:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 410,972,295
Активни 116
Страници 12,008
За един ден 1,302,066

Полицаите ще протестират за по-високи заплати

Полицаите ще излязат на протест на 26 ноември или 3 декември, ако няма промяна в бюджета на МВР за 2017 г., съобщи пред БНР Валентин Попов от синдикалната федерация на служителите в министерството.

Служителите настояват за по-голям бюджет и увеличение на заплатите на полицаите поне със 7%. В сряда те са имали среща със зам.- министрите Цвятко Георгиев и Красимир Ципов, началника на кабинета на МВР Златко Тодоров и ръководителите на дирекции в министерството. Полицаите поставили въпроса за компенсациите си за извънреден труд, почивки и униформи.

След срещата синдикатите бяха изключително недоволни. "Увеличението на бюджета на МВР със 109 млн. лв. е предназначено не за увеличение на заплатите на служителите, не за обновяване на техника, не за подобряване на условията им на труд, а за покриване на увеличение на осигурителните им вноски към НОИ с 20%", възмути се Попов. "Господин Горанов ни изведе на улицата миналата година, много е възможно тази година пак да го повторим. Парламентът не е в оставка, ако се съгласят на това безумие...най-вероятно ще ни видят пред парламента", закани се той, цитиран от bTV.

Миналата година пак преди приемането на бюджета синдикатите изкараха униформените на масови протести. Това принуди правителството да се откаже от пенсионната реформа в сектор "Сигурност".
13
1088
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
17 Ноември 2016 21:10
Колко взима един редови полицай?
17 Ноември 2016 21:16
По-високи заплати? Да не би да е скочила цената на дюнерите? О, паднала е дневната надница, дето беше по-голяма от заплатата! Прави са тогава.
17 Ноември 2016 21:43
Патрулен, около 550 лв. инспектор - около 850 лв. И това е. Няма възможност за допълнителна работа, дори и по договор, няма почивни дни. Няма дрехи, няма бензин. цялото общество те мрази, защото в теб вижда всевиждащото око, което го е хванало в поредно нарушение, а и защото да мразиш полицай е най-лесно - оказва се, че едно ченге е къде по-лесно да бъде уволнено, отколкото корумпиран политик или началник.
17 Ноември 2016 22:04
цялото общество те мрази, защото в теб вижда всевиждащото око, което го е хванало в поредно нарушение...

Не, цялото общество мрази полицаите, защото не са хванали поредното нарушение.
17 Ноември 2016 23:01
Да ходят да протестират пред централата на ГЕРБ/Борисов, Цветанов и Бъчварова/, Орешарски им вдигна заплатите. Защо се отказаха от реформата, която мина на първо четене?
18 Ноември 2016 07:30
Incognito, кое нарушение имаш предвид? 80% от полицаите на улицата са от териториална. на тях министъра им ЗАБРАНИ да санкционират МАСОВИТЕ нарушения по ЗДвП. В моя град има 3 екипа на КАТ и обикновено единият е ангажиран в сградата да работи по протоколи, другите два хвърчат по незаконни паркирания или ПТП. Питам, КОЙ трябва да следи за масовите нарушения? Говорим за шофиране с телефон, залепен за ухото; деца по предните седалки или без столчета; никакви фарове, дори и в сумрак; мигачите някои въобще не знаят откъде се включват, да не говорим за слалома на някои субекти...
Що се отнася до прословутата реформа, да не би заради полицаите да не мина? И кое точно трябваше да мине? Някой чу ли какво всъщност трябваше да се реформира? МВР плаче за тотална реформа - отделяне на чантаджиите и обслужващите звена; ясно диференциране на полицията от администрацията; оттам нататък ако искаме наистина действаща система за санкции - отдавна трябваше да се проеме съвсем нов ЗАНН, тъй като този е от петдесетте на миналия век. Защото проблемът с неплащането на санкции (въпреки бумащината по изписването им) е в тоталния формализъм и изискването да се връчва нещо си на два пъти лично на нарушителя. А обикновено обиграните нарушители не можеш да ги намериш на адреса, или се крият. И когато имат двадесет акта за превишена скорост, нещ някъде да свети сигнална лампичка? Не, нали... А трябва.
18 Ноември 2016 10:24
Хайде стига си плакал като вдовица.... знаеш за какво.
FuFighter
18 Ноември 2016 07:30
Incognito, кое нарушение имаш предвид? 80% от полицаите на улицата са от териториална. на тях министъра им ЗАБРАНИ да санкционират МАСОВИТЕ нарушения по ЗДвП.

Това, разбира се, е голяма тъпотия, но никой не им пречи да запишат номера на нарушителя и да го изпратят където трябва. Това изискване ви беше наложено именно от КАТ-аджиите, защото се чувстваха "ощетени".
В моя град има 3 екипа на КАТ

КАТ трябва да се закрие и на служителите в него да се забрани да заемат държавна длъжност.
Питам, КОЙ трябва да следи за масовите нарушения? Говорим за шофиране с телефон, залепен за ухото; деца по предните седалки или без столчета; никакви фарове, дори и в сумрак; мигачите някои въобще не знаят откъде се включват, да не говорим за слалома на някои субекти..

Ми щом питаш, значи нямаш работа в МВР.
И нека оставим за малко нарушенията по ЗДП. Какво правим за битовите проблеми? Какво правим с нарушенията на обществения ред? И тук ли някой ви пречи?
18 Ноември 2016 10:47
Парите са зло. Щастието не е в парите. Богат е тоя, който е духовно силен. Знам и още двеста начина да се успокоявам, докато дадат заплатата.


- Я да видим, какво сте нарисували на асфалта! - слънчице?... Браво много красиво! А това? Котенце? Браво! А това?... Охо, красота... Докато до рисувате къщичката с коминчето, намерете време да очертаете трупа! Ясен ли съм, сержант!
18 Ноември 2016 11:15
Федя, изписал си куп глупости, което показва, че и понятие си нямаш от работата на полицията.
Нищо не пречи да се запише номера на нарушителя, да. След това знаеш ли какво става? ДЗ отива в КАТ. КАТ призовават собственика на колата - призовката трябва да се връчи по адрес ан собственика. върви го търси. като го намериш, ако го намериш, трябва да напише Декларация, кой и дали той, е управлявал автомобила на съответната дата и час. ЕДва тогава се пристъпва към съставяне на АУАН - отново се призовава нарушителя, и отново териториална ходи да търси на адрес лицето. Нещастникът, пуснал ДЗ, също трябва да се призове в КАТ, за да се впише като свидетел на АУАН. Ако лицето не дойде, само разкарване. Ако все пак се състави АУАН, после тпрябва да се връчи на лицето, ако не е присъствало. познай кой! След това се издава НП, като познай кой пак ходи да го връчва лично! Едва след това може да говорим за плащане на някаква глоба, но аз съм проверявал - практиката на съдилищата е че подобни НП, съставени въз основа на АУАН, които пък са въз основа на ДЗ, падат поголовно. Файда йок! А виж що ресурс се е изхабил!

КАТ трябва да се закрие и на служителите в него да се забрани да заемат държавна длъжност.

Това е някаква мантра на джигити и анархисти. Които им дай да рушат, но идея си нямат какво да изградят.

Ми щом питаш, значи нямаш работа в МВР.

Идея си нямаш защо задавам риторичен въпрос!

И нека оставим за малко нарушенията по ЗДП. Какво правим за битовите проблеми? Какво правим с нарушенията на обществения ред? И тук ли някой ви пречи?


Кои точно битови проблеми? Ако е за разправии между съседи - тук е приложим ЗУЕС. Гарантирам ти, че всички подавани сигнали в градовете, се изпращат до компетентната прокуратура, която назначава наблюдаващ прокурор, който пък от своя страна следи за качеството и срока по извършваните проверки. Накрая именно той издава постановление дали да се образува ДП или да не се образува, което съответно може да ес обжалва.
По отношение нарушенията на обществения ред - кое точно имаш предвид? Подаването на сигнал на ЕЕН 112 се регистрира и патрулния екип е длъжен да изготви ДЗ от посещението и отработването на сигнала. Друг е въпросът, че масово не се подават сигнали. Да не говорим, че голяма част от хората не желаят да съдействат на полицията "за да не ги разкарват" или "намесват", по тази причина получават пълна амнезия след образуване на досъдебно производство.
Ако визираш пък домовите кражби - има комплекс от способи за разкриването им, който включва на първо място агентура и техническа обезпеченост. Защото я си представи един разбит апартамент, където съседите нищо и никой не са видяли (или си траят), няма оставени дактилоскопни следи или следи от обувки, няма видеонаблюдение, нито някой е видял нещо пред входа. Какво ще му разкриеш? Тук идва мястото на агентурата. която умишлено беше съсипана и стана срамно да оказваш съдействие. Да не забравим и т.нар. техническа обезпеченост. Виждал ли си жив експерт какво носи в куфарчето? Или само Хорейшо си гледал? Знаеш ли че наскоро НИКК в МВР беше спрял да обработва веществени доказателства заради липса на консумативи?
Та някакви предложения? Или викаш, най-лесно да закрием и полицията?
18 Ноември 2016 13:22
FuFighter
18 Ноември 2016 11:15
Федя, изписал си куп глупости, което показва, че и понятие си нямаш от работата на полицията...

Всичко, което си написал по-долу, дава ясна представа защо в България цари пълна анархия и защо хората нямат ни най-малко доверие в полицията.
Нищо не пречи да се запише номера на нарушителя, да. След това знаеш ли какво става? ДЗ отива в КАТ. КАТ призовават собственика на колата - призовката трябва да се връчи по адрес ан собственика. върви го търси. като го намериш, ако го намериш, трябва да напише Декларация, кой и дали той, е управлявал автомобила на съответната дата и час. ЕДва тогава се пристъпва към съставяне на АУАН - отново се призовава нарушителя, и отново териториална ходи да търси на адрес лицето. Нещастникът, пуснал ДЗ, също трябва да се призове в КАТ, за да се впише като свидетел на АУАН. Ако лицето не дойде, само разкарване.

Само че в моя пример "нещастникът" е патрулиращ полицай, даже двама, които няма никакъв проблем да да се явят късето и да е като свидетели.
Всъщност написаното от теб по-горе е безспорно доказателство за тезата "КАТ трябва да се закрие".
Всъщност в белите държави такава дивотия като КАТ няма. Пък и по пътищата има ред, и по села и паланки също.
18 Ноември 2016 13:26
Или само Хорейшо си гледал?

Хорейшо не го гледам. И тук не говорим за криминалисти и разследване на вече извършени престъпления, а за елементарно осигуряване на обществен ред.
Мантрата: Не си вършим работата, защото нямаме условия, ама пари и привилегии искаме.
Не ти ли е малко обидно?
За съвестно не питам. Няма смисъл.
18 Ноември 2016 14:14
Федя, запитаният ще ти отговори, само изчакай да мине обедната почивка. Няма да стои гладен човека заради такива заядливци като теб!
18 Ноември 2016 16:35
Федя, обществения ред се осигурява от патрулни екипи, дежурни и ЕЕН 112. А горе написах "нещастникът" защото патрулните може да са по двойки, но кварталният е сам. И ако го повикат в КАТ, мислиш ли, че ще ползва патрулен или служебен автомобил!? Ами то и сега кварталните ходят с личните си автомобили по техните си райони....
Обидно е отношението, защото когато ти говориш за привилегии, то такива следва да посочиш. Има компенсации, които са във връзка с ограничени граждански права на полицаите. Да ги изброявам ли, или ами ще си ги проверите?
Истината е, че полицията успява да си върши работата въпреки липсата на пари, техника и подкрепа! Ако спрат да си купуват консумативи и техника от заплатите, или да спрат да ползват най-малко лични телефони за служебни разговори, или личните автомобили за служебни цели, тогава ще цъфнем ли? Нека не забравяме, че забраната кварталните да санкционират за нарушения на ЗДвП дойде именно от мрънкащи, че видите ли ги забавяли, пък и вземали пари. Но никой не заяви категорично, че всъщност оплакващите се са спрени за нарушения. А даването на подкуп си е също толкова престъпление, както и приемането. Не давайте бре! Искайте да ви пишат акт или фиш!
BTW браун, аз не ползвам обедни почивки, за разлика от теб - гледам твоята продължи чак до края на работния ден, но моят работен ден краят му не се вижда...
BTW 2 Сега прочетох, че един пожарникар се обесил, оставил три сирачета... Това сигурно е заради привилегиите! Бог да го прости!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД