:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 746
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Трима от "Килърите" остават с доживотни присъди

Снимка: БГНЕС
Върховният касационен съд потвърди наказанието доживотен затвор без право на замяна за трима от подсъдимите.
Върховният касационен съд наложи най-тежкото наказание на трима от т.нар. група "Килърите", съобщи bTV.

Петър Стоянов, известен като Сумиста, Васил Костов и Георги Вълев ще лежат до края на живота си в затвора без право на замяна заради участието си в две поръчкови убийства - на адвокат и на бизнесмен.

Сумиста и Вълев бяха обвинени за подбудителство на убийствата на адвоката от Велико Търново Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев през март и юли 2009 г. Костов беше посочен като помагач.

ВКС на практика изцяло потвърди решението на Варненския апелативен съд. Решението не е обявено официално заради последните поправки в закона, които забраняват официално оповестяване, преди прокуратурата да е въдворила наказаните. Те така или иначе са задържани.

По делото "Килърите" Шуменският окръжен съд първоначално даде три доживотни присъди, които бяха потвърдени от Варненския апелативен съд. През юни миналата година Върховният касационен съд (ВКС) обаче върна делото на апелативния съд заради нарушено право на защита на Петър Стоянов. Той отново осъди тримата на доживотен затвор без право на замяна, а ВКС този път ги потвърди.

Обвинителната теза пред ВКС беше изложена лично от заместник главния прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура Ася Петрова, която наблюдаваше делото и в досъдебната му фаза. Тя настояваше присъдите на подсъдимите да бъдат потвърдени и това се случи.
1254
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД