:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 406,399,474
Активни 136
Страници 18,221
За един ден 1,302,066
Реконтра

С Цецо реализираме канапе

Недоспал на 6 дивана...
Днешният хамалин не е като вчерашния - в смисъл, че хич не е вчерашен. Дойде, отбеляза, че асансьорът не работи, наруга техниците, качи се до етажа, за да преброи стъпалата, и заяви, че качването ще ми излезе по-скъпо от канапето, така че - ако искам, мога да му го продам, за да ми се махне това гайле от главата, много харесал дамаската, отивала на пердетата му в хола.

Изгоних го, седнах на канапето и зачаках чудо. И се случи чудо! Насреща се зададе Избраният! Моят избраник - аз съм го избирал преди две години, значи е Избран!

- Какъв е проблемът и защо искате да се обърнете към своя народен представител? - попита.

Обясних - шест етажа са, канапето е голямо, трябва поне още един, за да го хване отпред, та да води, аз ще поема по-тежката задача - да държа отдолу.

- Не виждам никакви пречки - каза Избраният. - Този проблем е решен законодателно. Може, разбира се, да внесем съответните поправки, ако имате конкретни предложения.

- Знам - отвърнах. - Още Нютон го е решил тоя проблем законодателно, като измислил закона за тъпото земно привличане. На мен само ми трябва един човек.

- Тоя не е от нашата група - рече замислено Избраният. - Предполагам, че е от групата на патологичните лъжци, мошеници и тепегьози, които в момента, в който дойдат на власт, първо обират държавата, после я фалират, а накрая хиперкачват гравитацията, за да изтегли и последния лев от скъсания джоб на гражданите.

Работата заби накъм парламентарен дебат, затова реших да поставя въпроса ребром - в смисъл, ще помагаме ли, или няма да помагаме. Ей от тоя край вдигни, аз от другия, и така - догоре, където ще почерпя.

- Това, естествено, ще създаде известни предпоставки за почерпка - заяви Избраният. - Ние, като радетели на вашите права, интереси и свободи, винаги с радост сме се отзовавали на подобни покани.

- Ами, хайде - предложих.

- Ама вие - какво? Искате съвместно да катерим по стълбите това нещо ли?

- Аха.

- Чакайте, чакайте! Можем да направим препокриване на интересите в посока на обществения и личен интерес, в смисъл - вие да качвате, а аз да ви информирам за развитието на процеса. Веднага ще съставя малка комисия, която да проследи всичките етапи на изпълнението му.

- Чудесно - рекох, - една малка комисия ще бъде особено полезна при пренасянето.

Избраният ме погледна снизходително.

- Реализирането на това канапе е изключително ваша отговорност. У нас частната собственост е свещена и неприкосновена - никой друг освен вас не може да се докосне до нея.

Да й се не видеше на частната собственост! Хванах канапето, повлякох го по стълбите. Избраният вървеше след мен и кротко, но компетентно коментираше събитията:

- Убеден съм, че вие имате силите и възможностите да реализирате това канапе не до шестия, а дори и до седмия етаж. Недопустимо е да се връщаме към времената, когато канапетата се търкаляха по улиците и клошарите спяха по най-безотговорен начин върху тях. Внимавайте сега с палците - има завой, аз вече събрах необходимата информация, която може да ви бъде полезна - на всяка площадка има сто и осемдесет градусов завой, който трябва да бъде взет под ъгъл от сто и осемдесет градуса, няма смисъл да ругаете, аз нали своевременно ви предупредих за палците, ето, можете, само още десет стъпала останаха, вече са седем, не се предавайте, ето, готово...

- Готово! - въздъхнах и положих задник върху свещената си и неприкосновена собственост. - Само да си поема дъх и ще отключа вратата...

- Момент - рече Избраният. - Десет минутки толеранс, да се обадя по телефона, за да дойде телевизията и заснеме апотеоза на поредния успешен проект, компетентно и отговорно ръководен от мен и реализиран с вашето ентусиазирано участие. Аз си нося ножичка - къде ви е лентата?

Набутах канапето в коридора, превъртях ключа два пъти и се затворих в банята, за да не чуе никой това, което имах да му кажа - можеше да нанесе траен белег върху психическото му състояние.
1090
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД