:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В. Симеонов: Кой знае какви майтапчийски снимки от "Бухенвалд" имам?!

След фото с нацистки поздрав на зам.-министър скандалът с назначенията на патриотите се разраства
Павел Тенев бе назначен за зам.-министър в МРРБ. Според официалната му биография е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия, от 2003 г. работи като ръководител на проекти в различни фирми в сферата на строителството. Снимката е от личния му профил във "Фейсбук" - Тенев посещава музея на восъчните фигури в Париж през 2008 г. Вчера той заличи целия си профил.
Скандалът със спорните зам.-министри, предложени от "Обединените патриоти" (ОП), набира скорост. Недоволството към тях расте, а в същото време управляващата коалиция не дава признаци, че смята да се отказва от тях.

Вчера се разшумя около Павел Тенев, сложен за заместник на Николай Нанков в регионалното министерство. В социалната мрежа "Фейсбук" се завъртя снимка отпреди 9 г., на която той позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Кадърът е от личния му профил, но няколко часа след назначението профилът бе изтрит. "Прясно назначеният зам.-министър се оказа обикновен нацист. Тази снимка ясно демонстрира това. Единственото решение е моментално уволнение", възмути се депутатът от БСП Александър Симов. В социалните мрежи заваляха негативни мнения, а на профилите на Бойко Борисов и на правителството полетяха въпроси ще бъде ли махнат Тенев. Премиерът обаче не показа реакция, вкл. и на запитване на "Сега". Съпредседателят на ОП Валери Симеонов, чиято кандидатура е Тенев, не демонстрира притеснение.

"Несериозни работи. Нямам "Фейсбук", не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости. Не вярвам да паднете до нивото на Симов", коментира той пред "Сега". Малко по-късно сам телефонира и допълни, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село.", заяви Валери Симеонов.

Страстите не стихнаха и около зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. В понеделник Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП) алармира, че от фирма, собственост на Попов, е имало много оплаквания от ощетени клиенти. "Господин Попов е представен като браншовик. Представител е обаче на организация, която от 2011 г. потъна. Слави се като голям превозвач, но е собственик на една фирма, която е в несъстоятелност, и на още една, която е без дейност. И двете организации, които работят в тежкотоварния транспорт, са декларирали, че не могат да работят с този човек. Премиерът е запознат", заяви пред БНР Красимир Лалов, зам.-председател на НСБП.

Третото скандално назначение в понеделник бе на Красимир Първанов. Той влезе в Министерството на енергетиката, след като през 2011 г. в качеството на шеф на НЕК подписа документи по "Белене" "през главата" на тогавашния министър Трайчо Трайков. Той бе уволнен, а 22-годишният му син по това време - Петър, участваше в няколко енергийни фирми. "Много е важно да се разбере кой стои зад това назначение и дали наистина са ОП", заяви бившият десен депутат Мартин Димитров. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обаче даде да се разбере, че отговорността за назначението му е на националистите, а ГЕРБ няма да се меси. "Има договореност, за да бъде споделена отговорността. Ако има министър от ГЕРБ, съответно да има възможност за зам.-министри от коалиционните партньори и обратно", заяви тя. "Все пак да не забравяме, аз съм контролен орган по професия" - с тези думи Петкова даде да се разбере, че стриктно ще следи заместниците си.

------------БЕЗ ИЗНЕНАДИ

Очаквано новият военен министър Красимир Каракачанов започна ревизия на решенията на служебния кабинет. В понеделник той е освободил от длъжност постоянния секретар на отбраната Румен Василев, който бе назначен от предшественика му Стефан Янев. Това стана въпреки призивите на ГЕРБ да остави проблема за редовното правителство. Още не е ясно кой ще заеме мястото на Василев. Неофициално се смята, че фаворит е директорът на "Управление на човешките ресурси" Антон Ластарджиев, съобщи "Офнюз". В мандата на служебното правителство той имаше търкания със Стефан Янев и назначения от него постоянен секретар. Много е възможно и Добромир Тотев отново да се върне в МО.

Каракачанов ще ревизира и другите смени, извършени от Янев. Бяха сменени началникът на отбраната, командирът на Сухопътните войски, постоянният секретар, бордът на директорите на ТЕРЕМ, управителите в "Снабдяване и търговия", МОБА, "Военно издателство", "Интендантско обслужване", в Института по отбрана "Цветан Лазаров", агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", дирекция "Връзки с обществеността" и в Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната".

За скандалните назначения на Патриотите в правителството - в "Наблюдател"
СНИМКА: БГНЕС
Вицепремиерът Валери Симеонов не показа да е разтревожен от недоволството към зам.-министрите на ОП.
126
30855
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
126
 Видими 
16 Май 2017 19:48
"Несериозни работи.


Несериозни са! Но виж, репликата "Какво ни отне демокрацията" е изключително сериозна. Всичкото медия умря от ужас.
16 Май 2017 19:52
По начало се имам за перде, но идеята да си правя майтапчийски снимки в Бухенвалд ми идва множко.
16 Май 2017 19:58
Малко по-късно сам телефонира и допълни, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село.", заяви Валери Симеонов.


Шурето, наскоро, на зрели години, над 40-те е, беше в "Аушвиц" - Освиенцим, демек - в Полша, за няколко часа. Три дни му трябваха, за да се възстанови. Ама сигурно щото не е такъв веселяк като Симеонов.
16 Май 2017 20:00
"Несериозни работи. Нямам "Фейсбук", не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости. Не вярвам да паднете до нивото на Симов", коментира той пред "Сега". Малко по-късно сам телефонира и допълни, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село.", заяви Валери Симеонов.


Ф по-нормалните държави това е скандал. За тук не съм сигурен, но лично на мен ми се ще госин Симеонов да подаде оставка и да се прибере на село.
16 Май 2017 20:01
Боже, колко некадърни кадри имат тия "патриоти". В това отношение ГЕРБ им води с много. Всъщност май ГЕРБ имат най-добри кадри от всички партии (не че изобщо кадрите в институциите чинят нещо).
Помня го Валери Симеонов с едно най-вече - четох във "Фактор", че според него при ВРУ положението на българите били толкова лошо, че мнозина поискали да се върнат под властта на султана.
Русофобията и фашизма лесно преливат един в друг.
16 Май 2017 20:03
Аз пък ще река, че Борисов си намери еша. Тоя го конкурира по простотия и простащина.
16 Май 2017 20:10
"Професионалния патриот"В.Симеонов май няма ,освен акъл в главата и цедка на устата.
Баси излагацията
Публична личност ли си поне три пъти трябва да премислиш преди да си отвориш устата.
16 Май 2017 20:17
Третото правителство на Борисов ще бъде голямо шоу! Простак до простака. Нейчо Неев си е направо титан в сравнение с тия.
16 Май 2017 20:23
Не мога да не изкопирам едно интервю на въпросния Неев, поради фундаменталното му значение (интервюто е от 2011 г.):

Останалият в историята с култовата фраза "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер" беше министър на транспорта в правителството на Любен Беров от 30 декември 1992 г. до 8 септември 1993 г. Бе разследван за нарушаване на югоембаргото през 1994 г., но делото бе прекратено. За изненада на мнозина неговото име изскочи в списъците на сътрудниците на ДС с явочния псевдоним Ива.

- Какво мислите за управляващите?
- Премиерът върви в правилна посока. Личи желанието му да работи. Разбира се, аз не мога да искам от Бойко да свърши всичките неща наведнъж.

- Пребориха ли организираната престъпност?
- Справиха се донякъде момчетата – Бойко и Цветанов. Те я познаваха отвътре и най-важното е, че си вършат работата с желание. Бог ни ги изпрати и ние трябва като свещ да ги пазим!

- Не мога да не ви попитам за онази емблематична фраза, която изрекохте като вицепремиер в правителството на Любен Беров: “Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер!” Как се роди тя?
- Фразата се появи благодарение на една глуха заместник-министърка, но не ме карай да назовавам името й.

- Как работехте с министър-председателя Любен Беров?
- Почти всички министър-председатели досега са маломерни. Нито един от тях не можа да създаде мащабност. Иван Костов бюрократизира Здравната каса. Благодарение на нея медицината в България е доведена до окаяно положение. Значи аз като критикувам Иван Костов, не го правя, защото имам нещо лично срещу него, а защото това, което той направи, е реално. Той направи Студентския град публичен дом. Имаше един прекрасен Студентски град, а той направи някакви студентски кооперации и сега цялото желязо и всички контрабандни цигари минават оттам. Защо има толкова много хотели в този град? Ами това са публични домове. Кой ходи да спи там? Може ли, след като тези млади хора са отишли да учат, да попадат в такава среда? Аз моето дете никога няма да го пусна да живее в Студентски град. Защото ние наследихме това градче и вместо да го заградим с един дувар и да го озеленим както трябва, го превърнахме в свърталище на бандитизма. Къде са бандитите? Тук са. Колко кръчми се направиха... България стана люпилня за леки жени и глупави мъже!

- Вие май имате по-специално отношение към жените в политиката?
- Ами щом Нона Караджова е министър на екологията, какво искате да говоря? Нямам нищо лично срещу нея. Много е готина, симпатична, на мой приятел е жена, но така не става. Ами погледнете предишните две – Евдокия Манева ли става за министър, или пък Долорес Арсенова? Не ми се говори. Това не е сериозно. А сега и Меглена Кунева се е кандидатирала за президент?! Просто нямам думи. Не мога да я разбера.




16 Май 2017 20:25
Такива примитивни същества,и участват в българската политика.... Обидно,унизително,нямам думи..!
А това,с веселите снимки в концлагер е върха..дебилы,б..дь !
16 Май 2017 20:26
Отново 'фейк нюз'! Фокусиране върху Валери Симеонов... А никой дума не казва за Министър(ката) на Правосъдието???
Бухенвалд ни е проблема, и младежките изцепки на зам. министрите... Айде, по-сериозно моля!
16 Май 2017 20:27
Отново 'фейк нюз'!

това не е фейк, а автентичен цитат.
16 Май 2017 20:28
Тоя е за килията на Милошевич и на неговата диета!
16 Май 2017 20:31
Ф по-нормалните държави това е скандал. За тук не съм сигурен, но лично на мен ми се ще госин Симеонов да подаде оставка и да се прибере на село.


Варели, знайш ли се кво точно представляваш, майтапчийо!?
16 Май 2017 20:31
***
16 Май 2017 20:31
Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там...

Това ли е скандала???
16 Май 2017 20:33
Ма ка ше е скандал? Майтапил се е в Бухенвалд?
16 Май 2017 20:34
това не е фейк, а автентичен цитат.

Може да не е 'фейк', но не е и 'нюз'...
16 Май 2017 20:37
Може да не е 'фейк', но не е и 'нюз'...

лично за мен е. Знаех, че госин Симеонов е ударен ф горния етаж, но размерът на бедствието ме изненада.
16 Май 2017 20:41
Отново 'фейк нюз'! Фокусиране върху Валери Симеонов...

нещо позачезнаате коуега, државна рапта ли найдохте, ели ви спреа другио ник?
16 Май 2017 20:49
Ма ка ше е скандал?


По-скоро герберастко ежедневие....
16 Май 2017 20:52
Никой не зачезвал Рогати, и не съм сменял ника си никога - просто тук стана много скучно, та рядко коментирам. А иначе съм добре. Работя на частна работа в Кънектикът за международна компания.
Смешна ми е атаката на 'червения хибриден отряд'. Като ги прочете човек разбира, че Валери Симеонов е назначил за зам. министър прикрит нацист (?), защото самият Варели (sic.) се гаврел със затворниците в Бухенвалд, като младеж??? Лудост, някаква!
16 Май 2017 20:52
Баце има серЬозна конкуренция, а Комара - нов херой.
Когато го слушам си мисля защо освен хубавата българска дума "простодушен" нямаме и "простоумен"...
16 Май 2017 20:57
Работя на частна работа


Браво на тебе....евала.Да си жив и здрав.

Готино си е да работиш на работа.....и то на частна!

Ех...и аз дано някой ден да имам шанс да работя на частна работа.....


ПП:Туй по Америката казват че мнооого ГМО папкат.
16 Май 2017 20:59
На село го чакаме. Ще е весело. Не знаем дали ще оправим демографията, но след ....разговора ще опитаме да изпъл.и плана. Ако не лично-познаваме циганчета, дето след като им разясним къф т@шак си е правил и с техните в Бухенвалд гарантирам че ще го ощастливят. Мноо ме бива за фитилджия....
16 Май 2017 21:06
Мноо ме бива за фитилджия


можеш ли да скараш cvrcak и mercury примерно?‌
16 Май 2017 21:10
Мурано
16 Май 2017 20:52
OK!
16 Май 2017 21:11
Такава красива любов, и тема и посвети.....кой ще чисти петното с антенки за да преценя струва ли си шашкънията?
16 Май 2017 21:13
Аз пък прозирам, че човека се е подиграл с нацизма.
Какво толкова?
Владо Каролев, как се снима гол, както плува и подтичква, като самодива из рилските езера?
16 Май 2017 21:16
за да преценя струва ли си шашкънията?


ясно. значи не можеш
16 Май 2017 21:19
Грешиш, Фирмин. Никой в тази страна не може да конкурира дебелоочието, простотията и невежеството на Б. Борисов. Валери Симеонов спрямо Бойко Борисов е онова, което винаги е бил: лейтенант. Бойко е генерал на простотията, дейба...
16 Май 2017 21:22
Сержант, грубо е. Да не съм индианец, че толкоз елементарно предизвикателство?
16 Май 2017 21:23
Техната мамица фашистичка!
https://youtu.be/EyN2AoV1lF4?t=2978
16 Май 2017 21:26
че толкоз елементарно предизвикателство?


упс.
ок, са ше мисля дали банши и ванс или банши и пунти.
16 Май 2017 21:29
Кайзер Созе 16 Май 2017 19:52
По начало се имам за перде, но идеята да си правя майтапчийски снимки в Бухенвалд ми идва множко.


Ами не е в Бухенвалд... От статията:

Снимката е от личния му профил във "Фейсбук" - Тенев посещава музея на восъчните фигури в Париж през 2008 г.
16 Май 2017 21:31
не е в Бухенвалд


варели гузен негонен побягна за бухенвалд
16 Май 2017 21:34
Бях 18 годишен,когато посетих "Бухенвалд" и "Аушвиц".Бях направо потресен из основи,а съм малко по-голям от В.С. Трябва да си идиот за да си правиш майтапчийски снимки на такова място!!!
16 Май 2017 21:38
Впрочем, Симеонов, в типичния си стил на селски наглец, само се прави на велик. Нещо ми е трудно да си представя как през 70-те прави маймунджилъци в Бухенвалд и му се е разминало. Че се и увековечил ...
16 Май 2017 21:39
Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там...


Ми и Симеонов не знае. Говори в множествено число. Значи всички са си правили снимки. Но не е сигурен какви. Затова казва "кой знае"
16 Май 2017 21:40
Серж, цялата галимация с понти заради банш ли е? Бе успокоявай се че като е умна ще е мустаката. Бива ли на сводник да ме правиш заради един мерак? Кротни се.
16 Май 2017 21:45
успокоявай се че като е умна ще е мустаката.


камък ми падна.

мерак


ок, нема си развалям семейството на тия години. ма на косъм беше, мдааа...
16 Май 2017 21:45
Впрочем, Симеонов, в типичния си стил на селски наглец, само се прави на велик.

не се прави, а дава ясен знак и силен сигнал на Боко ф смисъл, смейш ли да разкараш моя, с извинение, човек, само защото е г@з, ето аз съм същият г@з, айде да те видим.
16 Май 2017 21:45
той позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Кви са теа нацисти. На фотото има восъчна фигура на германски военен...
16 Май 2017 21:47
На фотото има восъчна фигура на германски военен...

ъхъ, а поздравът е тракийски.
16 Май 2017 21:54
Аз пък прозирам, че човека се е подиграл с нацизма.


Нещо не я разбрах подигравката. Да си праиш майтапи в Бухенвалд, добре че поне поради техническа невъзможност не си е правил селфи от майтапите.

А сега сериозно. Никога и по никакъв начин не мога и няма да възприема употребата на нацистка символика, жестове, речи ...и майтапи! Всичко на този свят си има граници! Такова чувство за хумор не възприемам под никаква форма и представяне! Следствието е Одеса - 2 май 2014 година!
16 Май 2017 21:56
нацистка символика


сержант на 4 години. вдъхновен от некви карикатури на херлуф бидструп почвам да рисувам свастики из целата къща.
мисля, че е единственият бой, който съм ял от родителите ми...
16 Май 2017 21:59
цврчко е униформа на мъртвешка глава.


Па дедовците на некои негови неосъзнати сънародници са омлатили СС "Принц Ойген"
16 Май 2017 22:04
Художник. Мен един път баща ми ме е шамаросвал, ама тогава се оставих доносник да ме предаде за взрива в директорският кабинет. След първи клас се научих да не оставям автографи.
16 Май 2017 22:07
***
16 Май 2017 22:08
Принца са вафен. В юго, след франция. С татра и рено. Не че не са правили простотии, ама цврчко обяви за военен касапин.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД