:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 390,665,924
Активни 142
Страници 17,704
За един ден 1,302,066

Мъчният завой от комунизъм към консерватизъм

Виждаме колко гъвкави могат да бъдат в принципите си хора, които претендират, че се занимават с отстояване на принципи
Иван Стамболов-Сула
Онзи ден масовият агитатор Петър Волгин стъпи накриво, като се престара в заемането на причудливи и скандализиращи пози. Написа нещо от рода на това, че да се интересуваш - а още повече пък да се възхищаваш и вдъхновяваш - от спортните успехи на тенисиста Григор Димитров е проява на изключително ниска интелигентност. Изобщо, след "дебилите" на Иво Христов, нападките към менталните качества на нацията от ляво сякаш придобиват епидемични очертания. Сякаш именно левицата е крепостта - не, храмът! - на интелигентността, гениалността, компетентността, професионализма и културата, тя стои толкова високо в интелектуално и нравствено отношение, че всичко останало й се вижда някак ситно и дебилно.

Странно, аз не познавам живота и делото на Волгин, нито следя творчеството му, но някои заглавия, на които съм попадал, са ме оставили с впечатление, че той е пръв русофил, пропит от носталгия по Съветския съюз, а пък в Съветския съюз на спортните постижения се гледаше изключително сериозно. Помним как СССР, впрегнал цялата си държавна мощ, обираше всички олимпийски медали, не без заслугите и на подозрителни анаболни хермафродити. Това беше нужно на идеологията, зада покаже историческото предимство на новия обществен строй- социалистическият спорт беше витрина на социалистическия начин на живот, по-мощните щангисти символизираха по-мощна икономика, а по-бързите бегачи - по-бързи темпове на развитие, непознати на досегашния капиталистически свят. Да, спортът е острие на социалистическата пропаганда и е странно как такъв социалистически по природата си пропагандатор като Волгин се отнася презрително към спортните успехи на родината си. А може и да се дразни от спортните успехи на родината си, защото тази родина не е такава, каквато трябва да бъде, не е работническо-селска, не е социалистическа, не е евразийска, знае ли човек...

Но не това е важното. На мен ми е по-интересно да наблюдавам дълбокия трагизъм в комунистическата душа, изправена пред диалектическата необходимост да се определи идейно. Днешният свят е малко по-различен от света на Маркс, Енгелс и Ленин. Той вече не е светът на империалистите и пролетариата, защото империалистите станаха глобалисти, а пролетариите - потребители с гарантирани граждански права. Днес противопоставянето между Изтока и Запада вече не почива на класовата борба и на противопоставянето между социализъм и капитализъм. Тъй като днес всички вече са някакъв вид капиталисти (демократи), то линията на противопоставянето се премести между либерали и консерватори. И доколкото Западът се стреми да стане все по-либерален (и ляв за ужас на Изтока, защото доскоро лявото беше негова територия), дотолкова Изтокът ще се стреми да става все по-консервативен, за да му се противопоставя. Не че иска, не че го влече! Не! Просто това му е дошло до главата.

Ето го трагизма: хора, довчера носили в сърцето си петолъчката, сърпа и чука, днес трябва да проронят сълза на умиление пред двуглавия византийски орел, символ на руското самодържие, срещу коетоизстреля залповете си "Аврора" в далечната и печална 1917 г.Но как се става консерватор, мамицата му! Лесно ли? Не! Не е лесно...

Разказаха ми действителен случай как преди не повече от две седмици някакви активисти в провинцията обикаляли да сондират почвата за нов (пореден) политически проект. Посещавали влиятелни личности да ги врънкат за структури по места, подшушвайки, че финансиране вече било осигурено и добавяйки вече съвсем шепнешком: "От Москва..."

- Добре, де - попитали личностите, - какъв ще е този нов проект: ляв или десен?

- Консервативен! - гордо отговорили активистите.

- Ааа... - замислено се почесали по главата личностите. - И какво ще рече туй да е консервативен?

- Ами, ние сме за религията.

- Хубаво. Друго?

- Също и за патриотизма.

- Тъй, тъй. Друго?

- Имаше и нещо трето, ама какво беше...

Всъщност третото, което са казали на активиста по време на инструктажа, но впоследствие той го е забравил, е капитализмът. Частната собственост, свободният пазар, принадената стойност и т.н. Комунизмът и консерватизмът са антиподи преди всичко поради това, че докато консерватизмът е традиционен и дори реакционен, то комунизмът е модерен и революционен. Но извън тази сама по себе си предостатъчна разлика, антиподна е и парадигмата на фундаментите при двете.

Хора като въпросния активист (съвсем действителна личност, която всички вие познавате от медиите), а и като споменатия вече Петър Волгин, веднъж принудени от неумолимия ход на историята да станат консерватори, са изправени пред необходимостта да приемат теорията, че съвременният консерватизъм, както казват политолозите, се крепи на три стълба: религия, патриотизъм и капитализъм. Как да го направят, като до вчера вярваха точно в обратното: атеизъм, интернационализъм, държавна собственост и планово стопанство! С кои дебели очи да се изправят пред хората ида им запеят съвсем нова песен!Религията беше опиум за народите. Хиляди свещеници бяха погубени, стотици храмове бяха съсипани. Раят, Царството Божие беше заменено със Светлото комунистическо бъдеще, където ще има толкова много блага, че всеки ще получава според потребностите си. Вместо литийни шествия имаше манифестации, където се изнасяха "иконите" на партийните и държавни ръководители, хоругвите на световната революция и тържествено се дефилираше с тях. Маркс и Енгелс бяха Отците на комунизма, Ленин беше техен Син, "чрез Когото всичко е станало", а Сталин и останалите ръководители бяха Духът, пратен да облагодати народно-демократическите общества. За комуниста материята беше вечна, раждането - абсолютно начало, смъртта - абсолютен край. Безсмъртието - паметта на признателните поколения. Битието определяше съзнанието, а моралът беше вярност към партията.

Интернационализъм. На думи комунизмът приемаше патриотизма, но само в светлината на учението, че историята се твори от масите и експлоатираните класи. Пролетариатът (а впоследствие, макар и с нежелание, и селяните, защото в началото на ХХ век в страни като Русия и България пролетариат на практика няма) беше обявен за най-прогресивната класа, "гробокопач на капитализма", "двигател на историята". Ако новият комунистически човек трябва да е верен някому с цялото си сърце, то това е Класата, а не нацията (расата, както напук ще каже по-късно нацизмът). Пролетарии от вси страни, съединявайте се! Вече няма държави, няма царства и империи, а само съюзи на социалистически републики!

Капитализъм. Ама как така капитализъм, моля ви се! На крак, о парии и презрени, на крак, о роби на труда! В новия строй всичко е общо, най-вече средствата за производство. До вчера, като влизаш в цеха и те попитат: "На кого е тая фабрика?", ти отговаряш: "На г-н фабриканта". Днес тази фабрика е на народа (тоест донейде и твоя). Работното ти време е същото, а заплатата дори и по-малка, защото отделяш за изграждането на светлото бъдеще, в което ще живеят твоите деца, но самочувствието ти на нов човек не може да се сравни с нищо. Вече няма конкуренция, защото няма пазар. Икономиката се развива на петилетни планове, които редовно се преизпълняват за радост на социалистическите медии, при които също няма пазар и конкуренция.Частна собственост няма, само държавнаНе можеш да си велможа по наследство, а само докато партията е благосклонна да те държи на някакъв държавен пост със съответните полагащи се по таблица привилегии. Почти като в Османската империя, от чието иго с гръм и трясък ни освободи омразният руски царизъм-империализъм.

Ето колко е сложно за хора, които до вчера са марширували под знамената на атеизма, интернационализма и държавната собственост, днес да отстояват позиции, от които по дефиниция се защитават религията, патриотизма (национализма) и капитализма.

Тъй че не сте прави да гледате на Петър Волгин като на опърпан палячо, който ръси глупости само и само някой да го забележи, да му обърне внимание и да говори за него. Той е сложна, драматична и дори трагична фигура. Паднало му се е да живее във времена, когато крясъците "КПСС-БКП! Вечна дружба!" не са достатъчни за постигане на душевна хармония и достойно място в обществото. Тук освен модерен капиталист трябва да си малко нещо и славянски мистик, а даже и националист в онзи сладък антиевропейски смисъл на думата. Но ето че идва миг, в който фасадата се пропуква, сърцето не издържа и отронва капка кръв, изпод консервативния патриотизъм изплува старият интернационализъм и с вик на болка изстрелва една попръжня по извора на националната гордост, крепилото на българщинaта - Гришо Димитров!

Това с Волгин и Гришо, разбира се, е шега. Обаче драматичният завой от комунизъм към консерватизъм, който са принудени да правят десетките като него, не е. Дали е проблем за тях? Ако изпитват някакви угризения, когато се пребоядисват - може и да е. Ако не изпитват - сигурно не е. Проблем е за нас, защото виждаме колко гъвкави могат да бъдат в принципите си хора, които претендират, че се занимават с отстояване на принципи. Проблем е, защото неволно започваме да се съмняваме, че идеите всъщност не са идеи, а обикновени мисловни конструкции, изковани да обслужат технически преструктурирането на общественото влияние. Нито комунизмът им е бил комунизъм, нито консерватизмът - консерватизъм. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

Архив
"Вместо литийни шествия имаше манифестации, където се изнасяха "иконите" на партийните и държавни ръководители, хоругвите на световната революция и тържествено се дефилираше с тях. Маркс и Енгелс бяха Отците на комунизма, Ленин беше техен Син, "чрез Когото всичко е станало", а Сталин и останалите ръководители бяха Духът, пратен да облагодати народно-демократическите общества."
103
4857
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
103
 Видими 
17 Ноември 2017 19:17
Странно, аз не познавам живота и делото на Волгин, нито следя творчеството му, но някои заглавия, на които съм попадал, са ме оставили с впечатление, че той е пръв русофил, пропит от носталгия по Съветския съюз, а пък в Съветския съюз на спортните постижения се гледаше изключително сериозно.

Странно, аз пък в този случай не бих определил Петър Волгин като русофил и на терзанията сулови щеше да бъде сложен край още в началото на дописката
17 Ноември 2017 19:25
Мъчният завой от комунизъм към консерватизъм


тоя завой е лесен, ти раздуй за завоя от комунизъм към антикомунизъм, че статистиката говори, че бившите комунисти в ръководството на Герб и соросоидите са повече от тия в ръководството на БСП.
17 Ноември 2017 19:32
А най-добрите съветски шахматисти какво символизираха? Колоездачът Ланс Армстронг на какво е символ?
17 Ноември 2017 19:35
Всъщност третото, което са казали на активиста по време на инструктажа, но впоследствие той го е забравил, е капитализмът.

поздравления, г-н Сула, и този петък не пропуснахте да настъпите турнатия на тва място лично от Вас логически търмък.

След като и и либералите, и консерватоариите, и въобще фсички са за капитализъм, начи консерватоариите са парче либерали и обратно, а фсички са едновременно и двете.
И къф тогава е, както казват французите, teh unique selling point на консерватизма?

srsly, тва вече не е смешно, тоест е, но ми фкарва и лека печал. Фсеки петък, omg, фсеки божи петък...
17 Ноември 2017 19:35

Волгин мо'е да е секъф, ама баш носталгик-съветофил не е.

Той го играе по-скоро френска анархолевица.
Но както и да е.

Почитаемият Сула трябва да знае, че пред всеки истински консерватор рано или късно идва изборът, кое да предпочете - дали истински или заподозрян комунист, станал криво-ляв консерватор, или истински комсомолски секретар, станал правоверен модерен ляво-десен ултралиберален антикомунист.

Тежък избор, труден избор.
Предполага полет на речевитостта, интензивно удължаване на ориенталски сладкиши и пренос на водни маси през хълмист релеф.

Съчувствам искрено.
17 Ноември 2017 19:38
Помним как СССР, впрегнал цялата си държавна мощ, обираше всички олимпийски медали, не без заслугите и на подозрителни анаболни хермафродити.


(снимка: натиснете тук)
17 Ноември 2017 19:51
Странно, аз не познавам живота и делото на Волгин, нито следя творчеството му...

Нищо не си пропуснал, само си си спестил негативни емоции.

Тъй че не сте прави да гледате на Петър Волгин като на опърпан палячо, който ръси глупости само и само някой да го забележи, да му обърне внимание и да говори за него.

Писанието му във Фейсбук само затвърди мнението ми за него. Освен всичко друго се оказа и завистлив...
А на Гришо му е... кхъ-кхъ...
Предполагам, че въобще може и да не е чувал за този т.нар. "журналист".
17 Ноември 2017 19:51
Петър Волгин,17 Ноември 2017 20:06
завой от комунизъм към

Къф комунизъм те гони бе, драги?
17 Ноември 2017 20:09
За Григор Димитров знае цел свет.
Па кво е казала неква нежна китка нема значение...
17 Ноември 2017 20:11
За Григор Димитров знае цел свет.


Обикновено децата много искат да бъдат известни. По някое време им минава. На повечето
17 Ноември 2017 20:13
Па кво е казала неква нежна китка нема значение...

като няма значение, защо коментирате двамата със Сула?
17 Ноември 2017 20:14
Па кво е казала неква нежна китка нема значение.


Това би ли му го казал, ако си на една ръка разстояние?
Или си просто една
17 Ноември 2017 20:17
Ма той много страшен.
Кинта и шейсе с дигнати ръце...
17 Ноември 2017 20:18
Странно, аз пък в този случай не бих определил Петър Волгин като русофил


Паметта на гусин Сула услужливо е забравила воплите на Бръмбърите, некадърно рекламирани в зорЪтЪ на "Демокроцията". Също и претенциозното злоупотребяване със "Стената" на Флойд!

Сула, ти слушаш ли Флойд?
17 Ноември 2017 20:23
статията е малко турюгювеч, но, не знам как го казвам, донякъде съм съгласен с волгин - всичко инфо агенции почват и спират с григор димитров, сякаш целокупния бг народ държи ракетата и бяга по корта. който се интересува от тенис - халал да му е, ама тези дето ни е през онази работа тенисът и гаджетата на димитров ?
17 Ноември 2017 20:32
Кинта и шейсе с дигнати ръце...

А-ха! Ясно. Още един повод за завист.
17 Ноември 2017 20:42
Разказаха ми действителен случай как преди не повече от две седмици някакви активисти в провинцията обикаляли да сондират почвата за нов (пореден) политически проект. Посещавали влиятелни личности да ги врънкат за структури по места, подшушвайки, че финансиране вече било осигурено и добавяйки вече съвсем шепнешком: "От Москва..."

- Добре, де - попитали личностите, - какъв ще е този нов проект: ляв или десен?

- Консервативен! - гордо отговорили активистите.

- Ааа... - замислено се почесали по главата личностите. - И какво ще рече туй да е консервативен?

- Ами, ние сме за религията.

- Хубаво. Друго?

- Също и за патриотизма.

- Тъй, тъй. Друго?

- Имаше и нещо трето, ама какво беше...

Всъщност третото, което са казали на активиста по време на инструктажа, но впоследствие той го е забравил, е капитализмът. Частната собственост, свободният пазар, принадената стойност и т.н. Комунизмът и консерватизмът са антиподи преди всичко поради това, че докато консерватизмът е традиционен и дори реакционен, то комунизмът е модерен и революционен. Но извън тази сама по себе си предостатъчна разлика, антиподна е и парадигмата на фундаментите при двете.


В София не само чесъни имало..
Сула да се пази, че много вероятно може да го излъжат да хвърли през терасата ценностите си.
17 Ноември 2017 20:54
Още един повод за завист.

Ъхъм. И Волгин 12 месеца в годината по шорти пред камерите...
17 Ноември 2017 21:02
Малко оф-топик:
Днеска по БНР, една гражданка се включи и каза горе- долу следното:
Шолохов каза на времето:
Да, имаше култ към личността на Сталин, но имаше и личност.
СЕГА, пак се опитваме да създадем култ, но липсва личност.
Аз понеже изповядвам идеята за безкористно споделяне на излишъка, бих казал, че петъчните напъни на автора са чудесен пример за това в какво се превръща излишъка, ако не бъде споделян.
17 Ноември 2017 21:28
Бе той Сталин да се беше родил по нашенско па щеше да види един култ...
17 Ноември 2017 21:34
щурчо, тука е пълно с култови обекти, лично ти си надувал главите на хората с тях.
17 Ноември 2017 21:51
Сеги е на мода Гришоманията.
Прочее, мача почва и отивам да гледам...
17 Ноември 2017 22:00
Тъпо четиво. Тоя нищо не отбира от идеология и политика, но напира да осветлява масите.
17 Ноември 2017 22:21
Единнии, светлии комунизъм , избавител от недъзите на обществото.
17 Ноември 2017 22:23
И после потъмня и се разедини а за недъзите ме е страх да почна .
17 Ноември 2017 22:25
Какъвто им беше комунизма, такъв им е и капитализма.
Понеже са едни и същи.
17 Ноември 2017 23:52
Ко си се фиксирал в тоя Волгин бе Бай Иване. Вземи му прочети "творчеството" от преди 15 години. Ми той беше първи костовист завалията, по едно време така се замота, че не знаеше на кой Господ да се моли, хеле се съпикяса и оттогава се моли само на Мамона, и така!
17 Ноември 2017 23:55
Мъчният завой от комунизъм към консерватизъм

Че то има някаква разлика между комунизма (реално съществувалата съветска система) и консерватизма ? Здраво семейство (иначе "другарски съд", абсолютна монархия (генералния секретар царува, докато умре, а благородниците след това избират нов от по между си), никакво "разпуснато"облекло и поведение, никаква "упадъчна" музика. И т.н. и т.н. и т.н. консерватизъм в чист вид.
18 Ноември 2017 00:10
.
"... съвременният консерватизъм, както казват политолозите, се крепи на три стълба: религия, патриотизъм и капитализъм."


Джек Патерсън беше един от ония средни американци, които имат в живота си три опорни точки: бог, долара и рекламата.

Още от дете Джек Патерсън бе свикнал да слуша благочестивите проповеди на баптистите и адвентистите, на мормоните и гедеоните и на безбройните други религиозни секти, плъзнали като тъмни мравуняци по широката американска земя. Накъдето и да се обърнеше, малкият Джек виждаше ту образа на Исус Христос, ту статуята на Дева Мария, ту някакъв надпис, който напомняше, че Америка е люлка на християнската цивилизация и че господ взема най-живо участие във всекидневния живот на американците. Постепенно, с течение на годините, в съзнанието на Джек Патерсън се оформи непоколебимото убеждение, че бог е също тъй реален като електрическия хладилник и машината за пране.

За правоверния американец Джек Патерсън доларът беше олицетворение на всемогъща сила, вълшебен ключ на човешкото благополучие. Златният призрак на долара го примамваше неспирно в далечината, смущаваше спокойствието му, явяваше му се насън. В своя мъченически устрем към долара Джек Патерсън не забелязваше несгодите, с които бе осеян трънливият му житейски път. Понякога той падаше покосен от умора и отчаяние, но веднага се изправяше отново на нозете си и продължаваше да гони златния призрак, докато най-сетне го настигна.

Джек Патерсън бе надарен с твърде практичен мозък, който наподобяваше сметачна машина. Той мислеше просто, делово и никога не се задълбочаваше в сложни и отвлечени разсъждения. Неговият разсъдък се движеше по ръба на събитията и навсякъде търсеше да извлече по възможност по-голям процент печалба. Рекламата беше негов постоянен и най-верен съветник. Тя го следваше неотлъчно по радиото, по телевизията, във вестниците, спираше го по улиците с неоновите си светлини, убеждаваше го, налагаше му своето мнение. Рекламата му сочеше какво да яде, какви филми да гледа, какви стрипове и комикси да чете. Рекламата го пращаше да избира президент на Съединените щати. Рекламата му внушаваше да вярва в прелестите на американския начин на живот и да изпитва болезнен страх от комунизма.
.
18 Ноември 2017 00:21
Безпощаден Сула.
Хубаво си ги изтипосал, а ла Комарницки.
18 Ноември 2017 00:53
Написа нещо от рода на това, че да се интересуваш - а още повече пък да се възхищаваш и вдъхновяваш - от спортните успехи на тенисиста Григор Димитров е проява на изключително ниска интелигентност.

Да беше прочел, какво е написал.
Че не е признак на изключителна интелигентност да НИ ЗАНИМАВАТ само със спортните успехи на един тенисист. Нещо по-различно от трактовката. Но това, което каза Сула, не е "фалшива новина", хич даже не е... Сула дори не е от тези 80%, за което се обижда.
18 Ноември 2017 00:58
абсолютна монархия (генералния секретар царува, докато умре, а благородниците след това избират нов от по между си),

Това изобщо не е вярно.
Хрушчов е сменен преди смъртта и до нея си е бил обикновен пенсионер союзного значения. Густав Хусак, Хонекер, Дубчек, Гомулка да не би да умряха на бюроо си? Кастро, дето го смятате за тиранин, сам се отказа.
Не е признак на интелигентност да правиш връзка между взаимнонесвързани факти и обстоятелства.
18 Ноември 2017 01:30
Su38, не бъркай преврата срещу Хрушчов и отстранените от полските и чешките събития, както и свалените около падането на стената, с принципа на доживотно управление. Съветското ръководство през 70-те и 80 -те бе заприличало на парад на мумиите.
18 Ноември 2017 02:34
Сула къде ти се привиждат завои от комунизъм към консерватизъм.
Я виж какво пишат по умните и по красивите от теб.

https://www.kommersant.ru/doc/3455179
18 Ноември 2017 04:52
Сула пак поставил друзята в партер
Добре е, че у нас все още подритването на жалки нищожества не се отъждествява с гаврата с труп.
18 Ноември 2017 05:08
Всеки , който се е занимавал с някакъв спорт малко по-дълго време , знае , че 90 процента от успеха се дължи на къртовски труд . Постоянен , изнурителен , къртовски и така нататък - труд . Ама яко . Верно има и късмет има и медидицина и фармакология , има и стратегия и тактика ама в основата си е якото бачкане .
За да си в първата десетка на света във каквато и да е човешка дейност означава , да си ги надминал в бачкането . Особено когато се касае за спорт .
Обезмислянето на този труд или подценяването му означава само едно нещо - наказание . Както е споменал Достоевски в неговата " Престъпление и наказание ".
Най - голямото наказание е обезмислянето на труда . Затова и затворниците носят камъните - преди обяд на едно място , след това същите камъни обратно . За наказание . Така че , според мен , обвинението на Волгин към интелекта на целия народ , или на онази част от него , която се радва на успехите на Григор има за цел
да подкопае основите на това разбиране на хората за успеха и свързания с него труд , което според мен , не е никаква шега или закачка а целенасочена атака срещу основни тъканни нишки на нашето общество . И оттук един , единствен въпрос - Защо такива хора са на държавна работа ?
Макко дългичко се получи , се извинувам . Наздраве и успех на следващия мач .
18 Ноември 2017 07:27
Долу ръцете от успехите на Българските спортисти..

Помните ли,приятели ,каква кал и злъч изляха шепата омразничета из форуми и мрежи и по Стоичков ,покрай Каталунската тема.
Ние ,хората дето оценяваме техният труд и приноса им за честта на България , се възмущаваме!

А помните ли,преди време ,как същите тези плюеха по Нешка и по Златните момичета?
18 Ноември 2017 07:32
Всеки , който се е занимавал с някакъв спорт малко по-дълго време , знае , че 90 процента от успеха се дължи на къртовски труд . Постоянен , изнурителен , къртовски и така нататък - труд . Ама яко .

И при роботите е така, но само при първия.
Виж как се учи робот да прави задно салто:
https://youtu.be/fRj34o4hN4I
Но после при всеки следващ, само копираш програмното осигуряване.
Докато при всеки следващ човек започваш пак от нулата.
Дали ще ти е изгодно да обучаваш един по един много работници или да обучиш само един робот.
Если экономика не свернет с нынешнего пути, возможно, нас ждет суперкапитализм с супернеравенством. Доля трудовых доходов будет стремиться к нулю, а доля доходов от капитала, наоборот, приблизится к 100%. Всю работу станут делать роботы, а большинству людей придется сидеть на пособии.

18 Ноември 2017 07:49
Да превръщаш някакъв спортист в идол, да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект


Кое не е вярно?
18 Ноември 2017 07:51
Искам да видя статус на Сулата (в блога или във фейса) в който той се възхищава от Гр. Димитров! Една такава възхителка го беше прекръстила на Георги Димитров.
18 Ноември 2017 07:56
Кое не е вярно?

Вярно си е, но не е политкоректно според публиката да се изказва на глас.
Доста хора се засягат.
18 Ноември 2017 07:58
Сулата се доказа висока класа интелигент, защото никъде в писанията си не е превърнал някакъв спортист в идол, не се е възторгвал от победите му или да е ревал при загубите му (според определението на Петър Волгин). Потърсете:

http://sulla.bg
18 Ноември 2017 08:01
Не се е възторгвал ,да ...

Ама и не помня да защити Стоичков от малоумните хейтъри..
18 Ноември 2017 08:10
Мъка!!!
18 Ноември 2017 08:18
... Проблем е за нас, защото виждаме колко гъвкави могат да бъдат в принципите си хора, които претендират, че се занимават с отстояване на принципи. ...
- Взаимозаменяемостта на принципи също е винаги основен принцип на комунизма и следовниците му. Диалектика, братчед...

Г-н Стамболов - !
18 Ноември 2017 08:27
Комунизмът и консерватизмът са антиподи преди всичко поради това, че докато консерватизмът е традиционен и дори реакционен, то комунизмът е модерен и революционен.


то така е... ама защо ни се набива, че в Русия има комунизъм, който иска да се тропоса с капитализъм? В Русия има капитализъм, и то див Капитализъм с главно К. Комунисти там са тов. Зюганов и неговата партийка
18 Ноември 2017 08:38
geo_1918 Ное 2017 08:27 .. защо ни се набива, че в Русия има комунизъм..
В Русия има капитализъм, и то див Капитализъм с главно К. Комунисти там са тов. Зюганов и неговата партийка
И са в опозиция, зюгановците .. по едно време даже правиха Обединена Опозиция с Немцов и сие ..

Това - за Русия - ясно ..

.. комунистите и левите из Източна Европа са антипутиново настроени и са съпричастни с борбата на опозицията там .. те се възторгват от всякакви протести и митинги!

.. а десните хора - подкрепят промените ставащи в Москва и са изцяло, зад налагането на Капитализъм в Русия ..!

Но ето да видим примерно и из форума , какво се писа например за Стоичков!

aver4e , прав си! Обикновен тъпанар направо звучи като комплимент за този "каталонец"... колкото и да им е мъчно на разни пенкилерки...
..11 Октомври 2017 11:48 За някои може и да е гордост, ама за мен това ТЪПО ГОВЕДО е СРАМ за България....


И??
КЪДЕ беше тогава Сула да възкликне:

"Долу ръцете от Българските Имена в спорта!"
18 Ноември 2017 09:09
И??
КЪДЕ беше тогава Сула да възкликне:

"Долу ръцете от Българските Имена в спорта!"


Ами няма го. Не е била конвертируема такава позиция. Не става от нея съботна страничка. Все пак човек на свободна практика живее от хонорари...
18 Ноември 2017 09:49
Gringo
18 Ноември 2017 00:10

Светослав Минков днес е "неправилен", затова се поднася класическа манипулация: верни неща (за доверителност) в бъркоч (за да се приемат по-лесно) с откровени простотии.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД