:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 390,673,255
Активни 153
Страници 25,035
За един ден 1,302,066

Само това, което властта казва, е истина!

Не е добре гражданите да знаят, да говорят и да се интересуват от проблема за собствената си сигурност. Защото стигат до нелицеприятни за управляващите изводи
Николай Радулов
"Всеки, който критикува управляващите, подкрепя мафията"! Да оставим настрана, че според авторите на същия този слоган мафия няма! Има около 400 организирани престъпни групи, които не са структуроопределящи за криминалната обстановка. Всеки, който казва истината за МВР, е заплаха за националната сигурност! Всеки, който говори за специалните разузнавателни средства разумно, е едновременно мафиот, предател на националната кауза и нарушител на правилата за класифицирана информация.

Оградата е класифицирана за българския гражданин, но не за прескачащия я афганистанец. Българинът може да бъде глобен, а афганистанецът да получи бежански статут и да продължи към Западна Европа.

А всеки подгонен от сатрапски режим и преминаващ зелената граница (през съоръжението - едноредово или двуредово) ще бъде услужливо върнат на същия режим поради хуманитарни причини - да бъде с близките си, които са в затвора или вече на гробищата.Всичко, което казва политическият противник, е фалшива новина!Всичко, което казват управляващите, е света истина. Страната е стабилна! Престъпността постепенно намалява - от 145 000 престъпления през 2013 г., на 100 000 - 2016 г., до 70-75 000 през 2017 г. Това явно е трайна тенденция с годишен спад около 30-40%! Скоро ще отпадне нуждата от МВР поради липса на обект на дейност (МВР ще бъде оптимизирано, както се случва с пожарната). Полицаите стачкуват, защото скучаят, а дрехите и обувките им са окъсани, защото ги мързи да ги потегнат, зашият и лъснат.

Икономиката прегрява! Всички престъпления, особено убийствата, светкавично се разкриват. Малко момиченце е убито, съгражданите искат арести - властта задоволява искането - майката на момиченцето моментално бива прибрана да оплаква детето си в ареста. Всъщност подобен ход е налице при всички заинтересували обществото убийства - при сестрите Белнейски, убийството в Борисовата градина и други подобни (например някои големи пожари на архитектурни паметници), при които набързо е напъхан зад решетките местният луд, като така едновременно се задоволява гражданското желание и се осигурява покрив и храна на бедния човечец, т.е. задоволява се хуманитарният надстрой на управляващия в момента полицейски началник. Престъпниците правят самопризнания (по Вишински - Самопризнанието е царица на доказателствата).

С 50% са намалели исканията за подслушване! Това би било добра новина,ако парите за подслушване пропорционално са намалели, което не е така -те просто биват оптимизирани, като се увеличават. Неизкушеният разумен човек би помислил, че просто няколко искания са обединени в едно - нещо за което беше пуснала окръжно още през 2011 г. шефката на СГС, сега осъдена за дейността си. Тази икономия на искания има и екологичен ефект - по-малко дървета ще бъдат изсечени за направата на хартия за формуляри.

Всеки ден научаваме новини за убийства, побои, грабежи, отвличания - тук очевидно медиите прекаляват, защото търсят сензацията и по своего рода индиректен начин, съобщавайки истината, стават фабриканти на фалшиви новини. Всекидневно четем и за поредна полицейска акция - задържани митничари, контрабандисти, наркоразпространители - ето това е правилният подход. Но, разбира се, винаги се намира жълто издание, което дни след героичната акция съобщава за освободените вече задържани, на които е отказана мярка за неотклонение от лоши магистрати, поради липса на престъпление. Всеки, който задава въпроси за убийството на собственика на "Агресия" Александър Антов и отвличането на Тони Златков, трябва да знае, че това са сложни престъпления, разкриването на които изисква време. Поне така казва главният секретар на МВР. Разбира се, гражданинът може да прочете някой от стотиците учебници по криминалистика и с изненада да разбере, че ако такива престъпления не бъдат разкрити до 72 часа по горещи следи, то възможността за разкриването им е намаляла до 8-15%. Но не трябва да забравяме, че и криминалистиката се развива, и нещата се променят (разбира се към по-добро).Въобще генералният въпрос е съдът на чия страна е?Ще помага ли на "лошите", или ще ги толерира? Защо трябва да иска доказателства за престъпна дейност, като и бездомните кучета в квартала знаят, че задържаните са престъпници? (Всъщност, както всички знаят, бездомните кучета почти са изчезнали. За това се е погрижила Столичната община. Глутницата, виеща пред дома ми, докато пиша, е едно неприятно изключение. Но това за бездомните кучета май е фалшива новина. Съвсем наскоро съпругата ми бе нападната почти пред дома ми от изгладнял пес, за щастие се отърва с уплаха. Като се замисля, може би сама си е навлякла атаката, като се е държала предизвикателно.)

Юристи, завършили право на Югозапад, апелират да се махне превръзката на Темида! Възпитаници на направление "Сигурност" от НСА ги подкрепят безусловно.

Преди 1989 г. разговорите за това какво и как правят МВР и специалните служби беше табу. В годините на демокрациятагражданите успяха да придобият вредния навик да се интересуваткак се обезпечава личната им сигурност, за парите, които плащат от джоба си. Започнаха да се интересуват от престъпленията, особено от тези, отнасящи се до собствената им кожа. Понеже не са правилно обучени и възпитани, разбира се, стават жертва на фалшиви новини. Те трябва да разберат, че нещата непрекъснато се подобряват, защото правилно се ръководят. Ако има грешки и недостатъци, те: първо са малко; второ са резултат от лошата работа на алчни, искащи увеличение на заплатата и заплащане на извънредния труд полицаи (и пожарникари).

През 2017 г., след 28 години, стана ясно, че не е добре гражданите да знаят, да говорят и да се интересуват от проблема за собствената си сигурност. Непознаващи най-съкровенните тайни на доброто управление в сигурността, те, критикувайки властта за това, че са обект на непрекъснати и нарастващи престъпления, се превръщат в автори и проводници на фалшиви новини и специфична заплаха за безопасността.

Фалшивата новина често се крепи на истинския факт, за да е по-въздействаща и да влияе на разсъдъка и емоциите на гражданина. Наистина, когато пред тебе пребиват човек, когато детето ти от дискотеката се озовава в "Пирогов", когато мутри те засекат на пътя, а след това те и понатупат, ти започваш да вярваш на медията, която е описала това. Всъщност така наливаш вода в мелницата за фалшиви новини, защото истината, прокламирана от управляващите за намаляване на престъпността, благоденствието, прегряването на икономиката, не може да достигне до открития ти за фалшиви новини мозък.

Тенденцията всичко, свързано със сигурността, да се превърне в квалифицирана информация, критиците на статуквото да бъдат идентифицирани като заплаха за национална сигурност е налице. Тайното, явното и истината ще бъдат дефинирани и вкарани в необходимата правна и наказателна рамка.

Внимавайте!* Авторът е бивш главен секретар на МВР и експерт в сферата на сигурността.
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Ако вярваме на управляващите, полицаите стачкуват, защото скучаят, а дрехите и обувките им са окъсани, защото ги мързи да ги потегнат, зашият и лъснат.
СНИМКА: АРХИВ "СЕГА"
Властта много иска да вярваме, че престъпността е овладяна. Който не вярва, застрашава националната сигурност.
6
3725
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
03 Януари 2018 20:36
Ами такава ще е картинката със сигурността, щом бюджета на противодържавната агенция за разкриване на досиетата е цели 2/3 от бюджета на ДАР, където за особено важната разузнавателна дейност пари не стигат за нищо. Авторът на тази статия е изграден професионалист от МВР, но беше прогонен като секретар, за да сложат за министър вместо него абсолютно чуждата на каквата о и да е дейност в МВР социоложка-професионална лъжкиня Бъчварова. Чудя му се на Радулов, защо дори за миг е повярвал на борисов и гребаджиите и се е съгласил да им влиза в кадровите схеми. Който си ляга с псета, ще се събуди с бълхи, казват китайците.
04 Януари 2018 08:17
В нашто МЕВЕРЕ всички дознатели и половината ДАНС-аджии са завършили "Предучилищна и начална училищна педагогика"в ЮЗУ- Благоевград....и те така. За другите МЕВЕРЕТА не знам.
04 Януари 2018 08:25
Проф. Радулов изока ...

И я че изокам некой ден

Часът наближаваше шест. Чиновниците от стая № 5 отдавна бяха престанали да работят. Младшият писар, скрил между преписките една картичка, изобразяваща гола жена, жадно я разглеждаше. Деловодителят, отмахнал стъклото на старовремския си часовник, от един час почистваше циферблата с една кибритена клечка и се мъчеше да разплете увития около оста на минутника голям косъм. Архиварят, зинал срещу едно кръгло огледалце, голямо колкото кръпката на панталона му, диреше причините за непоносимите болки, които му причиняваше единственият му мъдрец; а машинописката, наведена, се мъчеше да залови изпусната бримка на чорапа под коляното. Само кроткият и акуратен старши писар бай Мильо Епитропов, без да дига глава, продължаваше да вписва още някакви решения. Когато големият часовник в коридора удари отмерено шест пъти и всички почнаха да се обличат, той стана бързо, погледна си часовника, да се увери окончателно, че работният ден е минал, изгледа свирепо наоколо, тупна светкавично с юмрук по масата, така че мастилницата отхвръкна като топка, а папките се строполиха от масата, и изрева с цяло гърло:
– Корупция! Корупция и повсеместно разхищение царува в това ведомство! Това не е управление, това е хаос! Анархия! Това е вертеп!
Колегите му останаха поразени. В първия момент никой не се помръдна от мястото си. Само младшият писар мигновено мушна картичката по голо в пазвата си, а машинописката подскочи от страх.
– Това не е ред – продължаваше бай Мильо, – това не е работа! Оценка на способности няма! Справедливост няма! Няма уважение към персонала! Гаврят се с мене, с тебе, с него! С жизнените интереси на националността се гаврят! Как се назначава персоналът? Защо са толкова писарки? Искам да знам, защо са? Искам да знам и знам! Знам! Взятки има! Рушвети има! Мръсотии има! Но няма да мълча вече! Няма да мълча!
Грабна шапката си и излезе като вятър.
Чиновниците се изгледаха плахо. Деловодителят, като мушна часовника си в джоба, прошепна:
– Полудя бе, полудя човекът и това си е!
– От горещините трябва да е – обади се архиварят. – От толкова години го помня: дума против началството не е продумал.
– Е, натупала го жена му на обед, па сега се люти – рече машинописката. – Ще му мине като на пес!
– А, няма да го бъде – поде пак архиварят. – Лудост е това! Ясно е като бял ден. Не видяхте ли очите му какви са мътни? И пяна имаше по устата!
– Да не го е ухапало пък бясно куче, хей? Трябва да се обади и на полицията, може да стори някоя пакост из града.
Само бай Йото разсилният, опрял гръб на ръба на вратата, се подсмиваше и като избърса с ръкав големите си мустаци, продума бавно:
– Нищо му нема на човеко, не берете гайле! Здрав си е бай Миле като юнец. Току вчера навърши години за пълна пенсия, та оттам му дойде куражо. Че послужим, кай, бай Йото, още един ден, да не съм сбъркал нещо у изчисленията, па че си направим байрамо, да ми олекне. И направи си го човеко, па това си е!
След това бай Йото подигна панталона си, премести каиша с една дупка по-навътре и продължи като на себе си:
– Море и менека ми остават още малко. Че накарам бай Миле да изчисли харно сметката, па и я, аллалем, че изокам, колко можем, некой ден, ама де да видим кога че е

Нашенци, Чудомир


04 Януари 2018 10:18
Само маааалка забележчица: информацията не може да бъде КВАЛИФИЦИРАНА, тя е КЛАСИФИЦИРАНА
04 Януари 2018 13:47
Ода за Младенчо.
04 Януари 2018 14:11
Само маааалка забележчица: информацията не може да бъде КВАЛИФИЦИРАНА, тя е КЛАСИФИЦИРАНА


Бай Мильо Епитропов туй го знай, ти рахат бъди.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД