:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 388,414,104
Активни 134
Страници 23,640
За един ден 1,302,066

Георги Първанов: Не може всеки грубо да кърпи конституцията

Предсрочни избори не са необходими
Не може всеки, който се е докоснал до властта, да почне да кърпи Конституцията по груб начин, това може да създаде конституционен нихилизъм в обществото. Няма да вкарат никого в затвора, ще се разрази полемика, но в държавния бюджет пари няма да влязат. И това ще мине до следващите избори. Това каза пред БНТ бившият президент Георги Първанов. Използват се "димки", забравят за 2-3 дни и след това се използва нещо ново, допълни той.
Първанов каза, че още преди ГЕРБ е лансирал сходна идея - да се отворят икономическите досиета, където по думите му е истинската зависимост. Падането на давността на този род престъпления няма да ни представи добре пред европейските и световните ни приятели, защото остават други престъпления, за които давността ще продължи.
Няма нищо по-естествено от това опозицията да играе по този начин, коментира Първанов събитията в Народното събрание от последните дни. Парламентът дава лош тон в политиката с непрекъснатите скандали. Този парламент е с по-ниско КПД от всеки друг. Не мога да се сетя за много закони, каза той.
Според него не са необходими предсрочни избори - може да се окаже вредно. Това няма как да не се отрази на образа на България, който е тягостен, наситен с мрачни цветове. Докладът на ЕК показва, че България ще бъде обект на назидателна, менторска политика и през следващата година, очаква Първанов. Той допълни че при единен антикорупционен орган трябва да има баланс при назначаването на негов ръководител, за да не бъде използван като политическа бухалка срещу опоненти.
Бившият президент не пропусна да призове Народното събрание да прегласува мораториума върху забраната за строителството на АЕЦ "Белене". В противен случай можело да се изпусне последният влак за реализирането на проекта.
27
1594
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
19 Ноември 2017 12:59
"Предсрочни избори не са необходими"

Демек, кой се усетил и бил "предприемчив" - бил. Туй статукво е добро.
За другите - да сбират за каскет .
19 Ноември 2017 13:03
не беее..Абевето още не е готово
19 Ноември 2017 13:09
И това ще мине до следващите избори. Това каза пред БНТ бившият президент Георги Първанов.
Имало едно време един баща. Той бил много близък със сина си. Двамата си говорели за всичко, бащата му давал мъдри съвети и го учел как да се справя с трудностите в живота.Един ден обаче бащата се разболял тежко. Усещайки, че краят му е близо, повикал сина си и му казал: - Сине, аз си отивам от този свят и вече няма да можем да си говорим и да се съветваш с мен, както досега. Но в онзи голям дървен сандък съм оставил две кутии за теб – едната синя, а другата червена. Ако се случи така, че в живота ти нещата тръгнат много на зле, отвори синята кутия. А когато положението се оправи и всичко стане много добре - отвори червената кутия... Скоро след това бащата починал, погребали го.Не се минало много време и работите на сина наистина тръгнали много зле. Тогава той си спомнил за думите на баща си и отишъл до сандъка, взел синята кутия и я отворил. А там имало... навито парче пергамент, на което пишело: "Сине, и това ще мине..." И действително, не след дълго работите постепено потръгнали. Всичко се оправило и синът бил истински щастлив. Един ден той отново си спомнил за баща си и за последните му думи. Отишъл пак до големия дървен сандък и взел от там червената кутия. С любопитство надигнал капака и видял, че в нея има подобно парче навит на руло пергамент. Разгърнал го и прочел написаното: "Сине, и това ще мине..."

19 Ноември 2017 13:12
Всеки - за своето си ...

А иначе, мисля си тези дни за корупционните престъпления, които уж трябва да дадем конституционна възможност да преследваме СЕГА. И изниква в съзнанието ми образ на праведник, който сал веднъж съгрешил и престъпил в този живот - поддал се на изкушението да приватизира. После ... После Отче, съгреших ... и каквото следва, а той си е все този мил и угоден Богу праведник. Вярвате ли в това? Аз, честно казано, не вярвам. Крадливият кучи син си остава крадлив кучи син. Налапа ли се веднъж, лакомията му е до гроб. Ще го води от престъпление в престъпление. Е, защо тогава да го преследваме за приватизационното престъпление. Нека го спипаме за сегашните и ... да му разкатаем майката алчна. Така ще си плати и за приватизационното. Ал Капоне изгни за данъци в затвора, не за убийствата му. Е, ще го преживеем някак - нека и тези гният за същото. Престъпната им природа ще ги доведе право до възмездието.
19 Ноември 2017 13:18
Най интересното е, защо Г. Марков който инак е на всяка манджа, мерудия,мълчи като комунист на разпит.Предложението за изменение на конституцията е точно за бивш конс.съдия.Защото трябва да каже че подобно предложение е незаконно, ляво-популистко, лесносмилаема дъвка.Трябва да каже първо че , изменение на закон със задна дата няма как да стане.
19 Ноември 2017 13:24
3kam
19 Ное 2017 13:18
ще перифразирам: Егати държавата, в която това нещо е конституционен съдия или каквото и да е, със статут различен от нищо!
19 Ноември 2017 14:03
Прав е Първанов.
Требе си нова конституция...
19 Ноември 2017 14:18
Яко изтупване на нафталина по телевизорите. Тябва да повикат и "Ибо управлявахме, господи" - бирпарче конституционалист и широк лоб...
Циркус максимус заради "европейските ни и световни приятели". Следва темане на 90 градуса и поцелуй...
19 Ноември 2017 14:20
Penchobre
19 Ноември 2017 13:24

За Георги Марков - подкрепям!

А Първанов то слушах сутринта. И въпреки че никога не съм му била фен /а няма и да бъда! /, каза доста разумни неща.

Щом го изслушах до края ...
19 Ноември 2017 14:22
Прав е титанът от Сирищник. Не може всеки да кърпи ... па било то и Конституцията. Тази привилегия – кърпенето е запазена само за тези, които я могат – кърпачи, шивачи, авджии, охранители. Всички останали ... да стоят настрани от... Конституцията. Поради опасението, че вместо да я закърпят (макар и грубо), могат да я подменят ... опасно радикално.

Първанов каза, че още преди ГЕРБ е лансирал сходна идея - да се отворят икономическите досиета, където по думите му е истинската зависимост.


Правилно! Някои досиета вече бяха отворени (не точни икономически, ами финансови) – господин/другарят от Сирищник е успял предвидливо да скъта къдя 80 милиона в „експроприираната“ КГБ-банк (пардон КТБ). От закуски.
19 Ноември 2017 14:31
Същите източници сочат, че Ясновидеца от Драгалевци е надиплил 217 милки и 500 теменуШки...
19 Ноември 2017 16:26
Социал демократ,половинчати решения,конформизъм и предателство към лявата идея.Трябват радикални мерки ,иначе никога няма да се оттървем от крадците.Ако промяната на Конституцията ще доведе до сигурност и вяра на гражданите в справедливоста нека се промени.Справедливоста е стълб в една държава.Няма ли в ,няма я и държавата.Справка ,дори и Макиавели.Нямало да хареса на партньорите.По голяма глупост не съм чувал.
Тива си извлякох от думите на Г-н Първанов.
19 Ноември 2017 16:28
Последно... Първанов за конституцията или за Москва е говорил? У съседната медиА се мъдри това:

Първанов препоръча на Москва да си подобри експертизата за българската история
Натисни тук

Ако е говорил и за двете, що всеки си избира какво да пльосне?
19 Ноември 2017 17:07
Щото нема време да прави резЪОме на плЪОснатото.

А още по-малко да си намери къде му'йе мяхкий знак!
19 Ноември 2017 17:11
П.П. А за Масква рече точно това.
19 Ноември 2017 17:16
При мен е на клавиш X (латинско, не кирИлско), но аз ползвам фонетична подредба и нямам букви на кирилица, та не знам кво се пада по принцип там.
19 Ноември 2017 17:35
"ѝ"
ЛУСТРАЦИЯ!!!
19 Ноември 2017 17:43
Ал Капоне изгни за данъци в затвора, не за убийствата му.

фсъщност Ал Капоне лежи ф панделата 7 години, през 1939 го пускат. Умира у дома си сред близки през 1947.
19 Ноември 2017 17:51
сред близки през 1947.

Злите езици говорят - файнъли от курварлък.Коуега демек, на Георги. Нищо, че този говори умерено.
19 Ноември 2017 17:53
Тодор119 Ноември 2017 16:26
Социал демократ,половинчати решения,конформизъм и предателство към лявата идея.Трябват радикални мерки ,иначе никога няма да се оттървем от крадците.Ако промяната на Конституцията ще доведе до сигурност и вяра на гражданите в справедливоста нека се промени.Справедливоста е стълб в една държава.Няма ли в ,няма я и държавата.Справка ,дори и Макиавели.Нямало да хареса на партньорите.По голяма глупост не съм чувал.
Тива си извлякох от думите на Г-н Първанов.

Първан Добрев е предал/продал всичко, което е могъл.
19 Ноември 2017 18:29
Разбирам че на мнозинството Г.Първанов не е симпатичен. На едните защото е "комунист". На другите - защото оспорва БСП. Все пак спомнете си че той поиска "ревизия на прехода" и тогава и едните и другите го оплюха. Сега историята се повтаря, само "опонентите" се размениха.
19 Ноември 2017 19:54
Разбирам че на мнозинството Г.Първанов не е симпатичен. На едните защото е "комунист". На другите - защото оспорва БСП.

И на третите защото заедно с Бойко спря трите руски проекта, даде безплатни бази на янките и дипломатически имунитет на персонала им и най важното нареди на войниците от почетната роте да им бъдат свалени щиковете в чест на посещението на Бушленцето в София. Тва последното е такова унижение за България дето никой друг управник не си е позволявал в тринадесет вековната ни история, може би само Иван Шишман да е направил нещо по зле.
19 Ноември 2017 20:02
заедно с Бойко спря трите руски проекта
Абе помня за "големия шлем", ама някои са забравили кой го провали.
19 Ноември 2017 20:07
Тва последното е такова унижение за България дето никой друг управник не си е позволявал в тринадесет вековната ни история
а бе и по-голяма има - по времето на земеделеца:
Тече скандал с обезопасени автомати на парада на 6 май
По нареждане на НСО почетните роти са били с АК-47 без затвори
Панайот Ангарев

Вече почти месец Министерството на отбраната (МО) мълчи по въпроса кой е наредил на почетните роти на парада по случай 6 май да маршируват с обезопасени автомати. От комисията по отбраната са поискали обяснение от военния министър Николай Ненчев и от началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов кой е издал заповедта да се махнат затворите на оръжията. Отговор няма.
Натисни тук
19 Ноември 2017 20:19
Винаги съм се чудил какво ги правят и ще го правят толкова много пари?
19 Ноември 2017 21:23
Онзи, спорно е. Не е от международен мащаб.
19 Ноември 2017 22:02
Не може всеки, който се е докоснал до властта, да почне да кърпи Конституцията по груб начин...
Вярно! А и не може всеки докоснал се до властта да дава акъл на останалите /то ясно, че се дава онова което намаш, ама поне малко приличие, ако може/.
Въобще, струва ми се, че преди Коледа/НГ се претоплят разни манджи, за да се гъделичка интереса на публиката, а после като завалят едни съществени изявления и събития ... не ти е работа, драги ми читателю!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД