:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 413,708,495
Активни 70
Страници 7,308
За един ден 1,302,066

Католическата църква изтегли отец Кортези от Белене

СНИМКА: Пасионисти в България
На 8 март отец Кортези обяви стачка, докато не подадат оставки кметът на Белене Милен Дулев и общинският съветник Красимир Тодоров.
Заради смъртните заплахи срещу енорийския свещеник в Белене Паоло Кортези и закани за подпалването на католическата църква "Рождение на Дева Мария" в града, той си тръгва от България. "Мойте началници са решили да ми приберат в Италия", написа той във "Фейсбук".

Отецът влезе в конфликт с местната власт, след като предложи подслон на сирийското семейство Албакри, но местни привърженици на "патриотична" партия, кметът и общински съветници се обявиха против. Прокуратурата не е получила сигнал за заплахите срещу свещеника, отправяни в ефир и в социалните мрежи (включително от оправдания наскоро Перата), нито се самосезира.

"Аз си отивам от България, с вдигната глава, с чест, невинен. Следвал съм моята съвест, моята вяра, евангелието, учението на Църквата и законите на Република България. Търсих да защитавам невинните, достойни, образовани, честни, любезни, скромни и уплашени, под заплаха и малтретирани сирийци. Не успях, не успяхме: Бог да ме прости. Продължавайте вие битката за истината, за справедливостта, за паметта, с чест и вдигната глава", написа Кортези във "Фейсбук".

Главата на Католическата църква в България - епископ Христо Пройков, не пожела да каже нито дума по случая пред в. "Сега". Вместо това препрати към русенския владика, който обаче отсъстваше.

От католическата фондация "Каритас" съобщиха, че в Белене вече има нов свещеник. На въпроси на "Сега" генералният й секретар Емануил Паташев обясни, че дейността на "Каритас" в Белене не е преустановена, както не са спрени и богослуженията. Ще продължи и помощта й за настаняване и интеграция на бежанци по призива на папата отпреди година и половина да се помага на бягащите от войните.ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ

"Считаме, че се изкривяват фактите и с това се провокира езикът на омразата. Семейство Албакри е дошло в България законно, има получен статут, което означава, че членовете му имат всички права, като на българските граждани, без правото да гласуват и да участват в армията. Сред правата им е и това - по свой избор да определят в кое населено място да се установят и да положат основите на своя нов живот, с честен труд и в мир със съседите си. С оглед на всичко това представителите на католическата общност в България ще продължаваме своите действия в подкрепа на изпадналите в нужда, защото вярваме, че на протегната ръка, трябва да се отвърне с отворени обятия", гласи становище на Католическата църква, публикувано на сайта й.

422
5121
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
422
 Видими 
10 Март 2017 19:11
Католическата църква в Бг удари звучен шамар на патриотарите.
10 Март 2017 19:28
Сред правата им е и това - по свой избор да определят в кое населено място да се установят и да положат основите на своя нов живот, с честен труд и в мир със съседите си.
10 Март 2017 19:46
Бог да ме прости.


Бог ще ти прости, но българщината не ти прости.
10 Март 2017 19:48
Чао, отче! Не тъгувай, много българи ще те помним с добро.
Отиваш си в твоята прекрасна Родина, белла Италия.
На добър час!


10 Март 2017 21:02
На 8 март отец Кортези обяви стачка, докато не подадат оставки кметът на Белене Милен Дулев и общинският съветник Красимир Тодоров

Това вече е нагло - те са избрани от населението на Белене, а не са назначени от Кортези. А той при това е чужденец и няма думата по местните въпроси.
Това е все едно да си на гости и да дадеш ултиматум на домакина да се изнесе.
10 Март 2017 21:08
Много интересно четиво.
Коментарите - още по-интересни.
Масово хората коментират, че така трябва да се постъпва.
И се надяват тука (Америка) хората да действат така.

http://www.msn.com/en-us/news/world/armed-vigilantes-hunt-migrants-on-the-edge-of-europe/ar-AAo5S9n?li=BBnbcA1#image=1
10 Март 2017 21:09
Католическата църква изтегли отец Кортези от Белене

Време беше.
10 Март 2017 21:11
Чао, отче! Не тъгувай, много българи ще те помним с добро.
Отиваш си в твоята прекрасна Родина, белла Италия.
На добър час!


10 Март 2017 21:47
Католическата църква изтегли отец Кортези от Белене
По добре късно отколкото никога...
10 Март 2017 22:09
С чужда пита помен прави.
Тоя действа според писанието: "Ако съседа ти има две ризи, дай едната на ближния си."
Като е толкова праведен и състрадателен попа, защо не си взе сирийците в Италия?
10 Март 2017 22:47
Като е толкова праведен и състрадателен попа, защо не си взе сирийците в Италия?


Може би защото живее(ше) в България. А като говориш за Италия, знаеш ли там какъв мигрантски натиск има?
10 Март 2017 22:50
Семейство Албакри е дошло в България законно

Съмнявам се, че това е светата истина...
10 Март 2017 23:26
Щеше да е законно, ако бяха се появили в някое българско консулство (в Сирия, Турция или другаде), подали документи за български визи, и евентуално одобрени.
След това появили се на някой граничен пункт на България, и евентуално граничният полицай да им разреши влизането в България.
Това е законно.
Така ли са постъпили?!
Ай сиктир....
11 Март 2017 05:02
Това е законно. Така ли са постъпили?!
Ако българските държавни служители неправилно са им дали статут на бежанци, следва да се обадиш на прокурор. В америката може и да е другояче.
11 Март 2017 05:19
*

11 Март 2017 05:32
Boev
10 Мар 2017 23:26
11 Март 2017 07:25
Тоя Кортези се изживяваше като Кортес - завоевател на диваци, според него. По-умните си го прибраха - разваляше лакираната картинка. Може и психопроблеми да е имал - само детското "представление" с убийствата стига...
Сега ще има много по-хитър йезуит. И нещата пак ще минат под покривката...
А всичко си беше проба на търпението. Е, оказа се, че демокрацията /властта на народа/ е по-действаща от смирението пред някакъв, самообявил се за глас Божий...
Но ми е жал за кротките българомразци, прикриващи се зад чуждопоклоничество и уж християнскои смирение. А всичко е в стил: "Ела ми на гости, да видиш как посреща комшията"...
----------------
Сайтът на Генек
11 Март 2017 08:41
Ще продължи и помощта й за настаняване и интеграция на бежанц


Долни, нагли колониалистки адети.
11 Март 2017 08:50
Толкоз за гостоприемството на българина. Останали са само плъхове, съскащи на всеки преминал покрай мизерните им дупки. Споменатите патриотари (отрепки) вероятно днес са такива, утре са футболни биткаджии, а вдругиден си търсят белята по местните кръчми. Толкоз и за ползата от тях. Пожелавам и на тях и на съветниците от местната власт един ден да бъдат така оставени на улицата в немилост.

Типичен лъжелиберал.
"Гостоприемен" на принципа дайте да дадете.
Съскащ плъх от мизерната си дупка.
Безполезен българомразец (отрепка).
Кълнящ като циганка, чиито услуги са отказани.
11 Март 2017 09:11
Може би защото живее(ше) в България. А като говориш за Италия, знаеш ли там какъв мигрантски натиск има?


Знам и то като очевидец. От тук следва ли, че и тук трябва да има такъв? В България няма и не може да има бежанци. По простата причина, че България не граничи с воюваща страна. Така че всички "бежанци", които са тук са обикновени незаконни емигранти. Които трябва да бъдат изловени и депортирани.

Впрочем, някой сведущ може ли да поясни, преминаването на границата тайно и не през КПП, явява ли се престъпление според сегашните закони?
11 Март 2017 09:25
Хубаво че го изтегли папата. Истерията преди изборите се крепи на антибржанската риторика. Всички други въпроси са заглушени. Оставаше и линчувано падре да имаше, заради мераците на някой патриотар да се нареди на копанката за няколко седмици до следващите избори, че след Босилков да си имаме нов мъченик. Без друго ни накиснаха за стрелбата на турците по папата, ся оставаше и в тая каша да се накиснем. Новият папа ни спасява от нас самите. Инак-нали всички дрънкат за хриатиянски ценности? Какво очаквате от вярващ свещеник? Да обяви кръстоносен поход на бежанци? Ако бяха икономически мигранти у нас ли ще се крият?
11 Март 2017 09:59
Пожелавам и на тях и на съветниците от местната власт един ден да бъдат така оставени на улицата в немилост.


Турция така ли ги е оставила, че идват тук?
11 Март 2017 11:05
Шамаросахте ли ги патриотарите? Бравос! Шамаросайте и малката кибритопродавачка - всеки знае, че децата не бива да си играят с огъня при никакви обстоятелства!
11 Март 2017 11:28
Поздрави на отеца, за смелостта, доблестта и честта с които показа какво е човечност и добросъвестност.
Елин Пелин, Широка лъка, Белене...прекратеното дело заради свинските опашки, чести интервюта с бежанци /или мигранти/, че в България са били бити, ограбени или малтретирани... Всичко това е срам и позор за целия български народ.Тази жална картина показва, че една част от обществото, у която няма дори капка човечност, съпричастност, чувство за състрадание към другите, която е пропита от злоба , и която се прави на "патриотична", и чийто "патриотизъм" се състои единствено от омразата срещу "другите" все повече и повече разгражда обществената структура на българския народ.
Когато човек гледа или слуша тези новини, тези кметове и обикновени хора, които изливат цялата си злоба от телевизионния екран, по интернет и по страниците на вестниците, няма как да не се тревожи за бъдещето на това общество. Срамно е, че българските медии в по-голямата си част продължават да бъдат инструмент на езика на омразата, вместо на човечността, на ценностите на цивилизацията.
Искам да изкажа и дълбокото си разочарование от БПЦ и Главното мюфтийство, които до сега не са декларирали ясно и категорично подкрепата си към отец Кортези, а като духовни водачи именно те би трябвало да бъдат първите застанали на страна на отеца.
Честно казано, аз не бих искал да видя България залята от мигранти от Африка, Азия или Близкия Изток, и не вярвам това да се случи, но това няма нищо общо с елементарната проява на човечност и съпричастност към бежанци от Сирия или други страни, и докато обикновените, нормалните хора продължават да гледат от страни, докато основните политически лидери в името на дребни и краткострочни сметки не се противопоставят на този патриотарски циничен псевдонационализъм, не мигрантската вълна , а вълната на омразата ще ни залее всичките и не дай Боже да не ни покоси.

11 Март 2017 11:33
Minderbinder 10 Март 2017 19:11

Лицемери, къде бе тази църква, когато обвиниха невинния Сергей Антонов?
11 Март 2017 11:52
Инак-нали всички дрънкат за хриатиянски ценности? Какво очаквате от вярващ свещеник? Да обяви кръстоносен поход на бежанци? Ако бяха икономически мигранти у нас ли ще се крият?
11 Март 2017 11:58
http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/49297-Katolicheski-sveshtenik-nakaza-horata-v-Belene---redze-im-blagotvoritelnostta

http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/8382-Mediyna-greshka-bil-skandalat-deca-s-pistolet-v-Belene

http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/49299-Eto-kak-izgledzdat-propovedite-na-otec-Paolo-ot-Belene%21-%28SNIMKI%29

http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/49452-Bezslaven-final%21-Rim-si-pribira-skandalniya-sveshtenik-ot-Belene%21


Айде да покажа и под тази тема какво всъщност представлява лицето Паоло Кортези и с какво се е занимавало то в Белене.
11 Март 2017 12:05
dr.lev

11 Март 2017 11:28

Българин да се наричаш, първа радост е за тебе...

"Нещастните бежанци" идват от Турция!!!
А да помислиш за родината си?
Нравоученията ти са позор за един родолюбец! Тези мигранти не идват от войната, а от Турция и Гърция! Пришки ни излязоха на устата да го повтаряме!
Ама не! Има едни състрадателни души, за които няма значение преминаването на българската държавна граница, без документи, с много пари и джипиеси!
Безсмислено е да повтаряме едни и същи неща за хора, на които се плаща за "състрадание"...
11 Март 2017 12:06
Случаят за първи път показа колко противоречиви са религиозните свободи и национализма.
11 Март 2017 12:06
Аз си отивам от България, с дигната глава, с чест, невиннен.


Тези думи, с които започва фейсбук прощаването на отеца, както и съобщението му, с което препраща нуждаещите се, ползвали помощта на Каритас в Белене към кмета категорично доказват, че лицето не е и не може да бъде истински християнски свещеник.
Смирението следва да бъде основно състояние на християнина, както и основно послание на свещеника към миряните.
Абсолютно сигурно е, че Католическата черква изтегля Кортези не като "шамар за партиотите", а като наказание за абсолютно несъвместимото му с християнското служение поведение. Напълно допустимо е да става дума и за загриженост за психичното му здраве.
Християнски свещеник, чиито основни занимания включват: ангажиране на децата в сценки, които пресъздават клането на младенците, убийствата в Белене и пр.; развиване на личен кръчмарски бизнес; война за власт с кмета на Белене(при това такава, в която помощта за бедни и нуждаещи се хора е прекратена за да се натрие носа на противника), или е изключително тъп, или има сериозни психически проблеми.
При всички положения, той е изтеглен за да не срами повече Католическата църква, а не за да бъде даван урок на някого извън нея.
11 Март 2017 12:24
Имам приятели - италиански католици, които имат прекрасни деца, бил съм гост на тяхна Великденска меса(6 часа проповеди, песни, рецитиране, сценки и пр.) и съм бил свидетел на традиционни шествия с маскирани хора, пренасяне на статуи, музика и т.н. в красиво сицилианско градче.
Никъде никой не е карал деца да играят убийци, а други деца - на техните жертви. Това си е някаква лична патология на Паоло Кортези, с която е редно да се заемат съответните специалисти.
11 Март 2017 12:26
Аз също имам приятели италианци, които не са практикуващи католици и имат прекрасни деца. Те също не палят и не правят сценки на убийства.
11 Март 2017 12:39
Ето и думите на един православен отец, също заплашван със смърт, заради позицията му за бежанците.
Днес, в "Събуди се" по Нова ТВ.

Отец Рафаил, бивш игумен на Кладнишкия манастир:

Отношението към бежанците е триумф на злобата

https://nova.bg/news/view/2017/03/11/176155/%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%86-%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC%D1%84-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0https://nova.bg/news/view/2017/03/11/176155/%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%86-%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC%D1%84-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0/,


Отсрами ни, отче, но пази се. Много тежки думи си казал, които няма да се харесат на твоите началници.


11 Март 2017 12:44
Ако бяха икономически мигранти у нас ли ще се крият?


България е междинна стъпка по техния път към западна Европа.
Но докато са тук разходите за тях (и за сички по веригата, дето се "грижат" за такива като тях) са за сметка на нашия бюджет.
Кат нахраним своите ше почнем да храним и сички останали, които имат нужда.

11 Март 2017 12:53
Отец Паоло си отиде. Сигурно ще се върне в любимата Италия, в родното Бергамо, където да си добър и честен, да спазваш закона, не е престъпление. И няма да те изгонят за това. Или в някоя енория в Милано, където хората ще могат да оценят свещеника.

А ние? Къде да отидем? Толкова много хора ги е срам от случилото се в Белене, от прогонването на сирийското семейство и от стъпканото с гумени ботуши на площада достойнство на отец Паоло Кортези.

Той си тръгва, след като направи за България много повече от стотици ура-патриоти, взети заедно. Ако те са силни на приказки и на площада, като опрем до делата, никакви ги няма.

Трябва да ни е мъчно за нас. Защото един италианец дойде да ни покаже, че в собствената ни държава честните и свободни хора нямат място. Побеждават тези, които обсебват телевизора и крещят "Смърт на предателите".

След гумите на колата, с която замина свещеника, остава мъглата над Белене. Тя се простира далеч надолу, чак до турската граница. Чака българите да се събудят и да разберат, че нито Европа, нито Русия ще оправят тази територия, наричаща се държава, ако те самите не го направят. За да не изгоним всички добри хора, останали по нашите ширини. Завинаги.https://www.webcafe.bg/webcafe/obshtestvo/id_65331901_Arivederchi_otets_Paolo
11 Март 2017 13:01
Отсрами ни, отче, но пази се. Много тежки думи си казал, които няма да се харесат на твоите началници.


Ако тия думи бяха неудобни, никога нямаше да ги чуеш по национална телевизия.
11 Март 2017 13:02
Чух ги, ама ти чу ли ги?
11 Март 2017 13:05
Боже, сега ще го канонизираме ли???

Фръцна се и си замина, щото не станало неговото.
Инфантилен вариант.

Оттеглиха го началниците му, щото са хора интелигентни, и знаят, че тия работи не стават по тоя начин.
11 Март 2017 13:05
Чух ги, ама ти чу ли ги?


Чух ги, ама ти прочете ли написаното от мен?
11 Март 2017 13:14
Сибила да види горещата новина тук от 11.11 ч. – какви "горкички бежанци" приемаме...
11 Март 2017 13:16
Чух ги, ама ти прочете ли написаното от мен?


Аха, прочетох ги, но останах с впечатление, че не си изгледал записа, защото там отчето говори, че разигралите се събития са плод на хибридната война, на което журналистката взе да се върти притеснено на стола и да подмята, че "нали, с политика не трябва да се занимаваме". Имаше и един думи против официалната позиция на Синода за бежанците, а пъс последното : човек трябва да е човек, а после патриот, християнин, а после православен, сигурно са хвърлили в ужас целия клир, потънал в мълчанието на Великия Пост.
11 Март 2017 13:33
разигралите се събития са плод на хибридната война


Явно в манастира имат интернет и телевизия, а отчето кибичи в социалните мрежи. Заплашвали го от "открити профили" и "скрити номера". Да прави каквото ще, но не ми го давай за пример.
11 Март 2017 13:52
Много истина има в думите на отец Рафаил.
11 Март 2017 14:13
Понеже лъжелибералите не спират с наглите си лъжи, че преминалите незаконно българската граница мигранти са "бежанци", аз обещавам, когато имам възможност да повтарям истината, че хората идващи от Близкия Изток са незаконно преминали мигранти, а не "бежанци" и бългрската прокуратура бездейства като не им повдига обвинения. У нас в момента няма бежанци. Има незаконно пресекли българската граница мигранти, защото, Слава Богу, няма война в Турция, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния.
11 Март 2017 14:26
Отец Рафаил е глупак, най-малкото. Но, по-вероятно е платен от някого предател.
1. Тези хора не са бежанци, а незаконни мигранти. Бежанци щяха да са, ако бяха турци, гърци, румънци, македонци, сърби и в страната им имаше война.
2. Това е нашествие, завладяване чрез утробата. То е организирано и щедро финансирано от някого. По различни оценки цената за целия маршрут, която се плаща на трафикантите варира между 10 и 15 хиляди долара. Всички мигранти, дори най-окъсаните носят скъпи смартфони. Не защото са богати, а защото някой им ги дава и чрез тях се контролира процеса на миграция, предвижването, плащанията и разни други работи. Някой налива милиарди в това организирано нашествмие
3. Този процес си има име в исляма и се нарича "хиджра".
11 Март 2017 14:29
Накратко - става дума за концепция, в която има два вида земи на света - Дар - ал ислам - земи, в които господства исляма и Дар - ал харб - земи на войната - такива, в които ислямат все още не господства и съответно всички мюсулмани са длъжни да водят свещена война за да ги завладеят. Завладяването става чрез три способа - Джихад, Такийя и Хиджра.

Шариатът определя няколко вида Джихад:

- Джихад бил-лисан: джихад чрез езика: проповядване, прокламиране, агитация, диспути, диалози и други видове словесно воюване.

- Джихад бил-калем: джихад чрез перото: публикации, книги, печатни материали.

- Джихад бил-хиджра: джихад чрез преселване, миграция в други градове или държави.

- Джихад бил-мал: джихад чрез финансите: банкерство, трафик на пари и др.

- Джихад бил-нафс: джихад вътре в човека, т.е. овладяване на мислите и страстите.

- Джихад ан-нафас:джихад чрез саможертва; това са самоубийствените акциина мюсюлмани.

Мохамед казва : „Заповядвам ви тези пет неща, които Аллах ми е повелил: събирайте се, слушайте, покорявайте се, предприемайте хиджра и водете джихад“
11 Март 2017 14:35
Хиджрата е преселение по примера на Мохамед, койте се преселва от Мека в Медина.
По-късно "пророкът" уточнява, че мигриране¬то трябва да продължи, докато врагът все още се съпротивлява на исляма. Това е основната мисъл и в Сура 8:72, Сура 8:75, Сура 2:218, където Мохамед оценява високо подвига на преселилите се. В Сура 9:20 е казано: „Които вярват и се преселят, и се борят по пътя на Аллах чрез своите имоти и души, те са с по-висока степен при Аллах и те са спечелилите“.

На конференция на Арабската асоциация на мюсюлманската младеж (MAYA) проведена през 1995 г в Толедо, щата Охайо, водещият на предаване по „Ал- Джазира“ д-р Юсуф ал Карадауи, същият активен проповедник, представя своето вижданеза бъдещето на Исляма: „Това, което остава, е да завладее Рим, за да се изпълни втората част от знамението на Пророка, че Константинопол ще бъде завладян първи, а после и Рим. Това означава, че ислямът в Европа за трети път, след като бе изгонен от там два пъти... ще я завладеем чрез прозелитизъм; това, на което ние се надяваме, е че ще завладеем Европа и Америка! Не чрез меч, а чрез прозелитизъм.“

Прозелитизъм е течение в религията, което се стреми да разпострани своето учение и да привлече, в своята вяра хора, които се намират извън нея.
11 Март 2017 14:47
Аз като член на паството на Светата българска православна църква настоявам отецът, който не само заема антибългарска и антихристиянска позиция, но и е нъплнил фейсбук страницата на манастира с десетки постове, посветени на позицията на католическата църква, на отец Кортези и прочие не само да бъде незабавно отстранен от поста си в Кладнишкия манастир но и незабавно лишен от монашески сан и изключен от БПЦ.
11 Март 2017 14:48
Прозелитизъм е течение в религията, което се стреми да разпострани своето учение и да привлече, в своята вяра хора, които се намират извън нея
Това за коя религия не се отнася (освен, може би за юдеизма, който си приватизира Бога и не го дава на другите)?
11 Март 2017 14:52
Прочие, като се поразрови човек за т.нар. отец Рафаил и открива разни прелюбопитни неща:


https://www.actualno.com/pernik/protest-sreshtu-igumena-na-manastira-v-kladnica-za-nego-naj-vajna-e-duhovnata-hrana-news_560295.html

Разпопване!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД