:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 231
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Сикарио" - за болния свят на дрогата

снимка: BS Films
Бенисио дел Торо в "Сикарио"
"Сикарио" е тежък, мъчителен, сериозен филм. Най-сериозният на тема "наркотици", откакто Стивън Содърбърг засне "Трафик" преди 15 години. В него пак участваше Бенисио дел Торо. Тук латиносът с премрежен поглед уж играе на страната на добрите, но миналото и моралът му са спорни. "Сикарио" на испански означава наемен убиец, съобщават ни в началните надписи на филма. Но би могло да се чете и като sick - за психиката на хора като героя на Дел Торо, на наркобароните и техните подизпълнители, на всички, замесени в този мръсен бизнес.

Срещу тях, съвсем по американски героично, се изправя крехко създание - Емили Блънт. Тя е млад агент на ФБР, идеалист. Играта загрубява, когато двама загадъчни представители на властите (Джош Бролин и Дел Торо) я отвеждат за акция на границата между САЩ и Мексико, между закона и анархията, между човешкото и загубата на разсъдък. Уж с цел да ликвидират едър наркобос. Блънт се справя чудесно с филмовата роля, но дотам. Битката със злото е предварително загубена.

Режисира френският канадец Дени Вилньов ("Враг", "Затворници"; предстои му "Блейд рънър 2"). И криминалната история, и играта на котка и мишка (сцената с преследването на граничния пункт носи заряд не по-малък от всяка гонка в "Бързи и яростни" - с тази разлика, че тук всички коли са напълно спрели), и социалният коментар, и работата с актьорите - всичко му е на ниво. Качествено, но не и приятно кино - насилието е брутално, а реализмът - потискащ.

1330
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД