:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 134
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Безбог" се среща и с родната публика

Снимка: София филм фест
Ирена Иванова в "Безбог"
...Спорно е дали тя много ще му се зарадва. Филмът е рязко фестивален, некомерсиален, с нелесна образност и грапава социална тематика, рисуваща един мрачен пейзаж, лишен от надежда, красота и милост. Нещо като румънски, но с по-слаб ефект под лъжичката и изобщо по-слаб. "Безбог" е дебют на Ралица Петрова и един от най-успешните ни нови филми в международен план - той спечели голямата награда "Златен леопард" в Локарно и още 25 национални и чужди отличия. Получи и хвалби в някои от най-престижните световни медии за кино: "Поразителен дебют, който надминава всякакви очаквания... медитация върху универсалния човешки глад за вяра, надежда и красота" (Стивън Далтън, Hollywood Reporter), "Вледеняваща и завладяваща творба, която смесва суров социален реализъм с мощно и лаконично изграждане на образи" (Джонатан Ромни, Screen International). Всъщност се изисква стоицизъм, за да издържиш до края.

В главната роля е непрофесионалистката Ирена Иванова - известна и като поетеса под псевдонима Рене Карабаш. Нейната героиня Гана живее в затънтен провинциален град и се грижи за възрастни хора с деменция, като междувременно търгува с личните им карти на черния пазар. Тя издържа своята майка, с която почти не разговаря. Във връзката с приятел автомонтьор също не присъства любов - интимността е сведена до пристрастеност към морфина. Като че ли нищо не докосва съвестта на Гана. Едноименният връх в Пирин не участва в повествованието, така че остава загадка защо заглавието е без интервал (английският превод е Godless). Навярно просто поредната "арт" претенция.

Дали филмът ще докосне зрителите, ще проличи на първите му прожекции извън фестивалите "София филм фест" и "Златна роза" (Варна), а създателите на "Безбог" ще се срещат с публиката през почти целия премиерен месец. Режисьорката Ралица Петрова, продуцентът Росица Вълканова, титулярката Ирена Иванова и художничката на филма Ванина Гелева в различни комбинации ще присъстват на първите прожекции в кината "Одеон", "Люмиер", Дом на киното, "Евро синема", G-8.

1
833
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Май 2017 18:41
Изключително женски творчески колектив.☺
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД