:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 390,781,413
Активни 63
Страници 8,641
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

Живеем в ерата на нова сексуална революция

Не мисля, че има глобален натиск България да признае третия пол, а става дума къде иска да бъде, казва доц. Емилия Занкина
Доц. Емилия Занкина
Доц.Емилия Занкина е заместник-ректор на Американския университет в България. Завършила е докторат по международни отношения в Питсбъргския университет, преподава политически науки.- Доц. Занкина, защо за Истанбулската конвенция се вдигна толкова много шум?

- Първо, защото въпросът беше използван за прокарване на политически цели за всяка от страните, които се изказваха по него. А конкретно, защото там фигурира въпросната дума "джендър", която все още няма превод на български. В изследванията по темата тя се нарича "джендър" и това са "джендър изследвания". В българския вариант на документа, а и в цитирането на българските медии се превежда като "социален пол", но това не е термин, който обхваща смисъла на това понятие, нито присъства в други езици.

"Джендър" в последните години в английския език замени използването на думата sex, в смисъла на пол - с идеята, че човек има право да самоопределя пола си. Освен биологично зададеното, идеята за "джендър" приема отношението между половете, че е многопластово и многозначно и в крайна сметка има много и различни полови идентичности. От това, че един човек е роден в един пол и се идентифицира с него, до другата крайност на "транс-", когато е роден с един пол и преминава през биологични процедури, за да стане друг пол, до всичко по средата - гейове, лесбийки и т.н. Като цяло "джендър" е по-широко понятие за полово самоопределяне. И именно тази дума в 4-ти член на конвенцията предизвика реакции, че едва ли не става дума за узаконяване на "третия пол".

А "трети пол" не съществува като понятие. Какво значи "трети пол" - значи ли "нито мъжки, нито женски"? Хората, които правят "джендър изследвания", спорят, че това не е "трети пол", че има широка палитра от сексуални идентичности. Парадоксално в България лявоцентристката БСП, която е член на Европейската партия на социалистите, традиционен защитник на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални, бел. ред.) правата, каквито са и всички леви партии в Европа, се обявява против, същото прави и десница като СДС, а пък ДПС, някога обект на дискриминация, се обявява в подкрепа. Тази единствена думичка в конвенцията стана причина за политически битки и раздори между партиите в България.

- Това, че понятието "джендър" има широко значение, означава ли, че има възможност да се прокарат и интересите на "третия пол", според разбиранията на патриотичните формации?

- Конвенцията е насочена срещу насилието над жените. В този 4-ти параграф документът се обявява, че е против всякакви форми на дискриминация, включвайки етническа принадлежност, раса, въпросния "джендър", една доста широка палитра. Разбира се, присъствието на този параграф би могло да даде основание на хомосексуална двойка да претендира, че са нарушени правата й, но не мисля, че това е основното нещо на тази конвенция. Това не е основната й идея. И е много тъжно, че нашите политици са готови да убият една колективна инициатива срещу насилието над жените, срещу което малко хора биха спорили, и което продължава да е проблем и в напреднали, и в развиващи се държави. И то само заради една-единствена дума, която присъства в конвенцията.

- Има ли глобален натиск върху България да признае "третия пол", каквото и да значи това?

- Не мисля, че има глобален натиск. По-скоро става дума къде България иска да бъде. България е в ЕС и е неизменна част от Европа, а модерният свят отдавна е признал ЛГБТ правата. Все повече държави в Европа признават еднополовите бракове, дори в държава като САЩ, където има изключително религиозно население, на федерално ниво това се призна. Не става дума дали някой упражнява натиск, а зад какво стоят българските политици. В крайна сметка ЛГБТ правата са въпрос на човешки права. И отказвайки права на хомосексуалните двойки, каквито имат и другите двойки, всъщност им се нарушават човешките права. Това е моето мнение. Но става дума за това какво е принципно и законно, а не как ще реагираш, ако твоето дете е "трансджендър" или хомосексуален човек?

- Има ли други международни документи, към които България се е присъединила и в тях фигурира думата "джендър"?

- Друг такъв документ е европейската директива от 2012 г. за правата на жертвите, която се обявява против насилието над жените и всякакъв вид престъпление на база пол или полово самоопределение. Извън такива международни документи в българското законодателство няма клаузи за защита на жените, има общи антидискриминационни текстове. За разлика от това в конституциите на множество държави фигурират конкретни текстове за защита на равнопоставеността между половете. Това вече не се нарича "защита на жените", а "джендър клаузи". Нашата конституция има текстове, които гарантират защита от дискриминация, но нищо конкретно за защита на жените или на групи, базирани на сексуална идентичност.

- Има ли нова сексуална революция?

- Определено има. Наскоро се завърнах от Съединените щати, където в момента либералното ляво говори за "трансджендър права". Получи се така, че основната битка на ЛГБТ общността да узакони еднополовите бракове и всичките придобивки, до които води това като медицинска застраховка, право на ползване на болничен за гледане на партньор, изкуствено осеменяване, осиновяване и т.н., е успешна. И в момента тази общност неслучайно търси нови цели, нови каузи. В тази общност сега се получава една вътрешна дискриминация между традиционните хомосексуални и "трансджендър хората". Между тези, които не си сменят пола, както са родени, и тези, които го сменят или искат да го сменят. Много се говори за полова идентичност. И затова бих казала, че това е революция. По никакъв начин не казвам, че в миналото не е имало хомосексуални хора, но те не са имали права и са се криели. Сега има много повече откритост и защита на правата им, чувстват се много по-сигурни. Социалният натиск върху това да имаш един калъп от идентичност е по-малък в много държави. Затова бих сравнила това, което става, със сексуалната революция от 60-те години на XX век. Както и тогава, в момента се разбиват стереотипи, бариери и стени.

- Има ли отпор от страна на традиционните хомосексуални срещу новата фаза на тази сексуална революция - борба за правата на "трансджендър"?

- Да, определено, защото в държави като САЩ традиционният хомосексуален е високо образован, има високоплатена работа, вече има право да се ожени и това му е много комфортно. Тази утвърдена и по-консервативна прослойка на общността иска да спре до там. Те нямат интерес да се борят за "трансджендър правата". И наистина има отпор вътре в ЛГБТ общността.

- Как се използва разказът за "джендър" правата в създаването на политическа идеология?

- Навсякъде се използва. И в арабския свят се използва за антизападна политика. Това е много политизиран въпрос, защото хората имат много силни чувства по тази тема. Малко ще са онези, които са безразлични. И затова темата се експлоатира от всички страни. Разбира се, ЛГБТ общността я използва, защо е в основата на каузата им. В Европа се използва и от леви партии за мобилизиране на тази ЛГБТ общност, десните и националистическите формации прокарват не само патриотична реторика, но и антиевропейска реторика. Защото Европейският съюз с неговите директиви и Европейският съд за защита на човешките права дават трибуна на тези хора, каквато те нямат в собствената си страна. Така че темата се експлоатира и по този начин: "Гласувайте против ЕС! Гласувайте против тези партии, които ще ви докарат гейовете и лесбийките и които ще накарат децата ви да учат извратени неща". Затова е и толкова политизиран този въпрос.

- Българското ЛГБТ движение има ли потенциал да извоюва права за законен съюз между двама хомосексуални или лесбийки?

- Едните от тях се борят чрез присъствие на гей парада. Други се насочват към по-умни тактики, като се занимават с правната част на въпроса. Имаме вече казуси на еднополови двойки, които са сключили брак там, където е разрешено в Европа, идват тук и бракът им не се признава. Това става наистина казус пред Европейския съд. Една такава умна стратегия ще фокусира общността върху правната част на въпроса, защото това са човешки права. Нашата ЛГБТ общност съвсем наскоро започна да придобива идентичност. Има и неправителствени организации, и политически сили, които подкрепят това. В сравнение с активността в други държави ние сме още в първите крачки.

- Как в рамките на тази "сексуална революция" претенциите за различие се превръщат в претенции за власт?

- Всяка малка общност, която обявява себе си за обект на дискриминация, всъщност се бори за власт. Защото се бори за права и за територия. Дали ще започнем с косоварите от Сърбия, или ще говорим за афроамериканците в САЩ, за суфражисткото движение, активизма и феминизма по света, разбира се, че това е битка за власт и права. Защото, когато нямаш власт, тези права ти се отнемат.74
10733
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
74
 Видими 
09 Януари 2018 19:56
"Джендър" в последните години в английския език замени използването на думата sex, в смисъла на пол - с идеята, че човек има право да самоопределя пола си.

Ох, майкаааааааааааааааааааа...............
09 Януари 2018 20:24

Дамата е доволно коректна и пряма в отговорите си и не усуква и не крие нищо за разлика от масата кресливи и надменно-назидателни джендърозащитници и прочие конвенционни борци.

Може да сме на различни позиции, но откровеността й е за уважение!
09 Януари 2018 20:46
Дамата е доволно коректна и пряма в отговорите си...

А каква да бъде? Та тя защитава гледната точка на работодателя си, на силните и "говорещите истината в момента", на тези които са я обучили, на тези които, за съжаление, определят днешния дневен ред в обществото, на тези, които лъжейки и газейки вековни християнски норми, нравствени ценности и правила постигат целите си.
За щастие те са все още малцинство. Но и със съжаление, защото болшинството няма водачи, няма лидери, граждански или политически. Няма я църквата, защото я няма вярата.
09 Януари 2018 20:46
Тая има типичен изглед на безполово същество. Изказът отделно.
09 Януари 2018 20:53
Каквито ни патриотите, такива ни и доцентките

Думата "gender" никога не е измествала или замествала думата "sex", което лесно може да се провери в сайта на всеки читав американски и извънамерикански университет

What is the difference between sex and gender?

Sex = male and female

Gender = masculine and feminine

So in essence:

Sex refers to biological differences; chromosomes, hormonal profiles, internal and external sex organs.

Gender describes the characteristics that a society or culture delineates as masculine or feminine.

So while your sex as male or female is a biological fact that is the same in any culture, what that sex means in terms of your gender role as a 'man' or a 'woman' in society can be quite different cross culturally. These 'gender roles' have an impact on the health of the individual.

In sociological terms 'gender role' refers to the characteristics and behaviours that different cultures attribute to the sexes. What it means to be a 'real man' in any culture requires male sex plus what our various cultures define as masculine characteristics and behaviours, likewise a 'real woman' needs female sex and feminine characteristics.http://www.med.monash.edu.au/gendermed/sexandgender.html

https://www.scienceabc.com/eyeopeners/what-is-the-difference-between-sex-and-gender.html
09 Януари 2018 20:57
Евала...Ееевааалаааа....
Отново никаква изненада...щеше да е интересно травестита на снимката да окне.....Маама ви пе______ска....Вий срам нямате ли!
Чакаме новото "разчупване на стереотипите" ...по Сула и по Ст. Завет...във връзка с "вълненията" в Содом...
09 Януари 2018 20:57
Евала...Ееевааалаааа....
Отново никаква изненада...щеше да е интересно травестита на снимката да окне.....Маама ви пе______ска....Вий срам нямате ли!
Чакаме новото "разчупване на стереотипите" ...по Сула и по Ст. Завет...във връзка с "вълненията" в Содом...
09 Януари 2018 20:58
Although the terms sex and gender are sometimes used interchangeably and do in fact complement each other, they nonetheless refer to different aspects of what it means to be a woman or man in any society.

Sex refers to the anatomical and other biological differences between females and males that are determined at the moment of conception and develop in the womb and throughout childhood and adolescence. Females, of course, have two X chromosomes, while males have one X chromosome and one Y chromosome. From this basic genetic difference spring other biological differences. The first to appear are the different genitals that boys and girls develop in the womb and that the doctor (or midwife) and parents look for when a baby is born (assuming the baby’s sex is not already known from ultrasound or other techniques) so that the momentous announcement, “It’s a boy!” or “It’s a girl!” can be made. The genitalia are called primary sex characteristics, while the other differences that develop during puberty are called secondary sex characteristics and stem from hormonal differences between the two sexes. In this difficult period of adolescents’ lives, boys generally acquire deeper voices, more body hair, and more muscles from their flowing testosterone. Girls develop breasts and wider hips and begin menstruating as nature prepares them for possible pregnancy and childbirth. For better or worse, these basic biological differences between the sexes affect many people’s perceptions of what it means to be female or male, as we shall soon discuss.

Gender as a Social Construction

If sex is a biological concept, then gender is a social concept. It refers to the social and cultural differences a society assigns to people based on their (biological) sex. A related concept, gender roles, refers to a society’s expectations of people’s behavior and attitudes based on whether they are females or males. Understood in this way, gender, like race as discussed in Chapter 7 “Deviance, Crime, and Social Control”, is a social construction. How we think and behave as females and males is not etched in stone by our biology but rather is a result of how society expects us to think and behave based on what sex we are. As we grow up, we learn these expectations as we develop our gender identity, or our beliefs about ourselves as females or males.

These expectations are called femininity and masculinity. Femininity refers to the cultural expectations we have of girls and women, while masculinity refers to the expectations we have of boys and men.


http://open.lib.umn.edu/sociology/chapter/11-1-understanding-sex-and-gender/
09 Януари 2018 21:02
Гораздо мєньшє стало підорасів, єбошать всі вони як папа Карло на хімії
в Черкасах. Лєсбіянки - усі на Соловках.

09 Януари 2018 21:02
джендърмандръсванье - синоним на "новата сексуална революция"!

Автори на термина са Станислав Хр. Христосков и Митко Манафов, н.с. от Лайпциг...
09 Януари 2018 21:04
И аз да поздравя редакцията за интервюто. Този път не е обичайната лигава пропаганда, а право куме в очи.
09 Януари 2018 21:07
Катрин Деньов!
09 Януари 2018 21:23
Никога преди в историята властовите елити не са се одързостявали да променят половата идентичност на мъжа и жената чрез политически стратегии и законови мерки. За целта им липсваше ноу-хауто на социалното инженерство.
Тъкмо това се случва днес пред очите ни в глобален мащаб.
Името на стратегията: Gender- Mainstreaming.

Главната идеоложка на джендър теорията е Джудит Бътлър, родена през 1956 г. Тя израства в САЩ в образовано еврейско семейство с унгарско-руски произход. През 1984 г. Йейлският университет й присъжда докторска титла за дисертация върху понятието за желанието при Хегел. Тя е професор по реторика в Университета Бъркли. От 2006 г. заема катедрата по философия „Хана Аренд” в European Graduate School в Швейцария. Един посредствен ум не би дръзнал да нападне половата полярност и цялата културна традиция на нашата земя с намерението да ги разбие.

Джудит Бътлър е лесбийка. Очевидно тя усеща двуполовостта като затвор, като ограничение на свободата, като дискриминация чрез природата. Опитът на лесбийка, която приема ту мъжка, ту женска роля, изглежда определя нейното мислене повече от факта, че всяка нейна клетка, телосложението, органите и гласът й са женски и биват разпознати от всеки като женски.

Нейната публикувана през 1990 г. книга Gender Trouble – Feminism and the Subversion of Identity излезе в превод на немски през 1991 г. в издателство „Зуркамп”.

Това е основополагащото произведение на джендър идеологията.
Това пише в книгата си Габриеле Куби в своята книга „Глобалната сексуална революция”,

Вълшебната дума беше джендър (gender). Старата дума sex (пол) трябваше да бъде заменена от нова, защото дотогава на въпроса: „Какъв е вашият пол?”, на хората им хрумваха само два отговора: мъж или жена. Понятието джендър (родов пол) беше въведено, за да постигне точно това – чрез политическата борба да „разколебае”, „дестабилизира”, „деконструира” половата полярност. Това трябваше да се превърне в мейнстрийм, в неопровержим Zeitgeist (дух на времето).

http://epicenter.bg/article/Globalnata-seksualna-revolyutsiya/144614/11/0

Ето я авторката. "Симпатична" е. Всеки нормален мъж си мечтае да я бутне в кревата.
https://toplichnosti.com/uploads/e2e9fcf79a/dafca67b48.jpg
09 Януари 2018 21:34
В този 4-ти параграф документът се обявява, че е против всякакви форми на дискриминация, включвайки етническа принадлежност, раса, въпросния "джендър", една доста широка палитра. Разбира се, присъствието на този параграф би могло да даде основание на хомосексуална двойка да претендира, че са нарушени правата й,


Да видим какво пише в оригинала на този параграф 4

3The implementation of the provisions of this Convention by the Parties, in particular measures to protect the rights of victims, shall be secured without discrimination on any ground such as sex, gender, race, colour, language, religion, political or other opinion, national or social origin, association with a national minority, property, birth, sexual orientation, gender identity, age, state of health, disability, marital status, migrant or refugee status, or other status.

https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/rms/090000168008482e

Както е видно, прави се разлика между пол, джендър, сексуална ориентация, джендър идентичност. Конвенцията не допуска дискриминация по нито един от тези признаци, както впрочем го прави и Конституцията на Република България и всички закони. Същевременно този параграф 4 не дава и някакви специални права на еднополови двойки. Самата дума "джендър" е допълнително изяснена в обяснителния протокол

Definition of “gender”
43. As the Convention places the obligation to prevent and combat violence against women within the wider framework of achieving equality between women and men, the drafters considered it important to define the term “gender”. In the context of this Convention, the term gender, based on the two sexes, male and female, explains that there are also socially constructed roles, behaviours, activities and attributes that a given society considers appropriate for women and men.
https://rm.coe.int/16800d383a

В превод

Терминът "джендър", основан върху двата пола, мъжки и женски, обяснява, че има също социално конструирани роли, поведения, дейности и атрибути, които дадено общество смята за подходящи за мъже и жени.

Къде е тук размиването между "пол" и "джендър", къде е митичният "трети пол" и прочие дописвания на конвенцията и пълни измишльотини?
09 Януари 2018 21:40
Докторе
Какъв въпрос предпочитате?
Джендър или секс?
И каква е разликата?
Обяснете моля ви на нас простите хора къде да се хванем?
09 Януари 2018 21:40
Терминът "джендър", основан върху двата пола, мъжки и женски, обяснява, че има също социално конструирани роли, поведения, дейности и атрибути, които дадено общество смята за подходящи за мъже и жени.

И трябва да се борим с това, да? Лазарките да бъдат мъже, а кукерите - момичета. А който не е съгласен, е комунист.
09 Януари 2018 21:47
А който не е съгласен, е комунист.


Що пък комунистите да не са съгласни? Както е посочила злополучната благоевградска доцентка, левите партии навсякъде подкрепят ЛГБТ движението, както и обратно - ЛГБТ гласуват за левите партии. Еднополовите бракове във Франция ги наложи Социалистическата партия - не беше толкова отдавна, та да не си го спомняте.

Комунистите нали са леви? Или вече не са?
09 Януари 2018 21:51
Комунистите нали са леви? Или вече не са?

Не си чел статията на дамата, нали? Инак не би задавал толкова наивен въпрос.
И между другото имам една новина за българските "десни" - след като се обединиха със "зелените" и "розовите", няма по-ляво-либерални от тях у нас.
09 Януари 2018 21:56
Дамата е завършен продукт на лявата професура, окупирала западните университети и изградила се като най-ретроградно либерастко злокачествено образувание.
09 Януари 2018 21:58
Казусе
Нямам какво да добавя.
Живи и здрави всички бивши десни и сегашни гейо-зелени либерали.
Как се обърнаха нещата?
Интересро е.
09 Януари 2018 22:02
Не си чел статията на дамата, нали?


Напротив, внимателно я прочетох. Включително този абзац

Парадоксално в България лявоцентристката БСП, която е член на Европейската партия на социалистите, традиционен защитник на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални, бел. ред.) правата, каквито са и всички леви партии в Европа
09 Януари 2018 22:03
Ще го повторя за пореден път.
Много съжалявам, че някога повярвах на тези хора.
Те се оказаха най-продажните личности с които съм се срещал през живота си.
Не оправдавам другите.
09 Януари 2018 22:05
AnonimusBG09 Януари 2018 21:40
Докторе
Какъв въпрос предпочитате?
Джендър или секс?
И каква е разликата?
Обяснете моля ви на нас простите хора къде да се хванем
09 Януари 2018 22:05
Парадоксално в България лявоцентристката БСП, която е член на Европейската партия на социалистите, традиционен защитник на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални, бел. ред.) правата, каквито са и всички леви партии в Европа
Къде е глаголът?
Айде да не се мъчиш, четем цялото
Парадоксално в България лявоцентристката БСП, която е член на Европейската партия на социалистите, традиционен защитник на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални, бел. ред.) правата, каквито са и всички леви партии в Европа, се обявява против, същото прави и десница като СДС
Ах ти, малък двойкаджия!
09 Януари 2018 22:06
Честно не разбирам какво не й харесвате на госпожата! Снимката верно е ужасна, но обектът си е наред!

Обаче не разбирам как пропускаме това:
"Получи се така, че основната битка на ЛГБТ общността да узакони еднополовите бракове и всичките придобивки, до които води това като медицинска застраховка, право на ползване на болничен за гледане на партньор, изкуствено осеменяване, осиновяване и т.н., е успешна. И в момента тази общност неслучайно търси нови цели, нови каузи. "
Госпожа Занкина е дала колосален жокер за какво става въпрос в колодата карти. Една сплотена, тренирана в битки и модерна общност си търси нови цели и каузи. Представете си една армия, която има структури, финансиране, международни връзки и боен опит - и няма какво да прави! Статията си струва даже само заради тази фраза!


А това е полу-истина:
" Нашата конституция има текстове, които гарантират защита от дискриминация, но нищо конкретно за защита на жените или на групи, базирани на сексуална идентичност." В конституцията изрично има
"Жената майка се ползва от особената закрила на държавата, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи."
Останалото е в Чл. 6.
"(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."
Няма "по-равни" граждани през закона. "Всички граждани" включва и жените, и групите базирани на сексуална идентичност, и групите базирани на еднакво мезе към бирата. РАВНИ.

09 Януари 2018 22:11
Една сплотена,
И надървена
09 Януари 2018 22:14
Защо ли ми идва наум думата "аутодафе"?
09 Януари 2018 22:16
Напротив, внимателно я прочетох. Включително този абзац

А така. А нещо за комунистите видя ли?
09 Януари 2018 22:22
А нещо за комунистите видя ли?


Да, видях. Ето, да повторя пак, че бавно схващаш

традиционен защитник на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални, бел. ред.) правата, каквито са и всички леви партии в Европа,


Комунистите нали са с леви убеждения и членуват в леви партии? Значи и те са сред всички леви партии.09 Януари 2018 22:23
Д-р Тормозчиян
09 Яну 2018 22:22
каквито са и всички леви партии в Европа, се обявява против, същото прави и десница като СДС
09 Януари 2018 22:25
Докторе така ни учиха в КБЖ навремето.
Задавай прости въпроси на които трябва да се отговори просто и обектът няма да намери отговор.
Елементарно Уотсън.
09 Януари 2018 22:26
Да, видях. Ето, да повторя пак, че бавно схващаш

Забелязал ли си, че то (по консервативному "дамата" ) твърди, че левите от БСП са против новата "сексуална революция"? Съответно са неправилни леви. Защото левите трябва да са "за". А както е известно, подобните тебе твърдят, че БСП са комунисти. Извод: който е "против", е комунист.
Кое не ти стана ясно?
09 Януари 2018 22:28
Нда-а-а!Натисни тук
09 Януари 2018 22:28
за тая ... мълча, че ще ме фризират.
09 Януари 2018 22:33
Д-р Тормозчиян

В общи линии си прав, но за едно си в адска грешка - за левите, десните и либералите у нас.

1) БСП - по дефиниция ги наръгаха у ляво, макар там върхушката да е дясна, та дрънка. Дясната партия у нас е БСП, но си експлоатира златната жилка - лявата идея.

2) Десните - СДС, ДСБ, фашаги, неофашаги и профашаги и пр. формирования ги натикаха зорлем да са десни - по метода на абсолютното противопоставяне - след като БКП/БСП са леви, сл. крайният и отричащ елемент ще са десните.

То всъщност върхушката на т.нар. десни до един са комуняги. Под комуняги да се разбира бивши комунисти (преди 89 г.), комунистическа номенклатура и техните издънки, които станаха евро-атлантица за една нощ. Т.е. нито са били комунисти при БКП-то, нито са десни днес, но задължително ще бъдат с дръпнати очи и жълти, с пластични операции, като дойдат китайците и ще си имплантират пипалца - като дойдат Марсианците. Т.е. дребни души, нагаждачи и използвачи, нямащи нищо общо ни с идеи, ни с ценности.

А по дефиниция най-яростно се противопоставят на всички тия извращения именно десните. Но нашенските десни са най-ярките пропагандатори и защитници на гейщината.
Всъщност нявга, 1989 г., тия идиотизми не бяха толкоз актуални, затова натираха планираната опозиция вдясно, защото се гонеха политически, а не идиотски цели.

Голяма грешка направиха щатските инструктори 1989-1990 г., ся се чудят как да се оправят - супер-свръх-ултра-мега-хипер-крайно дясната преса да пропагандира денонощно хомосексуализма и пр., което отрича и отрязва от корен нейната дясност!

Но къде е всъщност разковничето!?
3) Кои са наште либерали!? Ми, разбира се, ДПС-то... Доган, дали му нашепнаха по-умни, дали по случайност, или пък да се разграничи от вече предопределените роли ляво-дясно, наръга ДПС-то при либералите - в Либералния Интернационал.
По дефиниция у нас пропагандатор, защитник, предводител и ръководител на всевъзможни и всякакви гендъри, гендърки,, гендърчета* и пр. задължително трябва да е ДПС-то.

И стана пълна каша!
Левите у нас са десни, десните са либерали, ДПС-то - барабар либерал с либералите (чакам и царят на Саудитска Арабия да нареди на партията си, ако има, да стане член на ЛИ)...
Пъъъъъъъъъъъълен тестис!

Затова, когато не ме мързи, пиша т.нар. леви, т.нар. десни - щото нито левите са леви, нито десните са десни.

В общи линии навсякъде по света 99.99% от пресата (пропагандата) се държи от т.нар. либерали - някои ги наричат сатанисти, либерал-фашисти и пр., защото което правят, е максимално вредно за Човечеството.

Говорил съм много по въпроса, затова спирам!

---
заб.* - все още не съм си изяснил защо се вика джендър, но се казва ген, генетика, генеалогия... Пълен шаш, пълна паника в моите редици!
09 Януари 2018 22:40
Затова, когато не ме мързи, пиша т.нар. леви, т.нар. десни - щото нито левите са леви, нито десните са десни.

Не мога да не се съглася. А и деленето леви-десни за мен лично е разделение по икономически политики. Деленето консерватори-либерали е по-вярната скала за социалните и морални норми и е истина, че агресивният неолиберализъм доминира в пропагандата и медиите. И ако в САЩ там пропагандата върви в Демократическата партия, в България "автентичната градска десница" се оказа на най-неолиберални позиции. По една проста причина: който плаща, той поръчва музиката. А грантаджиите са презирани, дори от тези, които ги използват.
09 Януари 2018 22:42
"Получи се така, че основната битка на ЛГБТ общността да узакони еднополовите бракове и всичките придобивки, до които води това като медицинска застраховка, право на ползване на болничен за гледане на партньор, изкуствено осеменяване, осиновяване и т.н., е успешна. И в момента тази общност неслучайно търси нови цели, нови каузи. "
Госпожа Занкина е дала колосален жокер за какво става въпрос в колодата карти. Една сплотена, тренирана в битки и модерна общност си търси нови цели и каузи. Представете си една армия, която има структури, финансиране, международни връзки и боен опит - и няма какво да прави! Статията си струва даже само заради тази фраза!

И по-долу е уточнила, успехите всъщност водят до разслоение в същата тая единна общност, както се случва във всички революционни движения:
- Има ли отпор от страна на традиционните хомосексуални срещу новата фаза на тази сексуална революция - борба за правата на "трансджендър"?

- Да, определено, защото в държави като САЩ традиционният хомосексуален е високо образован, има високоплатена работа, вече има право да се ожени и това му е много комфортно. Тази утвърдена и по-консервативна прослойка на общността иска да спре до там. Те нямат интерес да се борят за "трансджендър правата". И наистина има отпор вътре в ЛГБТ общността.
09 Януари 2018 22:46
сексуална революция - борба за правата на "трансджендър"?

И охлювът е трансджендър. Значи лозунгът на новата сексуална революция е "Да превърнем хората в охлюви".
09 Януари 2018 23:28
Завършила е докторатдокторат

мн. докторати, (два) доктората, м.
1. Научната степен “доктор на науките”. Имам два доктората.
2. Дисертация за получаване на степента “доктор на науките”.
09 Януари 2018 23:33
Забелязал ли си, че то (по консервативному "дамата" ) твърди, че левите от БСП са против новата "сексуална революция"?


Да, доцентката политоложка твърди, че БСП е против. И формално е така - още на втория ден Нинова излезе с декларация във "Фейсбук", че е против. Това не е равнозначно на твоето твърдение, че "левите от БСП са против". Нинова и Изпълнителното бюро не са "левите от БСП".

И това се видя в следващите дни. На третия ден Илиана Йотова, дългогодишен депутат и евродепутат от БСП, твърдо подкрепи конвенцията.

Както може да видите от линка, още през 2014 година в качеството си на евродепутат организирах конференция на тема "Немият вик на насилието" с участието на представители на неправителствения сектор, държавните институции и местната власт. Ратифицирането на Истанбулската конвенция от България още тогава беше основната ни цел в борбата срещу насилието върху жени.

https://www.facebook.com/IlianaIotova/posts/1977080445640869

След това и Мая Манолова подкрепи конвенцията, и не само защото сега е омбудсман.

След това имаше и други хора с леви убеждения, които подкрепиха конвенцията. Например политологът Антоний Тодоров, който дълги години работи за БСП, беше в екипа на Първанов и т.н.
Натисни тук
От друга страна, Огнян Минчев, който винаги е бил свързан с десните и мразен от левите, изрази сериозни резерви. Не без основание.

И в това няма нищо изненадващо. Левите партии по дефиниция трябва да се борят за правата на бедните, унижените, обезправените и оскърбените. Те трябва да рушат статуквото в името на придвижването към един нов и по-справедлив за всички свят и ред. Стане ли една партия консервативна, почне ли да крепи статуквото, старото и установеното, тя вече не е лява.

Разбира се, аз прекрасно знам, че БСП никога не е била лява партия и едва ли някога ще стане такава; че схемата "ляво-дясно" в България е абсолютно куха и измислена и т.н. Но след като БСП на думи се обявява за лява партия, следва и що-годе да следва някакви присъщи на левите партии политики, а не по всеки въпрос да заема най-удобната и изгодна за момента опортюнистична и популистка позиция. Нали уж е алтернатива на ГЕРБ?
09 Януари 2018 23:39
Комунистите нали са с леви убеждения и членуват в леви партии? Значи и те са сред всички леви партии.

Ти явно хал хабер си нямаш от историята на левичарството.
Марксистите искат да разбият семейството като буржоазна институция, крепяща статуквото и ограничаваща човешките права и най-вече жените.
Те се борят и за равенство на жената с мъжа - равенство в социален, икономически, политически и юридически план.
Но после уж правоверният марксист, но всъщност негов отявлен ревизионист Сталин в качеството си на бивш семинарист и облечен с власт прагматик се обявява за запазването на традиционните семейни ценности под формата на "социалистическо семейство и социалистически морал", но, от друга страна, дава на жените въпросните равенства, с което упражнява огромно влияние върху хода на този процес в световен мащаб.
Съвсем по друг начин стоят нещата в социалдемократическото ляво, което е несравнимо по-близо до консервативното дясно в европейски мащаб. А след войната, когато лявото и дясното на практика се обединиха под формата на "либерална демокрация с пазарна икономика и социална държава", да се говори за "леви идеи", е оксиморон.
Всъщност аз разглеждам днешното ЛГБТ общество, идеята за множество полове, родовите полове (джендър) и всички останали извращения като заигравка, перверзна приумица на част от "господарите на света" с тяхното огромно влияние посредством медиите и институциите.
Защото се вижда, че това не е естествен процес в развитие, а налагана и промотирана с огромни средства кампания.
С каква цел?
На пръв поглед целите са две:
1. Да се види степента на управляемост на съвременните общества и границите на медийната мощ, след като се атакуват базисни, ексистенциални неща. И да се получи удоволствие от зрелището на водевила, който се разгръща около тях.
2. Да се отслаби още повече съпротивителната мощ на обществото и да се направи то една степен по-послушно, безволево и мекушаво.
................................
Е, не навсякъде успяват, но менталната разруха наистина е колосална.
Един от най-ярките белези за необратимия упадък на Глобалния Запад.
09 Януари 2018 23:39
Нямам разумно обяснение защо точно сега кабинетът прие да взриви обществото с искането за ратификация на Истанбулската конвенция.
Сякаш се търсеше някакъв знак – в Третия ден на 2018-а Третото правителство на Борисов реши да въведе Третия пол.
И вече седмица с него лягаме и ставаме.
Стовариха го на главите на българите с мотива – искат го от Брюксел, трябва да покажем „модерно“ евромислене на старта на европредседателството. Опаковаха го с благородната идея за равенство на половете и защита на жените и децата от всякакъв вид насилие чрез разпоредбите на 81 члена с множество алинеи в 32-страничния документ, озаглавен „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“.

И там между редовете за правата на жените изскочи Дяволът.
Едни от министрите го видяха и застанаха на пътя Му - гласуваха против ратификацията на Конвенцията. Другите послушаха Цецка Цачева и Екатерина Захариева и присърце приеха да Му отворят пътя и да го настанят удобно в живота на българите.
Лиляна Павлова призна, че не всички министри са чели документа, но не стана ясно кои са те и как може министри да гласуват документ, който променя базисни понятия в мирогледа на човека и от който ще следват съществени промени в българското законодателство.
Това оставяме на съвестта им.

Сега да видим къде се e настанил Дяволът.
Още в член 3, ал.„в“ Конвенцията дава следното определение, което е фундаментът на документа: „пол“ означава социално изградена роля, поведение, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете“.
Осмислихте ли?
Полът е социална роля!
Това влиза в крещящо противоречие с базовите ценности на християнската религия, на традиционния български морал и на българските закони, според които полът е биологичен белег.
Определението, че полът е „социална роля“ взривява не само представите ни за човешкия род във вида, сътворен от Създателя, но и води след себе си последици, за които като общество не сме готови.
Преведено на битово ниво това означава, че всеки мъж може да си определи социална роля на жена и обратно и останалите в обществото трябва да се съобразяват с техните лични представи за пола им.
Фактически това е опит за извращаване на човешкия образ.

Практически това е джендър-доктрината „моят пол е моят избор“ на лесбийката от унгарско-руски произход Джудит Бътлър. Според нея „не съществуват мъже и жени, полът е една фантазия“.
Още през 1990 година тя обяснява, че родовият пол (джендър) не е свързан с биологичния пол, че съществуват не два, а четири пола според сексуалната ориентация: гей, лесбийка, би-, транс., интер- или по друг начин сексуален, че семействата според се определят не от брака и произхода, а чрез произволни актове на временна принадлежност и че децата децата не се зачеват, а се „проектират” („designed” и се отглеждат с помощта на всякакви технически възможности като даряване на семенна течност, сурогатно майчинство, изкуствена утроба и генна манипулация".
Звучи чудовищно според нашите представи.
Но за измислянето и налагането на тази джендър-идеология Джудит Бътлър е възнаградена през 1999 г. с Brudner Prize на Йейлския университет, а през 2008 г. е отличена с Andrew W. Mellon Award, което вкарва в личната ѝ сметка 1,5 млн. долара! През 2012-а тя получава наградата „Теодор В. Адорно” и още 50 000 евро!
"За 20 години джендър идеологията стана господстваща в много страни. Финансирани от държавата „центрове по джендър компетентност” се грижат за претворяването ѝ в политика", пише Габриеле Куби в книгата си „Глобалната сексуална революция”.
Значи Дяволът си е свършил работата.

Истанбулската конвенция е именно част от тази Дяволска политика за налагане на джендър-доктрината под булото на борбата с всякакъв вид насилие над човека. От чл. 4, ал 3 на документа получаваме още един удар – ако не сме разбрали, трябва да ни стане ясно, че „Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено без всякаква дискриминация, основана на пол, социален пол, раса, цвят на кожата, език, религия, политически или други убеждения...“
Забелязвате ли как понятието „социален пол“ е наредено до думичката „пол“, за да стане ясно, че „социален пол“ няма нищо общо с традиционното разбиране за пола като родов белег?
Разбирате ли как Брюксел зачерква Създателя и вместо него ни нарежда да приемем, че един мъж може да е жена и обратно, защото те така са решили? Това е абсурдно! Това е Дяволът.
Но е прието от 9 министри от кабинета на Борисов! И те с пълно съзнание го пращат на парламента да го гласува!
Приел го е и самият Борисов! И иска от депутатите на ГЕРБ също да го приемат!

Според Георги Марков премиерът е подведен от двете министърки Цачева и Захариева, които безприкословно приемат всички нареждания на евробюрократите. Това може да е обяснение, но не е извинение.
Защото ударът на обществото ще го понесе Борисов, а не Цачева или Захариева. Към тези две дами ще прибавя и Румяна Бъчварова, която е душеприказчикът по темата за Борисов и му внушава, че става дума само за битка с насилието. Под благовидната маска за защитата на жените от насилие обаче Конвенцията нанася тежък удар върху християнския мироглед и всички традиционно мислещи европейци. И изглежда Борисов не разбира това. А пък Цачева и бившият правосъден министър Екатерина Захариева, която подписа Конвенцията, са се консултирали единствено и само с НПО-та, които са с пристрастия в посока на легализирането на еднополовите бракове у нас. И изобщо не искат да вземат под внимание аргументите против документа. Не са се обърнали даже и към Църквата, която брани християнските ценности за брака, мъжа и жената, а Конвенцията гази като с ботуш именно тези ценности.

Това че Конвенцията е ратифицирана от 17 страни членки на ЕС, не ни задължава и ние да направим същото. Документът е създаден през 2011 година. В много от страните, които са го приели, продължават тежките дебати. В Румъния, където Конвенцията се промуши, са събрани 3 милиона подписи са нейното анулиране. Никой не ни задължава да следваме държавите, които прегърнаха еднополовите бракове. Тогава защо бързаме да наложим норми, които са против мисленето на българина?

Приемем ли термина “социален пол” като доброволен избор на индивида, това означава, че ще се третира като дискриминация, а това ще води и до наказание за всеки, дръзнал да го постави под съмнение.
Фактически това е джендър-терор - или ме приемаш такъв, какъвто аз се виждам, или ще те съдя! Терор на едно малцинство над мнозинството.
В нашето законодателство "социален пол” не съществува, но Цачева вече обяви, че вече се подготвят законодателни актове за синхронизиране на законите ни с Конвенцията. Преди парламентът да се е произнесъл!
Това може да влезе в противоречие с Конституцията, която по отношение на половете признава само биологичното понятие за мъж и жена, и няма предвид пола като „социална роля“.

Превръщането на „социалния пол“ в норма в името на европейските ценности означава да приемем, че сме безполови и да се съобразим с джендър-законодателството, което ще доведе до посегателство срещу хората и съществуващите обществени норми и ще предизвика сериозни обществени колизии.
Истанбулската конвенция е първата стъпка към еднополовите бракове, защото ще поиска от нашето законодателство да разреши например на една жена, определила се като „мъж“, да сключи брак с друга жена на базата само на личното ѝ самоопределение. Така фактически ще се стигне и до промяна на Конституцията, макар в момента Захариева да отрича това.

Българинът няма да приеме това безумие!
Българското общество не е готово да се подчини на лесбийската философия и ще накаже всеки, който се опитва да му я пробутва.
Ами ако утре определилата се като социален "мъж" жена, реши да си върне биологичния пол, какво правим?
Ако в един еднополов брак „майката“ и „бащата“ си менкат, както им дойде „половата социална роля“, как ще реагират институциите? Ами децата? Как ще се раждат? С технически средства?
Ще може ли със съдът да отнема пола на даден индивид, ако той не изпълнява „социалната си роля“?
Може ли по същия начин индивидът да определя не само пола си, но и възрастта си?
Тези въпроси Борисов и министрите дали са си ги задавали, когато приеха решението на МС да се ратифицира Конвенцията?
Депутатите от ГЕРБ бягат като ужилени от тези въпроси. И се чудят как ще гласуват в залата.

Има две базисни неща, които българинът никога няма да допусне – да посегнат на земята му и да бръкнат под юргана му!
Симеон Сакскобургготски загуби властта не заради 800-те дни, а защото посегна на горите и на връх „Мусала“.
Сега Борисов посяга на юргана на българина.
Преценил ли е какво го чака?
Готов ли е да плати високата цена?

В САЩ вече има искания от организации, откъдето идва и джендър доктрината - като се родят децата да не се пише пола им, а те да си го решат като пораснат. Уродство, наистина!
И така стигаме до възпитанието на децата в "социален пол".
Истанбулската конвенция вменява в дълг на страните, които са я ратифицирали, да внедрят нейните постулати на всички нива в образователната система. Ако в българските училища децата започнат да се обучават по джендър-доктрината как момиченца могат да станат момченца и обратното, нормалните хора ще започнат да изтеглят децата си от училище. Това не е ли дискриминация? Това ще е взрив!

Ами в детските градини? Има примери в САЩ, където при най-малките отиват транссексуални, облечени като феи, и обясняват на малчуганите, че мама може да е татко и обратното.

Как ще реагира премиерът Борисов, ако неговият внук го попита един ден: Дядо, ти можеш ли да ми бъдеш баба!
Абсурдно е, нали!
Но е възможно.
В сградата на ЕС в центъра на София на вратата на тоалетната има рисунка на три човечета. Къде да влезе жената, къде мъжът? И кой ще контролира този процес?
Конвенцията е пропита от духа за защита правата на жената. Но българското законодателство е защитило равноправието между половете и жертвите на домашно насилие в Наказателния кодекс, в Закона за защита от домашно насилие и в Закона за закрила на детето. Нормите на Конвенцията ги има в нашите закони. Тогава какво ни налагат?

Да, в българското законодателство няма следните норми.
Ако в една дамска тоалетна или в съблекалня нахлуе мъж, който се е самоопределил като жена, това ще се третира ли като насилие върху нормалните жени? Този „социален мъж“ може ли да бъде изгонен от женската тоалетна? Не, ако приемем Конвенцията.
Нещо повече, ако върху „социалния мъж“ бъде упражнено насилие от нормалните хора, той може да потърси защита от съда. Ето защо се променят законите ни сега.
Това е чудовищно извращение!
И искат от нас да го приемем.

Как може да реагираме?
Първо, правителството да отложи внасянето на Конвенцията в парламента като се обясни на европосланиците, че българското обществото не е готово да приеме тези норми. Вече седмица след решението на кабинета, Конвенцията още не е пристигнала в парламента, което означава, че може би върви някакъв процес на вразумяване. Или пък на измисляне на хватки, с които да приспят вниманието.

Второ, ако Конвенцията влезе в парламента, депутатите да я отхвърлят. БСП, ОП и вероятно "Воля" ще гласуват „против“, но това не е достатъчно. С подкрепата на ГЕРБ и ДПС Конвенцията може да бъде ратифицирана. И тук всеки парламентарист трябва да се изправи пред съвестта си, а не пред партийната повеля и да избере – християнските норми или лесбийската философия за пола като фантазия. И да помисли как ще го приемат избирателите му в региона.
Представям си и нивото на дебатите!?!

Трето, Конвенцията да бъде ратифицирана от парламента със съпровождаща Декларация за резерви. Тук обаче има една уловка. Според чл.79,79 резервите важат за пет години. Ако след пет години начело на българското Министерство на правосъдието, застане например министър от „социалния пол“ и той „забрави“ да изпрати декларация за резерви, Конвенцията влиза в абсолютната ѝ пълнота. И тогава промяната на Конституцията става задължителна.

Четвърто, ако все пак Конвенцията бъде приета, тя ще отиде в Конституционния съд. Ако той каже, че българската конституционна идентичност не ни позволява да я приемем, въпросът приключва. Европейското право не може да се поставя над конституционното право на страните. Това е последната спирачка пред безумието.

И накрая.
Връщам се пак на началото.
Защо ни е всичко това?
Защо ни налагат нещо „отгоре“ без широк и информиран дебат в обществото? И защо безропотно се съгласяваме да променяме "чипа" на българина? Защо посягаме на ценности?
Защо ни налагат норми, които дълбаят разделителни линии?
"Социалният пол“ ли ни е проблемът сега - наред с бедността, демографията, корупцията, стрелбите по улиците?
Проучили ли сме как хората ще реагират?
Наистина ли правителството е готово да жертва социалната стабилност в името на "социалния пол"?
Борисов трябва да знае, че може да построи магистрали оттук до края на света, до докара газ от недрата на окена, но ако въведе третия или четвъртия пол – с това ще остане в историята! Подчинил се на лесбийската идеология!
Изборът е негов.
И няма как да обясни, че не е искал, но са го задължили.
Историята не прощава.

http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Kak-pravitelstvoto-na-Borisov-vleze-v-kapana-na-lesbiykite-/144710/11/0
09 Януари 2018 23:54
Ганий
09 Яну 2018 22:33

Отгледах си децата по неразвития, застойния, развития социализъм и непосредствено след него. Още ми е чудно как оцеляха децата ми и жена ми без да има сексуална революция на 99 джендъра. И съвсем не разбирам как сме изкарали без Истамбулска конвенция. Сигурно сме минали между капките.
Явно само аз и Валери Найденов (24 часа) смятаме, че някой милиардери яко плащат, за да се подменят левите идеи с неща които интерисуват съвсем тънък слой от обществото. Подменя се дневният ред. Досега съвсем наивно съм смятал, че противоречието е между тези които нямат и тези които имат. Между трудът и капитала. Сега ни казват, че проблемът бил между джендърите. И това трябва да се урегулира. Аха...
10 Януари 2018 00:05
Ще го повторя за пореден път.Много съжалявам, че някога повярвах на тези хора.Те се оказаха най-продажните личности с които съм се срещал през живота си.Не оправдавам другите.

Нема страшно де! На всеки може да се случи да се увлече по революцията.
https://www.youtube.com/watch?v=GaNUDvdpM3410 Януари 2018 00:15
Чобане
Къде е СДС-то?
Май много хора не се увлякоха по какво ли беше това?
Колкото до линка. Надявам се децата ти или внуците ти да печелят пари от този бизнес.
Жив и здрав.
10 Януари 2018 00:21
Ехо, Анонимния!
Абе не може ли да не пускаш такива чаршафи?
Кажи няколко изречения, пък дай линк: който иска, ще го прочете.
Не чувстваш ли, че задръстваш темата?
10 Януари 2018 00:23
ЧобанеКъде е СДС-то?Май много хора не се увлякоха по какво ли беше това?

Ама ти по седесето ли си се бил увлякъл, бе човек?
Аз пък помислих, че си преминал на другия бряг и сега се тюхкаш, та ти пуснах клип за разтуха.
10 Януари 2018 00:29
Ехо, Анонимния!
Абе не може ли да не пускаш такива чаршафи?
Кажи няколко изречения, пък дай линк: който иска, ще го прочете.
Не чувстваш ли, че задръстваш темата?

Сигурно не съм прав.
Но от друга страна който не иска да чете ще го превърти. Не е толкова сложно.
Разбирам, че е по-лесно да се чете нещо като СМС.
Все пак си взимам забележка и ще се старая да не се повтаря.
10 Януари 2018 00:31
Ама ти по седесето ли си се бил увлякъл, бе човек?
Аз пък помислих, че си преминал на другия бряг и сега се тюхкаш, та ти пуснах клип за разтуха.

Пожеланията за твоята разтуха си остават в сила.
Лека нощ.
10 Януари 2018 00:42
Уфф, изпотих се ама тоя джендър го разбрах кво е.
Значик имаме си мъжко и женско по физиология. Тва дето гледат бабите (акушерките) кът излезе бебето от корема и го определят мъжко или женско.
Ако нещо не е ясно и не могат да го определят казват - има няква аномалия и т.н.
Сега, джендъра е да ви светна човечето като почне да си развива мозъчето като как аджеба ще се почувства то самото.
Дали ще си играе с куклички или с коли и пищовчета.
Ако си играе с кукли дали ще са Барбита или някви някви други. Ако си играе с коли и пищовчета или може би с лего и други сглобки.
Това се определя от обществото около него, демек мама, тати, баба, дедо и братчеди в махалата около него.
Това вторичното, наложеното в мозъчето (съзнанието) е джендъра.
И става така, че то може да е с пишле (или шушулка съответно), ама да си е решило да копира (децата, как копират стратегии за оцеляване е друга голема тема) и те ти джендър проблем.
Сега тука требе да кажем, че може и да има игра на гените, разбира се.
Обаче, къде е проблема в джендъра?
Баба Айше, например, немала никакъв проблем кът се дойде Хасан изпотен и грохнал от пиацата да му сложи ракииката, сготвила манджата, и да го гушне и той с насилие да си свърши работата и хвърли семката където требе и на нея и стане един такъв голем кеф и се пръкне следващото чаве за което грижата на Хасан е да го храни.
Нито баба Айше, нито Хасан са си немали и хал хабер, че живеят в грях според Истанбулската конвенция.
Сега, обаче с този документ в ръцете, нещата съвсем се шашват.
Щото там иде реч за икономическото насилие над жените. Да ги оставим тия за обрязването (женското само засегнато в конвенцията), което си е отврат отсекъде.
Сегашната унука Айше вече съвсем сериозно смята, че ако не я пуснеш в мола да си купи парцалки или не и дадеш кинти да си сложи цици е подложена на икономическо насилие.
Новата младо Айше вече не ще да чисти в къщи, нищо че не ходи на работа щото имало джендър равноправие. Не дава и дума Хасан да си вземе чистачка, защото щял да я задява и пр. и пр.
И изобщо тая Истанбулска конвенция е нагласена, недомислена работа.
Не случайно половината от малкото страни в света (само 40 от близо 200) дето са я подписали, не са я одобрили (ратифицирали, демек).
Затуй хич няма нужда да се бърза да се уйдисва на някви социални индженери, дето са си въобразили че е по-добре всички да са еднакви.
Туй дори китайците с куртките го пробваха при Мао и се отказаха вече.... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД