:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 410,103,702
Активни 128
Страници 27,289
За един ден 1,302,066

Това, което говори Тръмп, не е откачено

Питър Тил, милиардерът, забогатял от инвестиции в новите технологии, подкрепя новия президент на САЩ в икономическите му идеи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Питър Тийл държа реч в подкрепа на Тръмп в последния ден на заседанието на конвенцията на Републиканската партия през юли, когато партията издигна официално милиардера за президент. Подкрепата на Тийл шокира мнозина в Силициевата долина, особено след изявленията на Тръмп за жените и хомосексуалните. Самият Тийл е гей. Но той смята, че точно тези тези на Тръмп не бива да се вземат насериозно. Тийл стана съветник на Тръмп по икономическите въпроси. Може би ще се включи и в новото американско правителство.
Да усетиш кое ще се окаже печелившо - в това е голямата сила на милиардера Питър Тил. И то не само в бизнеса. Тил, който съветваше Доналд Тръмп, сега предупреждава: "Нищо от онова, което говори Тръмп, не е откачено!"

Питър Тил винаги е надушвал големите шансове. Неговото мото е "Никога не тичай подир някоя мода, по която са полудели всички! Плувай срещу течението!" През 1998 г. Тил инвестира всичко, което притежава, в Силициевата долина - региона с най-иновативните фирми в света. Близо 300 000 долара влага Тил в неизвестната дотогава система за разплащане в интернет PayPal, създадена от неговия приятел Илън Мъск, прочул се и като основател на Tesla Motors.

Продажбата на PayPal на eBay през 2002 г. прави Тил толкова богат, че малко след това за 500 000 долара той купува 10 процента от акциите на една фирма, която по онова време едва прохожда и в чието бъдеще почти никой тогава не вярва. Та кой ли би искал да разказва за себе си и да коментира разни неща в интернет? Днес "Фейсбук" е милиарден бизнес, който изстреля Питър Тил на четвърто място в класацията на "Форбс" за най-богатите хора в света.Човек с първокласно образованиеПитър Тил е роден през 1967 година във Франкфурт на Майн, но израства в САЩ, тъй като родителите му се преселват там. Днешният му немски е на нивото на 12-годишен малчуган, твърдят хора, които го познават. Тил следва философия и право в реномирания Станфордски университет, после постъпва на работа в икономическа кантора в Ню Йорк. Задържа се обаче само осем месеца, след което започва работа в инвестиционната банка Credit Suisse, където изучава основните принципи на своята бъдеща дейност като кредитор на рискови капиталовложения.

Тил обича действените хора, които влагат цялата си енергия за постигане на някаква цел независимо от всички трудности. Милиардерът Тил подпомага финансово млади хора под 20-годишна възраст с по 100 000 долара годишно. Условието е да имат толкова добра идея, че да могат незабавно да създадат своя собствена фирма и търговска марка, след което да напуснат университета. Питър Тил си пада по провокациите.Подкрепата за ТръмпЗатова му импонират и хора като Доналд Тръмп - също милиардер и финансово независим. Инвеститорът Тил подкрепи Доналд Тръмп с 1.25 милиона долара. На пресконференция във Вашингтон Тил обаче заяви ясно: "Аз не съм съгласен с всичко, което говори и върши Доналд Тръмп. Неговите забележки по отношение на жените унижават достойнството им и са напълно неприемливи." Със същата убеденост Питър Тил твърди, че по всички други съществени и важни въпроси Тръмп има право. Финансистът обоснова подкрепата си за Тръмп само с няколко факта. Той твърди, че медицинското обслужване в Америка е десет пъти по-скъпо, отколкото на други места по света, че дълговете, които младите американци правят, за да следват, растат обезпокоително бързо и се измерват в милиарди и че сегашното правителство е прахосало милиардите на данъкоплатците за войни в отдалечени точки на света, които няма как да бъдат спечелени. Тъй като Доналд Тръмп иска да промени това положение, Тил смята, че той е заслужил всякаква подкрепа.

Питър Тил е либертарианец и застъпва максимата за минимална намеса на държавата. Той иска да пренесе бизнес модела на Силициевата долина и в политиката: "Моят идеал е едно малко правителство, което постига максимален ефект с минимални средства", казва Питър Тил. Той е принципен противник на всякакви споразумения за свободна търговия и смята да помага на Доналд Тръмп при отхвърлянето на подобни договори.

Преди години стана известно, че Питър Тил има хомосексуална ориентация. С оглед на позициите на Тръмп по този въпрос журналистите, разбира се, го запитаха как гледа на този проблем. Тук Тил не даде конкретен отговор, но подсказа отново, че човек не бива да приема дословно всичко, което казва Тръмп. Затова пък той препоръчва на всички да вземат Тръмп съвсем насериозно, и то във всяко отношение. "Нещата, които говори Тръмп, не са откачени, нито маловажни. Ясно е, че не може да става и дума за издигане на стена като тази в Китай, а по-скоро за разработване на разумна имиграционна политика", каза Тил. Съветникът на Доналд Тръмп би предпочел и в САЩ да има правила, каквито от години вече прилагат Канада и Австралия.Участие в правителството?В последните дни из Вашингтон се заговори, че Питър Тил няма да остане само временен съветник на Доналд Тръмп в преходния екип преди официалното встъпване в длъжност през януари. Твърдеше се, че Тръмп иска да назначи Тил в бъдещото американско правителство. По-късно обаче самият Тил заяви: "Моето бъдеще продължава да бъде свързано с технологичната индустрия. Там се чувствам добре, тази работа ми доставя удоволствие. За себе си съм решил, че от време на време мога да участвам в политиката, но тя няма да стане моя постоянна работа." Милиардерът обаче е голям любител на шахматните ходове. Въпросът е чий ход ще се окаже по-успешен. Дали пък няма да е този на Тръмп?
3
4260
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
17 Ноември 2016 21:30
Твърдя, че медицинското обслужване в България е десет пъти по-скъпо, отколкото на други места по света, че дълговете, които не само младите българи правят, за да следват, за да издържат семейството си (с 1-то, рядко 2-те си деца, а пък за 3 въобще да не говорим) растат обезпокоително бързо, а печалбата на чуждите банки, опериращи в България и отпускащи заемите (на задлъжняващите българи) още по-бързо растат, мина милиард (и то само за периода януари до август), и след мижавите 10% данък печалба въпросните банки ще експедират за "майките си" в чужбината барем 500 милиона ЕВРО, че досегашните евроатлантически ориентирани правителства на България прахосаха милиардите на данъкоплатците за да пращат т.нар. "контингенти", в превод - пушечно месо, в Ирак, Афганистан, и ако ги не озаптим и срещу РФ сигур ще пратят!

Застъпвам максимата за ОПТИмална намеса на държавата. идеал е едно малко правителство, което постига максимален ефект с минимални средства", казва Питър Тил. Принципен противник съм на всякакви споразумения за свободна търговия като СЕТА и ТПТИ, и не смятам в НС да гласувам за ратифицирането на подобни договори.

Не ми пречи ничия хомосексуална ориентация, стига да не ми я навира в очите с разни паради-прайдове по Орлов мост и по Царя!
Издигането на стена като тази в Китай по границата с Турция поддържам, даже ще предложа канал от Бургас-Нова Загора-Александруполис, като бай-пас на Босфора Русия и Китай да изградят у нас, и съвместно да го оперират, на нас наем да плащат! Искам анти-имиграционни правила каквито прилагат Канада и Австралия...
/quote]

Ето каква ПРЕДизборна платформа искам да чуя при изборите за 44-то НС от кандидат за депутат от моя ЕДНОмандатен район, когато се провеждат предстоящите ПРЕДсрочни избори за Парламент по системата М2-ЕИР-240, каквото 2 500 000 поискахме, вместо прилаганата вече 27 години П1.МИР-31, която била толкова неизгодна за политическия естаблишмънт (в сравнение с М2-системата, в 240 едномандатни райони), че е чудно как досега не са я заменили със супер"изгодната за големите партии" М2-ЕИР-240 система! Айде стига сте дрънкали простотии всички вий андрейрайчевци, миткодимитровци и миалконстантиновци, огнянминчевци, кънчостойчевци, танихристови, екс-премиери-близашки-на-статуквото, и прочие сволочь!
18 Ноември 2016 11:20
М2-ЕИР-240, каквото 2 500 000 поискахме, вместо прилаганата вече 27 години П1.МИР-31, която била толкова неизгодна за политическия естаблишмънт (в сравнение с М2-системата, в 240 едномандатни райони)

От 31 мандата при М2-ЕИР. герберастията се оказа с 26 мандата, а фесовете - с останалите 5?
И всичките до един бяха ЛИЧНОСТИ.
18 Ноември 2016 13:48
При М2-шоу системата българи няма да видят повече свой депутат в 6-7 области (към 1/4 от страната). А в тези области все пак живеят доста българи и досега успяваха да имат и свои депутати. Отделно слафчовата недомислица ще докара и чисто цигански мандати, така че ДПС ще ни се види цвете в сравнение с цял отбор мажоритарни бат Салчовци.


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД