:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Цветята на истината

Бойко Борисов и неговата борба с фактите

"Моят дядо е бил николапетковист, така е, дори в моето досие пише "враг на народната власт, николапетковист"
БОЙКО БОРИСОВ на последното заседание на Минсъвета
***
Бойко Борисов винаги казва истината и само истината.
Това не значи, че ако сравняваме твърденията му с фактите, ще получим равенство.
Една приятелка например, като го чуе как говори, всеки път й прималява и започва да шепне: къде е моралът? къде са цветята на истината?!?!
Тук има една тънкост - освен сивата действителност на фактите съществува чудният свят на Идеала - именно на такава почва трябва да схващаме явлението "Борисов".
Така е, защото на лъжата краката са къси, а изкуството е дълговечно. Изкуството - това значи да възвисиш Правдата по такъв начин, че да създадеш свят, който е по-правдив и по-истински от това, което наричаме реалност.
Ето например по последни данни дядото на Бойко Борисов е бил николапетковист. Според по-ранни сведения от същия източник (Бойко Борисов) дядото бил убит на 9 септември 1944 по политически причини. Според други източници дядото е ликвидиран по чисто криминални подбуди. Това са мътни времена - было давно и неправда, както се казва.
Но според пожълтелите страници на историята Никола Петков е активен участник в деветосептемврийските събития - и то на страната на лошите комуняги, БЗНС-то му е част от Отечествения фронт и част от мътните и кървави събития на това време. Самият Никола Петков първоначално е министър без портфейл. Чак след това става опозиционер, търси си белята и я намира: бива унищожен от Народната власт по действително ужасен начин.
Така че дядото, който всъщност е прадядо, или не е бил николапетковист, или не е убит по политически причини, или изобщо е нещо като литературен герой.
Във всеки случай белите конци, с които е съшита легендата, малко са се пооплели.
***
Прекаленото взиране във фактите само уморява очите и компрометира сърцето. Тук на помощ идва вярата - вярата, това е непоколебимост в онези неща, за които се надяваме; убеждения за неща, които не се виждат. (На езика на медицината - да приемаш желаното за действително.) Примерно - изказваш своя притчовидна мисъл и за да й придадеш тежест, обявяваш я за извадка от Библията. Който те обича истински, ще повярва. Аз не съм толкова любен, затова гледам да цитирам точно. Ето например в Евангелието от Лука пише следното (17):
5. И рекоха апостолите Господу: усили у нас вярата.
6. А Господ рече: да имахте вяра колкото синапово зърно, щяхте да кажете на тая черница: изтръгни се и се пресади в морето, и тя би ви послушала.
***
Така говори и ББ на слугите си. В горецитираното заседание на МС се обсъжда точка с предложение да се присъди орден на Никола Петков. Бойко Борисов провежда разговор с Николай Ненчев, който е преди всичко земеделец и за малко военен министър. Фактите около житието на Никола Петков би трябвало да са му известни, но той не е човек, дето ще коригира Бойко Борисов. Затова и смирено изслушва проповедта на ББ, който накрая се и самопоканва на земеделско събитие: "Ще се радвам, ако, живот и здраве, догодина в тези чествания, които предполагам вие ще организирате като партия, ни включите и нас... Така че това да ти е на вниманието, с удоволствие ще се включим в честванията".
Не съм бил там, но си представяме физиономията на Ненчев. И понеже нямам министри и прислуга, продължавам да чета същата глава от Лука и да си представям какво представляват отношенията в МС. И така - Лука 17:
7. Кой от вас, кога се завърне от полето негов слуга, орач или овчар, веднага ще му рече: върви, седни на трапезата;
8. Няма ли да му рече: приготви ми да вечерям, препаши се и ми шетай, докле ям и пия, а после ти ще ядеш и пиеш?
9. Нима ще благодари той на оня слуга, задето е изпълнил заповедта? Не мисля.
10. Тъй и вие, кога изпълните всичко вам заповядано, казвайте: ние сме слуги негодни, защото извършихме що бяхме длъжни да извършим.
6
8782
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
23 Декември 2016 23:13
Чудя се кой ли от многото му дЕдовци е бил комунист, та така усърдно се е клел в онази Партия и е бил толкова убеден комунист, че е напуснал пожарникарската работа в МВР, за да си остане комунист? Излязоха в този форум много коментари, няма да ги цитирам, кой чел - чел. А за тейко си защо не казва нищо това НИЩО? "Мамата", партийната секлецарка и тя - дедо ми, та дедо ми. Абе вие майки и бащи нямате ли? Ама не като "мамата" на България?
23 Декември 2016 23:15
А, забравих. И този с репресирания дЕдо, още не си е върнал партийната книжка.
24 Декември 2016 04:55
Оплетоха се в лъжи, че чак се осраха. От тях хората, които действително са били опозиция или са станали жертви няма начин да се доредят! Ето защо всичко трябваше да се извади и да се провери, докато имаше живи участници и от двете страни. Сега вече е късно за каквото и да било! И трябва да се престане да се говори за комунизма, защото ни писна от лъжи! Цялата намазана интелигенция, включая репресивната и агентурата на ДС се изкара потърпевша. Сега и членовете на БКП, партийните секретарки, милиционерите и те репресирани, да не говорим за техните наследници...???
То всеки може да извади по някой роднина, братовчед, кум и сват, дето е бил от другата страна на барикадата. Както преди е вадил ятак и партизанин, за да получи облаги. А какво да правим ние с гайдите, дето все не сме с връзки и заслуги????????
24 Декември 2016 07:49
Иво Балев
24 Декември 2016 08:22
Чудя се кой ли от многото му дЕдовци е бил комунист, та така усърдно се е клел в онази Партия и е бил толкова убеден комунист...

Рекох азъ, че ще дойде време, да се обиждате на "комунист"... и то дойде
24 Декември 2016 18:38
Барми, и твоят дядо ли е бил пребит от завърналите се фронтоваци от Унгария защото е закачал булките им докато те са били в окопите? Ако да, то значи и ти си николапетковист и в досието ти е написано , че си враг на народа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД