:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 654
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Срамна реакция от "ЦСКА-София"

Бивш футболист на тима разказа за мутренски методи
СНИМКА: БГНЕС
Петрус Бумал с екипа на "Литекс" в мач срещу ЦСКА през есента на 2014 г.
Поредното недодялано изявление на шеф в "ЦСКА-София" бе единствената реакция след скандалното разкритие, че клубът се представя пред УЕФА за "Литекс", а в България - за ЦСКА. Ръководството на пренеслия се в Борисовата градина ловешки отбор не счете за необходимо да обясни защо повече от година хвърля прах в очите на "червените" фенове, а пред европейската централа признава очевидното - че не е нищо повече от преименувания тим на 4-кратния шампион от Ловеч.

Самотният коментар по темата бе на дългогодишния спортен директор на "Литекс", запазил поста и в "ЦСКА-София" - Стойчо Стоилов, във "Фейсбук": "След днешната медийна атака някой явно много яко се е н*срал от страх, че чак в Трявна мирише!" Просташкото изказване бе публикувано от лагера в Трявна, където тимът замина на подготовка.

Същевременно се появиха нови смущаващи сигнали за случващото се на ст. "Българска армия". Те дойдоха от бившия футболист на "Литекс" и "ЦСКА-София" Петрус Бумал, който в интервю за френската секция на сайта Goal.com направи шокиращи разкрития за прилагани мутренски методи срещу него и семейството му в София. Камерунският халф разказва подробно как е пристигнал в Ловеч през 2014 г. и как е играл в евротурнирите с "оранжевите", преди през есента на 2015 г. "Литекс" да бъде изхвърлен в Б група заради напускането на мача срещу "Левски" по нареждане на Стойчо Стоилов.

"След това отидох при президента Гриша Ганчев и му казах, че аз във втора дивизия няма да играя и искам да си тръгна - споделя Бумал. - Той ми каза, че ако дойде оферта за мен, ще ме пусне. Дойдоха две такива - едната от "Гент", другата от "Мехелен" - за по 250 000 евро. Но Ганчев отказа. След края на сезона отидох в Тайланд, бях на почивка там. И без да знам, бях уведомен, че съм трансфериран в ЦСКА. Първоначално не повярвах и си мислех, че например се водят само някакви преговори за това. Но в крайна сметка ме увериха, че е иначе. Затова прекратих ваканцията си, отидох в София и се видях с президента. Той ми каза, че в България е така."

Африканецът разкрива, че договорът му с "ЦСКА-София" е бил за 1 г., с опция за удължаване с още един сезон, ако съответната клауза бъде активирана до 30 април 2017 г.

"Това обаче не се случи и аз се позовах на тази точка пред федерацията и пред ФИФА. Впоследствие оттам ми казаха, че съм свободен да се обвържа с който отбор преценя, защото вече съм свободен агент. Но когато това се случи, започнах да получавам обаждания от шефовете на ЦСКА, писма от тях, заплахи. Те правеха същото и с жена ми. Казах им, че се прибирам във Франция. Те дойдоха при мен, заплашиха ме, че ще ми счупят краката, дори изготвиха фалшив договор с фалшив мой подпис, който аз докладвах във футболната федерация (б.р. - БФС) чрез нотариус. Казваха ми, че няма как да ме пуснат да си тръгна, защото съм най-добрият играч на отбора и ще е невъзможно за феновете да ме видят, че си тръгвам. Дори и сега шефовете не казват, че съм си тръгнал окончателно. Те твърдят, че съм напуснал временно и ще се върна."
38
1765
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
38
 Видими 
04 Юли 2017 20:12
ЦСКА 1948 осъди ММС, съдът разпореди да се покаже договора за “Армията”
(снимка: натиснете тук)
04 Юли 2017 20:27
БГ ВИП ПРЕСТЪПНИЦИ
http://bultimes.com/bg-vip-prestapnitsi/
Виж оригиналния документ тук: WikiLeaks
https://wikileaks.org/plusd/cables/05SOFIA1207_a.html#parH
Гриша Ганчев – Литекс.
Откъс от документа:
„…Незаконните дейности на Литекс са свързани с контрабанда на петрол, финансови измами, пране на пари, изнудване и рекет.“
Виж оригиналния документ тук: WikiLeaks
https://wikileaks.org/plusd/cables/05SOFIA1207_a.html#parH
04 Юли 2017 22:55
Срамна работа, ето как братя Домусчиеви печелят от концесията.
Валери Симеонов .... заяви, че ще започне процедура за прекратяване на приватизационния договор на братя Домусчиеви към Български морски флот. Според договора те трябва да имат 2360 служители към 2018 година. Сега имат 124 работещи. .....
...... Искат на осмата година промяна, а арбитражът към Българската търговска промишлена палата одобрява искането на Домусчиеви. По този начин ги отървава от едни 55 млн. лева, които трябва да платят до година, за неизпълнение на приватизационните клаузи.....
05 Юли 2017 06:52
Статистик, коментирай мъдрото изказване на стойкас стоилас, не се опитвай да подменяш темата. За казаното от Бумал няма и да питам, че сигурно всички клакьорки на григаню от с. мИкре ще се покриете за дълго из шубраците
05 Юли 2017 08:36
Добро ребрандирано утро!
05 Юли 2017 09:10
Вестник "Сега" е номер едно!
05 Юли 2017 09:37
Битовизми днес няма да коментирам.
И спортната редакция на "Сега" - също.
А навсякъде другаде е приказна идилия - птички чуруликат, поточета ромолят, фенове от София-Запад и Южна дивизия се снимат прегърнати, трибуна "Боци" се пръска по шевовете на мач с "Царско село", кренвирши на корем...
Ех, живот...
05 Юли 2017 10:46
Force, Стоилас Стойкас успял е явно, със слово изящно, поетическото в теб да отключи.
05 Юли 2017 10:50
Битовизми днес няма да коментирам.


Кое е битовизъм?
Интервюто пред френска медия, в което бивш футболист заяви, че са заплашвани и изнудвани той и неговото семейство?
Заплашвани с физическа разправа?
Това за мен не е битовизъм, а сигнал за сериозно криминално престъпление.
05 Юли 2017 11:04
Лично на мен никога не ми е било нужно писмено потвърждение от когото и да е, че ЦСКА-София е ребрандираният Литекс. От Ден първи стана ясно, че Ганчев не смята да възроди армейския клуб, а да си присвои "под масата" историята му и всичките му активи, барабар с чичо Пенчо. Шибаният гном винаги е умрел с чужда пита помен да прави, а така също, да изяжда не само зелника, който му дават, но и каквото друго може още да докопа...

Най-титулованият български футболен клуб, ПФК ЦСКА, падна в неравен бой с лешоядите, мир на праха му, и вечна му памет. Литекс не е ЦСКА!
05 Юли 2017 11:07

05 Юли 2017 11:38
Прав си, popangelov, нека го разследват.
Както Дедо Боре например, дето плашеше, че ще ни разстреля с автомат...Е, не беше с автомат, а с ритници на детски мач.
П.С.Не адвокатствам на СС, просто се сетих за аналогичен случай.
05 Юли 2017 11:46
Force,

Ти хубаво вземаш страната на мутрите, ама не забравяй, че Бог вижда всичко!
05 Юли 2017 12:15
Както Дедо Боре например, дето плашеше

То тва същото като да представиш договор с фалшив подпис...
05 Юли 2017 12:18
Гръме, трудно ми е да коментирам твоите "умозаключения"...
05 Юли 2017 12:19
СИНИЯ ГРЪМ 05 Юли 2017 11:46
Force,
Ти хубаво вземаш страната на мутрите, ама не забравяй, че Бог вижда всичко!

Мутрите се завръщат Владимир Николов
Силовите методи в българския футбол се наложиха в годините на т.нар. демокрация. Оказва се обаче, че почти 3 десетилетия след началото на прехода те още продължават. За това свидетелства и бившият камерунски играч на "Литекс" и ЦСКА-София Петрус Бумал, който прави ужасяващи разкрития пред авторитетния сайт goal.com. Камерунецът с френски паспорт разказва, че е бил заставен да премине в новосъздадения "червен" клуб против съгласието му, а шефовете го плашили с чупене на краката, ако не подпише нов договор.
За подобни изпълнения в "Литекс", управляван дълги години от бившия борец и настоящ бизнесмен Гриша Ганчев, се говореше дълго време къде явно, къде под сурдинка. Бедата е, че подобни методи продължават да виреят и в новия му клуб, който обаче за мнозина е просто "Литекс" (София) или "оранжевият" ЦСКА.
Такива мутренски, мафиотски прийоми, за съжаление, са присъщи не само за футбола на Балканите. Но налагани от шефове на водещи клубове у нас, те се приемат и от отявлените привърженици на отборите им. Не случайно "червените" фанатици скочиха на един от най-прочутите играчи Димитър Бербатов, че не желаел да играе отново за ЦСКА-София. А защо да го прави? Има ли общо между отбора ЦСКА, от който тръгна бляскавата му международна кариера, с този ЦСКА, който дори УЕФА не призна за наследник на 31-кратния шампион на България?
Крайно време е президентите, шефовете, а и феновете на българските отбори да разберат, че професионализмът не е в това играчите и впоследствие треньорите да бъдат като закрепостени към този или онзи клуб, само защото са израснали в него.
Примери и в миналото има много. За съжаление примерът с Бумал е тъкмо обратен. А отзвукът е твърде сериозна антиреклама пред чужденците, посмели да играят у нас.
05 Юли 2017 12:26
Кое е битовизъм?
Интервюто пред френска медия, в което бивш футболист заяви, че са заплашвани и изнудвани той и неговото семейство?
Заплашвани с физическа разправа?
Това за мен не е битовизъм, а сигнал за сериозно криминално престъпление.
то добре, че не е спор за паркомясто - там и жертви се дават.
05 Юли 2017 12:45
то добре, че не е спор за паркомясто - там и жертви се дават.

Значи според onzi /пак и днес дежурен на онази централа/ всичко е наред щом няма кръв и жертви все още. Те толкоз жертви са дали, та на този бившият камерунски играч на "Литекс" и ЦСКА-София Петрус Бумал, ли да обръщаме внимание
05 Юли 2017 12:58
oldboy
като ми притрябва врачка, тълкувател/ка или нещо подобно, обещавам да не ти се обаждам. хич те няма откъм успеваемост
05 Юли 2017 14:30
Интересно, какво ли пък са очаквали от Григан и свитатата му - селската мутра си е селска мутра, и на село и в града... и си действа по мутренски на територията...
Мутра и Срам, или Чорбар и Срам - това са нонсенси.
05 Юли 2017 14:34
Добро ребрандирано утро!

Ребрандирано небе и ребрандирана трева!
05 Юли 2017 14:34
Вестник "Сега" е номер едно!
05 Юли 2017 14:37
И докато спортния отдел на редакцията се занимава да мрази ЦСКА, демонстрирайки ниво по-отблъскващо и от това на тукашните русофоби, a.k.a. партньори, ЦСКА отново доказва, че е най-популярният клуб в България:
https://topsport.bg/cska/seriozen-interes-kam-abonamentnite-karti-na-tsska.html
05 Юли 2017 14:39
А навсякъде другаде е приказна идилия - птички чуруликат, поточета ромолят, фенове от София-Запад и Южна дивизия се снимат прегърнати, трибуна "Боци" се пръска по шевовете на мач с "Царско село", кренвирши на корем...

А навън работници, с червени потници копаеха канал.

05 Юли 2017 14:39
И докато спортния отдел на редакцията се занимава да мрази ЦСКА

Как да мрази починалата парантия бе?
05 Юли 2017 15:02
казус, вместо да ни споделяш умозаключенията си кой кого обича, що не умозаключиш нещо относно изплющяването на стойкас стоилас? Или казаното от Бумал? И те ли мразят цетрополекс? По-лесно ли е да насочис злобицата към спортната редакция на "Сега", отколкото да погледнеш простотията в очите? Страх ли те е? Крака ли чупят?
05 Юли 2017 15:05
Евасионе, и твоя език на омразата ще подмина.
Мир вам! И нека Бог даде успокоение на душите ваши!
05 Юли 2017 15:28
Не се ли чувстваш неудобно, когато комунистическата ти уста изрича Бог?
05 Юли 2017 15:51
Не се ли чувстваш неудобно, когато комунистическата ти уста изрича Бог?

Не е към мен питането, ама гледам и Вие не се чувствате неудобно с име "Червен"... Толкоз Вие е неудобно, че чак може да сте изчервили посинели?
05 Юли 2017 16:00
Евасионе, и твоя език на омразата ще подмина.

Ми добре. За "език на омразата" обикновено говорят педалите, мисильманити, циганите...
Истински мъж не съм чул да се оплаква с този термин, но ти си знаеш...
05 Юли 2017 18:12
Както Дедо Боре например, дето плашеше, че ще ни разстреля с автомат...


И според теб това е същото?
05 Юли 2017 18:20
Вие не се чувствате неудобно с име "Червен"...

Аз съм от село Червен и не съм "оцветен" в червено!
05 Юли 2017 19:15
Или казаното от Бумал?

Кой беше тоя? ..а човек жаден за 3 минути слава.... Никой няма да го помни след още 1 месец. Отдавна трябваше Белчев да се освободи от него...Никога не съм го харесвал като играч заедно с Перес, но последния си отиде с достойнство , а този като го изритаха , почна да плаче, че мутри са го молели на колене да остане.
Кога яде кюфтетата на Гришата , си мълчеше, защото си получаваше огромната заплата, а с какво ще се запомни.
С един гол от дузпа срещу лудите за 1:1, и с факта, че не успя да се наложи като основен играч. Когато излизаше да играе от първата минута , ЦСКА винаги губеше или завършваше наравно , и треньорът го сменяше през второто полувреме. И обратно, когато беше резерва (защото нямаше контузени/наказани) ЦСКА винаги печелеше мача.
05 Юли 2017 19:19
Истински мъж не съм чул да се оплаква с този термин, но ти си знаеш...

Имаш грешно впечатление, че се оплаквам. Усещането ме е доста по-различно от оплакването.
05 Юли 2017 19:26
Усещането ме е доста по-различно от оплакването.

Плувай, плувай, не е риба!
06 Юли 2017 08:01
ЦСКА 1948 реди нов силен трансфер

A ЦСКА тире София, реди нова далавера!
06 Юли 2017 08:20
Микрето от колко часа играят?
06 Юли 2017 09:27
Какво да играят?
Табла ли?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД