:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Николай Стоев излага в "Арте"

Ако имаме живописец, когото можем да наречем Повелител на приказката, това е той
Николай Стоев - "Корабът на лудите".
Живопис - до 18 април 2017

Вернисаж днес от 17.30 до 19.30 ч.



От галерия "Арте" съобщиха, че специално за великденските празници са поканили един от най-приказните български художници днес. Експозицията, пълна с позитивизъм, много хумор и настроение, е от картини на Николай Стоев. Търновският живописец е вече много известен със своите вълшебни приказки. Картините му са пълни с любов и светлина, и в тях човешкият свят изглежда уютен, чудат и споделян от хора, неизлизали никога от детството. Критиците често подчертават, че под четката на художник-перфекционист се появяват само платна, заредени и доброта и красота. Човечетата на Стоев са винаги много, винаги суетящи се в смешен, шарен и уютен свят, винаги изключително харесвани от деца, възрастни със запазена детскост у себе и не на последно място - от колекционери! Стоев е изключително реализиран художник както у нас, така и в чужбина.

Както сам казва авторът: "За мен правенето на картини е едно голямо приключение. Аз се забавлявам и попадам на странни места заедно с моите персонажи. Те понякога са глупави и смешни, понякога умни и замислени, учудени от нещо или пък мъдри. Както всички нас и като мен. И нежни. И любящи. Обичам ги и те ми разказват в замяна най-различни истории.

Бих искал всеки, който гледа картините ми, ако случайно е забравил, да си спомни, че животът е прекрасен. Да си спомни, че и той е от породата на летящите хора. Да не пропъжда детето в себе си и заедно с него, хванати за ръка, да се затичат и да се зареят някъде в небето,залисани в някаква много важна работа, която незнайно защо никой голям не забелязва."
 Eдна от новите картини на Стоев
1
2112
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
30 Март 2017 16:33
За съжаление, картините му не изглеждат български. Ясно е, че е контрапукт на Йеронимус Бош. Иначе наистина са весели...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД