:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 404,303,177
Активни 131
Страници 24,750
За един ден 1,302,066

Политическа пролет: Чалга десницата победи чалга левицата

Перспективата пред "традиционните градски" партии в България е безрадостна
Михаил Екимджиев
След пробуждането на пролетта и налагането на лятното часово време преди седмица за 12 часа ни споходи и българската демокрация, консумирана като парламентарни избори. Според лекари възкресението на природата по това време причинява пролетна умора, а лятното часово време ни депресира и тревожи. Социолози и анализатори пък вещаят дълъг политически махмурлук след поредното тежко изборно пиянство на народа.

Преди време тунингована певачка повтаряше до безпаметност по телевизора: "Чалгата е в кръвта ни, защото българите сме чалга народ". Женицата говореше с патриотичен патос, с чувство за мисия и за всенародна подкрепа. Резултатът от последните парламентарни избори показа правотата й.

Чалга десницата победи чалга левицата. Обединените патриоти с оперетно-водевилни наклонности победиха разединените от морфичния резонанс родолюбци от ДПС и ДОСТ. Така наречената градска десница, включваща ДСБ и Реформаторския блок,попиля близо 200 000 гласа и загроби мъждукащата надеждаза смислено управление. Парадоксално е, че точно хората, претендиращи, че обладават и представляват градската култура, традиция и манталитет, упорито се дистанцират от базисна черта на градския социален живот, каквато е обединяването на градското население за решаване на значими проблеми, непосилно за отделни индивиди или за малки групи хора.

Още през Античността и Средновековието именно съвместните усилия на градските хора, които издигат и защитават крепостни стени, борят се с епидемии и с природни бедствия, осигуряват оцеляването на големите градове и техния просперитет. Докато селският човек традиционно се грижи и брани дома, рода и имота си, човекът от града еволюционно и генетично развива чувство за по-голяма общност и за общо благо. Точно то кара враждуващите градски кланове и съсловия да се обединяват пред общия враг в името на индивидуалното им оцеляване и на сигурността им.

На парижките барикади, биейки се за "равенство, братство и свобода", но и за икономическите си интереси, хората от "третото съсловие" стават "граждани". По-късно, страхувайки се от нови барикади, властите започват да строят в Париж, а и в други европейски столици широки булеварди. Освен прекрасните булеварди гражданите създават безценен исторически и социален прецедент за постигане на обществено значима цел с общи усилия. За съжаление при нас и булевардите, и "добрите" примери, и социалният опитса градени предимно при социализмаВероятно поради липсата на българска държава и на големи български градове през късното Средновековие някакъв ерзац на градска култура и гражданско поведение се появява у нас едва през Възраждането и след Освобождението. Точно защото тази "субкултура" не е автентична и не е резултат от натрупан и споделен социален опит, тя в голяма степен е подражателна и маниерна. Липсващата база на осъзната културна и ценностна общност обуславя странните флуктуации на "гражданско" поведение в българския контекст, проявени като егоизъм, неразбиране и незачитане на общия интерес, отчужденост и снобизъм с нарцистичен привкус.

Тази културна антропология на градския човек в България в значителна степен предопределя провала на т.нар. десни градски партии у нас и печалната обреченост на техните лидери. Неслучайно тези партии, представлявани от СДС и ОДС, печелиха избори само когато ценностното противопоставяне беше "комунизъм - антикомунизъм", а не "ляво - дясно". След 2001 г. същата исторически изпразнена от идеологическо съдържание конфронтационна ос стана печеливша за НДСВ и за ГЕРБ, които бяха припознати в масовото съзнание като "антикомунисти".

Ето защополитическата перспектива пред "традиционните градски" партии в България е безрадостнаДействително към София, Пловдив, Варна и Бургас мигрират все повече хора. Повечето от тях обаче не слушат стари градски песни и рок, нито четат Тери Пратчет. Електорално тези хора ще захранват в много по-голяма степен политическите конкуренти на "автентичното" дясно.

От тази гледна точка обнадеждаваща изглежда само перспективата пред "Да, България!". Нейните идейни и ценностни фундаменти - борба с корупцията, справедливост и чиста природа, привличат необременени от идеологическите клишета на прехода хора, с различен професионален и социален профил. Категоричната проевропейска ориентация на лидера на партията Христо Иванов и неговата безкомпромисна битка срещу корупционните лобита в съдебната система му изграждат ореол на морален коректив и алтернатива на задкулисието, където чалга лявото, чалга дясното и водевилните патриоти затъват във все по-срамни сделки. Ерудицията на Иванов, съчетана с необременеността на младата партия с морални и политически компромиси, я правят атрактивна за хората, които намират смисъл в личната и политическата почтеност и в стремежа към справедливост.

Никой обаче не знае какво ще се случи, когато Слави Трифонов и неговото шоу изпълнят заканата си и запеят пред парламента "Пролет пукна, ние не"...
Снимка: Юлиян Савчев
Партия "Да, България" е обвинявана от представители на т.нар. автентична или градска десница, че е предпочела да се яви сама на избори, а не се е обединила с "Нова република".
70
4205
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
70
 Видими 
04 Април 2017 19:47
Хубаво започна, ама като стигнахме до "От тази гледна точка обнадеждаваща изглежда само перспективата пред "Да, България!". ....the shit hit the fan.
04 Април 2017 19:47
Знам те аз тебе, Екимджиев.
Гледам, че вече и от политика отбираш...
Нормално, след като осъди България в Страсбург затова, че некъф педофил немал секс канал на кабелната в затвора.
04 Април 2017 19:50
https://www.youtube.com/watch?v=H2W4wglPW2c

Верно че сме на Света на Диска.
04 Април 2017 20:04
мъждукащата надежда за смислено управление
Кои са тези които можеха смислено да управляват? РБ и компания ли? Ми те управляваха - и самостоятелно и в комбина. И? Ами - нищо! Те затова и избирателите, като за покойник - или добро или нищо. Явно с добро не са могли да ви споменат, та затова - нищо!

За съжаление при нас и булевардите, и "добрите" примери, и социалният опит са градени предимно при социализма
А защо не изградихте и вие нещо? Бяхте във власта, управлявахте ..., а построихте собствената си гробница и сега горко ридаете пред вратата и! Изграждането на държава и ръководенето и не е като "усвояването" на фондове от Сорос, УСИД (сега АБ), аденауер и др. подобни НПОта.
Може и да го разберете някога но за сега ви се губи от хоризонта!
04 Април 2017 20:26
Знам те аз тебе, Екимджиев
Са, тоя че е шушляк неприятен, нема спор. Но ако беше лекар, лекувал педофил в затвора, пак ли щеше да кажеш- знам те аз тебе? Нюанс просто. А иначе са ми през Сакура секакви ръбове, Ивановци и отрепки дето се самопогребаха. Даже ми е кеф. И вишната в двора ми цъфна за пръв път.
04 Април 2017 20:32
Докато селският човек традиционно се грижи и брани дома, рода и имота си, човекът от града еволюционно и генетично развива чувство за по-голяма общност и за общо благо.

Боже, каква глупост!
Ама дабегейците май наистина се мислят за генетично превъзхождащи останалите от простолюдието. Не само се имат за градски елит, който трябва да води простите селяни, но даже и за генетично еволюирали, превърнали се в по-висши същества. Направо по-висша раса. Сетих се за „Машината на времето” на Уелс.
04 Април 2017 20:34
Пак проевропейски месия, но този път ЕРУДИРАН. Нищо, че не му слагаме "адв." пред името. Искам сериозно да попитам Екимджиев, с какво лицето Христо Иванов е демонстрирало своята ерудиция? С енциклопедични знания, с професионални успехи, с трудове с висока художествена или научна стойност, с нобелови награди? Даже в "Минута е много не е участвал".
04 Април 2017 20:55
Чалга анализ!
04 Април 2017 21:19

Има ли смислена причина, поради която горното следизборно антрефиле е публикувано тук, а не на интернет страницата на ПП "Движение Да България" (в процес на учредяване)?

А на хора от НР/ДСБ и РБ-2 ще бъде ли дадена възможността да изложат свой поплак от лошия народ или тази екстра се полага само на новата правилна партия, която се оказва комай тайно любена и от други стари, но пък явно вече правилни (не)олигарси, и извън известния розовобузест борец за правда и енергийна свобода?От зачестилите следизборно из прогресивния печат антрефилета като горното почвам да се убеждавам, че нежеланието на Ейнджълите на Христо да се съюзят с ДСБ е не просто голяма и груба стратегическа грешка (по може би наивните думи на Огнян Минчев), а съвсем целенасочен политически дъмпинг с цел съсипване на конкуренцията преди последващ hostile takeover.

04 Април 2017 21:28
Има ли смислена причина, поради която горното следизборно антрефиле е публикувано тук
Хе, все едно не живеете в България. И тук, както навсякъде причината са личните познанства.
04 Април 2017 22:12
Докато селският човек традиционно се грижи и брани дома, рода и имота си, човекът от града еволюционно и генетично развива чувство за по-голяма общност и за общо благо.

Малий. Либерал, та дрънка.
04 Април 2017 22:13
Най-добрата реклама на тези тавагищи от "Дай България" бе снимката им с Постоянното присъствие на Козяк. Което предизвести и резултата.

И слава Богу! Че още един евро-атлантически ездач отгоре си, Магарето нямаше да издържи...
04 Април 2017 22:32
"На парижките барикади, биейки се за "равенство, братство и свобода", но и за икономическите си интереси, хората от "третото съсловие" стават "граждани". По-късно, страхувайки се от нови барикади, властите започват да строят в Париж, а и в други европейски столици широки булеварди...."

Вероятно за този бек Великата Френска рев., Юлската революция от 1830г.и " Пролетта на на народите" са едно и също нещо. Бял кахър. Да наричаш открито сънародниците си пейзани, чалгари и пр., при условие, че и тримцата на снимките към "анализа" очевидно са правени в каруца или на нивата, е супер нагло. Това усещане за пишман елитарност, породено кой знае от какво, изяде главата на бърнестото им гуру навремето, но явно няма кой да си вземе поука. Е, вече е късно, така, или иначе.
04 Април 2017 22:51
Това наистина не е никакъв анализ, а партийна пропаганда, която удря в земята дори писанията на "социоложката" Буруджиева.
Човек може да си помисли че борбата за справедлив и ефективен съд е изсмислена патентована от "Да България"...
04 Април 2017 22:53
Перспективата пред всеки тъпанар, който се мисли за по-умен от останалите тъпанари е в България е безрадостна!
04 Април 2017 23:00
Minderbinder 04 Април 2017 19:47
04 Април 2017 23:06
Ако беше по време на избори, под това писание задължително щяха да напишат "купуването и продаването на гласове е престъпление".
04 Април 2017 23:28
.....Най-добрата реклама на тези тавагищи от "Дай България" бе снимката им с Постоянното присъствие на Козяк. Което предизвести и резултата. ...
.
Искаш да кажеш че алените сърпичукови байряци на яз. Копринка са причината за тегобите ви ? ...така да е..Народът си каза думата.
04 Април 2017 23:49
Крокодилски сълзи за това как "градската десница" (какъв сполучнив термин отразяващ докъде се е спихнало екс-СДСто) не успяла да се обедини и да вземе едни 8% и да влезе в парламента. И какво като влезе - една шепа нещастници, която само ще придаде легален вид на българската псевдодемокрация. В най-добрия случай щяха пак да се опитват да шантажират Мутрака с жалките си проценти, а той щеше да ги изработи един по един. Истината е, че десните са капо защото тези, които евентуално биха гласували за тях вече са зад граница. Не случайно Христо Иванов до последно твърдеше, че чака гласовете от чужбина и ще влезе в парламента. Не позна, защото интелигентните и иницативни българи, които напуснаха страната и биха били естествената консервативна среда отдана са отписали и т.нар. "дясно" и страната като кауза пердута. Провалът на СДС не започна, когато Царчок ги разпердушини (според Огнян Минчев, днес в Дневник), а още на първите "демократични" избори, когато се явиха абсолютно неподготвени и комунистите с умерени фалшификации ги биха и така се узакониха политически със съдействието на същото това СДС. Още тогава истинските десни хора си тръгнаха като казаха "Когато отвратителните остават, отвратените си тръгват". Тръгнаха си и повече не се обърнаха. "Десните" постепенно останаха по същество без електорат. Излезе им късмета когато Виденов се провали тотално и народът, който буквално гладуваше гласува за тях просто от омраза към БСП. Супер шанс за СДС дошъл по случайност. Уви, тогава Костов каза на хората "Ние няма да ви излъжем" и направи точно това - вече си беше полегнал на Копитото с Добрев и се бяха разбрали, че ако дойде на власт няма да лустросва комунягите. Царчок по-късно отряза една вече прогнила зелка, защото хората вече бяха наясно в какво се е превърнало СДС (ако някога изобщо е било читава организация). Междувременно течът на дясно ориентирани хора на Запад продължи. В България останха едни 300 000 поренциален електорат за дясно и демократично управление но те не стигат и за комка. Чисто демографски България е обречена на такива формации като Гроб, БСП, Патриотари и Депесари. От време на време ще изплува по някой нов месия като Марешки и това ще е политичесата въртележка докато не дойде поредната голяма криза.
05 Април 2017 07:43
Краят на статията изкърти всички мивки. Чак такава пошлост не съм очаквал.
05 Април 2017 08:46
Така наречената градска десница, включваща ДСБ и Реформаторския блок, попиля близо 200 000 гласа и загроби мъждукащата надежда за смислено управление.


Това ме уби! Авторът къде е живял последните 2 години, та нарича управлението на здравеопазването, отбраната, образованието, икономиката смислено управление? Що за безумие?
05 Април 2017 08:46
Божеее, Божеее, що не слезеш от небето да си прибереш верисиите, които си ги раздавал на сидерунгелите. Този поне историята да беше научил.Великата Френска революция се състои в превеземането на Бастилията и никакви барикади не е имало. Барикади е имало при Юлската революция, както спемена един форумник по-горе. Широките булеварди са правени по плана Осман (Houseman) по времето на император Наполеон 3-ти., 20-30 години след Юлската революция.
Така наречената градска десница, включваща ДСБ и Реформаторския блок,
попиля близо 200 000 гласа и загроби мъждукащата надежда
Айдяяя, пак започнаха с този реформаторски блок. Това адвокатче не е разбрал, че тези пишлигари само се перчеха, че уж знаели как да реформират и наш Боцю им се хвана на въдицата, щото и той не знае. Единственият резултат от тези напъни беше, че от 1 бърдак каращисани съдии и прокурори, направиха 2 бърдака. А буля ви Кунка нищо не направи в министерството на образованието, защото не знаеше какво да прави, ами ще изтървем 1 260 000 заради нейното нескопосано управление.
05 Април 2017 08:54
Има ли смислена причина, поради която горното следизборно антрефиле е публикувано тук, а не на интернет страницата на ПП "Движение Да България" (в процес на учредяване)?


Да, има. "Зри в корень", съветва в подобни ситуации Козма Прутков. Корена, в случая, може да се търси в колективи като "Типинг пойнт или "България2020". Човек с просто око среща след учредителите им все едни и същи имена, предимно на "добри олигарси", които по съвпадение са и медийни магнати - преса, телевизия, радио, интернет... Колективизъм в действие, а не както сред "градската десница"

05 Април 2017 09:38
Това е истинско находище на бисери. Според авторът градските хора се отличават от селските по това, че първите слушат стари градски песни и рок и четат Тери Пратчет Трябваше да напише класическа музика и Томас Ман - щеше да е също толкова отблъскващо претенциозно, ама поне нямаше да разберем веднага какъв необразован цървул е самият автор.

05 Април 2017 09:56
От зачестилите следизборно из прогресивния печат антрефилета като горното почвам да се убеждавам, че нежеланието на Ейнджълите на Христо да се съюзят с ДСБ е не просто голяма и груба стратегическа грешка (по може би наивните думи на Огнян Минчев), а съвсем целенасочен политически дъмпинг с цел съсипване на конкуренцията преди последващ hostile takeover.

Тези наистина много нахални! Щом като при тях са всякакви "защитници" на човешки права (разбирай правата на осъдени престъпници, цигани-рецидивисти и нелегални имигранти без право на статут) веднага ги зачерквам.
05 Април 2017 09:58
Нелоша проба национал-нихилизъм, че последните 600 години безвъзвратно са ни обрекли на изостанали полуевропейци. Сал една градска десница пробила сред балканската посредственост ни е надежда. Алелуя, пък азъ замалко да се отчая.
05 Април 2017 10:11
showstopper
05 Април 2017 10:25
Е, стига сте хвалили мрънкалото, лидера на Да България и всичките "градски" хора около него. Знаем, че с чужда помощ се готвят да вземат (рано или късно) властта, но имайте уважение към мъдростта и на хората от "селските" партии, моля!
05 Април 2017 11:45
Мдам! Точно като в "Приказка за стълбата" на Смирненски. Който се качи по стъпалцата нагоре, се мисли за принц и боговете са му братя. И не може да зацепи защо тези отдолу, най- вече тези, дето го знаят от първото стъпало, не го виждат така. Мъка, мъка!
05 Април 2017 11:50
„Докато селският човек традиционно се грижи и брани дома, рода и имота си, човекът от града ЕВОЛЮЦИОННО И ГЕНЕТИЧНО развива чувство за по-голяма общност и за общо благо.“
Направо казано – градският жител стои на по-високо ниво от селянина – еволюционно и генетично. И е, разбира се – първо качество. А селяните… Поне трето качество, ако изобщо ги включат в човешката раса. А най-точно – унтерменши…
Поне според изразяващия фашистките идеи претендент за правист, политик, демократ…
------------------
Сайтът на Генек

05 Април 2017 11:54
Действително към София, Пловдив, Варна и Бургас мигрират все повече хора. Повечето от тях обаче не слушат стари градски песни и рок, нито четат Тери Пратчет. Електорално тези хора ще захранват в много по-голяма степен политическите конкуренти на "автентичното" дясно.

Харесвам рок, Тери Пратчет ми е сред любимите писатели... И смятам градските бесни десни за логичен нормативен отпадък на политиката...
А подобни излияния за, меко казано, странни. Близки до скимтенето на бивша девица от жълтите павета, че светът е така груб и се налага сутрин да разтоварва душата си в тоалетната...
-----------------
Сайтът на Генек

05 Април 2017 11:57
Тези наистина много нахални! Щом като при тях са всякакви "защитници" на човешки права (разбирай правата на осъдени престъпници, цигани-рецидивисти и нелегални имигранти без право на статут) веднага ги зачерквам.

Не съм склонен да обвинявам адвокат че си върши работата.
Има проблем не когато представлява клеиентите си в съда, а когато прави същото в пресата, само че под формата на анализи или заемане на гражданска позиция.
Хайде няма нужда.
05 Април 2017 12:00
Така наречената градска десница, включваща ДСБ и Реформаторския блок,
попиля близо 200 000 гласа и загроби мъждукащата надежда
Mи БЗНС? Неделимата част от РБ .
Те градска или селска десница са?
Нечев? ... неговите верни съратници, дето се борят , сиромасите - за правда , за правда и за свобода ..??

( http://www.bzns.bg/?p=3800 - "Росица Русева в битка за справедливост" ... твърденията са неверни и клеветнически и никога не съм имала регистрация ..)

Ми че те - простите селяци от китното Кукурово - поне по това което публикуват в сайта на РБ .. излиза да са най-най-най- последователни евроатлантици ..
http://www.bzns.bg/?p=2211

..
. “Нека покажем, че сме неразделна част от свободния свят и че независимо на какви нови изпитания ни подложи новият век, нашият народ няма да се отклони от своя европейски идеал”, апелира Николай Ненчев.
“Както винаги, БЗНС няма да пожертва сили и средства в борбата за свобода, демокрация и достоен живот”, увери той и призова:.” Нека всички заедно въздигнем ръст срещу фалшивите трубадури на антиевропеизма ... "


Нима , ей ТОВА по-долу написано .. е лъжа , според дописника ?
Какво, като е от село - всички сме от село ... .. Ненчев е последователен и идеологически хибридно чист !

.. "Макар и като по-малкия партньор, РБ участва в правителството и провежда собствена национална политика, най-силно отстоявана от министър Ненчев. ..
.. Николай Ненчев е демократ, подготвен за битката с Русия. Има силна воля и идеологическа чистота в представата си за българския национален интерес. "

.. „Министър Ненчев знае историята на своята политическа сила. Знае, че да си лидер на БЗНС НИКОГА не е било безопасно. Но БЗНС Винаги е бил на правилната страна на историята!“


... та изводите на дописника-селкор ( цитирам го ) :
„Докато селският човек традиционно се грижи и брани дома, рода и имота си, човекът от града ЕВОЛЮЦИОННО И ГЕНЕТИЧНО развива чувство за по-голяма общност и за общо благо.“

.. нещо не съвпадат, с фактите .. едни от най-хибридните евроатлантически политически послания и действия , комай са именно на земеделската част от Реформаторския блок !

05 Април 2017 13:07
Както казваме у селската левица-катеренето по стълбата се характерезира с неудобството, че ти лъсва голият задник пред цял Анкх-Морпок.
05 Април 2017 13:12
Не съм склонен да обвинявам адвокат че си върши работата.

Тези са друг тип адвокати: водят се защитници на човешките права. Примерно, на осъден престъпник не му разрешават интернет в затвора и хоп! съди държавата за нарушени права. Полицията гръмнала рецидивист стрелял срещу полицаите и хоп! близките му получават обезщетение. В резултат на което при други подобни случаи на барикадирал се ненормалник загиват полицаи, защото не смеят да го гръмнат. Както стана в Лясковец. Същият ще лежи в затвора на държавна издръжка доживот и ще съди държавата, че ако няма винаги топла вода или килията му не е оборудвана с климатик.
05 Април 2017 13:29

Тези са друг тип адвокати: водят се защитници на човешките права. Примерно, на осъден престъпник не му разрешават интернет в затвора и хоп! съди държавата за нарушени права. Полицията гръмнала рецидивист стрелял срещу полицаите и хоп! близките му получават обезщетение. В резултат на което при други подобни случаи на барикадирал се ненормалник загиват полицаи, защото не смеят да го гръмнат. Както стана в Лясковец. Същият ще лежи в затвора на държавна издръжка доживот и ще съди държавата, че ако няма винаги топла вода или килията му не е оборудвана с климатик.


Не съм сигурен че са друг тип адвокати, защото дали да има "хоп!" се решава от съд, чиято юрисдикция е призната в България. Присъдата може и да не ни харесва, но не следва да обвиняваме адвокатите за нея.
Ако трябва да повторя, моят проблем не е че адвокат Екимджиев предсталвява клиентите си пред ЕСПЧ, а че се е объркал че че тука е съд и е дръпнал една защитна пледоария.
05 Април 2017 13:32
Oraсle 05 Апр 2017 13:29
.. моят проблем не е че адвокат Екимджиев ... ... а че се е объркал че че тука е съд и е дръпнал една защитна пледоария.
Която пледоария , в частта си за градското и селското и за дясното .. .. просто не е вярна!
Достатъчно е, да сравним хибридността на БЗНС на Николай Ненчев и типично градско-интелектуална структура, като коалицията АБВ-Движение 21 ...

Ми Ненчевистите - кукуровци ги бият, калфинистите - откъм хибридност поне 3 пъти ..

Дясно та дрънка , съвсем правилно са в Реформаторския Блок - какво като са от село ??!
05 Април 2017 13:58
Оракуле
Духовната проституция е доходоносна, като всяка друга.
05 Април 2017 14:09
Тези са друг тип адвокати: водят се защитници на човешките права. Примерно, на осъден престъпник не му разрешават интернет в затвора и хоп! съди държавата за нарушени права. Полицията гръмнала рецидивист стрелял срещу полицаите и хоп! близките му получават обезщетение. В резултат на което при други подобни случаи на барикадирал се ненормалник загиват полицаи, защото не смеят да го гръмнат. Както стана в Лясковец. Същият ще лежи в затвора на държавна издръжка доживот и ще съди държавата, че ако няма винаги топла вода или килията му не е оборудвана с климатик.


Прочети Европейската конвенция за правата на човека (ето линк, ако не можеш да си я намериш сам) и ми кажи кой член от нея смяташ, че трябва да отпадне. Правото на живот, правото на справедлив съдебен процес, коя разпоредба конкретно искаш да отпадне? Конкретно и с номера.

След това отвори базата данни с решения на Европейския съд по правата на човека (ето ти пак линк, ако сам не можеш да се справиш). Там качват всички решения, постановени от ЕСПЧ. Посочи ми име на решение, с което не си съгласен, и конкретно с коя интерпретация на разпоредби от Конвенцията и мотивите на съда не си съгласен.

Като за разбиращ всичко за ЕКПЧ и работата на адвокатите, практикуващи в тази област, едва ли ще ти е проблем това. Да те чуем. Конкретно, с номера и имена, не празни приказки, дочути от ПИК и БЛИЦ.
05 Април 2017 14:57
Реших и аз да драсна нещо за тая Десница. По-горе snowstopper доста добре я е описал ,ама айде да допълня.Ще опиша три примера от три района ,където по данни на ЦИК за НР и ДА БГ са гласували общо под 3%. Оттам следва и защо капсулираната Градска десница , никога няма да огрее там. Двата колосални провала на десните: Разбиването на селското стопанство и престъпната приватизация.
Първият пример е от Разлог:мой приятел (десен човек), радостен от връщането на земите му . Обаче един хубав ден ,същите земи попаднаха в Натура.Десните зелени с един хепънинг на градския мегдан му отнеха мечтата да стане богат човек,като братовчед му от Банско. Не го и компенсираха с нищо.
Вторият пример е от Царево: историята е горе долу същата. Васко Гюров ревна че иска да си ака на плажа и на мой познат му забраниха да стопанисва земите си. И в двата случая тия същите Градски десни, не дадоха на хората обяснение,защо аджеба в Банско може, в Созопол може , а за тях не може. За компенсация даже не говоря.
Аз също искам чиста природа, свободни плажове, къмпинги, ама пък реването на шепа свободни души на 500 км от пробкема,без да даваш решение , въобще не ми импонира.
Третия пример ми е най-пресен. Хасковско.По-точно Димитровград. Та там гледайки хората, ,,съдебната реформа и подкрепа на предприемача'' , ама грам не ги бръсне. Заводите не работят, крупни арендатори стопанисват земята и те преживяват с пари от родата в чужбина или контрабанда на дрехи и цигари.
И в друга статия за ДА БГ писах , че имам много приятели от тях, Обаче отговор на тези въпроси нямат. Никъде и не прочетох в техните програми една дума за малкия град и селото. Ами с плявата пиеща бира пред Народния театър реформа не става. Сори
05 Април 2017 15:29
Като за разбиращ всичко за ЕКПЧ и работата на адвокатите, практикуващи в тази област, едва ли ще ти е проблем това. Да те чуем. Конкретно, с номера и имена, не празни приказки, дочути от ПИК и БЛИЦ.

Ей тука може да се види откъде адвокатите са прихванали навика да съдят държавата за компенсации.
http://www.telegraph.co.uk/news/politics/8978722/Criminals-to-be-banned-from-claiming-compensation.html
Във Великобритания още преди години са се сблъскали с този проблем да се търси компенсация от затворниците за какво ли не.
Май че си имаме във Форума и политик. Искам да зная от коя партия за да не гласувам за нея.
05 Април 2017 17:10
еволюционно и генетично


Не съм привърженик на теориите на конспирацията, но преди тридесетина години работих в научен институт в Ленинград, където повечето ми колеги и колежки бяха с еврейски произход.
Казваха, че през Средновековието на евреите не било позволено да купуват и притежават земя, а да упражняват единствено "градски" професии: търговци, лекари, лихвари, музиканти; може би колегите включваха и себе си като учени.

Как стоят нещата у нас с гражданското население генетично не е много ясно; повечето днешни граждани, както споменават форумци по-горе, идват от село...
05 Април 2017 19:28
Глобал маркетинг. Даже име не могат да си измислят. Претенциозно и без покритие. Цял живот десницата ( и градска и селска и държавна) ще се гърчи, че средната класа съществува по тези ширини само при социализма и е обречена или да изчезне или да слугува на истинските стопани на активите при капитализма за жълти стинки. Ми да си четат глобалния си спонсор Сорос... а не да измекярстват на прокопиев примитивно..
05 Април 2017 22:35
Какво търси това писание във в. Сега?!
06 Април 2017 07:29
Ей тука може да се види откъде адвокатите са прихванали навика да съдят държавата за компенсации.
http://www.telegraph.co.uk/news/politics/8978722/Criminals-to-be-banned-from-claiming-compensation.html
Във Великобритания още преди години са се сблъскали с този проблем да се търси компенсация от затворниците за какво ли не.
Май че си имаме във Форума и политик. Искам да зная от коя партия за да не гласувам за нея.

Какъв е този линк към журналистическа статия, не се справи с линковете, които бях дал ли? Питах те коя точно разпоребда от Конвенцията искаш да махнеш и с кое конкретно нейно тълкуване в практиката на ЕСПЧ не си съгласен.

Въпросът не е сложен, все пак нали си огромен разбирач? Една разпоредба и едно дело ще намериш, нали?
06 Април 2017 10:25
Въпросът не е сложен, все пак нали си огромен разбирач? Една разпоредба и едно дело ще намериш, нали?

Да, не теория всеки има право на живот и държавата трябва да му го осигури. Но какво правим когато става дума за живота на престъпник, стрелящ срещу полицията и живота на полицаите? На практика се оказва, че животът на престъпника е по-ценен от живота на полицая. Ако гръмнат престъпника (случая с Чората) държавата се оказва виновна, че не му е съхранила живота (рискувайки животите на полицаите).
При случая в Лясковец всичко беше О.К., хванаха престъпника, но загина полицай. Неговият живот не беше толкова ценен и затова държавата плати някакво обезщетение на близките и... дотам. Като нищо ще излезе, че сам си е виновен.
И вместо да ми даваш линкове как би трябвало да бъде на теория, по-добре да погледнем реалния живот. За мене би било по-добре да гръмнат психаря, а полицаят да беше останал жив, дори и след това близките да осъдят държавата. Между другото, същият този психар и майка се заканваха да съдят държавата?! Сигурно защото полицията ги събудила много рано и не успели да се наспят. Предполагам веднага ще се намерят адвокати да им помогнат.
В някои случаи нещата отиват твърде далеч и в разрез със здравия разум. Законово всичко може да е изпипано, но от морална гледна точка?!
Не съм против гражданите да съдят държавата в защита на правата си, но съм много против осъдени престъпници-рецидивисти или такива, които представляват реална заплаха за живота на граждани или полицаи те или техните близки да имат възможност да съдят държавата за обезщетение. Държавата трябва да направи така, че ако успеят да получат обезщетение, то веднага да бъде иззето като компенсация за жертвите или глоба в полза на държавата, т.е. накрая престъпникът да не получи нищо. Ей за това са юристите, да променят законите в полза на обществото, а не на престъпниците.
Та от коя партия беше? Хайде, сподели, не се притеснявай!
06 Април 2017 11:33
И вместо да ми даваш линкове как би трябвало да бъде на теория, по-добре да погледнем реалния живот.

Линковете към самите решения не е теория, това си е самата практика. Това, че според ЕСПЧ полицай няма право да гръмне престъпник, който стреля срещу него, е откровен дебилизъм и все още чакам да цитираш практика на съда в този смисъл.

За трети път-давай решения и мотиви, не ми се четат празни приказки, които нямат нищо общо с реалността. Имаш практиката на съда-чакам.
06 Април 2017 11:39
Това, че според ЕСПЧ полицай няма право да гръмне престъпник, който стреля срещу него, е откровен дебилизъм и все още чакам да цитираш практика на съда в този смисъл.

Чората. Барикадирал се и стрелял срещу полицаи. Оказа се, че го гръмнали неправомерно.
За трети път: от коя партия беше?
06 Април 2017 11:59
Чората. Барикадирал се и стрелял срещу полицаи. Оказа се, че го гръмнали неправомерно.

Излагаш се. Чората не е гръмнат и очевидно не си чел делото, а говориш тъпотии чул-недочул.

Случаят с Чората е съвсем друг-хванали го, закпчали го, та го пребили до смърт.Първите две инстанции в България приемат, че полицаите са си убили човека, а ВКС казва, че сам се бил задушил. ВКС в случая в нарушение на закона установява нови факти, а няма право на това. Никой в нито един момент не отрича, че като е умрял, е бил под пълния контрол над полицаите. И да се скъсаш да търсиш, никога няма да намериш дело, в което ЕСПЧ да казва, че полицаи не могат да се защитят като ги нападнат, още по-малко ако ги стрелят с огнестрелно оръжие.

Та аз все още чакам да кажеш конкретно дело, защото с това с Чората се изложи много жестоко.


Та от коя партия беше?

Никоя. Други тъпи въпроси, или ще потърсиш най-накрая дело? Търсачката на съда е хубава, поне едно ще можеш да намериш, нали?
06 Април 2017 12:09
Извинявам се, грешка.
Тодор Димов - Чакъра. Този, който се беше барикадирал в къщата си и стреляше срещу полицията.
Чората е друг случай и там наистина полицаите са виновни.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД