:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 401,555,731
Активни 124
Страници 24,676
За един ден 1,302,066

Бият ни в хибридната война

Плевнелиев, Ненчев и Митов дърпат чергата под краката на Борисов
Светослав Терзиев
Загубихме хибридната война още преди да сме се развърнали на бойното поле. Лошата новина ни съобщи в неделя военният министър Николай Ненчев в политическа реч пред актива на БЗНС на съвещание в Смолян. От времето на оранжевата гвардия земеделците не са мобилизирани така внезапно по тревога да спасяват родината.Най-коварното нещо в хибридната войнае, че въобще не знаем какво представлява. Само усещаме, че сме на страната на губещите. Въпреки че от две години министър Ненчев приглася на президента Росен Плевнелиев и външния министър Даниел Митов как НАТО ни спуска хибридни задачи, никъде в нашите военни училища не е включена дисциплината "хибридна война". Излиза, че точно онези, които са на подчинение на министъра, прочул се в професионалните среди като Ники Хибридното, нямат указания от него как да готвят кадрите за хибриден отпор. В някои лекции по национална сигурност и военно дело тук-там се прокрадва новата терминология, но само за сведение. Речта на министъра пред БЗНС може да се смята като жалон във военната наука, който бележи границата между овехтяло и модерно мислене. Отсега нататък ще се знае, че "методът за разпространение на дезинформация чрез използване на обърната логика е в основата на новата хибридна атака. Логиката се обръща, за да се представи агресорът като жертва, а жертвата като агресор" (Н.Ненчев dixit). С други думи - разменят се местата на лъжа и истина.

Само за една седмица се наслушахме на толкова противоречиви изказвания на висшето държавно ръководство по повод някаква "натовска флотилия в Черно море срещу Русия с участието на България, Румъния и Турция", че трябва най-сетнеда направим разграничение между лъжовно и вярноПърво, дойде на гости президентът на Румъния Клаус Йоханис да ни агитира за координирани действия в Черно море за отпор срещу Русия. На 15 юни стана ясно, че Турция щяла да ни бъде естествен съюзник по линия на НАТО. Президентът Плевнелиев и министрите Ненчев и Митов запазиха загадъчно мълчание, но премиерът Бойко Борисов скочи като съпруг, научил последен важната новина. Той каза на 16 юни, че ако министрите на отбраната и външните работи са давали напразни надежди, без да го информират, ще имат проблеми. Попитан какви, той отговори "Ще ги пратя на кораб, да воюват те. Русия може да е много нервна към други, но много ще я заболи, ако се направи от нас", обясни Борисов отказа на България да се включи в обща флотилия на НАТО в Черно море.

Получи се суматоха във висшето командване на държавата, което означаваше тежка хибридна пробойна. Запушването й се превърна в толкова спешна задача, че президент, премиер и военен министър се строиха един до друг още същия ден да разказват как лоши хибриди изопачавали думите и мислите им. "Обръщаме се с молба към уважаемите медии да се спрат всякакви спекулации, че ще се правят флотилии, насочени срещу някого. България не е част от подобни идеи и предложения. Имаме си план. Имаме си програма. Имаме ясна и адекватна оценка на средата за сигурност. Единни сме всички институции. Говорим ясно и открито пред вас какво правим. Останалото не го правим", обяви върховният главнокомандващ. Още кънтяха неговите тежки думи в главите ни, когатовчера премиерът Борисов каза нещо съвсем различно:"Тези дни се наслушах на анализатори и коментатори по темата и колкото повече минава време, показва, че съм бил прав да се тревожа, защото излизат неща, които са договаряни, но ние не сме били информирани. Аз не съм си измислил тази флотилия", коментира още Борисов. Значи онзи, който разменя местата на лъжата и истината, не е той. Остава да са президентът и военният министър, защото нещо са договаряли, но не са му казвали. Държали са го съзнателно в неведение, а сега очакват да замазва гафовете им. Поставили са България в схема, която няма как да получи широко обществено одобрение, и са подкопали рейтинга на премиера, чиито планове за президентския вот наесен ще станат известни чак през септември.

Ненчев бе достатъчно откровен пред земеделския актив, за да разбули хибридния замисъл: "Във вътрешнополитически план за България кампанията е ориентирана към размахване на плашилото за подготовка на война срещу Русия, за да се мобилизира русофилският вот за предстоящите президентски избори, с цел отстраняване от президентската институция на проатлантическите сили." Трудно е да се повярва, че са имали такъв замисъл, но президентът и военният министър вероятно са си заслужили стрелите, които премиерът хвърля по тях. За да няма колебание, че интригата е точно такава, Ненчев дава още едно доказателство: "Удивителното в момента е повторението на сценария отпреди две години, когато преди парламентарните избори се атакуваха решенията на НАТО от срещата на високо равнище в Уелс. Като пример, тогава намеренията за създаване на щабен елемент за координация в България също се размахваха като подготовка за война срещу Русия". Преди две години Борисов се бореше да се върне на премиерския пост, а обещанията в Уелс даваше президентът Плевнелиев. Чисто съвпадение.Най-добрият щит срещу лъжата е истинатаСамо че щитът не бива да е пробит. Ненчев обаче го е грабнал бързешком от оръжейната, без да провери дали е здрав. Затова е изскочил пред строя с голяма дупка на фасадата. Истината е, казва той на земеделския актив, че Турция не е отправяла подобно предложение (за обща флотилия срещу Русия) нито неофициално, нито официално.

Няма съмнение, че такава е истината за Турция, защото предложението, както научихме, е направено не от нея, а от Румъния. Но Ненчев отклонява вниманието ни в погрешна посока с хибриден маньовър, защото според него "принципът на обърнатата логика за кукловодите е да внушат, че НАТО се готви за война срещу Русия в Черно море и ние ще интегрираме ВМС с Турция". Накрая формулира и стратегическата цел:

"Целта на тази лъжа е да се разклати правителството. С тази лъжа се нанася удар на взаимодействието между президента, министър-председателя и министрите на отбраната и външните работи в навечерието на подготовката на национална позиция по решенията на срещата на високо равнище на НАТО във Варшава (идния месец, бел.ред)." Някой дърпа килимчето под краката на премиера и виновниците трябва да се търсят в четириъгълника президент-премиер-военен и външен министър. Засега отпада само премиерът.

За да не се поддадем на здравия разум, министърът отново ни предупреждава, че "сценарият е базиран на обърнатата логика". Той разобличава "апологетите на (руския президент Владимир) Путин в България, заели се с дискредитиране на предното разполагане и засиленото предно присъствие на алианса по източния си фланг". На първо място тойпосочва стаени враговесред неназовани медии, но добавя и други: "Жалко, много жалко за нивото на продажност на част от бивша партийна номенклатура и олигарсите, въобразили си, че формират политическа класа".

В България, както сочат многобройни вътрешни и международни наблюдения, медиите са силно концентрирани и са поставени в зависимост от финансовата щедрост на управляващите. Затова от години са доминиращо проправителствени, а малкото от тях, останали по някаква причина извън монопола, са притискани да фалират. Ако медиите изпълняват хибридни поръчки, значи ги получават от изпълнителната власт, която пък по този начин би трябвало да обслужва Путин. Ще излезе, че Борисов е руският хибриден агент, който дърпа конците на антизападната пропаганда на българските медии, направила впечатление на новия американски посланик Ерик Рубин (вж. интервю във в. "Сега" от 9 юни 2016 г.). Обърната логика - нали?

Също така би било много странно българската олигархия, която процъфтява в симбиоза с властта, да прави своя геополитика в противоречие с официалната позиция на правителството. Ако тя заговорничи тайно с Путин и въпреки това се радва на властова закрила, пак излиза, че правителството на Борисов е авангард на руската хибридна война. Логиката отново се извърта и премиерът трябва да се разбере с министрите си, че няма смисъл да се правят на много умни, ако не са такива. Както казва министър Ненчев: "Разиграваният сценарий напомня много за приказката "Нероден Петко". В нея се осмива глупостта".

Карикатура: Христо Комарницки
...
Снимка: БГНЕС
Тримата от хибридната война разказаха на 16 юни 2016 г. колко са единни срещу неизвестния общ враг, който обаче не е Русия.
86
9098
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
86
 Видими 
20 Юни 2016 19:38
20 Юни 2016 19:49
Лигаво-истеричния комсомолец
20 Юни 2016 19:51
(снимка: натиснете тук)

(снимка: натиснете тук)

Открийте разликите
20 Юни 2016 19:52
20 Юни 2016 19:54
Партнерите, палчета за тримата от хибридната война???
Мачкай, Бойче... Давай, Плевнелиев. Това е нашият суперпрезидент, нали?
20 Юни 2016 20:14
***
20 Юни 2016 20:16
Бих плакала и се тръшкала 9 месеца за нероден Ненчо, и още 9 за нероден Роско, че и за Дани, само и само да не се родят.

Или да се родят като една твар-троица, да видим какво е туй чудо - Ненросмит - хибрид или химера. Ще го пуснем в авангарда на победоносната ни армия-оркестър на бял катър.
20 Юни 2016 20:25
Бият ни в хибридната война

Не е верно. Само ние имаме хибридни брадви. С тях са се стреляли в Сл. бряг. Който не вярва да пита БиБитко.
20 Юни 2016 20:26
Светослав Стефанов Терзиев агент на държавна сигурност
Светослав Терзиев
20 Юни 2016 20:26
Ти кажи за тримата, за Терзиев знаем. Тримата, тримата как са? Единни ли са, единни ли са?
20 Юни 2016 20:42Лошата новина ни съобщи в неделя военният министър Николай Ненчев в политическа реч пред актива на БЗНС на съвещание в Смолян.20 Юни 2016 21:01
Защо ни занимават с такива глупости, Земеделец- военен специалист вменена му в длъжностната характеристика.
Президент-комсомолец- велик военен стратег по конституция.
Външния министър- повече ми прилича на главния герой от стария виц за табуретката в казармата.
20 Юни 2016 21:09
Шурчооо, щурчо...
Гледай какви качествени хора са работили за сигурността на държавата ни. А сега случайници, назначени за министри и президент, работят откровено за чужди интереси.
Пардон, не може да са случайници. Едно особено противно "качество" се иска за таз работица.
20 Юни 2016 21:18
Еми изглежда, че баце нема реална власт. Ако имаше, щеше да смени митов, или ненчев.
20 Юни 2016 21:27
Най-коварното нещо в хибридната война е, че въобще не знаем какво представлява.

20 Юни 2016 21:33
Славчо,
20 Юни 2016 21:40
Загубихме хибридната война още преди да сме се развърнали на бойното поле.
Явно има тотално неразбиране на термина 'хибридна война', но иначе проникновенията за Ненчев, Плевнелиев се леят като Кална река през столицата на Империята на Злото.
20 Юни 2016 21:49
Гледай какви качествени хора са работили за сигурността на държавата ни.

Хи-хи. Хибридници на повикване.
От гасударите си ...
20 Юни 2016 21:50
Добре хортувате господин Терзиев!Интересно Щурчо на чия несигурност е агент и доносник беснеещ?
20 Юни 2016 21:54
Че има тежка пропагандно-хибридна война срещу европейската ориентация на България е безспорно. Бламирането на съдебната реформа, отказът от разследване на монопола на Д.Пеевски върйу медиите, бламирането на Плевнелиев, фалшивата истерия около флота...

На четири континента- Южна Америка, Северна Америка, Австралия-Океания, Европа, няма държава която да позволява нео-нацистки марш по време на спокойно и свободно провеждащия се местен гей парад. В България другарката-кметица любезно пуска "националистическо" шествие по същия маршут и време със София Прайд за да създаде предпоставки за сблъсъци и задоволи Путиновата пропаганда.

Но както българските ЛБГТ гордо и смело излязоха и маршируваха в защита на ориентацията на България като модерна, европейска демокрация, а не изостанала, азиатска диктатура, така ние достойните българи сме готови да продължим да браним европейските бъднини на България!
20 Юни 2016 21:57
по време на спокойно и свободно провеждащия се местен гей парад.
Начи има "добри" паради и "лоши" маршове?!?
20 Юни 2016 21:58
***
20 Юни 2016 21:59
Но както българските ЛБГТ гордо излязоха и маршируваха в защита на ориентацията на България като модерна, европейска демокрация,20 Юни 2016 22:00
Съдейки по писъка, много надълбоко и много отзад е бръкнал г-н Терзиев.
Виж кой говори.
20 Юни 2016 22:01
***
20 Юни 2016 22:02
Колега зет-мен,опитвам се да ви разбера,наистина!
Вие,сериозно ли ги пишете тези неща?!
Ако е така--недоумявам каква е целта им(;на писанията)?!
Ако е смях--поздравления,добро представяне!

Ако е някаква пропаганда--не е за вас тази работа,недейте!
20 Юни 2016 22:02
Хибридната тройка
20 Юни 2016 22:05
Начи има "добри" паради и "лоши" маршове?!?


Както и преди съм казвал, в следствие на разбеснялата се руска пропаганда, София Прайд бе не просто обиновенно шествие, не е елемнетарен гей прайд, а тържествен марш на един от полковете застанал на първа бойна линия в защитата на европейското бъдеще на България!
20 Юни 2016 22:13
Абе,z-men да не е ''алтер его''-то на многоцифрената америка?!?!
20 Юни 2016 22:16
Бият Паниковски. Това първо.
Второ, цялата статия е едно мръсно хибридно торпедо, насочено към кристално чистата, открита, честна и най-вече интелигентна и последователна управляваща клика.
Кой не верва, да пита Слава!
____________________
ПП Боко и Слава питат трескаво едно и също тия дни: Кой, КОЙ, по дяволите, измислИ таа флотилия?
20 Юни 2016 22:19
Баси,още не сме си отимАле армада и вече..потопена
20 Юни 2016 22:20
Щом и господин Терзиев го подкара на хумор, сатира и забава държавата го е ударила на квото стане!
20 Юни 2016 22:22
Колега зет-мен,опитвам се да ви разбера,наистина!
Вие,сериозно ли ги пишете тези неща?!
Ако е така--недоумявам каква е целта им(;на писанията)?!
Ако е смях--поздравления,добро представяне!


Колега ЗЛАТИЯ, правилно сте доловили, че в писанията ми има сериозна дозо хумор, радвам се че съм ви развеслил/а, нека има повече усмивки във форума.

Но в тях има и сериозна аргументация. Обяснявам:
- Президентът Плевнелиев и разни министри твърдо подкрепят европейската ориентация на България, но само ядат чембери от Банкя и се въртят като плужеци без да правят нищо
- Събитие Х се провежда свободно във всички държави на ЕС. Събитие Х е забранено в Африка, Арабия и Русия.
- иска се забрана за Събитие Х подобно на в Русия, организира се контра шествие

=> Достигам до логичния извод, че участниците в марша в подкрепа на Х имат по-големи топки и са по-твърди (втвърдени) в отстояване на европейската ориентация на България от разни политици които се крият в килера.
20 Юни 2016 22:22

Терзиев,
20 Юни 2016 22:24
Но както българските ЛБГТ гордо и смело излязоха и маршируваха в защита на ориентацията на България като модерна, европейска демокрация, а не изостанала, азиатска диктатура, така ние достойните българи сме готови да продължим да браним европейските бъднини на България!


Въх!

ми ади де, бранете
20 Юни 2016 22:27
Интересно Щурчо на чия несигурност е агент и доносник беснеещ?


На Орландо, Флорида. Абсолютна несигурност, перфектна. 51 души застреляни и жертви на алигатори в Дисниленд, детския рай на Земята.
20 Юни 2016 22:28
Събитие Х е забранено в Африка, Арабия и Русия.


В последната не е забранено, даже митингуват на празника на ВДВ

Натисни тук
20 Юни 2016 22:28
Z-men,колега...
Българите сме традиционно толерантни към интимния живот на хората,ма...
Ако туй е основна съставляваща на европеизма...това не е моят континент!
Моли се богу да не станем Еврабия,че жална ви майка,или който там родител си избереш.
20 Юни 2016 22:32
Колегата явно е някакъв зевзек като америката с многото цифри.Дявол знае дали не са един и същ човек.
20 Юни 2016 22:34
Колега z-men, защо си миете зъбите след последното комюнике ?
Предварително благодаря !
20 Юни 2016 22:35
https://m.youtube.com/watch?v=QGTuRRdhuLs

Тримата от хибридната война биват изненадвани от врага...
20 Юни 2016 22:41
Егати кефа - възкликна Киркор - Нашите бият!!
20 Юни 2016 22:42
Г-н Терзиев
20 Юни 2016 22:45
Колега z-men, защо си миете зъбите след последното комюнике ?


Мъчех се да немря емиткон, който хем да е захилен, хем леко абсурден, хем шеговит. Ако имате по-добро предложение, кажете, с удовлствие ще го смена.

Казуса, за клипчето от Ало-Ало (няма емиткон с бира):
20 Юни 2016 22:49
Вече благодарих
20 Юни 2016 22:51
"....предното разполагане и засилено предно присъствие на алианса по източния си фланг."м-р Ненчев
ВЕУИКО!
20 Юни 2016 22:51
За клипчето от Ало- ало този ми се струва подходящ
20 Юни 2016 22:52
София Прайд бе не просто обиновенно шествие, не е елемнетарен гей прайд, а тържествен марш на един от полковете застанал на първа бойна линия в защитата на европейското бъдеще на България!


Браво! Страхотна 1-ва линия!
20 Юни 2016 22:54
Егати кефа - възкликна Киркор - Нашите бият!!

Ахъм. Хибридна гавра на уелсците с магучая и непабедимая...
20 Юни 2016 22:55
Трак, кво искаше да кажеш по статията?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД