:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 390,828,202
Активни 72
Страници 11,184
За един ден 1,302,066

Издателят на "Дневник" и "Капитал" предупреди, че държавата готви запор на активите на фирмата

Издателят на "Дневник" и "Капитал" предупреди, че се готви институционална атака срещу фирмата. Това бе направено в официално изявление на издателите и редакционния мениджмънт на "Икономедиа". Според него се готви запор на активите на фирмата, която издава медиите чрез образуване на производство от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Ето и пълния текст на позицията:

"Нова атака срещу "Капитал" и "Дневник"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров оказват натиск върху КОНПИ да започне производство срещу издателя на "Икономедиа"
От наши източници в правителството и парламента бяхме информирани, че се подготвя нова незаконна атака срещу "Икономедиа", "Капитал", "Дневник" и единият от техните издатели Иво Прокопиев, този път чрез Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Натиск над КОНПИ

Според информацията през последните месеци върху КОНПИе оказван системен натиск да започне производство спрямо Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и семейството им. А доклад по темата е включен в дневния ред на заседанието на комисията за утре, сряда.
Това ще даде основание да бъде поискан запор на активи, в това число на "Икономедиа", фирмата-издател на "Капитал" и "Дневник", в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял.
Като издатели не можем да гарантираме, че щетите от действията на комисията, които вярваме, че един ден съдът ще постанови като незаконни, ще могат да бъдат компенсирани.
В хода на проверката на КОНПИ са предоставени изчерпателни данни за доходи и придобито имущество, от които кристално се вижда, че няма основания за производство. Същото е потвърдено от многобройни данъчни проверки. Последната, приключила без данни за нарушения, беше наредена пак от прокуратурата. Тя обхващаше всички лични доходи на Иво Прокопиев и семейството му, всичките фирми, включително "Икономедиа", и съвпада изцяло с периода, за който КОНПИ извършва проверка по закон - десет години назад.

Това вероятно е принудило поделението на КОНПИ в Благоевград, на което (неясно защо) е възложена проверката, да се върне години назад в 2000-та година и да търси основание за започване на процедура за конфискация в "незаконната" приватизация на "Каолин". Темата услужливо беше подгрята от медиите на Делян Пеевски през последните седмици с купчини невярна информация.
Според юристи, с които консултирахме казуса, ако КОНПИ гласува началото на подобна процедура с такъв мотив, това би било грубо нарушение на закона по три причини:

1.Сделката за "Каолин" е далеч назад във времето през 2000-та година, отвъд всички давностни срокове;
2.Мандатът на КОНПИ по закон обхваща десет години назад и подобно своеволие би било опасен прецедент в дейността на комисията, чиито първоначални действия не подлежат на съдебен контрол;
3.И най-важното, в периода 2001-2004 г. три последователни съдебни инстанции, включително Върховния касационен съд като последна инстанция, са постановили, че приватизацията на "Каолин" е законна и при нея няма никакви нередности.

КОНПИ е изискала от Разградския окръжен съд съдебните решения по сделката "и разполага с тях. Въпреки това върху председателя на комисията Пламен Георгиев се оказва силен натиск от главния прокурор Сотир Цацаров. Според нашите източници неотдавна г-н Цацаров лично е провел среща с него с настояване на всяка цена и час по-скоро да започне процедура, независимо от липсата на основание.

Повод за началото на проверката на КОНПИ срещу Иво Прокопиев е било делото "ЕВН" по което той е обвиняем наред с други публични фигури. От несвързаната купчина материали, които бяха предявени в следствената фаза, стана ясно че Иво Прокопиев е обвиняем заради свое публично изказване на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) през пролетта на 2009-а за опасността за икономиката от настъпващата финансова криза и нуждата от атникризисни мерки. Чрез това изказване според прокуратурата той е "подбудил" Симеон Дянков да извърши "престъпление" две години по-късно. Като "доказателство" за това са приложени протоколи от заседания на НСТС.

На 30 октомври Софийският градски съд (СГС) обяви, че делото е прекратено. Според съдията в хода на разследването са нарушени процесуалните им права, а от обвинителния акт не става ясно какво е престъплението. Няколко дни по-късно прокуратурата обжалва прекратяването на делото пред апелативния съд.
Едно от обясненията за бързането на главния прокурор Цацаров да задейства КОНПИ е "опасността" апелативният съд да потвърди решението на СГС за прекратяване на делото "ЕВН", с което би отпаднало основанието за откриване на процедура от страна на комисията.

Не правосъдие, а репресия

Видно от всички действия на прокуратурата целта не е правосъдие и справедливост, а тормоз и репресия. Обясняваме си това с разследванията на "Капитал" и "Дневник" на модела КТБ, който след фалита на банката остана като модел "Делян Пеевски". Обясняваме си го и с активната позиция на двете медии срещу безграничната власт на главния прокурор, чиито действия често са в синхрон с интересите на депутата от ДПС.
Медийната група на Делян Пеевски от своя страна винаги "предсказва" действията на прокуратурата. За скалъпените обвинения по прекратеното дело научихме първо именно от тези медии.
След като се разбра, че Йордан Цонев и Делян Пеевски ще внесат промените в конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, отново от тях научаваме, че конкретна цел на съвместната кампания на ГЕРБ и ДПС са няколко политически селектирани приватизационни сделки, между които и "Каолин". Затова включването и на КОНПИ по темата приватизация явно е ключово, за да подпомогне кампанията на Делян Пеевски и Бойко Борисов за отмяна на давността за разследване на сделки. Нищо, че поводът е сделка, за която съдът вече се е произнесъл, че е законна.


Превзета държава

Независимо от разкаляната политическа среда се надяваме, че мнозинството от членовете на КОНПИ утре ще гласуват по убеждение и въз основа на обективните факти, а не под натиск.
Ние продължаваме да вярваме в правото и в българския съд и сме готови да посрещнем всяка претенция на такъв терен. Спечелихме вече много такива битки.
С времето обаче атаките стават повече и все по-брутални, с участието на все повече подчинени институции. Създадената мрежа от невидими зависимости и механизми за контрол действа като паралелна власт в интерес на няколко души. Това разрушава правовата държава, уврежда основни граждански права и заплашва правото на собственост.
"Превзетата държава" е тиранин за своите граждани. Без никакво преувеличение в България се заражда тирания и спирането на този процес ще изисква усилията на всички ни.

От издателите и редакционния мениджмънт на "Икономедиа" АД""

Няколко часа по-късно от КОНПИ излязоха с официална позиция:
"Във връзка с медийния интерес относно публикация на в. „Дневник“, уведомяваме за следното: Съгласно чл. 25 ал. 1 от Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество (ЗОПДНПИ), проверка на имуществото започва след уведомление на прокурор за повдигнато обвинение по изрично упоменати в чл. 22 от ЗОПДНПИ членове от НК.
Съгласно чл. 27, ал. 1 и 2 от ЗОПДНПИ проверката продължава до една година като с решение на Комисията този срок може еднократно да бъде увеличен с 6 месеца.
Информацията, събрана в хода на проверката е класифицирана като служебна тайна съгласно чл. 16 от ЗОПДНПИ.
Информацията за извършвана проверка и резултатите от нея може да стане публична, едва след внесено в съда мотивирано искане за налагане на обезпечителни мерки и определение от съда, с което искането е допуснато.
В своята работа КОНПИ е доказала, че следва единствено разпоредбите на закона при вземането на всички свои решения.
Напомняме, че от началото на годината с окончателно влезли в сила решения КОНПИ е отнела имущество на стойност над 23 млн. лв."
"Главният прокурор няма да коментира изявления на обвиняеми лица и статии в принадлежащите им медии." Това е отговорът от прокуратурата до "Сега".

63
3446
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
63
 Видими 
14 Ноември 2017 14:57
Горкия ивопрокопиев.... къса ми се сърцето.... толкова честен, принципен, демократичен човек.... истински европеец...
Поне разбрахме (не че не се досещахме) защо беше тоя вой срещу премахването на давността за престъпления в приватизацията...
14 Ноември 2017 14:59
Споко - скоро Хойт Йи Македонски ще довтаса и ще обясни кое как е. Началниците на Прокопиев не цепят басма, що се отнася до инвестицията си.
14 Ноември 2017 14:59
.
Няколко часа по-късно от КОНПИ излязоха с официална позиция, в която не се казва нищо.
.
Това не е държава.
.
14 Ноември 2017 15:00
А Първите престъпници изпищяха..... Козяк помагай..... Евроталантическите престъпници най-добрите престъпници...... Парите на Америка за България са застрашени
14 Ноември 2017 15:01
Мдааа явно КТБ вече я оглозгаха, сега има нужда от нови кокали за оглозгване.
14 Ноември 2017 15:03
Сделката за "Каолин" е далеч назад във времето през 2000-та година, отвъд всички давностни срокове;

Демек, квото краднахме, било... да сте ни проверявали...

Много готино е да имаш медии финансирани от "Америка за България" и прочие Сороски фондации... така ако те разследват за икономически престъпления, веднага ги осребряваш като преследване срещу свободата на словото... сиктир от таквиз "бизнесмени" с якички...

И кво стана с "Каолин"?
14 Ноември 2017 15:05
Вой, защото е видно, че ще се действа избирателно. Ха познай дали ще пипнат приватизираното от Цв.Бориславова, или некой от бойковите апапи, например
14 Ноември 2017 15:09
Не мож ме обвините в симпатии към прокопиев, но съм на мнение, че опг/дпс инициативата цели рекет и присвояване от други присвоители. Гнусна история!
14 Ноември 2017 15:11
Крайно време беше.
14 Ноември 2017 15:11
Не мож ме обвините в симпатии към прокопиев, но съм на мнение, че опг/дпс инициативата цели рекет и присвояване от други присвоители. Гнусна история!

Точно така, Нереза е наточил глиги.
14 Ноември 2017 15:16
В глутницата започва ръфане. Следва чупене на кости.
14 Ноември 2017 15:17
Няма да ми е мъчно за вестниците му. Те възприеха една много грозна редакционна и издателска политика през последните години, довела до това, че днес идеалният, образцовият читател на въпросните вестници, е хомосексуалист - русофоб. Имат много съществен принос за замърсяване на мозъците на недотам осъзнатите читатели, за насаждане на простотия и за нетърпимост към чуждото мнение, ако то не съвпада дори малко с тяхното си. Флагмани на цензурата, специалисти по тенденциозно поднасяне на информацията. Прав им път.
14 Ноември 2017 15:18
„Икономедиа“ АД – издател на “Капитал”, “Капитал Дейли”, Капитал Quaterly”, “Регал”, “Бакхус”
„Сега“ ЕАД – издател на вестник  „Сега“
„Зебра БГН“ АД – издател на списание Клуб „Z“ и clubz.bg
„Медияпул“ ООД  – издател на  Mediapool.bg
„МИТ ПРЕС“ ООД – издател на списание „Мениджър“ и списание за почивка и пътешествия „Далече“
„БРЯГ МЕДИА ГРУП“ ЕООД – издател на в. „Бряг” – Русе – областен всекидневник, в. „Посоки“ – Плевен – областен всекидневник, в. „Силистренски бряг“ – областен всекидневник и в. „Новините глас“ – Ловеч – областен вестник.
“Кю Медия” ЕООД – издател на списанията АMICA, L’EUROPEO, ABITARE, BRAVACASA, MAX и QM
“Топ Новини” ЕООД – издател на вестник “Топ новини” и информационен сайт http://www.topnovini.bg
„Под тепето“ ООД – издател на ПОД ТЕПЕТО и КАПАНА.БГ
„С-ФАКТОРБГ“ ЕООД – издател на Faktor.bg

http://sib.bg/членове/

Откога предупреждавам защо е тоз вой!
Нещо стана и тези, които тропосаха на ББ РосПле, СимДян, ТраТрай и колко още министри и зам.министри, се сдърпаха за баницата и започнаха да се ритат по кокалчета!
Което за нас, като свидетели на зрелище е добре, но като потърпевши от битките между различните ПроРоб сили - зле!
---
Иначе си знаете!
За да изпреварвате времето - четете Ганий!

14 Ноември 2017 15:19
Асол,
Не бъди сигурна! Когато навремето Герберите се въурнаха да създават комисия, която да разследва последствията от сделката на Милен Велчев с дълга, те казаха че твърьо скат да се анализират ВСИЧКИ последствия от сделката и герберите повяхнаха. Не е ясно какво са намислили.
14 Ноември 2017 15:22
Поне е ясно, че суджукът е станал дефицитен и не стига за всички гладници - та може да се обзаведем с нещо подобно на гангстерски войни..някои от участниците са профешънъли
14 Ноември 2017 15:23
Добър ход на Държавата.
Помагаш с институциите на крадеца да обере крадците а след това го национализираш. Дано само не забравят че от кайма обратно парче месо няма да как да стане.
14 Ноември 2017 15:31
По мои спомени в Капитал описваха връзка по връзка схемата на КТБ и предупреждаваха за евентуални проблеми към две години преди фалита.
Банката фалира, парите ги няма, виновни няма.
Схемата е пред очите на властта, нула мерки. Няма осъдени.
4 000 000 000 / четири милиарда лева !
14 Ноември 2017 15:31
Поне е ясно, че суджукът е станал дефицитен и не стига за всички гладници - та може да се обзаведем с нещо подобно на гангстерски войни..някои от участниците са профешънъли
Самоцитат от вчера:-13 Ноември 2017 12:44
Нещо яко го закъсват герберастите. Какво, не знам. Но ще излезе на яве. Май са им дръпнали копанята от ЕС. "Анна Павловна" плаче, че ЕС щял да е на минус догодина. Потривали са кунки за много, а ще им сервират малко. Няма да стигне за всички и ще трябва да късат жива плът от себе си. Откъснатите, ще са мнооого сърдити. И като се не сещат какво да правят излизат с изтърканото "атаката е най-добрата отбрана"14 Ноември 2017 15:39
Както мноооооооооооооооооого отдавна предупредих - ставаме свидетели на една борба.
Борбата между: Вътрешната Мафия и Отродителската Мафия.

Докато за Вътрешната Мафия водеща е крастата пари + власт, то Китовете на Отродителската Мафия са: пари + власт + антибългарщина + русофобия.

В този смисъл Вътрешната Мафия сякаш(!?) е по-приемлива!

Труден избор, но ако Суверенът използва умело разделяй и владей, би могъл да смекчи малко ударите, нанасяни му от двете Мафии - Вътрешна и Отродителска.

Ще видим дали Робовладелците все пак няма да тушират противоречията между своите два отряда!

---
заб. имаше май някакъв Нобелист по Икономика, който защитаваше тезата, че при всички случаи за местното население е по-приемлив вътрешният чорбаджия, докато външният чорбаджия е мор и леш за местното население.

---------
Ганий 07 Окт 2017 17:59
Подценява се случката!
Двете Мафии пак се борят...
Вътрешната Мафия (ББ други) vs Сатанинската Мафия...
Сатанинската Мафия остана извън НС и сега напъва отново да лапа, но Вътрешната Мафия не се дава!
Две Мафии - една цел - грабеж!


Ганий 07 Окт 2017 18:09
Още едно доказателство, че наште Сатанисти са заграбили 99.99% от СМИ.
В дадения случай, без въобще да знам за какво става дума, е очевидно, че ВН е техен син...
Сл. трябва, като един, да застанем в защита на АТ!
Вътрешната Мафия, колеги, е напълно безобидна, сравнена със Сатанинската Мафия!
14 Ноември 2017 15:42
Асол
14 Ное 2017 15:09

Не мож ме обвините в симпатии към прокопиев, но съм на мнение, че опг/дпс инициативата цели рекет и присвояване от други присвоители. Гнусна история!

Че е гнусна - гнусна е, ама целта е друга, според мен.
Вече имаше анонс, че инициативата няма за цел разваляне на приватизационни сделки, така че едва ли се цели присвояване от други присвоители. Според мен, цялата шумотевица има единствена цел - Нинова и Прокопиеви в момента пускат димки, много вероятно - съгасувани с Него.
14 Ноември 2017 15:44
https://www.24chasa.bg/novini/article/5993135

Ох на дяда енергетиците!
Ама що не публикуват тия работи тук, а трябва да чета 24 часа?
14 Ноември 2017 15:46
Нещо яко го закъсват герберастите. Какво, не знам. Но ще излезе на яве. Май са им дръпнали копанята от ЕС. "Анна Павловна" плаче, че ЕС щял да е на минус догодина. Потривали са кунки за много, а ще им сервират малко.
От 2021 ЕС реже с 40% субсидиите:
Европе надоело кормить Прибалтику

Странам Балтии в скором времени придется переходить на режим экономии. Брюссель в ближайшее время планирует сократить размер финансовой поддержки этих стран. К примеру, к 2021 году Эстония будет получать от ЕС на 40% средств чем сейчас. Причиной тому отчасти является выход из состава Евросоюза Великобритании, которая являлась одним из главных доноров, подпитывающих экономики стран Восточной Европы. Как эта политика отразиться на прибалтийских странах? Мнением на этот счёт поделился аналитик «Финам» Алексей Коренев.

Например, Эстонии после сворачивания поддержки со стороны ЕС придется существенно снизить расходы на инфраструктурные проекты, часть из которых ранее финансировалась из ЕС. Объем финансирования из Брюсселя достигал 80% от стоимости некоторых проектов, говорит Зварич. Вполне возможно, что инфраструктурных проектов в ближайшее время в стране просто не будет, считает эксперт.

Кроме того, теперь Эстонии необходимо будет изыскивать средства на поддержку сельхозпроизводителей, так как без дотаций, особенно учитывая режим санкций и контрсанкций, эстонским фермерам будет сложно выжить в сложившихся условиях, добавляет он. В целом без поддержки ЕС, целесообразность «существования» некоторых видов сельского хозяйства в Прибалтике может просто-напросто отпасть из-за экономической нецелесообразности и закрытости такого рынка, как Россия.

Жизнь по средствам в прибалтийских странах почти невозможна без проведения налоговых реформ. «Необходимо будет, скорее всего, с одной стороны, поднять ставку по ряду налогов, с другой стороны, повысить их собираемость», — говорит он. Кроме того, придется урезать расходы в бюджете, и это может быть как сокращение какого-то одного направления — например, социальных расходов, так и равномерное «урезание» расходов по большинству статей расходов бюджета, предвидит эксперт.

Источник: gazeta.ru
В статията се говори за Прибалтика, но казаното се отнася с пълна сила и за България.ПП. За капак американците вече изтеглят контингента си от Прибалтика. Плачът в прибалтийските столици по тоя повод е неистов - сравняват изтеглянето на американците с пакта "Рибентроп-Молотов", само дето сега е "Тръмп-Меркел", защото мястото на американците се заема от немски части...
14 Ноември 2017 15:46
Пари отвън не идват.. само мижавите европомощи. На кого по-напред? Затова трябва оглозгване - така работи демокрацията. Или други държави ще оглозгваш.. или опозицията.. ако пък няма опозиция.. конкуренцията.

Демокрацията е просто тяло без глава/грешка с много глави всяка дърпаща нанякъде и резултатът е все едно няма глава/.. всичко е така размито, че единия крак не знае на къде върви другия крак.. обаче всички искат да ядат. Затова в Европата и Америката са го измислили - печатат на корем пари и от време на време оглозгват пардон демократизират някоя държава.
14 Ноември 2017 15:49
Затова в Европата и Америката са го измислили - печатат на корем пари и от време на време оглозгват пардон демократизират някоя държава.
Така беше до вчера.

Днес вече започват не навсякъде да приемат свежонапечатаните западни банкноти, а питат - "друго не предлагате ли"?

А даже не е лесно да демократизираш някого - почнаха да се обзавеждат с С-400...

14 Ноември 2017 15:50
Борбата между: Вътрешната Мафия и Отродителската Мафия.


Егати избора!
14 Ноември 2017 15:53
Днес вече започват не навсякъде да приемат свежонапечатаните западни банкноти, а питат - "друго не предлагате ли"?


За съжаление ги приемат.. а собствениците им купуват на едро - сделки има за стотици милиарди.. окрупняване на фирмите.. монополи. А и над половинтрилионния военен бюджет всява "респект".. а винаги справедливата американска съдебна система вече съди по цял свят.
14 Ноември 2017 15:53
но съм на мнение, че опг/дпс инициативата цели рекет и присвояване от други присвоители.
Вероятността да е точно така е огромна. След като удариха на камък с "Емко" и "Дунарит" /второто още не е сигурно!/ са хвърлили око на прокопиевото имане.
14 Ноември 2017 15:54
Ганий
Борбата между: Вътрешната Мафия и Отродителската Мафия

Асол 14 Ное 2017 15:50
Егати избора!

Е, кво да се прави...
С такъв мафиотски матриал разполагаме, с такъв мафиотски матриал трябва да работим...
14 Ноември 2017 15:55
Бай Драган

Ох на дяда енергетиците!
Ама що не публикуват тия работи тук, а трябва да чета 24 часа?

Как що - за да можеш да прочетеш и това:
Съдът отмени домашния аpеcт на Лазаp Влaйков, опpедели мy гаpанция от 8 000 лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6549899

---

А иначе - ясно е, че атаката срещу Прокопи и Икономедия не е заради бизнес, а заради редакционната политика на медиите и най-вече заради отразяването на съдебната власт.
Геополитическите етюди не пречат никому измежду Тримата.

Наскоро шишоидите приключиха hostile takeover на "Правен свят", който мина съответната фина настройка и вече отривисто пее в хора, възпяващ правата съдебна линия.
14 Ноември 2017 15:57
Борбата между: Вътрешната Мафия и Отродителската Мафия.
Има нещо верно, но може би по-точно е да се каже "Борбата между местните представителства на транснационалната олигархия, местните представителства на американските служби и местните представителства на германските служби".

А всичките заедно се боят от борят с "руските хакери" (с)...

14 Ноември 2017 16:02
За оная дандания с Антон Тодоров и Виктор Николаев!
---------

Ганий 06 Окт 2017 21:12


Нещо не се поставя на здрава основа дискусията...
СМИ-тата си ги знаем - държат се от олигарсите... Т.нар. журналисти по нищо не се различават, но са много по-долнокачествени, от пропагандистите по времето на соца.
Антон Тодоров също го знаем - говори често празни приказки с излишен плам - горе долу Георги Жеков №2.

Но!!! АТ, като бълва, ги кара наред - пр. за Т№1, У№ 1 и пр.
Ся май се е зафанал с олигарсите, които си владеят 99.99% от СМИ, безбройните НПО-та, БКХ-ката, ИПИ-та, всякакви инстититу за всякакви дясности + икономиката - Прокопиев, Цветелина, Огнян Донев, СД и пр. - най-най-най-най-богатите, спрямо които Пеевски* е абсолютен просяк

Съвсем скорошно май:
"Документите с Антон Тодоров": Приватизацията на Каолин
https://www.youtube.com/watch?v=O3XgmjVQ_H8

Та Каолинци и техните съмишленици - наште олигарси, са емнали АТ.

-------
В някои отношения АТ е прав!
Защото никой не си задава въпроса - след като май почти за 99.99% от напусналите България основната причина е икономическа, то сл. именно онези наши олигарси, които държат 99.99% от икономиката (и СМИ), са преките фактически гонители - заедно с подчиненото им политическо гюбре. То всъщност икономическото и политическото гюбре са двете страни на една монета.

Но всички скачат срещу политическото гюбре, а никой, освен мен, не обръща внимание на зловещата роля на олигарсите за обезлюдяването на България.

И отново аритметиката - посочените по-горе, без да са единствени, имат по 300-400-500 и нагоре млн. Изцедени основно вътре в страната - от един пазар с около 7 млн потребители. Представете си за какво дране става дума.
Били милиардери разни американци, дето работят на пазар 300+ млн народ + още 2-3 млрд по света, попаднали в лапите им.
Мчи един наш олигарх, за да има 300-400-500 млн, то печалбата му (дрането!) на тези 7 милиона население е десетки и стотици пъти повече, отколкото дерат американци, британци и др. Как няма да бягат - че наште олигарси (работадатели и пр. простотии) щавят много по-жестоко.

------
заб.* за Пеевски - що го нарочиха тва недоразумение като мюре - не мога да разбера! То е ясно, де - за да се плюе Пеевски, като източник на всички беди от 1989 г. насам, и да се отвлече вниманието - защото иначе ще започнем да подозираме Тях!
14 Ноември 2017 16:08
Според нашите източници
От текста става ясно, че Прокопиеви са внедрили или вербовали агентура в разследващите органи.
14 Ноември 2017 16:09
Не ми се четат вестниците на Пеевски.
14 Ноември 2017 16:16
Какво ли ще стане с троловете на "Дневник" и "Капитал" ако секнат паричките? Много съм загрижен, особено за тези, които се подвизават в нашия форум.
14 Ноември 2017 16:19
Веспасиан назначавал за управители на провинции корумпирани сенатори,които след като си напълнели гушите съдел за злоупотреби и прибирал присвоеното от тях.Казвал,че отивал да си обере гъбите.
14 Ноември 2017 16:20
Демек сме се обзавели с Веспапиан № 3
14 Ноември 2017 16:21
Ганий
14 Ное 2017 16:02
Мнения: 12,318
От: BulgariaНещо не се поставя на здрава основа дискусията.
Историческа основа! Как е било преди 2000 години,ачик ачик: "Според древния историк и поет Катул, римският император Гай Цезар Германик, известен като Калигула, е обичал един от конете си, Инцитат, толкова много, че му осигурил мраморна конюшня с ясли от слонова кост, златен нашийник и дори къща.

Друг летописец, Дион Касий, по-късно пише, че прислугата Калигула хранела животните с овес, примесен със златни стърготини. "
14 Ноември 2017 16:32
Първо На фирма, дълбоко съжалявам, не е неадекватно, да има непосредствени проблеми, Та въздържател съм, към това.
14 Ноември 2017 16:41
КТБ като разпарчетосаха си делнаха поне едни 2-3 милиарда.

Сега като разпнат Прокопиев.. надали ще приберат достатъчно. Ще трябва и други да оглозгат. Търбусите явно са празни.
14 Ноември 2017 16:41
Мащабен скандал и протести в Румъния, търсят 21 млн. евро от лидера на управляващите

Лидерът на социалдемократите Ливиу Драгня е обвинен от европейска служба в присвояване на 21 милиона евро от структурни фондове за пътно строителство
14 ноември 2017,
Корупционен скандал заради обществени поръчки за 21 милиона евро разтърси висшите етажи на властта в Румъния.
Обвинен и този път е лидерът на управляващите социалдемократи Ливиу Драгня.
Същевременно хиляди отново щурмуват улиците на Букурещ и другите големи градове с искания за социална справедливост и запазване на антикорупционния модел в страната...
..............................Натисни тук
14 Ноември 2017 16:43
На Икономедия да не и идва ред от АД да става ... ЕАД? След такива слухове цените на акциите, обикновено, падат и ... някой рискувач ги купува.
14 Ноември 2017 16:55
Много съм загрижен, особено за тези, които се подвизават в нашия форум.
Има ли такива юнаци сред нас?!?
14 Ноември 2017 16:57
Да обобщим дискусията до момента...

От един път да познаем #Кой_ще_е_главният_герой за Н-ти път (където Н клони към плюс безкрайност!) на днешната карикатура...

И, както много пъти съм напомнял:

Memento ZUM-gate!
14 Ноември 2017 16:59
Ами добре, който не му харесва - чемодан, вокзал, Сингапур.
14 Ноември 2017 16:59
"Демокрацията е ОПИУМ за Народите! А медиите са СПРИНЦОВКАТА!" /§39/
14 Ноември 2017 17:03
Прокопиев не мога да го мисля, но това определено ме разтревожи
От наши източници в правителството и парламента бяхме информирани, че се подготвя нова незаконна атака срещу "Икономедиа", "Капитал", "Дневник" и единият от техните издатели Иво Прокопиев, този път чрез Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Какви са тези източници от НС и МС, освен депутати и министри? Как така депутати и министри информират честни частници за готвена срещу тях "атака"? При това въпросните депутати и министри са я окачествили като "незаконна"?! Законни държавни органи вземат незаконни решения за атаки, а честни техни членове добросъвестно информират честните частници. Това е някаква шизофрения, която само при Неговото управление може да бъде наблюдавана свободно дори от последния ред. Дали пък наркотрафикантите в парламента не са информирали розовобузестия честен частник с цел докарване на още някой и друг нерегламентиран доход над този от трафика на упойващи вещества
В своята работа КОНПИ е доказала, че следва единствено разпоредбите на закона при вземането на всички свои решения.
Напомняме, че от началото на годината с окончателно влезли в сила решения КОНПИ е отнела имущество на стойност над 23 млн. лв."

23 милиона печалба и вероятно 25 милиона загуби под формата на съдебни разноски за изгубените от КОНПИ дела.
Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ дължи милиони от загубени съдебни дела и недопустими грешки в работата си, граничещи с неспазване на закона. Парите, обаче трябва да се платят от народа. Това става ясно от писмо на група юристи и икономисти, адресирано до президента, премиера и лидерите на политически партии.
Натисни тук
14 Ноември 2017 17:09
Скандали и трябват на тази Държава, скандали.
За да може управляващата политическа върхушка да си разиграва коня на където си ще.
Да отмества вниманието на хората от действителните проблеми .
Да не обръщат внимание как един милиони потъват ва МВР без контролно и МВР да продължава да е неефективно.
Да потъват едни милиони в здравеопазването, а здравното обслужване да стгава от зле по зле.
Пътища и каквото още се сетите- всичко е толкова трагично.
Да се краде от данъците на хората и нищо да не се прави.
Тежко ни!
14 Ноември 2017 17:12
Префинена работа. Докато и на изток и на запад мафиотите се стрелят, нашите работят с напредничави тактики. Сотир Цацаров, КОНПИ, медии, банки - абе умното си е умно. Кога сме щели да гии стигнем? Че ние вече сме ги надминали.
14 Ноември 2017 17:14
Amazon 14 Ное 2017 17:12
Префинена работа. Докато и на изток и на запад мафиотите се стрелят, нашите работят с напредничави тактики. Сотир Цацаров, КОНПИ, медии, банки - абе умното си е умно. Кога сме щели да гии стигнем? Че ние вече сме ги надминали.

За разлика от вчера - днес си във форма!
14 Ноември 2017 17:26
Грантовете освен за забогатяване, са и за някои плащания. То не може всичко в търбуха.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД