:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 390,665,766
Активни 147
Страници 17,546
За един ден 1,302,066

Путин сравни комунизма с християнството


Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, а поставянето на Владимир Ленин в мавзолей с почитта към мощите на светците.

Може би сега ще кажа нещо, което на някого няма да е понрави, но все пак ще го кажа така както го мисля. Най-напред вярата нас винаги ни е съпровождала, тя е укрепвала, когато в нашата страна на нашия народ е било особено тежко. Имало е и сурови богоборчески години, когато са убивали свещеници, разрушавани са били храмове. Но едновременно бе създавана нова религия. Комунистическата идеология фактически е много сродна с християнството – свобода, братство, справедливост – всичко това е заложено в светото писание, там всичко има. А кодексът на строителя на комунизма? Това е сублимация, това е толкова примитивна извадка от Библията – нищо ново не са измислили – заяви Путин в интервю за документалния филм „Валаам“, откъс от който бе показан в програмата „Всяка неделя“ на ТВ канала Русия 1. "Валаам" е най-старият манастир в Северна Русия, във филма се проследява неговата съдба и възстановяването му в постсъветската епоха.

Руският президент сравни отношението на комунистите към Ленин с почитта към светците в християнството. "Вижте, Ленин го положиха в мавзолей. По какво се отличава той от мощите на светците за православните или просто за християните? Когато ми казват, че в християнството няма такава традиция, а как да няма – идете в Атон, вижте там има мощи на светци, а и у нас също има свети мощи", изтъкна Путин.

По същество новата тогавашна власт нищо не е измислила, тя просто е приспособила в своята идеология онова, което човечеството отдавна е изобретило, смята руският държавен глава.
193
4185
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
193
 Видими 
14 Януари 2018 14:25
Ленин е един бог и Путин е неговия пророк...
14 Януари 2018 14:26
Избори идат да г.е., а и Грудинин му диша във врата.
14 Януари 2018 14:33
Че не умеят да цитират - не умеят, но когато решат да добавят и авторско изречение...
Боже!
14 Януари 2018 14:34
14 Януари 2018 14:35
Известният Протойерей Всеволод Чаплин по повод филма "Валаам" и думите на Подполковника :

" В современной России очень важно, чтобы христиане и коммунисты не враждовали, а вместе работали. Соединение христианства и левой идеи – это то, что нам сегодня нужно.
Формула «Царь и Советы» сегодня очень подходила бы России».
14 Януари 2018 14:37
/:/ Путин сравни комунизма с християнството
...................................................................................
Путин само повтаря това, което много други са казали преди него!
Доколкото съм запознат с Християнството/ранното, автентичното, ортодоксалното/ и с теорията на Комунизма, наистина има много общо между тях!!!
Прави чест на Путин/казвам му БРАВО! /, че във времена, в които куцо и сакото плюе и грачи по Комунизма, той има смелостта и честността да каже, че има много общи неща между Християнството и Комунизма!
14 Януари 2018 14:38
Тцъ,

Путин тук по-скоро отново "клъвва" по комунистите.

Защото казва, че " те са направили по-лошо копие на християнството".

И разбира се, че е така. Всяко копие е по-лошо от оригинала......14 Януари 2018 14:38
Путин сравни комунизма с християнството

Той и преди го е правил. И не само той.
14 Януари 2018 14:40
Ноторно известен факт е, че Христос е първият световно известен комунист.
14 Януари 2018 14:40
И Чърчил е казал, че комунизмът е като християнството. Само че с томахавка.
Но тук требва да чуем и тежката дума на Параграфа, който хем е комунист, хем - атеист.
14 Януари 2018 14:40
paragraph39 14 Януари 2018 14:37
14 Януари 2018 14:44
KALICHIN,
/:/
Формула «Царь и Советы» сегодня очень подходила бы России».

.....................................................................................
Цар/"цезар", монарх, владетел.../, е имало много ПРЕДИ появата на Християнството!
Така че, ако това/цитатът ти/ наистина е казано от Путин, той е в голяма грешка!
А ако НЕ го е казал Путин това, значи някой манипулира?!
14 Януари 2018 14:44
Уго Чавес казваше, че Христос е първия социалист. Така той печелеше гласовете на бедните вярващи.
14 Януари 2018 14:46
Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, а поставянето на Владимир Ленин в мавзолей с почитта към мощите на светците.

Да не би др. Путин да прави консултации за премахването на Ленин от мавзолея? Или пък поставянето редом с него на мощите на християнските светци?
14 Януари 2018 14:46
Вероятно са му казали, че християнството налага обезправяване на личността, милитаризация, анексиране на чужди територии, робство, отсъствие на обективна и свободна преса, тоталитаризъм и равна и всеобща беднота. Просто човакът чете от листчето, което са сложили пред него.
14 Януари 2018 14:46
комунизмът е като християнството. Само че с томахавка.

Мдааа-капитализма е като исляма...само,че с два ятагана.....
14 Януари 2018 14:48
Хапчетата,Х-А-П-Ч-Е-Т-А-Т-А! (Това е към Путин и неговите клакьори.)

Комунизмът нито е религия,нито Идеал,нито идеология,той е (смъртоносна) болест,с която беше направен опит човечеството да бъде унищожено! Защо - ми е трудно да отговоря. Може би,чрез комунистическата болест е направен опит имунната система на човечеството да стане по-силна. На принципа,"това,което не ме убива,ме прави по-силен."

А сега ми посочете някъде в християнството да се призовава към забрана на частната собственост?! Някъде в Библията да пише,че аристокрацията,(дворянството в Русия),трябва да бъде избито?! Напротив,Исус казва:"На кесаря,(царя),кесарювото." Тоест,той напълно признава правото на съществуване на аристокрацията. Ще спра до тук,че почвам да се ядосвам...
14 Януари 2018 14:48
щурчо 14 Яну 2018 14:25 Ленин е един бог и Путин е неговия пророк...
Ето част от думите: «Вера всегда нас сопровождала, она укреплялась, когда стране нашей, народу нашему было особенно тяжело. Были такие совсем жёсткие богоборческие годы, когда уничтожали священников, разрушали храмы, но одновременно создавали новую религию. Коммунистическая идеология — она очень сродни христианству, на самом деле: свобода, равенство, братство, справедливость — это всё заложено в Священном Писании, это всё там есть. А кодекс строителя коммунизма? Это сублимация, это просто такая примитивная выдержка из Библии, ничего нового не придумали»,
"Вот смотрите, Ленина положили в мавзолей. Чем это отличается от мощей святых для православных, да просто для христиан? Когда мне говорят, что нет, в христианстве нет такой традиции, ну как же нет, в Афон поезжайте, посмотрите, там мощи святые есть, да и у нас вот здесь тоже святые мощи", — сказал Путин.

"По сути, ничего нового тогдашняя власть не придумала, она просто приспособила под свою идеологию то, что человечество уже давно изобрело"РИА Новости https://ria.ru/society/20180114/1512573918.html

Грудилин вее червено знаме , диша му във врата и клейми действителността в Русия , също както това прави на форума Сгугни .. На форума Овчарят вика : "Майната му на Православието" щом създава икони на Путлер .. "

И Владимир Владимирович няма как да мълчи - ей го ..
Ние, форумът и особенно руската група му влияем!
14 Януари 2018 14:50
Апцолютно. Прав е г-н болшевик/капиталисто и атеист/комунисто, господин/другарят Путин; има нещо общо между християнството и комунизма – първото създаде, а второто окраде идеалите, за които говори другарят. След което заблуди популацията; вместо свобода – граници; вместо братство – мафия; и вместо справедливост – привилегии. Комунизмът, за разлика от християнството, не е просъществувал никъде и никога, но за сметка на това „комунист-кариеристите" от всички земни кълбета направиха финансови шкембета. По света и у нас.
14 Януари 2018 14:50
Избори идат да г.е., а и Грудинин му диша във врата.
А може би и Ксюша, да я.е.
14 Януари 2018 14:54
Путин е прав, но до момента- Ленин е светец! Там вече удря на камък- един Голодомор и диктатурата на пролетариата стигат!

Иначе се извинявам за офтопика,изчаках да го видя в горещите новини, ама всуе ама Маргарита Попова направо разби апологетите на Истанбулската Конвенция

„Ще бъде голям грях да натиснем копчето за Истанбулската конвенция, и след това да започнем да се караме какво точно сме подписали“, това заяви в студиото на БНТ вицепрезидентът (2012- 2017) Маргарита Попова.

Тя разби на пух и прах целия процес за безкритично ратифициране на Конвенцията, който се дирижира от двете министърки Цачева и Захариева, и разкри подводвите камъни в Конвенцията, които се крият от българското общество.


https://sindbadsi.wordpress.com/2018/01/14/

14 Януари 2018 14:54
"Известният Протойерей Всеволод Чаплин по повод филма "Валаам ""

Чети бе , Параграфе , кой го е казал . Не е Путин .
14 Януари 2018 14:55
deaf 14 Яну 2018 14:48

Хапчетата,Х-А-П-Ч-Е-Т-А-Т-А! (Това е към Путин и неговите клакьори.)

Комунизмът нито е религия,нито Идеал,нито идеология,той е (смъртоносна) болест,с която беше направен опит човечеството да бъде унищожено!

А сега ми посочете някъде в християнството да се призовава към забрана на частната собственост?! Някъде в Библията да пише,че аристокрацията,(дворянството в Русия),трябва да бъде избито?!
Тоест,той напълно признава правото на съществуване на аристокрацията. Ще спра до тук,че почвам да се ядосвам...

Абсолютно клакьорите на Путин трябва да вземат хапчета ..

Той що така говори за комунистите?

"Были такие совсем жесткие богоборческие годы, когда уничтожали священников, разрушали храмы.
... А кодекс строителя коммунизма? Это сублимация, это просто такая примитивная выдержка из Библии, ничего нового не придумали"


Не бива така - ей го, руската част на форума, уважаемите Сгугни, Овчаря, Тормозчиян , Ворошиловски, Уилт .. разните там Товарищи ... са сигурни , мисля си - като рухне путиновизма.. и над Кремъл ще се развее червено знаме ..

Овчарят даже повтаря основното от речите на Луначарски :
Овчаря 22 Дек 2015 12:07 "Майната му на православието" произвежда икони на ... Путлер.

Да не забравяме - в путинова Русия има капитализъм, частна собственост и олигарси-изедници .. там бият негрите !

Вей се червено знаме!Путин ще падне!

Долу ръцете от руската група !

Долу ръцете от Сгугни!
Долу ръцете от Овчаря!
Долу ръцете от Тормозчиян!
Долу ръцете от товарищМаузер!

14 Януари 2018 14:56
ЗИП,
/:/
Путин тук по-скоро отново "клъвва" по комунистите.Защото казва, че " те са направили по-лошо копие на християнството".И разбира се, че е така. Всяко копие е по-лошо от оригинала......

..................................................................................
"Лошото" в "копието" на Християнството, направено от комунистите е, че комунистите НЕ признават/атеисти са!/ Бог за Сътворител на Света и Човека- те твърдят, че "Религията е опиум за Народите!", а Истината е казана в "Диалектика на природата"/Фр. Енгелс/ и в комунистическите философски направления "Диалектически материализъм" и "Исторически материализъм"!
14 Януари 2018 14:57
Моите богове са толерантността и демокрацията.
Пороците са Клинтон , Меркел, Макрон ...
14 Януари 2018 14:58
KALICHIN,
ЧЕТА, бре, написаното в постинга ти:
Известният Протойерей Всеволод Чаплин по повод филма "Валаам" и думите на Подполковника : " В современной России очень важно, чтобы христиане и коммунисты не враждовали, а вместе работали. Соединение христианства и левой идеи – это то, что нам сегодня нужно. Формула «Царь и Советы» сегодня очень подходила бы России».
14 Януари 2018 14:58
НВКДънов е казал преди стотина години, че комунизмът е религия от най- низш ред и порядък. Колко прав е бил.
14 Януари 2018 15:01
на Путин му следя до колкото мога изявленията с интерес макар и да се иска усилие . Говори умно, уравновесено . Глупости не съм го чул да говори. Повечето му изявления са на няколко пласта - кой колкото може разбира.
За разлика от политиците които ме заливат от СМИ - помия, глупости, плоски лафове дето са за пешо - да кима мъдро. Каква е тази система при която такава посредственост изплуват за водачи не знам. демокрация?
14 Януари 2018 15:02
Дънов е казал преди стотина години, че комунизмът е религия от най- низш ред и порядък

Според църквата Дънов е сатанист....
14 Януари 2018 15:04
Грудинин му диша във врата.

с едни 5 милиарда собствен влог в една австрийска банка,което за кандидат президент е недопустимо.
При 83,7% одобрение за Путин и при няколко десетки кандидати,колко ли има тоз капиталист от комунистите,че му дишал...?
14 Януари 2018 15:06
Според църквата Дънов е сатанист....

Няма такова нещо.
14 Януари 2018 15:07
А сега ми посочете някъде в християнството да се призовава към забрана на частната собственост?!

Има някои намеци, там за излишните ризи, все още деликатни, да дадеш, не да ти ги вземат, ама ако не разбираш от намеци... Иначе, вместо с Путин, полемизирай с Цвайг, Казандзакис, ако искаш и с Андрю Лойд Уебър за "Jesus Christ Superstar".
14 Януари 2018 15:07
deaf
14 Януари 2018 14:48
Хапчетата,Х-А-П-Ч-Е-Т-А-Т-А!

***
Ще спра до тук,че почвам да се ядосвам...
Сам си ги намерѝ.
14 Януари 2018 15:09
Дънов е казал преди стотина години, че комунизмът е религия от най- низш ред и порядък
Аз пък, стотина години след Дънов казвам, че комунизмът не е религия.
14 Януари 2018 15:11
Аз пък, стотина години след Дънов казвам, че комунизмът не е религия.


Как би го дефинирал с няколко думи?
14 Януари 2018 15:13
Пе 14 Яну 2018 14:46

Вероятно са му казали, че християнството налага обезправяване на личността, милитаризация, анексиране на чужди територии, робство, отсъствие на обективна и свободна преса, тоталитаризъм и равна и всеобща беднота.
Просто човакът чете от листчето, което са сложили пред него.
Абсолютно така са му казали!

Ама той - така или иначе скоро пада!..

Тогава няма да има бедни и експолоатация! .. Пресата ще е най-най-пролетарска и народна!
Какви са тези руски издания на "Нюзуик" или "Космополитън" https://www.cosmo.ru/

Нима това е свободната преса? .. не , това е буржоазна преса!

Иде ми на ум една характеристика на френски комунист за "обективната" капиталистическа преса, дето четох в една книга: „Тия акробати на перото бе възкликнал той, — тия виртуози на фарса, тия чакали на ротационните машини…“

Като рухне Капитализма на Путин - тогава ще живеят от труда си, хората в Русия , ще се обичат като братя, няма да има тоталитаризъм и жената ще е свободна и равноправна!

14 Януари 2018 15:13
Как би го дефинирал с няколко думи?
Не съм нито Карл, нито Фридрих. Кольо съм.
14 Януари 2018 15:15
Отличен анализ на Владимир Путин.
14 Януари 2018 15:16
Далеч не всяко общо притежаване или разпределяне на блага е комунизъм.
Например - Семейството очевидно е институция, в която собствеността е общо ползване на всички членове, и разпределянето е общо. Освен ако в семейството има вътрешни проблеми, нормално е членовете на семейството да допринасят за всички с работа и доходи. Храната се купува общо, както е в повечето семейства, и ресурсите се използват от всички без да има вътрешни “пазарни отношения” между членовете на семейството. Но това “обобществяване” на ресурсите не прави семейството форма на “комунизъм.” Точно обратното, всички комунистически мислители смятат традиционното семейство за заплаха за комунизма. Маркс и Енгелс го наричат “буржоазна институция”. Енгелс специално обяснява в “Произход на семейството, частната собственост и държавата” как семейството всъщност увековечава частната собственост. Ленин призовава за разбиване на традиционното семейство, за да се унищожи “егоистичния дух.”
Старият завет, на който е основана ранната църква (Новият още не е бил написан) е много категоричен относно предимствата на частната собственост и печалбата. Ранните християни са смятали себе си за истинските духовни наследници на Авраам – същият Авраам, който е бил “много богат с добитък, сребро и злато,” и същият Авраам, който се разделя с племенника си Лот, за да няма пререкания между слугите на двамата относно ползването на пасбищата.
14 Януари 2018 15:18
вила : "Грудинин му диша във врата.
с едни 5 милиарда собствен влог в една австрийска банка,което за кандидат президент е недопустимо."

То, ако питаш Жириновски , който е впрегнат да плюе по кандидата на КПРФ , не само защото много от електората на ЛДПР ще гласува за Грудинин и това е началото на разпада на семейната му партия, би трябвало Грудинин само по един каскет да участва ? В държава , като днешна Русия .......
А останалите кандидатите - те пък направо нищие, завалийките .
14 Януари 2018 15:19
А Путин .. май критикува Комунизма и говори за Православието ...

..." Во-первых, вера всегда нас сопровождала, она укреплялась, когда стране нашей, народу нашему было особенно тяжело. Были такие совсем жесткие богоборческие годы, когда уничтожали священников, разрушали храмы. ..
.... . А кодекс строителя коммунизма? Это сублимация, это просто такая примитивная выдержка из Библии, ничего нового не придумали", — сказал Путин в интервью для фильма "Валаам"

Червенознаменната антиправославна общност на форума май се дразни, а?

Ще падне бе .. и на власт ще е кандидатът на КПРФ - Грудилин ..
А който не вее червено знаме като вас и не смята, че на Путин му се клатят краката - да гълта хапче .. разбрахме ..
14 Януари 2018 15:21
некротък (dief) дай си една от ризите си, моля те!
14 Януари 2018 15:22
И поне две от десетте божи заповеди са в защита на частната собственост, така че какъв комунизъм???
14 Януари 2018 15:25
За това пък либерастията си е религия, пар екселанс! Има си господ - луцифер, има си пророци, много пророци!

14 Януари 2018 15:26
Pravoslaven 14 Яну 2018 15:22

И поне две от десетте божи заповеди са в защита на частната собственост, така че какъв комунизъм???
Абсолютно не защитава последователно частната собственост , комунизма!

14 Януари 2018 15:28
Симчо, не те разбрах. Аз казвам с постовете си, че християнството и комунизма не са сравними.
14 Януари 2018 15:30
Брей, доживях да вдигна палче на Путин!
14 Януари 2018 15:30
Pravoslaven
14 Яну 2018 15:28

Симчо, не те разбрах. Аз казвам с постовете си, че християнството и комунизма не са сравними.
Да де .. най-вече при защита на частната собственост! Но и за много други неща!
14 Януари 2018 15:30
И поне две от десетте божи заповеди са в защита на частната собственост, така че какъв комунизъм???

Десетте божи заповеди са от Стария Завет. А Христос се появява в Новия.
14 Януари 2018 15:33
Путин тук по-скоро отново "клъвва" по комунистите.

Защото казва, че " те са направили по-лошо копие на християнството".

И разбира се, че е така. Всяко копие е по-лошо от оригинала......


Бре, какво става днес.
Тов. ЗИП
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД