:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 388,329,435
Активни 267
Страници 64,090
За един ден 1,302,066

ЦУМ-гейт не е паралелна държава, това е нашата си държава

Тия 27 години сме ги живели бадева, върнахме се в началото, казва Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС
Татяна Дончева е лидер на партия "Движение 21"
- Г-жо Дончева, още преди да се сформира новото правителство, гръмна скандалът със срещата на главния прокурор Цацаров в кабинета на члена на ИБ на БСП Георги Гергов с бизнесмена и издател Сашо Дончев. Как изглежда за вас тази ситуация?

- Първо да изясним възловите моменти. Георги Гергов се обадил на Сашо Дончев и го поканил в кабинета си в ЦУМ. Сашо Дончев отговорил на поканата и отишъл в понеделник в кабинета на Георги Гергов в ЦУМ. Георги Гергов му предложил да позвънят на главния прокурор, на което Сашо Дончев не възразил, и Гергов позвънил. Главният прокурор се оказал зает в понеделник и поискал срещата да бъде във вторник. Тя се е осъществила тогава.

- Добре, изяснихте фактическата обстановка. Какви са изводите?

- Изводите си няма да правя като политик, а като юрист. Сашо Дончев е отишъл на срещата с Гергов с идеята да се среща с Гергов. Само с Гергов. Никъде Сашо Дончев не говори досега, че той е направил това в някакво качество извън личността си. Следователно замесването на всякакви работодателски организации е смешно и е форма на натягане на някой, пред когото някои работодателски организации искат да се докарат. По-нататък: ако Сашо Дончев иска среща с Цацаров, това може да се случи и има определен ред. Главният прокурор има приемно време, което е точно за това. Разбира се, главният прокурор може да се среща дори с бизнесмени, но прието по цял свят е това да става в кабинета му, има протокол и т.н. Правило е служебните срещи се правят в кабинета. Среща, проведена в кабинета на главния обвинител, освобождава когото и да било от необходимост да обяснява.

Срещи могат да поискат и бизнесмени, и частни лица, които са недоволни от начина, по който прокуратурата оперира по техните преписки и проблеми. Това е обичайна практика от съществуването на независимата българска държава. Тези молби и оплаквания могат да бъдат както основателни, така и неоснователни и всички главни прокурори са били абсолютно свободни да решат каквото искат след такава среща - да проверяват има ли или не нередности в преписките, от които някой им се жалва. Това е обичайният начин.

Но! Когато се отива на среща извън институцията, се създава впечатление, че това е неофициална, лична среща за уреждане на неща, които очевидно не трябва да стават много публично достояние. И винаги в такава ситуация, за разлика от предишната, се поражда необходимостта от обяснения. Няма как, когато главният прокурор е отишъл на среща в един офис на частно лице, да обяснява, че срещата е поискана от другата страна. Защото, ако е поискана от другата страна и главният прокурор я е приел, както вече казах - той си има кабинет. Ако пък не я е приел - още по-добре, тогава не се случва никъде.

Продължавам по версията на прокуратурата. Ако главният прокурор знае, че срещу Сашо Дончев тече проверка, която особено пък е в самото си начало, той няма защо да приема среща, която по думите му била предложена от Дончев. Ако е приел срещата - мястото й е в Съдебната палата и трябва да има някаква форма писмени следи, нали така?

- Ние обаче сме изправени пред ситуация дума срещу дума. Дончев твърди, че върху него е имало натиск и срещата е поискана от Цацаров, Цацаров твърди, че срещата е по инициатива на Дончев и той е искал от него да се намеси по казус. На този фон Гергов мълчи. Как се излиза от тази ситуация? Как се ориентира обществото в нея?

- В тази ситуация има два ключови момента, които трябва да бъдат отграничени. Единият е, ако търсим какво се е случило всъщност. По тази тема сигурно ще стане така, както отношенията на Гергов с Корнелия Нинова: всички знаеха, че Гергов е допринесъл за избора на Нинова и че срещу това тя е поела определени ангажименти. Но никой публично не назоваваше това. Докато дойде един момент, в който те публично си разменят, пред Висшия съвет на БСП, реплики в стил "Ти, като искаше, пък аз не ти дадох; Да, ама ти обеща, пък аз ти дадох гласове и сега какво стана".

Аз не бих се фокусирала да разследвам кой точно мами, защото косвените признаци показват, че ако Сашо Дончев е викнат в прокуратурата по преписка - за тая работа си има прокурор, който води преписката. Ако главният прокурор иска да говори като частно лице с когото и да било - той си има лични контакти. Ако иска да проведе среща с посредник, за да внуши определени неща на трето лице - ето това е начин, който е манифестиран. Няма начин един гражданин да ти иска среща и ако си я приел, ти да я провеждаш в кабинети на други хора, ако си главен прокурор. Разберете го това!

- Обърнахте ли внимание на детайла - след като Дончев разказва за срещата си с Цацаров по телефона, получава есемес от Гергов - посредника: "Много говориш по телефона". Доколко трябва да се смутим от това? Възможно ли е наистина телефоните да бъдат контролирани без законови основания?

- Не бих се фокусирала върху това, защото някои хора си живеем така с идеята, че телефоните се слушат. И се говори така по телефона - като да се слушат телефоните. Бих се фокусирала обаче върху това, че от всичко изнесено публично до момента става ясно, че главният прокурор е поискал срещата. Но ето това, което ще ви кажа сега, е в унисон с въпроса ви. Ако телефоните не се контролираха - Гергов можеше да каже на Сашо Дончев още по телефона, че главният прокурор иска среща, а не да се налага Дончев да ходи до кабинета на Гергов, за да му бъде казано там. За да не кажат подобно нещо по телефона, се опасяват, че ще оставят следи. В това, което разказва Сашо Дончев, мисля, че няма пукнатини. Затова трябва да се фокусираме върху него.

- Ще се превърне ли и този скандал в поредния отшумял скандал без последствия? Както "Ти си го избра", както и срещата, за която съобщи Цветанов - че Пеевски е завел Цацаров в кабинета му?

- Няма да се разплете този скандал. За да се разплете, трябва да има един център, който да разплита. И който да е овластен, оторизиран и прочие.

- Такъв център е прокуратурата - как ще се саморазследва прокуратурата?

- Тя не може да се саморазследва. Нали трябва да разследва шефа си? Как ще стане това? Парламентът остава. Но и той няма как да се разследва, защото и той трябва да разследва себе си. Както се уверихте, всички парламентарно представени политически сили нямат желание да направят анкетна комисия по случая. Нещо повече - всички тези парламентарни сили са заети с това да укрепват позициите на главния прокурор.

Да се иска европейски прокурори да разследват - това са смехории. Има си техника, ако искаш да призовеш международни фактори. Както знаем, когато трябва, Бойко Борисов взема бързи мерки, дори без много да обяснява. В случая начинът, по който тръгна тая работа - с пресконференцията на "Да, България", не може да доведе до нищо друго, освен за 1008-и път да установите, че "Да, България" са за оставка на главния прокурор.

- Как си обяснявате действията на Корнелия Нинова?

- Какво ми прави допълнително впечатление? Тече скандалът. В първите два-три дни той е на плоскостта дали Цацаров е повикал Сашо Дончев, или Сашо Дончев е повикал Цацаров. Макар че, както се сещате, никой бизнесмен и никой гражданин не може така да повика главния прокурор където и да било без негово желание. Но от трите лица Гергов е в доста уязвима позиция. Нищо, че той плаче и казва: "Ама аз сега за едно кафе". Не, ти не за едно кафе, затова че този път стана публично известно, че ти си един лобист на главния прокурор, и то в отношения с други представители на бизнеса.

Колкото до Нинова и защо Гергов е отстранен. Според мен тя използва ситуацията - той е поискал преди няколко месеца да подаде оставка, защото тя не удовлетворява неговите претенции да стане заместник-председател. Сега пък тя е намерила сгоден случай да го отстрани.

- Реакцията на лидера на БСП е кухненско-социалистическа, а не принципна, така ли?

- Това, което говори вътрешнопартийната опозиция, е доста ясно: Корнелия Нинова е избрана от един кръг хора. И вътре в партията се знаеше как и защо. Сега обаче това става публично известно. Ама аз смятам, че всеки човек от конгреса на БСП, който е избрал Корнелия Нинова, е наясно, че това, което сега излиза, е именно така. Просто бяха изтъргувани няколко делегатски групи. Дали действията й сега ще бъдат безболезнени за самата Корнелия Нинова - съмнявам се. Гергов има набор ченгета, които да работят за неговите интереси и желания. И за обслужване на неговата ненавист, ако щете.

- Защо според вас тя толкова бързо съобщи, че "въпросът "Гергов" е затворен"?

- Ето това е един отворен въпрос - от какво се страхува Нинова, че толкоз бързо иска да затваря въпроса "Гергов"?

- Освен това самата Нинова обяви при откриването на парламента, че ще чисти паралелната държава. Това не е ли паралелна държава - политик да посредничи на главния прокурор за срещи, на които той да упражнява натиск?

- Не това, това не е паралелна държава - това са прости услуги, с които е пропито нашето общество. Ние сме много далеч от принципи. Това е нашата, истинската държава в нейния ужасяващ и уродлив вид. Това е нашето ежедневие. В нашата си държава така се работи. И то от доста време. Тези неща се уреждат така - с услуги.

- Каква трябваше да бъде реакцията на политическите лидери? И как си обяснявате факта, че никой не говори по съществото на скандала - ето, Борисов заяви, че това е вътрешен въпрос на БСП, а Цацаров е жертва на червени олигарси, Нинова побърза да затвори въпроса.

- Ами как - Цацаров е един от тях. Те са излъчили Цацаров, как да реагират? Гергов има пряко отношение към организацията на избора на Цацаров. Гергов е човекът, който е облагодетелстван от правителството: някой да му даде едни пари, за да си съживи панаира, защото то панаир няма. Преди това беше облагодетелстван във връзка с едно менкане на акции между общините Варна и Пловдив и правителството. Ако забелязвате, на Гергов са предадени позивната и съобщението, че на Корнелия Нинова се предлага поста председател на парламента.

- Как съдите за това?

- Това ми стана ясно от интервютата му. Пак през Гергов е предадено предложението Деница Златева да продължи да бъде министър в кабинета на Борисов. И че Гергов изрази при Илияна Беновска силно недоволство от това, че ръководството на БСП има друго виждане за отношенията с ГЕРБ. 100% има и елемент на отстраняване на Гергов от посредническа роля между Борисов и БСП. Само че аз съм сигурна, че отстраняването на Гергов от поста му в ИБ също ще го направи за Борисов неефективен като лост. И пак се връщаме на същественото - в България нямаме институция, която да направи една обективна проверка, пред очите на медиите и обществото и да извади фактите. Няма как да се случи това в парламента с анкетна комисия, пак ви казвам - там има пълен консенсус. Има някакъв театър за заблуда. Ама кого заблуждават точно, не е ясно.

- Добре, но все пак Корнелия Нинова реагира.

- Реагира, защото има от какво да се страхува. Защото, когато Гергов придоби контролния пакет в Пловдивския панаир по времето на тройната коалиция, Нинова беше ресорният заместник-министър, който отговаряше за панаира и беше член на неговия борд. След това продължи да бъде член на борда на директорите. Гочето Гергов е социалист от 41 години, обаче аз си спомням времето 1997-2001 г., когато казваше: "Аз съм седесар". Беше в най-близки отношения с Елена Костова. В най-близки отношения с Богомил Бонев. Както се казва - Богомил Бонев, откакто не е вътрешен министър, е изпълнителен директор в панаира.

- Защо всичко това не предизвиква възмущение?

- Ние в България сме абсолютни лицемери по отношение на претенции за върховенство на законите и установяване на правила. Говоря ви за целокупната нация. Защото, ако има воля за подобно нещо, хората ще излязат на улицата както при избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Няма такава работа и на никого не му пука. В България има установени "правила". И те са, че се процедира точно по начина, по който ЦУМ-гейт ни показа. Това е начинът. Виждате как реагират хората. Темата е абсолютно смазана. Има няколко издания, които полагат усилия да я поддържат над водата. И нищо. Същевременно УС на Съюза на издателите написал писмо до президента, от което големите вестници, да кажем, полунезависими - се разграничили. Ама от какво се разграничавате? Не искат да имат неприятности с Цацаров? Не искат да имат неприятности с правителството? Значи те не само не са готови да отразяват факти, които могат да ги скарат със силните на деня, те дори не желаят да защитят принципи.

- Как си обяснявате позицията на президента?

- Той каза, че такива писма като от издателския съюз получава често, в писмото няма нищо конкретно. Този президент ли поискахте? Този президент. Той е избран. Какво да го коментирам? Военен човек, иска да му изпишете по устава, по правилника кое е нарушено. Вие искате принципна позиция от президента, ама принципната позиция на президента не може да засяга Гергов.

- Защо да не може принципната позиция на президента да засяга Гергов?

- На този президент принципната позиция не може да засяга Гергов.

- Да не би да казвате, че Гергов, освен че е направил Нинова председател на БСП, е направил и Радев президент?

- Очевидно най-малко е достатъчно добронамерен. Ако разгледате инициативния комитет, който издигна Радев, ще видите, че половината от тези хора са от пловдивската организация на БСП, т.е. Гергов е със заслуги за избора на Радев и вероятно организацията му претендира, че нейните заслуги са по-големи от тези на другите.

- Получихте ли писмото, с което Христо Иванов призовава политическите лидери да заемат позиция по скандала?

- Проблемите на България са такива, че Христо Иванов трябва да разбере, че това не е пеене на песента Sal Solo Sunny. Особено когато нямаш институции, с които да отиграеш ситуацията по един приличен начин. Нито пък имаш обществено мнение в твоя подкрепа. Начинът, по който той тръгна, бе начин да се провали една тема, която засяга много хора.

- Как ще свърши всичко това?

- В момента имаме еднопартиен парламент. Преди 10 ноември определени хора имаха право да пишат критично за властта. Имаше определени институции, които от време на време, за да се отпуши клапанът на общественото напрежение, им се даваше да критикуват високопоставени другари. В момента дори дотам не сме добутали, не сме достигнали това ниво на критичност.

- Ако обобщя вашите думите от по-рано, те биха звучали така: имаме главен прокурор, който е част от политическата класа, еднопартиен парламент и президент, който е задължен на Георги Гергов?

- Да, ние се върнахме към началото. Излезе, че тия 27 години просто сме ги живели бадева, за тоя, дето клати гората.

- Защо партиите, които изповядвате вижданията, че подобни схеми трябва да се изобличават, имате малка подкрепа, непозволяваща влизане в парламента?

- Защото народът не изповядва тези принципи. Народът не изповядва нашите виждания. Народът изповядва вижданията на ЦУМ-гейт. Ние можем да изповядваме други. Но народът мисли като ЦУМ-гейт. И този народ смята, че всичко в този живот и в тази държава става по този начин. И не му е известно защо пищи Сашо Дончев, за какво се пънете вие и за какво аз ви давам интервю? (Със съкращения)

36
5644
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
27 Април 2017 19:34
*
27 Април 2017 19:38
О, то и съседната публикация пак се позовава на Дончева.
27 Април 2017 19:52
Ние в България сме абсолютни лицемери по отношение на претенции за върховенство на законите и установяване на правила. Говоря ви за целокупната нация.
27 Април 2017 20:00
- Изводите си няма да правя като политик, а като юрист.

Нали знаете, че съм сух сухар!?
Затуй сухо и протоколно!

Пак на мене се пада тежката участ да кажа нещо, което всички мислят, но никой не казва на глас!

ТД, без да се влияем от битността ѝ в Мултигруп, но не пренебрегвайки това, че е била прокурор (нали не греша!?), с чиста съвест може да си изгори дипломата - Правото няма да загуби нищо!

Доказвам и защо: откак свят светува, във всички времена и всички общества, подобни срещи се наричат само по един начин...


27 Април 2017 20:06
Ние в България сме абсолютни лицемери по отношение на претенции за върховенство на законите и установяване на правила.

И малко след това:
Той каза, че такива писма като от издателския съюз получава често, в писмото няма нищо конкретно. Този президент ли поискахте? Този президент. Той е избран. Какво да го коментирам? Военен човек, иска да му изпишете по устава, по правилника кое е нарушено.

Т.е. критика към президента, че не е лицемерен по отношение на установяване на правила?
Защото народът не изповядва тези принципи. Народът не изповядва нашите виждания.

И тая не е случила на народ.
27 Април 2017 20:11
...И един български "политик" наднича от снимката. Не е ли красноречива фотографията за един непредубеден читател /небългарски/ ? Докога ще ни навират в очите /и ушите/това еднополово недоразумение ?!?!

27 Април 2017 20:40
Щото всички сте многополови, или най - малкото двуполови/хермафродити/, та видите ли, боде в очите еднополовото.....
27 Април 2017 20:43
Темата! Интересува ли ни темата?
27 Април 2017 20:44
Не боде, направо вади очи тази тревненска убавица
27 Април 2017 20:48
Давай твоята снимка, да видим каква хубавица си бе, многополов.
27 Април 2017 20:50
На личната поща ли предпочиташ, скъпа ?
27 Април 2017 20:55
Пращай.
27 Април 2017 21:03
Изненадка
27 Април 2017 21:17
От "Медиапул", с Дончева - злобна лузърка, клюкарка, самовлюбена и безпринципна кварталка...
Нещо за далаверата с колите за МВР?
--------------------------
Сайтът на Генек
27 Април 2017 21:18
Дончева е злобна клюкарка. Завистлив неудачник.
27 Април 2017 21:27
Що бре,Татянчето е готина ич не им цепи басма.Проблема при нея е същият кат при Гоце.Откак се махнаха от партията майка не хващат дикиш,вече.Щото червените чугуни не признават личности извън партията.Иначе има кво да се научи от нея,освен ако не я четете през ред.
27 Април 2017 21:34
Дончева си е знаем. Тя да си набляга на цигулката, а да не дажа акъл. То се видя колко й вярват и колко й оценяват приказките. Видя се и на президенските и на парламентаарните избори.
Аз наприемр се изненадвам СЕГА защо трябва да четем нещо от уж конкурентна медия, а не например да я поканат и да разкаже и пред СЕГА аудиторията подозренията си.
27 Април 2017 22:05
Да, ние се върнахме към началото. Излезе, че тия 27 години просто сме ги живели бадева, за тоя, дето клати гората.
И този народ смята, че всичко в този живот и в тази държава става по този начин. И не му е известно защо пищи Сашо Дончев, за какво се пънете вие и за какво аз ви давам интервю?

28 Април 2017 01:16
И на тази дрънкалница народът й е виновен Опитва се да изкара Дончев в бяло и става смешна. Уж на факти стъпва, но пропуска, че гергов заяви, че цацаров не е заплашвал бизнесмена и не го е викал на среща. Така че не е "дума срещу дума", а две думи срещу една. Няма положителна личност в тази нечиста история ...Същевременно нинова, байчото и плевню твърдо стоят ЗА цацаров...
28 Април 2017 02:13
Военен човек, иска да му изпишете по устава, по правилника кое е нарушено.

Т.е. критика към президента, че не е лицемерен по отношение на установяване на правила?

Когато човек не иска да разбере , никой не може да му помогне.
28 Април 2017 07:05
бонго-бонго
28 Апр 2017 02:13

Няма много за разбиране в ситуацията. Опитаха се да вкарат Радев в мазни борби, той не се върза. Сега му отвръщат с безсилна злоба.
28 Април 2017 07:33
Няма много за разбиране в ситуацията. Опитаха се да вкарат Радев в мазни борби, той не се върза. Сега му отвръщат с безсилна злоба.
28 Април 2017 08:31

- Първо да изясним възловите моменти. Георги Гергов се обадил на Сашо Дончев и го поканил в кабинета си в ЦУМ. Сашо Дончев отговорил на поканата и отишъл в понеделник в кабинета на Георги Гергов в ЦУМ. Георги Гергов му предложил да позвънят на главния прокурор, на което Сашо Дончев не възразил, и Гергов позвънил. Главният прокурор се оказал зает в понеделник и поискал срещата да бъде във вторник. Тя се е осъществила тогава.
- Добре, изяснихте фактическата обстановка. Какви са изводите?
- Изводите си няма да правя като политик, а като юрист. Сашо Дончев е отишъл на срещата с Гергов с идеята да се среща с Гергов. Само с Гергов.Явно паниката е голяма. Татяна Дончева в желанието си да защити Сашо Дончев всъщност го злепоставя, а редакцията на СЕГА не заябелязва и пуска нескопосаните й думи.

Лично аз сега научавам че Сашо Дончев два пъти е ходил в ЦУМ - в понеделник и във вторник. Но ако това е така, тогава няма как "Дончев да е отишъл на срещата с Гергов с идеята да се среща само с Гергов" както твърди Татяна Дончева.

То е възможно само в два случая:
(1) Сашо Дончев страда от тежка амнезия или друго подобно заболяване, затова във вторник вече е забравил за какво са си говорили с Гергов в понеделник и на кого са се обаждали, а може би въобще е забравил че вчера вече е ходил в ЦУМ.
(2) Георги Гергов в понеделник е заключил Сашо Дончев в ЦУМ, и го пуснал чак във вторник, след като Сотир Цацаров дошъл да го плаши.

Тъй като и двата варианта са прекалено абсурдни, а и няма никакви доказателства и дори намеци за тях, е логично да ги отхвърлим, и тогова остава извода че Сашо Дончев във вторник отива в ЦУМ с идеята да се срещне със Сотир Цацаров в кабинета на Георги Гергов.

Освен това тъй като Гергов и Дончев са се срещали насаме в понеделник, логично е да се допусне че поне в общи линии са обсъдили за какво ще си говорят на другия ден Дончев и Цацаров. Този който евентуално може да не е знаел темата на разговора им е Цацаров.

Скандалът започна по същия начин като скандала с онези думи на Доган за порциите. И в двата случая с видео от някакво частно събитие, ужким непредназначено за широка публика, ужким случайно изтекло публично, и то в точно определно удобно време.
Разбрахме че в прокуратурата имало сигнал от януари срещу Дончев, и излизането на видеото в което той ужким между другото споделя неволите си как Цацаров го привиквал да го плаши съвпада с края на тримесечния срок който има прокуратурата за проверка по сигнала срещу Дончев.
Ако го нямаше видеото от дамския бизнесклуб, сигурно сега прокуратурата освен в КЕВР щеше да влезе и в Овергаз. Но сега не го прави, за да не изглежда като лично отмъщение заради видеото.

28 Април 2017 11:16
Имаше една хубава песен на Лили Иванова - "Панаирииии".
28 Април 2017 12:04
Защото народът не изповядва тези принципи. Народът не изповядва нашите виждания. Народът изповядва вижданията на ЦУМ-гейт. Ние можем да изповядваме други. Но народът мисли като ЦУМ-гейт. И този народ смята, че всичко в този живот и в тази държава става по този начин. И не му е известно защо пищи Сашо Дончев, за какво се пънете вие и за какво аз ви давам интервю?
Абсолютно точно. Реакциите под интервюто са доказателството.
28 Април 2017 12:33
"Народът не изповядва нашите виждания"
Грешка! Народът е крайно недоволен, но просто, също така е крайно манипулиран и облъчен, а и фалшификациите по изборите добетонират статуквото. Вие да сте видели свестен човек, да е допуснат до участие в избори? ... Че и тези отдушници на народа, като Дончева и Христо Иванов, също са част от статуквото на Контролираната демокрация.
28 Април 2017 13:00
Чарли Дарвин
28 Април 2017 08:31

Защото народът не изповядва тези принципи

Не само не ги изповядва, а масово ги нарушава. Подкупва всеки, който се опитва да го накара да спазва правила и закони. Като започнем от КАТ и стигнем до чиновници из общини, министерства, агенции. Лицемерие - казала го е Дончева.
28 Април 2017 15:30
Та пак на въпроса:
Защо партиите, които изповядвате вижданията, че подобни схеми трябва да се изобличават, имате малка подкрепа, непозволяваща влизане в парламента?
- Защото народът не изповядва тези принципи. Народът не изповядва нашите виждания. Народът изповядва вижданията на ЦУМ-гейт. Ние можем да изповядваме други. Но народът мисли като ЦУМ-гейт. И този народ смята, че всичко в този живот и в тази държава става по този начин. И не му е известно защо пищи Сашо Дончев, за какво се пънете вие и за какво аз ви давам интервю?

Или лъже тов. Дончева или не чете баш за въпросите, с които се е заела:
Практически всички българи посочват като сериозни проблеми пред страната корупцията (97%), организираната престъпност (96%) и недостатъците в съдебната система (94%).

http://europe.bg/bg/articles/news/2017/01/25/evrobarometur-72-ot-bulgarite-iskat-mehanizmut-za-sutrudnichestvo-i

Изводът боде очите - българите не вярват на "Дай, България" и "Дончева 21". И са много наясно защо дава това интервю
28 Април 2017 18:22
Татяна Дончева трябваше да загуби избори от Боко за да разбере че корупция за българина е "далавера в която не участвам". И защо коментират само Цацаров ( то явно има защао), а не казуса с газовото посредничество на Дончев .

А иначе Корнелия го отсвирва Гергов, шото си е канал на Борисов и , и сега може да си го позволи в Пловдив. Преди изборите не можеше, ако остави Гергов -След време - няма да може. Пък и натискът от Руските агенти върху БСП е контра Нинова изборите го показаха.
28 Април 2017 19:55
Права е жената. Устойчивото равновесие е мечтаното състояние по тия земи. Дъно с минимум на свободната енергия. Предишното такова състояние беше при бай Тодар Живков. Сега сме още по-ниско -- на нивото на неговия теляк.
28 Април 2017 22:32
Особени метрЯли в таз газета днес. А при Ванко 1, как беше? Ти го нещеш в края на селото, то пита за поповата къща.Ай стига!
29 Април 2017 08:14
"Това не е паралелна държава - това са прости услуги, с които е пропито нашето общество. Ние сме много далеч от принципи. Това е нашата, истинската държава в нейния ужасяващ и уродлив вид. Това е нашето ежедневие. В нашата си държава така се работи. И то от доста време. Тези неща се уреждат така - с услуги"Това, като извод ми хареса много.С три изречения се описва цялата картинка в държавата- жалка и опорочена.
29 Април 2017 08:47
Но народът мисли като ЦУМ-гейт. И този народ смята, че всичко в този живот и в тази държава става по този начин.

ВСЯКО обобщение за "народа" е грешно.
Не народа, а политическата каста има офис в ЦУМ.
НЕ народа, а мафията управлява общественото мнение, чрез пълен контрол върху медиите и контролните институции.
Не народа изкарва на всеки избори една и съща манджа, така че фалшив е плача, че народа не избира алтернатива.
29 Април 2017 13:16
Чарли Дарвин
28 Апр 2017 08:31


”Мероприятието ЦУМ-гейт” до момента по мое виждане:
Главният герой безспорно е Сашо Дончев но сценарият му надхвърля приетите в обществото нормалности. Той като виден бизнесмен има право да поиска среща с гл. прокурор ако има данни засягащи държавата и които ”не са за казване”.
Гергов също постъпва добре да осигури дискретна среща между двете видни личности, вероятно с многоважен предмет на обсъжадане. Изобщо не е работа на лидерката на БСП Нинова да се меси в работата нито на видни бизнесмени, нито на главния прокурор защото те не са и подчинени. Вместо това тя ”решава” да накаже Гергов и като кръчмарка го кара да плати сметката без да е консумирал нещо в нейната кръчма.
Цацаров също е постъпил добре приемайки срещата с Дончев защото може да получи важна информация от бизнесмена Дончев и е нелепост някой да го обвинява и да му дава оценки, особено Нинова. Нинова има единствено право да поиска парламентарна комисия, която да изясни нещата и категорично няма никакво право да се изживява като прокурор и да раздава наказания и преценки - нещо с което се изживява от доста време.
Дотук добре, но Дончев очевидно има специални ”задни мисли”, а не да помогне с нещо на държавата и се оказва, че е направен запис на срещата който да се ползва ”когато му дойде времето” или бизнесменът инициатор на срещата не се е водил от интересите на държавата за да ангажира гл. прокурор, а е целил да изфабрикува ”алиби” за нещо в което е загазил. Така съзнателно или не Дончев прави капан на Цацаров и Гергов. Накрая става ясен и скрития мотив: Дончев искал да съди България за 200 млн евро с което да потули истинските си проблеми.
29 Април 2017 15:31
Татяна Дончева трябваше да загуби избори от Боко за да разбере че корупция за българина е "далавера в която не участвам". И защо коментират само Цацаров ( то явно има защао), а не казуса с газовото посредничество на Дончев .


Къв посредник е Дончев? "Булгаргаз" да не би случайно да купува газа от него?
29 Април 2017 19:12
тази е от хората които цял живот не могат да разберат,че това което говорят не интересува никого и няма нищо общо с действителността.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД