:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 389,470,831
Активни 172
Страници 19,973
За един ден 1,302,066

Журналисти от БНТ: Кошлуков ни оказва натиск

Генералният директор Константин Каменаров: Конфликтът между "Денят започва с култура" и програмния директор е комуникационен
 
Екипът на предаването "Денят започва с култура“ излезе с декларация срещу новия програмен директор на БНТ Емил Кошлуков, с която го обвини в натиск, съобщи Дир бг. През уикенда в сайта "Клуб Z" се появи неофициална информация, че Кошлуков е дал срок от две седмици на журналистите да удвоят рейтинга на предаването с "по-лайфстайл звучене", ако не - ще бъдат сменени с хора, които "могат и знаят как да се направи". Самият Кошлуков коментира това чрез пространно изявление в профила си във Фейсбук, в което заяви: „Не дължим обяснение на издания от един, или друг кръг на медийни босове. Оценката ни я дават отново зрителите, не партийните централи, нито медиите на олигарси. Ние сме обществена телевизия, не сме длъжни да се съобразяваме с политически и други интереси, единствено с обществения“. Последваха обаче редица негативни реакции от известни представители на културните и преподавателските среди, сред които проф. Александър Кьосев, който призова да не бъде променяно предаването "Денят започва с култура", защото е "една от малкото останали автентични институции на българската култура". Той написа писмо до омбудсмана на телевизията, което беше подкрепено от над 450 души, между които Александрина Пендачанска, Петър Кърджилов, Мануела Малеева. Писмото е изпратено и до СЕМ.
Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков заяви, че журналистите от "Денят започва с култура" трябва да представят доказателства, че ги е подложил на натиск. "Призовавам всеки, върху който е оказан натиск - спрян му е гост, свалена е тема, забранено е излъчване на материал, репортаж или цял брой на предаването, моментално да сезира СЕМ, а ако смята, че е по-тежко, защото свободата на словото е част от конституционните права, да сезира прокуратурата. Аз лично ще внеса сигналите вътре. Не е моя работа да се обяснявам, работа е на този, който го твърди, да представи доказателства. Смятате ли, че трябва да отговарям на всеки, който има някакво мнение за мен?", коментира по-късно пред БНР Кошлуков.
Конфликтът между екипа на предаването "Денят започва с култура" на БНТ и програмния директор на БНТ 1 Емил Кошлуков е плод на комуникационен проблем, коментира генералният директор на обществената телевизия Константин Каменаров пред "Дневник". Не мога да имам позиция спрямо протеста, всеки има право да изразява мнение, коментира пред "Дневник" генералният директор и определи конфликта в телевизията като комуникационен и междуличностен. "Няма да навлизам в детайли, защото никого не мога да задължа да харесва някой друг", посочи Каменаров и уточни, че според него нито едната, нито другата страна е нарушила журналистическата етика или Закона за радио и телевизия. Мой личен ангажимент е да защитавам доброто име на БНТ, добави директорът. Според него обществената телевизия е една от най-свободните медии, в която не е имало и няма да има забранени теми и гости. Същевременно фактът, че се издържа от субсидии, не значи, че тя трябва да бъде скучна. "Не бих нарекъл предаването "скучно", давам си сметка, че то не може да счупи рейтинги. Нашите формати са по-специфични", уточни Каменаров. Пред няколко медии вече той заяви, че предаването е ценно, а единственото му изискване към екипа е то да стане по-динамично.

Тази сутрин, в началото на предаването, водещите Анна Ангелова и Димитър Стоянович прочетоха декларация, с която потвърдиха информацията, че са били притискани от Кошлуков:
"Във връзка със случващото се през последните дни в БНТ и по-конкретно с възникналите принципни различия между екипа на „Денят започва с култура“ и програмния директор на БНТ1, сме длъжни да изразим и нашата позиция: Обществената телевизия изпълнява функциите си не като се стреми всяко предаване да бъде за всеки, а като създава и поддържа специализирани предавания, които покриват разнообразните ценности и вкусове на своите зрители. Това е и причината тези предавания да не се въдворяват в рейтинги, а да се оценяват като образоващи, доближаващи се до общочовешки културни ценности и съдействащи за разбирателството и толерантността в отношенията между хората. Такова е и предаването „Денят започва с култура“, което през последната седмица е обект на натиск от страна на програмния директор на БНТ1 – Емил Кошлуков. Още по-притеснителна е намесата в изборите на екипа как да бъдат представяни определени гости и какви въпроси да им бъдат задавани. Крайно неприемливи са и намеците, че някой ни кара да работим повече и това е проблемът на предаването. Това показва пълно неразбиране на спецификата на работата ни, създавайки ежедневно над 100 минути профилирано предаване.

Ето защо заявяваме:

• Не защитаваме интересите на нито една партия - каним гостите си не заради партийното им членство, а в качеството им на експерти.

• Изискването за повишаване на рейтинга също показва неразбиране на функциите, които обществената телевизия трябва да изпълнява. Критериите за култура, стил и образователна мисия не могат и не трябва да бъдат измервани в числа.

• Оценяваме декларираната пълна свобода на теми и събеседници от страна на генералния директор на БНТ - Константин Каменаров. Това са основните журналистически критерии в свободния свят и ние ще се съобразяваме единствено с тях. От този момент оставяме разрешаването на този незаобиколим проблем в ръцете на ръководството на националната телевизия и Съвета за електронни медии.

• Уверяваме всички хора на духа, които през последните дни изказват своята подкрепа за това, което правим, че “Денят започва с култура” ще продължи да бъде запазена територия за смислен дебат и свобода на словото".

Съветът за електронни медии (СЕМ) e получил сигнала от предаването "Денят започва с култура" срещу програмния директор на БНТ Емил Кошлуков и се заема с него. Това съобщи пред Дир. бг. председателят на СЕМ София Владимирова. Тази сутрин екипът на предаването излезе с декларация, в която обвини Кошлуков в натиск, който се намесвал как да бъдат представяни някои гости и какви въпроси да им бъдат задавани. Самият той заяви още вчера, след като такава информация се появи неофициално, че не дължи обяснения на издания на едни или други медийни босове и макар в БНТ да има добри журналисти, те невинаги постигат добри резултати. "СЕМ ще действа според своите правомощия, като подчертавам, че за нас основен принцип е да се спази правата на словото и ненамесата в редакционната политика на която и да е медия. Поради стечение на обстоятелствата утре имаме среща с ръководството на БНТ по друг повод - тригодишната програма на генералния директор Константин Каменаров. Но обект на коментар, разбира се, ще бъде и казусът с предаването, очакваме да ни запознаят изчерпателно какви мерки ще предприемат, защото това е до голяма степен вътрешен проблем на телевизията", коментира още София Владимирова. Тя уточни, че не би искала да коментира хипотетично какви биха могли да бъдат действията на съвета, но подчерта, че сигналът ще бъде разгледан и ако експертите им установят, че наистина има нарушения на Закона за радиото и телевизията, то тогава ще се каже и как БНТ може да бъде санкционирана.
Бившият председател, а сега член на СЕМ - Мария Стоянова, която преди години беше журналист в националната телевизия, пък каза за Дир.бг: "Отнасям се със загриженост и безпокойство към тазсутрешните събития в БНТ. Вероятно има необходимост да започна с уговорката, че отношенията между регулатора и БНТ не се развиват по остта власт и подчинение. Медийният надзор няма правомощия по кадрови въпроси. От друга страна, считам че е важно да подчертая задачата, която имат всички обществени медии в Европа - чрез програмните предложения да привнесат към информираността, образованието, културата и развлечението на обществото като осигуряват разнообразие от мнения и гледни точки. Дори във времената на глобална дигитална обвързаност, аудиторията свързва ценности като надпартийност, независимост и обективност именно с програмите на обществените медии. Признавам, че не съм запозната нито със стратегията на програмния директор на БНТ1, нито с изискванията към екипа на предаването "Денят започва с култура", защото това не е част от правомощията ми на регулатор".
Стоянова изтъкна, че именно заради задачата на обществената телевизия да обхваща различните слоеве на обществото, в програмата на БНТ може да бъдат намерени предавания като "Бразди", детски специализирани предавания и такива с жестомимичен превод, които нямат място в комерсиалните телевизии. По думите й и ежедневната рубрика "Денят започва с култура" е отделила време за специфична част от аудиторията, която се интересува от културните достижения в страната. Стоянова подчерта, че Законът за радиото и телевизия гарантира програмната независимост в чл. 5,ал.1, а същевременно в чл. 5, ал. 2 е записано, че не се допуска цензурирането, под каквато и да е форма. А чл.11, ал.3, казва че публичната критика от страна на работещите в медията не е нелоялност към работодателя. "Ако това, което казват журналистите - те говорят за натиск, се докаже, това може да бъде съотнесено към Закона за радио и телевизията, където става въпрос за ненамеса в редакционното съдържание. Но това са тежки думи и ако има убедителни аргументи за нарушение на изброените членове, очаквам да бъдат предоставени на регулатора", добави Стоянова. По отношение на рейтингите, тя коментира, че трябва да се има предвид, че те имат важно значение за цените на рекламите и са индиректен резултат от стратегиите на рекламната индустрия. "Понеже в България обществените медии не се самоиздържат, а се финансират от данъкоплатеца чрез държавния бюджет, значението на рейтингите не бива да се противопоставя на качеството", допълни членът на СЕМ.
96
7419
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
96
 Видими 
22 Януари 2018 11:55
писмо до омбудсмана на телевизията


22 Януари 2018 11:57
• Не защитаваме интересите на нито една партия - каним гостите си не заради партийното им членство, а в качеството им на експерти.

Направо повярвах !
От хумбата се вадят едни и същи скелети ката ден.
Едни и същи верни НЕМУ човечета ся постоянно на екрана.
Наистина не се защитават НИКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ !
22 Януари 2018 12:01

Неприятен тип - но трябва да му съчувстваме!

Той сам издава "комплекса си за малоценност"

с ... насилието!

За жалост с такива типове е пълно
по високите етажи на властта и
при тези с дебелите портфейли!

Съпротива срещу едноличното диктаторство!
И срещу комплексарството!
22 Януари 2018 12:10
Три неща:
1. Предаване за култура не е реалити шоу с откачалки, на което да поканиш Кошлука за коментатор.
2. Тоя цяла седмица тормози гости и зрители на "Още от деня" с нелепото си поведение и невъздържана пристрастност - грубо прекъсваше, опитваше се да завършва мисълта на госта, за да каже той кво мисли, обобщаваше на аба. 2/3 от предаването говореше само той, докато гостите се чудеха за кво са там.
3. Говорна култура - 0.

22 Януари 2018 12:15
Хак да им е на управляващите без-Обществената телевизия. Откъде го изкОпаха тоз тв-професионал - кога стана дерменджия, кога му побеля з**ника?
22 Януари 2018 12:16
Обществена телевизия означава, че не трябва да се издържа от бюджета !

Иначе е "държавна телевизия".

Обществена телевизия означава, че гражданите трябва да плащат такси. При соца ги събираха...А БНТ и БНР все повече се превръщат в "пропагандистки СМИ" на хранилка на властта и на "Брюксел".

Канят се едни и същи хора с едно и също мнение , които обикалят студията от сутрин до вечер...

Дори "Нова" и "Бтв" станаха по "неутрални"...

22 Януари 2018 12:16
Кошлука наистина е неприятен тип , обаче в качеството си на програмен директор има право да насмете дъртите задници да вдигат рейтинга.
Ако не го харесват - има си процедура да бъде заменен.
22 Януари 2018 12:17
И кошлучето, и кьосев, и п.ндачанска са от един дол дренки, но, както в Щатите, така и тук в дола настъпи раздор и люти чушки. БНТ не е по-различен слугинаж, отколкото е била преди 29 г.
22 Януари 2018 12:18
Прочетох "Мануела Малеева" и ... толкова! Май завоня?!
22 Януари 2018 12:23
Прочетох "Мануела Малеева" и ... толкова! Май завоня?!
Но и от Кошлуков парфюмен аромат не лъха!
22 Януари 2018 12:29
В интерес на истината това е едно от малкото предавания на БНТ което понякога става за гледане. И е истина че в другите телевизии няма подобно, явно Кошлука иска да го направи с по чалга звучене както е по БТВ и Нова.
Веднъж го мернах този к...т Кошлуков по вечерното Още от деня- невъбразима гадост, гарнирана с голямо самочувствие на парвеню
22 Януари 2018 12:34
момшето не е читаво, факт.
но мен ме притеснява кръжецът, подкрепил джуркалята.
22 Януари 2018 12:37
Фани единия, удари другия. Помияри.
22 Януари 2018 12:48
Това е най-скучното сутрешно предаване, дори Гала е по-интересна с каканижещите квачки, които кани.
22 Януари 2018 12:49
Кошлуков е човек на бившата дс. През затвора мина за алиби. Посредствен човек за поръчки от кремъл.
22 Януари 2018 12:51
Когато една телевизия е "обществена" тя трябва да отразява "обществения интерес".

А в обществото има всякакви мнения !

Твърдят, че 70 % били за ЕС . Хубаво. Нека БНТ да кани 70% гости, които одобряват ЕС. Но какво правим с онези 30 % които са против ЕС ? Защо те не се канят ?

Или днес ще има предаване на "история бг" за лагера Белене !

Хубаво, лошо няма. Но защо ще се разглежда само периода 1944-1989г след като лагер Белене има и преди 09.09 ?

Моя дядо е лежал в Белене точно преди 09.09 защото е бил "идеен комунист" !

22 Януари 2018 12:51
Това е най-скучното сутрешно предаване, дори Гала е по-интересна с каканижещите квачки, които кани.

Възможно е. Но от БНТ аз гледам само това.
Иначе съгласен съм, че сигурно няма рейтинг. Виж, ако вкарат некоя Джулиана Гани да гледа кило тесто и да вика "Я, тва е кат' левата ми цица", ще го повишат одма.
22 Януари 2018 12:51
да удвоят рейтинга на предаването с "по-лайфстайл звучене", ако не - ще бъдат сменени

Иска да задоволи избирателите които мразят да мислят с чалга звучене за сметка на мислещите. За десните е жизнено важно народа да спре да мисли.
22 Януари 2018 12:52
кедъра с неутронките към коя група се е позиционирал
22 Януари 2018 12:53
Кошлуков ни оказва натиск

отбора на бойбор-пеефски срещу отбора на протетърите
22 Януари 2018 12:53
rover22 Януари 2018 12:34
момшето не е читаво, факт.
но мен ме притеснява кръжецът, подкрепил джуркалята.


А ти нямаш ли глава на ременете си да прецениш казуса сам, а първата ти работа е да коментираш кой кое мнение подкрепя?

Толкова ли е странно да си на същото мнение по конкретна тема с човек, с който по принцип не си съгласен за други неща?

Много ясно, че "кръжецът" е прав в случая - не може всяко предаване да се принизява само до рейтинги и да се сравнява с разни дебилни лигавщини като това на Гала, където ни занимават само с диети и коя известна личност къде е пръднала. В писмото на журналистите е казано всичко ясно, няма какво да се повтаря.

Говорете по същество, аман от коментари не за самите мнения, а за хората, които изказват/подкрепят мнения.
22 Януари 2018 13:01
При такива дискусии е редно да се извадят на масата всички факти. Например видимо липсват данни за въпросния рейтинг. Ако е нисък, но има хора постоянно проявяващи интерес към такова предаване, нещата са по един начин, обществена телевизия може и трябва да поддържа такива ниши. Ако практически никой не гледа въпросното предаване, тогава нещата са по съвсем друг начин - пилеене на обществени средства. Такива неща са част от истинска дискусия, а не кой на кого е неприятен или удобен. Ако е по критерии като добро име, почтеност и подобни, хвани едните удари другите...
22 Януари 2018 13:12
Самият Кошлуков коментира това чрез пространно изявление в профила си във Фейсбук, в което заяви: „Не дължим обяснение на издания от един, или друг кръг на медийни босове. Оценката ни я дават отново зрителите, не партийните централи, нито медиите на олигарси. Ние сме обществена телевизия, не сме длъжни да се съобразяваме с политически и други интереси, единствено с обществения“.


То, че тъй - тъй, ама ... Не е зле да се погледнеш и ти в "огледалото". По-калпав водещ на "Още от деня" от теб не е имало. На светлинни години назад си от останалите водещи, ако и да си им началник. Даже е срамно и непочтително към професионализма им да бъдат сравнявани с теб. Отвратителният ти стил на водене няма аналог - към дразнещия ти начин на артикулиране - в моя край, по морето, говорят така барабите - се добавя липсата на всякакво уважение към поканените от теб събеседници. Прекъсваш ги на всяка дума и фраза с дълбокомислените си вметки, които си видял, ама не разбрал, от американските ти ментори в САЩ. Това дразни тях, дразни зрителя и в резултат води до пълен журналистически провал. Егото ти пърха из студиото и се блъска в прожекторите като пиян прилеп. Като програмен директор предстои да те видим, но като журналист те видяхме. Вярвай ми, няма програмен директор, в частна или обществена медия, който да те остави на екран. Освен по причини твърде далеч от телевизията. А още по-далеч - от обществената телевизия.
22 Януари 2018 13:15
Когато имам възможност винаги гледам предаването "Още от деня".Откакто се появи този спрях да го гледам в седмицата,в която той е водещ.
22 Януари 2018 13:16
Вярвай ми, няма програмен директор, в частна или обществена медия, който да те остави на екран.

Не е виновен Кошлуков, а назначилите Кошлуков.
22 Януари 2018 13:19
кошлуков:
"Денят започва с култура“:
22 Януари 2018 13:28
За съжаление лагера преди 09.09. не си е свършил качествено работата за която го набеждавът някой тука ..иначе щеше да се усети геополичическата липса сериозно
22 Януари 2018 13:30
Когато имам възможност винаги гледам предаването "Още от деня".Откакто се появи този спрях да го гледам в седмицата,в която той е водещ.


"Денят започва с култура" не може да има висок рейтинг. Не е за всеки.
Кошлуков като журналист не го ли знае?!
22 Януари 2018 13:33''Хак да им е на управляващите без-Обществената телевизия. Откъде го изкОпаха тоз тв-професионал - кога стана дерменджия, кога му побеля з**ника?''


Глезеното детенце на демокрацията беше едно от първите изпратени в САЩ да се учат на демокрация , толерантност и култура.
22 Януари 2018 13:35
Да си спомним ТV7. Не можем да отречем, че от петоразрядна кабеларка бе превърната в една от водещите 4 телевизии в България. И това се дължеше на двама човека - Бареков и Кошлуков.

Всякакви приказки за функции на предавания, независимо от тяхната гледаемост, са празни приказки. Каква функция, като никой не ги гледа ? За петте трегера от дружинката си има интернет - стриймингът е фактически безплатен. Е, вярно, няма да им плащат огромни хонорари от държавния бюджет, което за тях си е проблем, но за никого другиго.

Кошлуков в случая постъпва мъжки, като им дава шанс да покажат резултат. Можеше просто да промени програмната схема, да ги дублира и изтика в друг часови пояс (и без това не ги гледат), а накрая и да им свали предаването.
22 Януари 2018 13:40
Сузи Дългото бедро пак се уреди с пост.....
22 Януари 2018 13:40
от петоразрядна кабеларка бе превърната в една от водещите 4 телевизии в България. И това се дължеше на двама човека - Бареков и Кошлуков.

Да, разбира се. Финансиране от разни български и небългарски банки нямаше отношение към нещата. КошлукА е мАторът на промяната.
22 Януари 2018 13:41
Toест целта на телевизионния жорнализъм е ниския рейтинг ли? И проблема на сутрешния блок не е само "културната" част. Тях никой не ги гледа, защото пеят в либерасткия хор на БТВ и Нова. Грам разлика няма между БНТ и частните тв. В уикенда даже пускат онзи плоскоземния Георги Милков от "24 часа", който като ходи в най-потисническата държава на света и се закърши като гювендия колко добре вече било щото ще имало концерти и жените щели да могат да шофират. А може би и точно затова са го взели.
22 Януари 2018 13:42
Възможно е. Но от БНТ аз гледам само това.
Иначе съгласен съм, че сигурно няма рейтинг. Виж, ако вкарат некоя Джулиана Гани да гледа кило тесто и да вика "Я, тва е кат' левата ми цица", ще го повишат одма.

Георги Ангелов бе интересен и приятен водещ, Димитър Стоянович се представя нелошо, а Анна Ангелова е истинско попадение за рубриката.
Николай Колев обаче с неговите папийонки и усукан изказ е просто нелеп, а Шани Гюзелева е нищо повече от пълнеж.
Ясно е, че няма как да поканят човек като сър Дейвид Атънбъро да говори за култура така увлекателно, както го прави да речем за термитите, но наистина може да се помисли за по-атрактивен /не казвам шарен/ начин за представяне на културата.
И Бахура...
22 Януари 2018 13:42
Кошлука се е фанал за кобура.
22 Януари 2018 13:44
БНТ и БНР продължават да робува на някогашната семейственост, струва ми се...

Особено пък в предаванията си за култура...

Иначе предаването на г-н Кошлуков би спечелило, ако канеше само по един гостенин по даден въпрос... Изключително неприятно впечатление ми направиха нападките на един млад политик срещу професор атомен физик, в което политикът изрази "недоумение", че ученият още не бил получил Ноб. награда; както и да е...

Двама експерти със сигурност се разбират - и ще се разбират - по-добре, отколкото експерт и политик. Поне това показва предаването...

22 Януари 2018 13:47
тези предавания да не се въдворяват в рейтинги, а да се оценяват като образоващи, доближаващи се до общочовешки културни ценности и съдействащи за разбирателството и толерантността в отношенията между хората

Браво бе кошлук, да преместим бигбрадър на мястото на това предаване, а? или търсим мястото на някой джендър от твоя кръжец?
22 Януари 2018 13:50
Тошето за всичко по темата
А за сър Атънбароу
22 Януари 2018 13:51
ЗИП22 Януари 2018 12:51
Когато една телевизия е "обществена" тя трябва да отразява "обществения интерес".
Или днес ще има предаване на "история бг" за лагера Белене !
Хубаво, лошо няма. Но защо ще се разглежда само периода 1944-1989г след като лагер Белене има и преди 09.09 ?
Моя дядо е лежал в Белене точно преди 09.09 защото е бил "идеен комунист" !


Директорът на Обществената телевизия в Русия Анатолий Лисенко дава добър съвет:
“Високоинтелигентните хора няма за какво да гледат телевизия…”
22 Януари 2018 13:55
Не културата трябва да се приближи към хората, а хората трябва да се приближат към културата.
22 Януари 2018 13:58
Финансиране от разни български и небългарски банки нямаше отношение към нещата.

Естествено финансирането на TV7, от КТБ имаше значение и затова след фалита на КТБ фалира и тя. Но наличието на финансови средства не правят автоматично една телевизия добра. Те са само предпоставка.

Ако парите правиха една телевизия добра, то БНТ трябваше да е поне 10 пъти по-добра от следващата. А не е ! Вместо това едни шуробаджанашки групички паразитират и произвеждат негледаема продукция, с оправданието, че гледаемостта не била важна. Не само, че е важна, а е основната за една телевизия. Особено, когато получава десетки милиони от данъците на гражданите.
22 Януари 2018 13:58
Хубаво, лошо няма. Но защо ще се разглежда само периода 1944-1989г след като лагер Белене има и преди 09.09 ?

Моя дядо е лежал в Белене точно преди 09.09 защото е бил "идеен комунист" !


Това е много интересно, сигурен ли си че е бил точно в Белене? Щото постоянно ни разправят, как стоварили първата група лагеристи на гола земя с нареждането сами да си построят каквито могат бараки и да си изкопаят каквито могат землянки с подръчни средства... Пиши във фейсбук страницата на История.бг и задай този въпрос, имало ли го е лагера преди 9.09.1944г. и къде е бил дядо ти ако твърдят че точно този лагер не го е имало?
22 Януари 2018 13:59
А за сър Атънбароу

Мен ако питат, на този човек отдавна трябваше да му дадат още едно рицарско звание само заради изказа - хем увлекателен и достъпен, хем достатъчно научен и
на моменти специфичен.
22 Януари 2018 14:02
Ей, много завистници, много нещо. А аз го виждам Кошлуков вече като президент, така де, това е переспективата.

22 Януари 2018 14:05
СС
22 Януари 2018 13:58
Хубаво, лошо няма. Но защо ще се разглежда само периода 1944-1989г след като лагер Белене има и преди 09.09 ?

Моя дядо е лежал в Белене точно преди 09.09 защото е бил "идеен комунист" !Това е много интересно, сигурен ли си че е бил точно в Белене? Щото постоянно ни разправят, как стоварили първата група лагеристи на гола земя с нареждането сами да си построят каквито могат бараки и да си изкопаят каквито могат землянки с подръчни средства... Пиши във фейсбук страницата на История.бг и задай този въпрос, имало ли го е лагера преди 9.09.1944г. и къде е бил дядо ти ако твърдят че точно този лагер не го е имало?
....СС, вярно е, наскоро писах по друг повод, че и моя баща е лежал в лагера Белене преди 1944 година, от там в Св. Врач, Еникьой и нататък.

Лагерът Белене е въстановен с подписите на Никола Петков и Петър Дертлиев (в началото на 90-те жирналистът Крум Благов публикува факсимиле от решението на НС), когато преди време тук обсъждахме същата тема се изказаха мнения защо Н.Петков е подписал това решение, потърсете дискусията.
22 Януари 2018 14:07
В БНТ са на хранилка 2000 софиянци.
За сравнение - в Италия Берлускони излъчва 4 ефирни канала с десет пъти по-малко наети !
Сега Емо, който все пак е възпитаник на USA ги понатиска да работят и те писват тутакси...просто , защото това го умеят най-добре !
22 Януари 2018 14:13
Чудя се от какво се оплакват. Културните герои на деня направиха политически предавания. Аман от лошия комунизъм. Нямат ли идея за разнообразяване на дисена. И духомните им предавания, такива са.
Националната телевизия има уникалния шанс да е различна, а който не му харесва, има други телевизии, които си приличат като две капки .... вода.
22 Януари 2018 14:15
Естествено финансирането на TV7, от КТБ имаше значение и затова след фалита на КТБ фалира и тя. Но наличието на финансови средства не правят автоматично една телевизия добра.


А ти от къде си сигурен, че TV7 беше наистина добра? Само не ми казвай, че за тия които въртяха схемата с КТБ и всякакви други престъпни схеми им е било проблем да си направят какъвто рейтинг им е необходим, както на телевизията им, така и на онзи плазмодий Бареков. Случайно имам известна представа как се правеха TV рейтингите по времето когато се надуваше същия на Слави Трифонов - един в пъти по-автентичен телевизионен продукт... И не са необходими никакви фалшификации - когато рейтингите в една 7 милионна държава пълна с колкото си искаш простаци и чалгаджии (по някои ненаучи данни достигащи до 80%) се правят на базата на 1000 респонденти не е никакъв проблем да сменяш тия респонденти (без да нарушаваш представителността им) дотогава докато ти паснат на желаното и започнеш да получаваш "правилните" резултати. Е не е съвсем научно правилен подход, ама на кой му пука за науката социология, важното е парите да текат към "правилните" медиини продукти и стадото покорно да ги консумира...
22 Януари 2018 14:18
Рейтинг? Спрямо кое? Какви хора участват в анализа на рейтингите, защото това има огромно значение. Не забравяйте и времевия диапазон, който това предаване заема. Аз, примерно, съм на работа, и не мога да го гледам...
На БНТ уважавам две-три предавания (История.бг, Референдум и Още от деня по времето на Митко Цонев; вече останаха две), и това, че филмите им са със субтитри, а не с кретенски дублаж.

П.П. Народът (нарочно слагам общо, щото и тук важи 80%-ното правило) обича сеир, чужд при това - оня таковал ли е оная, или ще я такова сега; на тоя баба му месила ли е мекици на оня като малък и т.н. Пошли, прости неща. Затова има ВИП-ове, които се помпат с такива качества -
тъпи, нечистоплътни, неморални, без положителни качества. Преди дни ми попадна някаква Черешка на тортата - не разбрах вип-участниците торта ли са, или черешка. Васо Гюров (дето е висял прав пред БНТ) някакви скариди правИ...
22 Януари 2018 14:18
А аз го виждам Кошлуков вече като президент, така де, това е переспективата.

И аз така го виждам. Като президент на гей-дискотека.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД