:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 388,405,970
Активни 143
Страници 14,511
За един ден 1,302,066

Държавата създава ново дружество заради базите на ЦСКА

 
Министерският съвет одобри създаването на ново държавно дружеството - "Сердика спортни имоти" ЕАД, съобщиха от пресслужбата на кабинета на Бойко Борисов. Капиталът на дружеството, на който държавата е едноличен собственик, се формира чрез апортиране на имотите: спортен комплекс "Българска армия"; спортно-тренировъчна база - Панчарево; спортен комплекс "Червено знаме" и част от спортен комплекс "Къро", всичките в София. Имотите са собственост на Министерството на младежта и спорта и до този момент не са включени в капитала на нито едно от съществуващите дружества, на които министерството е принципал.

"Създаването на ново дружество ще създаде по-широк кръг от възможности за реализация на тези спортни имоти чрез публично-частно партньорство, отколкото ако бъдат включени в активите на някое от съществуващите вече дружества - "Национална спортна база" ЕАД и "Академика 2011" ЕАД. Учредяването на едноличното акционерно дружество и включването в капитала му на посочените обекти и спортни съоръжения, ще спомогне да се предприемат действия по модернизирането им, както и за тяхното по-добро управление. Плановете на ММС са в "Сердика спортни имоти" ЕАД да бъдат включени всички имоти, собственост на Министерството на младежта и спорта, които не са част от активите на НСБ ЕАД и "Академика 2011" ЕАД и за които ще се търсят варианти за модернизация чрез публично-частно партньорство", пише в съобщението от МС.

На министъра на младежта и спорта се възлага да упражнява правата на държавата в новоучреденото дружество, както и да сключи договори с новоизбраните членове на съвета на директорите. Членовете на съвета на директорите на дружеството са Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска. Седалището на дружеството е на национален стадион "Васил Левски" (бул. "Евлоги Георгиев" № 38).

Първата задача на мениджмънта на новото дружество е да обяви в срок от 3 седмици процедурата по отдаване под наем на стадион "Българска армия" и спортно-тренировъчна база "Панчарево". В момента те се ползват от футболния "ЦСКА-София", създаден през миналото лято след трансформацията на "Чавдар" (Етрополе) и "Литекс" (Ловеч) и претендиращ за наследник на фалиралия гранд ЦСКА.

СНИМКА: БГНЕС
24
1992
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
13 Септември 2017 15:33
В момента те се ползват от футболния "ЦСКА-София", създаден през миналото лято след трансформацията на "Чавдар" (Етрополе) и "Литекс" (Ловеч) и претендиращ за наследник на фалиралия гранд ЦСКА.

Сал едни голи претенции. А далаверките на Кралев край немат...
13 Септември 2017 15:40
Държавата ненавижда ЦСКА и прави всичко възможно да го ликвидира. Засега му заличи славната история, после сигурно ще я "прати в музея на тоталитаризма". Цесекарите трябва да осъзнаят кой е главният им враг.
13 Септември 2017 15:44
претендиращ за наследник на фалиралия гранд ЦСКА.

Не точно.
Претендират само за историята, символите и базите. За дълговете не претендират.
Въпреки, че Г.Г. изтъкна пред УЕФА, че не са наследник на ЦСКА, а преименуван Литекс, с маркетингова цел.
13 Септември 2017 15:51
ЦСКА е синтетично създаден отбор, а природата не търпи синтетика.
13 Септември 2017 15:53
Първите са притежание на спортното дружество, дълговете - на юридическото такова.
Какво не е ясно?
13 Септември 2017 16:04
"Дълговете" са дългове за ползване на спортните си съоръжения. Другите професионални отбори плащат ли нещо подобно? Държавата иска наем само от ЦСКА.
13 Септември 2017 16:04
Отборът от близкото до София село Подуяне, който го млатят като зрела круша (Браво "Ботев"!), е редно да обърне взор към собствения си жалък хал. А ние можем спокойно да очакваме нов и модерен стадион в най-красивия парк на столицата - нов дом на най-славния и титулуван български отбор Браво, Кральо
13 Септември 2017 16:05
Както е казал Цезар: "Горко на феновете"
13 Септември 2017 16:11
Държавата иска наем само от ЦСКА.

Ми нормално. Тоа стадион е строен от държавата...
13 Септември 2017 16:18
Ми нормално. Тоа стадион е строен от държавата...

Чакаме пример за подобен стадион непостроен от държавата
13 Септември 2017 16:34
Примери много:
http://forum.gong.bg/viewtopic.php?t=102171&start=10
Да не си мислите, че светът започва от 48-ма...
13 Септември 2017 16:59
водопроводчик 13 Септември 2017 15:40
Държавата ненавижда ЦСКА и прави всичко възможно да го ликвидира. Засега му заличи славната история, после сигурно ще я "прати в музея на тоталитаризма". Цесекарите трябва да осъзнаят кой е главният им враг.


Много източници потвърждават информацията, че държавата е монтирала генератори на микровълни увреждащи сичкото ццка. Затова не забравяйте като излизате да си слагате алуминиеви шапки, И на отворен прозорец - тоже!
13 Септември 2017 17:01
Първите са притежание на спортното дружество, дълговете - на юридическото такова.
Какво не е ясно?

Ще ме извините, Force, но няма как да се направи разграничаване между понятията "спортно дружество" (по ЗФВС вече няма "спортно дружество", има "спортен клуб"и "юридическо лице" защото според чл. 11, ал. 1 от Закона за физическото възпитание и спорта, самият спортен клуб е юридическо лице:
"Спортните клубове са доброволни сдружения на граждани, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел, които развиват и популяризират физическото възпитание и спорта и осъществяват тренировъчна и спортно-състезателна дейност по един или по няколко вида спорт."
Оттук нататък, ако този спортен клуб иска да развива и осъществява професионален спорт може да се регистирира като АД - професионален спортен клуб по реда на Търговския закон или като "професионален спортен клуб" по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
13 Септември 2017 17:03
Дай и снимка на Колизеума направо
Та на кой от тези в този им вид в момента се играе организиран футбол?
13 Септември 2017 17:40
В София имаше над 10 стадиона: освен националния стадион "Васил Левски", още "Народна армия", "Герена", "Славия", "Локомотив", "Раковски", "Септември", "Червено знаме", два "Академик" (до зала"Фестивална" и в района на БАН). А, и стадион "Дружба" (Юнак). Освен базата на ЦСКА в Панчарево, имаше и една друга - в Драгалевци... За спортните зали да не говорим - някой знае ли каква е съдбата на зала "Триадица"?.
До преди 27 години всички тези спортни бази бяха държавна собственост. И сега се оказва, че за другите няма никакви проблеми, единствено проблемни са базите на ЦСКА. Интересно как се случи всичко това? Как някои придобиха тази държавна собственост, а други не?
13 Септември 2017 17:43
Първите са притежание на спортното дружество, дълговете - на юридическото такова.
Какво не е ясно?

Кой и как плаща сметките и заплатите на тея, дето постигат успехите и титлите - спортното или юридическото дружество
13 Септември 2017 17:47
А цетрополекс, като се чувствуват онеправдани за базата - да одат да риткат в Етрополе, Ловеч или Луковит. Там проблем за наема нема им праат. Ма като искат да ритат в Борисовата - ще плащат наем. Щото не само те искат в центъра на софията - всички селяни натам са се засилили... Освен това от къде точно идва правото на цетрополекс да ползва баш тая база?!? Щото са се самонарекли цесека софия с маркетингова цел? Явно това им е била маркетинговата цел - да се изплющат в Борисовата градина
13 Септември 2017 18:20
Да благодарим на Гриша Ганчев, че изля толкова пари в Панчарево, защото там беше обрасло с бурени и храсталаци и по-скоро приличаше на бунище. Не може държавата да остави такава марка като ЦСКА да изчезне от хоризонта в България. Който и да се е слял, прелял и боядисал, това е положението- ЦСКА съществува.
13 Септември 2017 18:27
TheFox 13 Септември 2017 18:20
Който и да се е слял, прелял и боядисал, това е положението- ЦСКА съществува.


Положението е далеч по-розово, отколкото го описваш - 9 регистрирани клуба с претенции има: ЦСКА Възраждане, ЦСКА 1923, ЦСКА Инвестмънт, ПФК ЦСКА АД ( този е истинският, умрелия, заличения), "ФК ЦСКА АД" АД, ФК ЦСКА-София ЕАД, "ФК ЦСКА" АД, ПФК ЦСКА-1948 АД, Професионален футболен клуб ЦСКА - София ЕАД.
Не е кат да няма, избор голям
13 Септември 2017 20:30
"А цетрополекс, като се чувствуват онеправдани за базата - да одат да риткат в Етрополе, Ловеч или Луковит. "


Що , вий в ивицата Газа ли играехте кога бяхте на издръжка на израелският мафиот Чорни ???
13 Септември 2017 20:47
Учредяването на едноличното акционерно дружество и включването в капитала му на посочените обекти и спортни съоръжения, ще спомогне да
... намерим прехрана и работно място у цетъро на още едни много наши хора!
13 Септември 2017 22:48
Такива престъпници няма дори в Латинска Америка !
14 Септември 2017 05:40
ЦСКА е синтетично създаден отбор, а природата не търпи синтетика.


Да разроша на майка ти естествените влакна южно от кръста....
14 Септември 2017 07:25
"Явно това им е била маркетинговата цел - да се изплющат в Борисовата градина"

не, да изплющят нЕкои други. в Борисовата градина.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД