:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 390,711,763
Активни 190
Страници 23,767
За един ден 1,302,066

Хасковската гимназия, ГЕРБ нея пази я*

Няма нищо чудно във факта, че "дрийм тиймът" на Борисов и Цветанов брани шуробаджанащината. Тръгне ли да се разплита кой как кого и къде назначава, цялата страна ще пламне
Снимка: БГНЕС
"Ние не сме като другите. При най-малко съмнение отстраняваме съответния човек", казваше досега Борисов. След скандала с Делян Добрев вече няма как да го говори.
Да се пише за хасковската драма стана непосилно. Как да намериш думи, които да опишат наглостта, с която се защитава една порочна практика? Как да се въздържиш от използване на нецензурни епитети, когато човек, който трябва да се скрие вдън земи тилилейски, се обявява за жертва и е искрено обиден, че обществото смята за недопустим и укорим факта, че той е назначил де що е можал рода и съученици по върховете на властта? Как да коментираш партия, която като Раймонда Диен защитава свой дълбоко компрометиран член?

До неделя сутрин нещата бяха горе-долу понятни. Имахме нагъл големец, който благодарение на позициите си във властта е уредил кумове и стринки да управляват родната му община, гушнати под крилото на кмета, който сам той е посочил. Всички те представляват партията с главно П на местно ниво. По едно време 71-годишният кмет по някаква си причина почва да не слуша. Нарушена е хармонията, стринките рекетират чрез оставки. Партията (главно П!) иска кметът да си ходи. Скандалът става национален, лъсват връзки, зависимости и всеобщи задни части. Наглият големец не вижда нещо нередно, нарича протежетата си "дрийм тийм". Ние също сме виждали такова нахалство, даже от време на време изритваме подобни хора от властта. В неделя обаче се случи нещо качествено ново - големецът си тръгна, но не в името на партийната чест или за да докаже необвързан невинността си (каквото бе обичайното обяснение досега - при Суджука и др.), а е наранен, обиден. Честен човек съм, рече той, а в политиката нямало място за честни хора. И наистина му личеше от екрана на телевизора, че се мисли за честен. Десетки структури, низови организации и трудови колективи на Партията от цялата страна написаха писма в знак на подкрепа: "Не ни оставяй, ти си достоен човек!".Чест?! Достойнство?! Приличие?Очевидно партийните представи за тези понятия коренно се различават от нашите.

2 години роднините на Делян Добрев са работили в община Хасково поради единствената причина, че вуйчо им е владика! Конкурс няма, защото тези "прекрасни професионалисти" може да не го спечелят! Член на този "дрийм тийм" е бизнесмен, който усвоява десетки милиони левове (вероятно стотици! ) чрез договори с общината, като в същото време е шеф на общинската комисия по финанси! Съпругата му, първа братовчедка на вуйчото, е финансов директор на кметството! Кръжецът си има дори председател на Районната избирателна комисия (със съпруга общински секретар), тоест надзирава изборния процес! Има и двама зам.-кметове, които също са в близки отношения с вуйчото - както се казва - кой кум, кой сват, кой на булката - брат. Само това да бяха нередностите, скандалът би бил гръмовен вътре в ГЕРБ с десетилетни последствия. Ако беше нормална партия в нормална държава. Но тя не е. Защото, вместо да потъне в земята от срам или поне да си посипе главата с пепел, целокупно защитава вуйчото и не му дава да си ходи. С декларации от трудови колективи - утвърдена практика по времето на развития социализъм!

А в действителност нередностите са още по-големи, тъй като общинският обръч е по-широк, има и втори подобен в енергетиката - и там моралният човек Добрев шета в качеството не на сайбия, а на "професионалист". И там назначава съученици - кой шеф на БЕХ, кой на "Булгаргаз"... А целият му личен опит като "професионалист" в енергетиката се изчерпва с времето, когато бе първо министър, а после шеф на парламентарната комисия по енергетика!

Тези дни говорих с 2-ма - 3-ма приятели, които не са в политиката, но са имали вземане-даване с ГЕРБ. Говорих и с такива, които са контактували конкретно с ГЕРБ-Хасково. Те споделиха, че Добрев бил наистина свестен човек. Скандалът не е променил мнението им за него. Всичко това показва тоталната девалвация на ценностите, безвъзвратно загубеното възприятие за добро и зло, на което и моите приятели са паднали жертва бавно през годините. Понеже следят партийния живот в България, за тях бе най-нормално човек като Добрев да назначи тук-там роднини и съученици, понеже ги познавал, имал им доверие; няма да назначи непознати, я? Отделно от това Добрев нямал голям избор, тъй като все роднини и съученици се навъртали около ГЕРБ-Хасково. Всичките тези размисли на моите приятели сабезупречно огледало на истинския партиен живот в България,поне такъв, какъвто тече извън София (засега). В този живот партийните структури са изградени на 99% от роднини, стари аверчета, съученици, бизнес партньори, шуреи и баджанаци - те правят кампании, захранват с пари съответната структура, организират събрания, постигат кворум, рушат го, творят декларации, приемат и отстраняват членове...Те представляват съответната политическа сила в съответното селище. После при изборен успех се настаняват на топли управленски кресла, печелят поръчки за саниране, дупки, осветление... А че ще бъдат точно те и никой друг, е изведено и "морално оправдано" от постулат на политическата икономия на българските партии. Постулатът гласи, че само този, който е работил за партията, има право после да управлява! В случая - рода, бизнес партньори, съученици и т.н. Из партийните структури в провинцията често настават огромни скандали, ако се кривне от този свят закон... Професионалисти, конкурси, равнопоставеност,независимост, честност - глупави и вредни понятияв политическата философия у нас. Ей от тази среда изникна и разцъфтя Делян Добрев, който искрено се чуди какво лошо е сторил.

По-важни са политическите последствия за ГЕРБ. "Ние не сме като другите. При най-малко съмнение отстраняваме съответния човек", казваше досега Борисов. Вече няма да го говори. В крайна сметка е ясно, че нито Добрев е хвърлил оставката без съгласието на Борисов, нито пък ГЕРБ повсеместно е въстанала в негова защита без инструкцията на Цветан Цветанов. Игра на вождовете ли е това, или разминаване между тях, ще видим тепърва. Но е видно, че ГЕРБ пази "Хасковската гимназия" не само от любов към Делян Добрев. Тръгне ли да се разплита кой как кого и къде назначава, цялата страна ще пламне. Защото във всеки град, във всяко село е така - роднина, съученик, роднина, съученик... И Хасковската гимназия е нарицателна за България и е досущ като Френската - социално заведение, в което срещу пари се получават приятни услуги; но пипнеш ли срамна болест, разчува се.*По Слави Трифонов, "Френската гимназия"51
8852
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
51
 Видими 
02 Октомври 2017 20:00
Абе, като си говорим за дипломи, на Делянчо дипломата що я няма в регистъра на НАЦИД, пък е бил на държавна служба?
02 Октомври 2017 20:20
какво ли не правиш ти, смесица дива
от страх и ламтене за слава!
02 Октомври 2017 20:25
Firmin,странни въпроси задаваш.Няма я , защото я няма/не съществува/.
02 Октомври 2017 21:05
Покрай баталията в Хасково имам повод за n-ти път да кажа - кметовете да ги назначава Премиерът, и той да им утвърждава бюджета! След все повече приходната му част, за огромния брой общини, ще зависи от трансфера от Републиканския бюджет, това е повече от назряло разумно решение! А на местните избори само общинските съвети да бъдат избирани от избирателите, формиращи съответните местни "късове" от Народа-Суверен! Но вече само с една-единствената функция - да гледата в режим 24/7/365, с най-широко ОТВОРЕНИ очи, как кмета и неговите назначенци харчат приходите в обшинския бюджет! Днеска в някаква газета бяха цитирали Горановчето - не съм им, вика, пъдарин на обшнарите! Казал по повод факта, че за сто (цифром 100) общини в МФ-то били получени сигнали за нередни харчове и неспазване съответните изисквания на Закона за публичните финанси!
02 Октомври 2017 22:09
Чест?! Достойнство?! Приличие? Очевидно партийните представи за тези понятия коренно се различават от нашите.

Вярно и тъжно...
02 Октомври 2017 23:11
автора
Неведнъж, а последно само преди няколко дни имах възможността тук по друг повод да напиша, че туземните партии са просто криминално-политически ОПГ-та. Този казус е ярко потвърждение. Но така е на Запад, така неизбежно е и тук. ГЕРБ е най-хищното и нагло ОПГ, защото е оставено да мърсува чрез власт без конкуренция и отскоро съвсем без контрол. Предполагам скоро отвън ще намерят време да разгонят тази шайка за назидание и свой имидж, но от това по-добре за Бг няма да стане, веднага ще се заяви нова.
03 Октомври 2017 00:08
Автора То за автора добре, ама какво правим? Май нищо, май 90 % от целокупното население смятат тези практики за нормални - и те биха назначавали, и те биха крали, и те биха вземали под масата - ами защо не, нали така правят всички. На Запад има някакъв закон, криво ляво,нещо има. На Изток - Император - катехон, криво ляво, нещо прави, беси или коли понякога болярите . При нас - какво има при нас?
03 Октомври 2017 00:13
Император - катехон, криво ляво, нещо прави, беси или коли понякога болярите . При нас - какво има при нас?


Ами ... При нас ... При нас свинарите, кат им кипне келят, бесят и колят болярите и после ... трепят царя ... и ... да прощаваш ... таковат и царицата.
03 Октомври 2017 02:24
Аре, стига сте го показвали този Борисов и глупостите му, ва!
Този, Костов и Слави са примери за падението на нацията и държавата.
Аре, пак ма замразете, щото ви казвам истината.
03 Октомври 2017 07:33
май 90 % от целокупното население смятат тези практики за нормални
Ммм... Според Алфа рисърч преди седмица - около 25%.

Автора,
03 Октомври 2017 08:53
Според мен наистина 90% от населението приема тези практики за нормални. Тези, които не ги подкрепят сега- просто в момента не са в кръга на роднини и съученици на настоящия управляващ кръг и си знаят, че нямат шанс. Затова хората са все по- апатични- знаят, че партиите се менят, но принципите остават. Което не бива да ги учудва, щото те самите ги крепят, нали? Но ГРБ са виновни, че назначенците стават все по- неграмотни и некомпетентни. Вероятно всеки шеф се старае подчинените му да са по- некомпетентни от него, за да не го изместят и да слушкат? Това обаче е типична негативна селекция.
03 Октомври 2017 09:34
Абе, като си говорим за дипломи, на Делянчо дипломата що я няма

Като стана въпрос за дипломи, да споменем и номера с номера на дипломата на ЦеЦа(чева). Има ли развитие по казуса?
03 Октомври 2017 09:38
Хак ми е! Хак ми е! -
изкряскал той конски
(означаващо "Пада ми се" на староиспански).
И тъй свършва легендата стара,
престара, ама толкова стара,
че да мислим ни кара, и - карамба!
- печално е, че все още е млада
тази контраадмиралска алабалада!
Валери ПетровИ като се пее...
"Хора и улици - град като град.". Обикновен български град!
03 Октомври 2017 09:41
90% от населението приема тези практики за нормални.

Това, разбира се, не е вярно, но пък показва тенденция, която управляващите на България налагат през последните 70 гг.
За тях е много удобно да налагат това тежко отклонение като норма в обществното съзнание.
Болшевишкият принцип за селекция на кадрите според вярността им към партията, която е ОПГ, е директно заимстван от мафията, която назначава роднини.
Престъпната организираност си личи и по това, че първо парализират имунната система - съдебната система.
Неизпускането на хватката върху съдебната система, преди и след партийния преврат, показва, че властта се контролира от един и същи кръг хора с една и съща идеология.
По тази причина "преход" няма.
Няма и "капитализъм", защото той предполага малко повече свобода, вкл. на възникване на нови ОПГ и на конкуренция между тях.
Което в крайна сметка носи прогреса.
Защото конкуренцията налага - селекция на кадрите по способности, а на организациите - по ефективност.
Тя е движещата сила на развитието.
Докато болшевишката шуробаджанащина е забрана на развитието...
Което и наблюдаваме.
В развитите държави има един термин, от който треперят всички, при него няма прошка за никого във властта, вкл, и за магистрати.
Нарича се "конфликт на интереси". Изключителен срам е - да те обвинят дори, в конфликт на интереси.
Ние уж сме в клуба на развитите държави, но не говорим за конфликта на интереси...
А е време..., да започнем да се срамуваме...

03 Октомври 2017 09:54
дъртреалист, колко изобщо "говориш". Все пак тук имаме и конкретен случай. По него нямаш мнение както разбирам. И на теб все комунистите са ти виновни.

https://www.youtube.com/watch?v=9sgJaKuWnEI
Кажи нещо за глобалното затопляне и тоя мръсник Фаренхайт!
03 Октомври 2017 10:06
Обръщам се към евентуалните носители на здрав разум:
1. Във всяка фирма с мащаб по-голям от ЕТ с квартално магазинче по необходимост има отдел "Управление на човешките ресурси". Задълженията на лицата в тези отдели включват, но не само, назначаване на хора със способности за изпълнение на съответните трудови задължения.
2. При липса на такъв отдел с УЧР се самонатоварна шефът на фирмата и тогава бог му е на помощ.
3. За да не разчита само на БОГ шефът се обръща в търсене на хора към родата, приятели, по-близки и по-далечни познати. Търси препоръки, провежда събеседвания и конкурси, блъска си главата ОТКЪДЕ да изкопае нужните му кадри. Парите не достигат за атрактивно заплащане, конкуренцията му краде вече сполучливи назначения, некадърниците, назначени в миналото са се окопали и саботират всяко ново назначение... Който е РЪКОВОДИЛ, СЪЗДАВАЛ ЕКИП, много добре знае за какво иде реч.
Елена Йончева направила сензационното откритие, че Делян Добрев, в качеството си на Областен координатор на Герб е положил усилия за сформиране на роботещ екип в общината, т.е. е изпълнил основното си задължение да издири специалисти, които да работят за осъществяване на политиката на Герб и постигане на съответните цели... Е, ами че нали ако не го бе изпълнил, щеше да бъде позорно натирен. От всичко изговорено до момента като ШЕФ на УЧР явно е успял, защото екипът, наречен от него "дрийм тиим" е постигнал значими успехи за доброто на Хасково.
Та заявявам, ако се търсят хора за заемане на постове и постигане на положителни резултати, не може да се да се хвърлят обвинения за шуробаджанащина. Шуробаджанащина е налице, когато се търсят постове за нашите хора.

Това е постта ми от първа страница... Но копнах и тук, зер Деянчо го прочете и осмисли... Като млад журналист показваше способност да мисли... Сега ми се ще да го попитам - чедо, ако ти трябваше да създаваш екип, а не да критикарстваш, що щеше да струваш?
03 Октомври 2017 10:10
govedar, мениджерският ти опит е закодиран в "никнейма" ти! При хората има правила!
03 Октомври 2017 10:16
ПЕНЧО, спрях се на този ник, с мисълта, че от време на време, като подкарвам троловете във форума, им показвам дори с ника си, какво мисля за тях.
03 Октомври 2017 10:19
И като се знае , какво .....клиенти за заплата у нас винаги ще има , както и търпение достойно за Гинес....
03 Октомври 2017 10:21
govedar
03 Окт 2017 10:06


govedar, това не е ЕТ, нито даже ЕООД или ЕАД. Това е ... общинска администрация. Публична структура, не частна. Делянчо в неговия бизнес да си назначава когото ще. В държавния бизнес, в държавната администрация, назначенията се подчиняват на правила. Разликата между частния и публичния сектор, да ти я кажа, да си я знаеш, просто казано, е следната - в частния сектор правиш, каквото не е забранено от закона, в публичния правиш, каквото е разпоредено от закона.

Колкото до "успешния" дрийм тийм, много е интересно тези 140 милиона, дето ги спрягат, публични пари, по коя стратегия и план са ги наляли в община Хасково. Делянчо ги уредил? Ами ... браво. Страхотна държавна политика - имаш си депутат, да те уреди, имаш си публични инвестиции. Ама това политики, приоритети, регионално развитие ... Абе, кой ти гледа глупости! Куче влачи камион, диря няма. Как ми се ще Сметната палата за ги провери тези ... инвестиции. Пък и ОЛАФ да ги погледне. Отблизо.
03 Октомври 2017 10:30
Фирмин, прав си... Нека ОЛАФ да погледне - чудесно е, че има какво да гледа. Във Варна например, по времето на мамин Кирчо /Кирил Йорданов - три и кусур мандата кмет, подкрепен от БСП и ТИМ/ НЯМАШЕ какво да се гледа, за разлика от Бургас например... Ама я речи все пак, кои правила е нарушил Делян Добрев, какви корупционни практики и облагодетелствуване са засечени, документирани и представени пред компетентните органи?
03 Октомври 2017 10:39
Специално за форумните демократи
и тука да припомня думите на Димо Казасов:
"Куражът на истината е обуздан от партий­ната дисциплина.

Няма демокрация там, където безличието и гъвкавостта на посредствеността ръководи на­родните съдбини. Няма демокра­ция там, където най-важните постове на държавната адми­нистрация - военна, просветна, финансова и пр., и пр., са в ръце­те не на най-способните, а на най-удобните. Няма демокрация там, където способните са изго­нени от държавната админис­трация и обречени на частната инициатива. Държавната адми­нистрация не е място за убежи­ще на посредствеността, а е арена на състезание на качества, енергии и способности. Ние про­тивопоставяме лозунга на ръко­водещия елит на закрепостилата се на много места олигархия на мързела и на некадърността.Няма демокрация там, където партиите служат на извехтели догми и се управляват от олигар­хии и където веротърпимостта е толкова голяма, колкото е била в режима на теократизма.Демокрацията е състояние на едно напреднало обществено раз­витие, към което пътят у нас е задръстен от много псевдодемократи и превдодемократически институти. Нашата борба не е срещу демокрацията, а срещу спекулантите с демокрацията и срещу онова състояние на инсти­тутите, при което външната форма служи само за прикритие на отдавна отречени олигархи­чески порядки. Противник на де­мокрацията е не този, който со­чи, а който търпи тия порядки."

1930 г.
03 Октомври 2017 10:40
усилия за сформиране на роботещ екип

ц ц ц..., колко работещ?
Щото са назначени без конкурс, т.е. без конкуренция, следователно селекцията е станала по признака "мой човек" верен на партията.
Ясен белег за болшевизъм.
Болшевики, а не комунисти, Пенчо.
Комунистите са фикция.
А болшевиките са реални. И днес.
03 Октомври 2017 10:48
за статията
03 Октомври 2017 10:49
А в частната фирма шефът може да си назначава братовчеда, но трябва да си прави сметката, че ако се случи некадърник - ще го носи на гърба си.
И не може да го уволни, щото родата ще го мъмри.
И ще му върши работата и ще му плаща заплата от джоба си.
Докато в общината - парите са чужди, а работата е да си верен.
03 Октомври 2017 11:01
май 90 % от целокупното население смятат тези практики за нормални

Разбира се, че не са 90%. Но огромна част от хората наистина смятат , че е така. И всъщност, това е най-голямото поражение нанесено и нанасяно от "тези практики", а не че банда кумове и кумци е завлякла няколкостотин хиляди.

И това е най-голямото престъпление на управниците - направиха хората да не различават доброто от злото, лъжата от истината, кражбата от възнаграждението.


И, опазил господ, да обвиняваме затова само ОПГ ГЕРБ...
03 Октомври 2017 11:01
Ама я речи все пак, кои правила е нарушил Делян Добрев, какви корупционни практики и облагодетелствуване са засечени, документирани и представени пред компетентните органи?


Ще река, след като ги проверя. И сигурен бъди, никак не ти трябва аз да ги проверявам. Искаш ли да отделя време и да ти направя показно как се прави? Само през "Профила на купувача" на община Хасково и сайта на АОП? С фирмено разузнаване за ниво на свързаност? Със свързани лица? С конфликт на интереси?
С флагове за тръжни манипулации? Внимавай какво си пожелаваш
03 Октомври 2017 11:14
говедаря явно е пропуснал репортажа, в който Добрев разпалено обясняваше как кадрувал. и причините поради които го правил - щото спечелили изборите. т.е. това е НОРМАЛНАТА причинно-следствена връзка. и фактите са на лице - неговите кадри са назначени на само това основание.
03 Октомври 2017 11:31
Ама ние тези неща ги пишем тук във форума от години, но явно чак сега са ни прочели, сетили са се и ето, авторът е написал статия.
Браво.
Както казваше един лъжец на висок държавен пост преди години: "... като му дойде времето."
Нима му е дошло времето, колеги ?
Не, не се заблуждавайте, статията ще мине и замине, скандалът ще се потули и нещата ще продължат по старому.
Във всяка община в България е така. Да не откриваме топлата вода.
Ефектът пак ще е точно нула цяло и нула.
0,00
03 Октомври 2017 11:37
Руф, не съм го пропуснал. Като си спечелил и трябва да управаш, с кого ще управляваш, с кадрите на този, който е ръководил, но е загубил или с подбрани от теб?
03 Октомври 2017 11:40
с кого ще управляваш,


Със Закона за държавния служител и с Кодекса на труда - така управляват в ЕС. По реднешко е по твой вкус
03 Октомври 2017 11:42
говедар, не е ли по-резонно да тръгнеш да управляваш с професионалисти. Или тогава май е опасно, че могат да изгърмят схемите, процентите и т.н.?
03 Октомври 2017 12:02
Руф, не съм го пропуснал. Като си спечелил и трябва да управаш, с кого ще управляваш, с кадрите на този, който е ръководил, но е загубил или с подбрани от теб?


Виж СЕГА ... Така е много удобно, тюрлюгювеч. Но в местното самоуправление и изпълнителната власт с тюрлюгювеч не става. Всяко следва да си е на мястото. Според закона и правилата. Отделно. Отделно, защото един е режимът за заместник кметовете на общини, друг е режимът за висши държавни служители - секретар на общината и директори на дирекции, трети - за държавните служители в общинска администрация, четвърти - за служителите на трудов договор, пети - за общинските съветници и т.н.

Заместниците си, например, кметът на общината посочва сам, според броя им, определен от общинския съвет, чрез решението за структурата и числеността на общинска администрация. Изборът им, по закон, е негово изключително право. Той определя и функциите им - на всеки един, ресора с това, може и да им възлага по пълномощие свои функции. Освобождава ги, когато реши - минута е много - без предизвестие, не дължи обосновка, така е решил. Допустимо е да бъде ограничен в избора си на заместници само по силата на задължението си към определена политическа сила, според сключено с нея споразумение за подкрепа. Джентълменско споразумение, доколкото то не е регламентирано и контролирано през закона.

Висшите държавни служители преминават през конкурс. Конкурсното начало е принцип на държавната служба от ... 2300 години - Китай, царство Цин. Технология на държавно управление на 23 века. Врътките за заемане на длъжности без конкурс, особено на ръководни, особено на висши държавни служители е една ... свинщина. Държавните служители са политически неутрални при изпълнение - закон! Независимо какво им се ще и какво нагло си признават разни "кадруващи" дебилчета. Същото е и за останалите държавни служители - конкурс.

Служителите по трудов договор - по КТ. Също добра практика е конкурсът.

Общинските съветници. Председатели на постоянни и временни комисии - избор, по условията на правилника за организацията и дейността на общинския съвет. Решение за подкрепа или не, добра практика е, взима регистрираната група съветници. Различни общински съвети прилагат различни "техники" - квотен принцип, ротация и др., за да осигурят участие в ръководствата и състава на комисиите на всички регистрирани групи съветници. Намеси отвън, кадруване? Очень не советую. Общинският съвет ще заскърца и накрая някой ще си затисне пръстчето много болезнено.
03 Октомври 2017 12:17
И на теб все комунистите са ти виновни.


Че кой друг?
03 Октомври 2017 12:26
И на теб все комунистите са ти виновни.


Че кой друг?

Пич, като почнеш да правиш разлика между комунисти и болшевики може и да ти се изясни.

ПП Колегата дърт реалист е изключително екзактен по темата.
Комунистите са фикция.
А болшевиките са реални. И днес.

Фикцията като юридически термин пък е съзнателно отклоняване от реалността и рационалното мислене.
03 Октомври 2017 12:31
Че кой друг?

Човекът каза - болшевиките. Ха сега и ти продумай нещо за вината на Фаренхайт и комунистите за глобалното затопляне.
03 Октомври 2017 12:38
Добре де... Асол ще нарежда на Кодекса труда да свърши някаква работа, Фирмин ми обеснява какво пише в учебниците за втори курс в УНСС... В конкретния случай кмета нарушил закона и не провел конкурс, сетил когато му запарило под краката... Но, Добрев виновен по Йончева... Я със здраве... Аз се обърнах към здравия разум, пък как ме налазихте. Споко, запрете се. Приемете, че не съм се обърнал към Вас.
03 Октомври 2017 12:40
разумът и гербашиите нямат връзка.
03 Октомври 2017 12:45
Ла фамилия ГЕРБ.
03 Октомври 2017 12:45
В конкретния случай кмета нарушил закона и не провел конкурс, сетил когато му запарило под краката...


Всъщност, допреди година някъде ЗДСл даваше възможност за заобикаляне на конкурсите. И сега има опции, но не и за по-висши държавни служители. Поне 90% от калинкажа наместен при първото и второто МУ правителство е назначен чрез заобикаляне. Назначават ги по заместване и след няколко месеца - хоп! ....аре на постоянен щат. Що си мислите, че сте големи тарикати и не ви се виждат срамотиите!?
03 Октомври 2017 12:46
ма фамилия. трибутарни съобщества топящи човките-разбирането на милион и сто за властта като начин за усвояване. няма как да дискутираме щото сме в различни системи . ценностни системи. За какво да дискутираш с келепирджии живеещи преди Танзимата и сънъващи на яве Солунската митница?
03 Октомври 2017 12:47
Но, Добрев виновен по Йончева... Я със здраве...


Адвокатите парадираха напразно, ау
съдът реши на теб да го даде,
ще идвам във четвъртъка да го виждам, ей
детенцето с меченцето в ръце.

Виолета, Виолета,
защо си вечно тъжна
и намусена извънредно,
а моля те кажи ми пак
защо така си ти?
Плачи, дете, баща ти е невинен.

Даваш соло сега, душа... точно така

Ах, че хубаво свириш, душа, ей

Ах, Виолета, Виолета,
кажи ми, моля те,
отново ти така, както ми
казваше ти по-преди,
въобще нали така - здравей.
Плачи, дете, баща ти е невинен.

Ще победим!
03 Октомври 2017 12:50
истинското лице на Партията-зачервени, пухкави бузки с дупка между тях.
03 Октомври 2017 12:58
Аз се обърнах към здравия разум
Това го направил говедаря!
03 Октомври 2017 13:28
Фирмин ми обеснява какво пише в учебниците за втори курс в УНСС...


Firmin, драги, ти обЯснява, както пише в учебника за ... втори клас. Иде от "ясно". Не съм чел учебниците за втори курс в УНСС. Ама той и Делянчо не е. Кога Делянчо е бил още в Хасково, в гимназията, заедно с дрийм тийма си и е гонил гимназистките, аз съм бил ... секретар на община. Когато е отивал в Америката да се учи на изкуствата, аз вече съм бил общински съветник и така 12 години, три мандата, председател на група, председател на постоянна комисия. Къде съм бил, когато се е върнал от Америка миличкият, няма да ти казвам. Така че учебникът за УНСС, втори курс, аз съм го "писал". За местното самоуправление и за държавната администрация аз съм забравил толкова, колкото ти и до края на живота ти, да си жив и здрав да илядиш, едва ли ще научиш. Вервай ми.
03 Октомври 2017 13:34
За статията по отношение организираната престъпна група с име, заблуждаващо хората - Граждани за Европейско Развите на България:
но
Как да коментираш партия, която като Раймонда Диен защитава свой дълбоко компрометиран член?


не съм съгласен. Кой член е защитавала Р. Диен? Глупости на търкалета!
Не може Раймонда Диен да се сравнява с който и да е член на Шайката на Боко, Цветан, Сотир, Росен...
Не може тази героиня да се сравнява с калинките, дилянките, делянките и пепелянките на агент Буда!
Най-добре е журналята да попрочетат нещо за нея, вместо да втълпяват на младите хора, незапознати с историята, тази откровено лъжлива представа!
03 Октомври 2017 14:19
Сега малко се вързах...Че се пише обяснява е ясно... Но вярвай ми се пише с Я е ясно - иде от вЯра.
03 Октомври 2017 14:37
Но вярвай ми се пише с Я е ясно - иде от вЯра.


Не думай! Колко интересно!

03 Октомври 2017 15:26
Статията е написана така, като че ли това става за първи път! Па няма ли кой да поразгледа ДПС общините и назначенията там! А на БСП-то назначенията, безкрайно работещите пенсионери (незаменими!!!). Аз участвах в конкурс и ДПС/БСП/ДС ми показаха, че само техен може да го спечели. А за Хасковската гимназия от нея са излезли много достойни и безкрайно добре образовани специалисти в държавата. Моят призив е ДРУГАРКО ЙОНЧЕВА ВИЖ И НЯКОЯ ВАША ОБЩИНА - ТАМ ЩЕ Е ПО-ЛОШО СЪС СИГУРНОСТ ОТ ХАСКОВО! Бъдете живи и здрави братя българи, чужбина ви чака!!!
03 Октомври 2017 15:34
Моят призив е ДРУГАРКО ЙОНЧЕВА ВИЖ И НЯКОЯ ВАША ОБЩИНА - ТАМ ЩЕ Е ПО-ЛОШО СЪС СИГУРНОСТ ОТ ХАСКОВО!


По-лошо ... едва ли. Просто "тези" работи в БСП се правят по друг начин. Рядко е кадруването да е дело на един. Обикновено се търси баланс на определени ... кръгове. Това създава известен плурализъм. Макар и привиден, в много случаи. Няма как един да цъфти посред родата си. При нас принципът е ... като в китайските бойни изкуства - "да разцъфтят сто цвята, да разцъфнат сто школи". Прочее, ако този хаскьойски дебил имаше нашия опит, щеше да знае, че колкото и да е закъсал ГЕРБ в Хасково, със сигурност има и други гербаджии, които не по-зле от родата му могат да се справят в общината. И тогава почти нямаше да има проблем или поне проблемът нямаше да е тъй ярък. Както и че не можеш да се държиш с избрания кмет като с марионетка. Особено пък ако е Добри Беливанов.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД