но не и България. Ако Баце иска да ни превърне в гореща точка, за да ни унищожи като държава, да оближе интимните части на Меркел, да му пускат еврофондовете, въпреки масовите кражби, най-добре да си го каже в прав текст, вместо да увърта като пиле в калчища.
Второ, бежанската вълна няма да мине през нас. Или дори да мине, то няма да се задържи. Единствено кочината си ще си остави по пътя. По простата причина, че сме по-зле и по-бедни дори от държавите, от които идват бежанците. Дори едната Либия, която е разпарчеттосана на парченца, в която от няколко години се води гражданска война и откъдето хиляди бежанци бягат с риск за живота си, през миналата година е на 55-то място по индекса за човешко развитие на ООН. За сведение през същата 2014 г. ние сме на 58-мо място. Сирийците пък са още по-добре. Неслучайно плащат доста тлъсти пачки на каналджиите. Просто преди американците да разпарчатосат Сирия това си беше една сравнително добре развита, богата и устроена страна. Бежанците най-много да искат да преминат от тук транзит към богатите европейски страни, а пък Баце иска да ги задържи в бедна България, за да не тормозят богатата европейска Германия, а да тормозят нас. И за да угоди на презокеанските си господари, които водят целенасочен курс към унищожаване на Европа.
Трето, доста унизително и граничещо с национално предателство българската позиция и тази на Баце по бежанската криза да се формират не от „суверенна” България, а от неоосманистка Турция, от Ердоган и Давотоглу. А причината за това е, че турската позиция се сформира изцяло на базата на принципите на неоосманизма. Предполагащи разпростиране на влиянието, политическо, икономическо и културно върху териториите ня някогашната Османска империя. Което включва и апетити към Сирия, а и към България. Неслучайно неоосманистка Турция настоява за „буферна зона” за бежанци в Сирия, която със сигурност ще се ръководи от турските власти и която със сигурност Турция ще иска да задържи за себе си след приключването на конфликта. Не е и случайно искането на неоосманистка Турция за формиране на „гореща точка” в Югоизточна България, за да бъде тя допълнително ислямизирана. На първо място, чрез наливане на допълнителен етно-религиозен вот в ДПС. И на второ място, чрез отделяне на тази част от България в перспектива. И присъединяването й към Турция.
24 Септември 2015 13:13
Тук ша са начетем на евразийски заклинания и помия подплатени с "0" аргументи.
24 Септември 2015 13:17
popangelov

24 Септември 2015 13:07

Темата с горещта точка излишно се нажежава емоционално.
Боко в случая е прав - ние сме гореща точка по силата на географското си положение, а не по негово желание или нежелание.


А стига де! Сравнете броя имигранти влизащи всекидневно в Гърция, всъщност плаващи до гръцките острови, с броя влизащи в България.
Пътят през Гърция, Македония и Сърбия до Унгария е по-опасен и по-дълъг и въпреки това огромното мнозинство го предпочиташе вместо знаичтелно по-краткия път през България, Сърбия/Румъния до Унгария. Колкото и да е абсурдно, един път бедността ни, както и дебилната и корумпирана бюрокрация и крадлива полиция да са ни от полза и а вие и това ще го пропилеете. Прав бил Боко! Боко става прав само когато вече няма как да бута в джеба докато седи.
24 Септември 2015 13:19
ЕС трябва да отчита желанието ни да защитаваме Шенгенското пространство, въпреки че не сме в него.
А ЕС има ли желание да ни защитава, въпреки, че сме в него?
Що ли си спомням за трите спрени проекта в интерес на ЕС?! Пък ние - башбудалите.
24 Септември 2015 13:20
Още от изказването -
Според него информациите, че е поискал България да стане "гореща точка" са тълкувания и интерпретации на медиите.

На Съвета три пъти поставих въпроса, че България е гранична държава и не трябва помощта да се ограничава до Италия, Гърция, Македония и Сърбия, разказа Борисов. Той е поставил за обсъждане и идеята на турския премиер Ахмед Давутоглу да бъде обособена международна зона за сигурност в Сирия, за да не се стига до прилив на милиони бежанци към Европа

Обясних им, че бежанците заобикалят България в момента, единствено защото страните от Шенген като Гърция, не пазят добре границата, заяви Борисов.

Премиерът е обяснил на Съвета, че не е честно срещу България да бъде започвана наказателна процедура заради условията в бежанските лагери. Според него България вече е дала 200 - 300 млн. лева извънредно за овладяване на бежанската криза на наша територия. "Обясних им на Съвета, че в България пенсията е 5 лева на ден, а ние даваме повече за издръжка на бежанците. Просто не е честно да ни наказват. Казах им: "Не ни искате в Шенген, въпреки че пазим границата по-добре от Гърция, това не е честно", разказа Борисов.

Премиерът бе подкрепен от социалистическия евродепутат Илияна Йотова, която също разказа, че тъй наречените "горещи точки" всъщност представляват пунктове за регистрация на бежанците и се издържат от европейския бюджет. Целта е добра регистрация на мигрантите.
Борисов благодари на бившия военен министър Ангел Найденов, че правителството на Орешарски започна да изгражда ограда по границата с Турция , която сегашното управление довърши.
24 Септември 2015 13:24
Тук ша са начетем на евразийски заклинания и помия подплатени с "0" аргументи.
Ти си първият и единствен заклинател и пом… така де … с точно 0 аргументи.
24 Септември 2015 13:25
Мин.председателското кресло на Волен вече се вижда као темен облак на хоризонта.


Мързи ме да го коментирам това а няма достатъчно брутален емотикон който да изрази просташкото ми хилене.

Единственото което набъбва по отношение на волен е филма - Златно пърстче две, Завръщането на Фикуса.
24 Септември 2015 13:28

Финландия иска да отпраща бежанците в други страни от ЕС

24 Септември 2015
Финландия продължава да се обявява срещу квотната система за бежанци, наложена на всички страни от ЕС, предаде Yle.
„Ако ЕС утвърди постоянен механизъм за принудително разпределяне на бежанци, Финландия ще разселва искащите убежище в други страни от Съюза“, заяви министър-председателя на Финландия Юха Сипиля. Според него, потокът на бежанци към Финландия расте с толкова бързи темпове, че страната може и да не се справи с него самостоятелно. По негова преценка, общото число на поискалите убежище в страната може да достигне до 50 хиляди души до края на годината.
Финландската позиция по бежанската криза е, че държавите трябва да приемат бежанци на доброволни начала.
24 Септември 2015 13:30
Оставка !!!!! Това е предателстово на националните интереси!! Съд за предателите!
24 Септември 2015 13:37
Изгубени в превода и бостана. Днес ще отричат, утре по традиция ще обърнат палачинката.
24 Септември 2015 14:06
Нямам претенции, че съм най-умния и най-знаещия

Милият Той!

Абе ****нар!
Преди няма и десетина дена танте ти взе и се изходи в ефира, че мигрантите били уелкъм в Германия и той "Южен паток" се отприщи , ден след като им го преведоха по лагерите в Турция и Ливан. А там са милиони!!!
Сега като им преведат, че и по най късият им път се очертава подходяща спирка и вече ще се гледа на тях не като на пасмина - глей ко става след още ден-два!
Абе ***от!!!
Махайсебе!
Заедно с цялата си простотия около Теб!
п.с. Не забравяй да си почистиш, като си вземеш и онуй!
п.п.с. За колегите с аргументите, че и сега минават но не вземаме пари - моля, освен да се постигне нещо, винаги си има и начини то да стане, нали? Често тези начини са единствените, по които може то, нещото, да стане. Като се напъха дебил в стъкларския магазин и се развърти като нерез - може да е бил и с най добрите намерения, но той и един друг път бил постлан с такива, нали?
п.п.п.с. И моля - не ми поствайте какво бил казал тоя, оня, кукукунева, йойойотова и т.н.!!!
Този де*** е едноличен тартор в булгаристан /кой се сърдеше, че употребяваме това???/ и съдбините и на сукалчетата ви зависят от...всъщност пак от вас.
Е ся няма да се стърпя - бъдете здрави!
24 Септември 2015 14:12
"Турският премиер ме моли да споделя това писмо пред ЕС и това, което е написал. Това писмо формира и моята позиция на Европейския съвет..." Българският премиер (божкем) е защитавал в Брюксел позицията и исканията на Турция... Ашколсун! Бравос! Машшалах! Хайде сега - Оставка и съд!
24 Септември 2015 14:15
Е ся няма да се стърпя - бъдете здрави!

Ганди, ти май като тези, които решили да говорят учтиво "И майка ти не е права и сестра ти не е права и леля ти не е права..."
24 Септември 2015 14:26
Премиерът бе подкрепен от социалистическия евродепутат Илияна Йотова, която също разказа, че тъй наречените "горещи точки" всъщност представляват пунктове за регистрация на бежанците и се издържат от европейския бюджет. Целта е добра регистрация на мигрантите.

В момента Наздраве Миков има невероятната възможност да извади партията си от задънената улица и да стане централна политическа фигура: внася вот на недоверие заради изцепките на Боко. Вотът няма да мине естествено но психологическият ефект по света и у нас ще е огромен. Ако го направи, ще се извиня, на него и на бесепарите, за лошите думи по негов адрес. Ако не, бесепарите ще трябва да се съгласят с мен че Наздраве Миков пийва, хапва, ака, тайно подкрепя Боко и нищо друго не прави.
24 Септември 2015 14:33
Ако не, бесепарите ще трябва да се съгласят с мен че Наздраве Миков пийва, хапва, ака, тайно подкрепя Боко и нищо друго не прави.

Виж ся - за това "ака", е квот не съм видял - не съм видял!
Не моа си кривя душата.

Една идея по сериозно - Миков е мека Мара и докато се побара, то фтиченцето отлетяло. Има и един, единствен оправдателен момънт - никой не му и дава думата, а е известно, че не си ли поискаш...
24 Септември 2015 14:34
*
24 Септември 2015 14:36
Пенчо, схватлив мъш си, знаем ся!
Използвам го точно, както т.н. професор го използва.
Ни повичи, ни по малку!
Мчи и на мен ми писнА от фризьори.
24 Септември 2015 14:56
Да поставим изискване към имигрантите - да не са плод на инцестни връзки!
24 Септември 2015 15:37
Нямам претенции, че съм най-умния и най-знаещия
...................................................

И това от главният АЗ на републиката, Бог-Слънце, Нарцисът с главно Н.

Само това е достатъчно доказателство, че Ше....ът се е на...л и сега маже ли маже.


Защитил пред ЕС еднаквата му позиция с Ердоган.
Ердоган, който обучава и въоръжава ислямистите от Ал Кайда, Ислямска държава и прочие главорез и им купува нефта.


Кога казионите СМИ ще му зададат въпроса защо точно България при първия му мандат събра горните главорези в Правец.
Кога казионните медии ще му зададат въпроса какви бяха тези митични "френски" командоси в Коиловци, за които франсето Кабан дума не обелва, иначе на всяка манджа мерудия.
Кога казионните СМИ ще му зададат въпроси за инцидента в Анево, където лъсна че използват военната ни инфраструктура за обучение и тестване на оръжия за джихадистите в Сирия и това си признаха самите янки.
Кога казионните медии ще го запитат къде е оградата, която трябва да защити цялата ни граница с Турция.
Кога казионните ни медии ще го запитат кои са му "големите началници".
Кога казионните СМИ ще престанат да слугуват на властта и външните й господари за прясно напечатани хартийки и ще видят, че тази власт води и тях наравно с плебса към пропастта.


Единствената му претенция е да му оставят "големите началници" топлото кресло, гарантиращо държавната охрана срещу бившите авери и конкуренти и личните взятки от еврофондовете и контрабандата.
За другото той е делегирал властта във Вашингтон и Брюксел.
24 Септември 2015 15:39
горещата точка изглежда така ---> .
24 Септември 2015 15:45
горещата точка изглежда така ---> .

Хм!
До сега съм си мислил, че е нещо като (.)
24 Септември 2015 16:38
.....................((
..^oo^.________))
(~_X_~ )............)
------- UU--------UU
24 Септември 2015 16:40
24 Септември 2015 17:00
..()__()
..|-oo-|
.(..(X)..)
O|.....|O
_(''')-(''')___
горещ хамстер]
24 Септември 2015 17:03
(снимка: натиснете тук)
пръст от крайник, за вземане на отпечатък в гореща гочка.

24 Септември 2015 17:07
България - Gpoint-а на Европа !
С шебеци в кокпита - толкоз !
24 Септември 2015 17:49
Merkel: Borisov offered Bulgaria to become a refugee hotspot
https://www.youtube.com/watch?v=s27ZKjE50gg


Merkel: EU-Verteilungszentren für Flüchtlinge stehen bis November

Auch weitere Staaten könnten solche sogenannten Hotspots zur Aufnahme, Registrierung, Verteilung und auch Rückführung von Flüchtlingen beantragen, sagte Merkel. Bulgarien etwa habe in den Beratungen darauf verwiesen, dass es zwar kein Schengenland sei, aber ebenfalls eine EU-Außengrenze mit der Türkei habe und erheblichen Druck durch Flüchtlingszuwanderung verspüre. "Wir waren offen dafür. Wenn Bulgarien einen solchen Hotspot bilden möchte, dann wird es genauso die gleiche Unterstützung, genau die gleiche Hilfe bekommen von den europäischen Institutionen und Agenturen wie das Italien und Griechenland bekommen", sagte Merkel. Man werde Bulgarien aber keinen Hotspot aufdrängen. Ungarn hatte es bereits abgelehnt, ein solches Aufnahmezentrum einzurichten.

http://www.euractiv.de/sections/eu-innenpolitik/merkel-eu-verteilungszentren-fuer-fluechtlinge-stehen-bis-november-317933


24 Септември 2015 18:21
Оставка и нови избори!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД