:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 389,480,496
Активни 171
Страници 29,638
За един ден 1,302,066

Финансовият министър на Бавария отхвърли възможността за разширяване на еврозоната с България и Румъния

Преди години бяхме и против членството на Гърция, не искаме още един подобен дебат и повече мошеничества, казва още той
В сряда финансовият министър на германската провинция Бавария, Маркус Сьодер отхвърли каквато и да е възможност за разширяване на еврозоната към страни като България и Румъния, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от БНР.

Той подчертал, че неговият Християнсоциален съюз, който е част от консервативната коалиция на канцлера Ангела Меркел, е и против идеите за емитиране на общи еврооблигаци и за създаването на длъжност финансов министър в рамките на еврозоната.

Маркус Сьодер, който е определен да стане следващия премиер на процъфтяващата германска област, спечели аплодисментите на около 4000 души на провеждащ се днес политически форум, като отбеляза, че неговият ХСС се е противопоставил преди години на идеята за членство на Гърция в еврозоната.

Ние не искаме още един подобен дебат и повече мошеничества. Не желаем разширяването на еврозоната да включва страни като България и Румъния, подчерта Сьодер. Ние от ХСС сме и против общи еврооблигации и против Европейски финансов министър, допълни той.

Неговите коментари са факт на фона на активните дебати в рамките на България през последните седмици около евентуалното скорошно подаване на молба за влизане в т.нар. "чакалня" на еврозоната. Стартът на тези дебати беше даден през януари, когато финансовият министър Владислав Горанов заяви, че България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен механизъм, известен като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка към приемането на страната в еврозоната и еврото, припомня Националното радио.
40
2430
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
40
 Видими 
14 Февруари 2018 18:24
Tози Маркус само да спечели едни голи аплодисменти на около 4000 симпатизанти / нищо чудно и да са под 3500 / ни отвърза от "ярема ".
14 Февруари 2018 18:25
Защо споменава Румъния, като техните управници не са изявявали желание да влизат в еврозоната? Или от край време ни водят в пакет за по лесно.
14 Февруари 2018 18:26
Тогава България да обяви срок за вкарване в експлоатация на 3-ти и 4-ти енерго блокове на Козлодуй.
Като ще е гарга, да е рошава.
14 Февруари 2018 18:28
Хай честито на всички върли ЕС-присъединисти-конвергенционисти-кохезиофили-адикти към евроатлантическите ценности!
Някога цар български (забравил съм кой беше) набучил договор на копие - за да покаже на другата страна по договора, че го разтрогва! Сега баварският политик-фининсов министър на лендера, на кво си нахлузва Договора за присъединяване на България към ЕС ? Договор ли това или парцал, с които всеки баварски бюргер, си бърше нещо си ?
14 Февруари 2018 18:28
Като ще е гарга, да е рошава.
А топки откъде?
14 Февруари 2018 18:29
Херр Сьодер.
В нашите условия, еврото като национална валута, ще е просто още една касичка за мафията.
14 Февруари 2018 18:31
Някога цар български (забравил съм кой беше)
Иван-Асен тхе секонд
14 Февруари 2018 18:32
Ние не искаме още един подобен дебат и повече мошеничества.
какви ги говори този човек? Боца, я оди 'го гуни!
14 Февруари 2018 18:35
Плесник, малко си пооплескал историческата истина - набучил е договора за мир на копие, защото другата страна го е нарушила .
Историята се повтаряла, казват, но сегашната ни колониална администрация ни д@пе има за такъв жест, ни копие й дават да държи в ръцете тугинските й господари.
14 Февруари 2018 18:38
...със слугите така се действа...безцеремонно и без много много да се обясняваш...
14 Февруари 2018 18:43
секи ден по едно шамарче. кога ли че доде онуй за западните балкани
14 Февруари 2018 18:47
Казвал съм го стотици пъти на тези страници - аз лично съм против приемането на България на еврото, и влизането в Шенген.
Защото не са в интерес на България.
Но когато Българското правителство е подложено на унижение, трябва да се отговори подобаващо.
Иначе това няма да спре, и с България ще продължават да се отнасят като страна - втора категория.
За какво ни е да членуваме в "клуб", където не сме равнопоставени?!
За да слугуваме?!
14 Февруари 2018 18:50
*
14 Февруари 2018 18:50
*
14 Февруари 2018 18:54
Не честно -- ние сме най-най-верните европеиди.
Винаги се съгласяваме, винаги Да-каме, дори още преди да ни поискат ... ние предварителна напипваме бъдещите искания на Началниците -- не само на тези от Уашингтон, а и на тези от Брюксел.
Прекратихме и бая руски проекти, Прецедентът Плевнелиев бе в челните редици в борбата срещу лошите руснаци ...
Бългериан арми е най-верния НАТОвски член -- отдадена повече на НАТО и мМеждународната общност, отколкото на страната си ..
Образованието ни е изцяло от европеиден тип и тертип въпреки небивалиците и протестите на народа и въпреки че младежа се дебелизира. И културата, и операта и храната и законите и т.н. пазарна икономика и стопанските отношения -- почти всичко разпродадохме на Западняци, нищо за себе си не оставихме -- ни възлови предприятия, ни банкова система, ни полезни изкопаеми, ни води, ни енергетика -- нищо свое нямаме. И политика своя нямаме -- приехме лековерно Лисабонския договор и сега сме напълно зависими от Централната Европейска власт -- България, на дело, не е държава, дори щат не е (САЩските щати имат повече независимост от европейските). България е, на дело, административна зона, географско понятие.
И въпреки това наше Западно себераздаване, себенавеждане, себеразкрачване, себеразтваряне и себепоемане на всякакви Западни таковата с всякакви размери, си помислихме, че ще ни таковате към таковата, еврозоната.
Е, нищо, ние ще продължаваме в същия дух да се себетаковаме, докато най после, Ваши Височества Началниците, окончателно ни таковате таковата ...
14 Февруари 2018 18:55
Boev
14 Фев 2018 18:47

Някъде написано ли е "pro" и "con" за приемането на България в еврозоната. Ако е само, за да плаща България дълговете на PIGS не си струва.
Това което е добре за Германия, не е непременно добре за България. Видя се неведнъж.
14 Февруари 2018 19:02
Бъч, аз ще отида по-далече:
Това, което е добро за Германия - НЕ‌ Е ДОБРО за България.
Така е създаден този ЕС, с такава цел.
Да изсмуква периферията, и да обогатява Германия и донякъде Франция.
14 Февруари 2018 19:06
@Boev, какво друго отношение очакваш към държава, на която 2/3 от ръста на брутния ѝ продукт е от еврофондове (както призна Горанов)? Даваш ли си сметка, че целият ни сербезлък и "големите ни успехи", са просто защото не са ни спряли еврофондовете?
В поговорката "Храни куче да те лае" ние сме кучето.
14 Февруари 2018 19:07
А то всъщност, какво ще се промени с тая еврозона?
Няма да си печатаме наши си левове, а ще печатаме наши евра?!?
БНБ и сега няма емисионна дейност, няма и не изпълнява и контролни функции.
14 Февруари 2018 19:08
Не знам дали България има верен ход в тази ситуация.
В един момент си мислех, че най-доброто решение е България да влезне в някакъв икономически И ВОЕНЕН съюз с централно-европейските държави (Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Румъния), и в последствие да се привлекат Сърбия и Македония.
Нещо като мини-СИВ.
Сега вече не знам.
Решение обаче трябва да се вземе бързо.
Ако в рамките на 5 години България не се определи каква държава ще бъде, прдвиждам тотален колапс на малкото останало като държавност и нация.
14 Февруари 2018 19:10
Няма да си печатаме наши си левове, а ще печчатаме, наши евра?!?
Именно.
Само дето, ако напечатаме в повече, няма само ние да берем гайлето на хиперинфлацията, ами цялата Еврозона. Хората затова се притесняват да ни пуснат вътре.

p.s. България имаше шанс да влезе в Еврозоната през 2007-2009. Тогава имахме бюджетен излишък по 4-5% от БВП и рискът БНБ да пусне печатницата, за да спасява правителството, беше нулев. Днес въпреки всички машинации, които МинФин върти, за да покаже излишък, положението е ясно на всички - всяка година публичната задлъжнялост и отложените разходи растат с по няколко милиарда лева. Под "всички" нямам предвид местното население разбира се, то всеки ден е облъчвано от "свободните ни медии" как всичко цъфти и процъфтява. Е, на Запад има и необлъчени от български медии хора и те лесно не кълват на трици.
14 Февруари 2018 19:12
Нали една стена ли, ограда ли, трябнаше да боядисаме и сме вътре? Що така бе Миме? Грешка! Що така бе БиБи? Що не ни искат у Европата? Не случи с народ или Народа не случи с теб?

14 Февруари 2018 19:12
На този Маркус Сьодер какво му е мнението за стотиците хиляди араби, които приеха в Германия? Не съм го чувал да говори по този въпрос. Виж за България и Румъния са особено активни.
14 Февруари 2018 19:17
Само дето, ако напечатаме в повече, няма само ние да берем гайлето на хиперинфлацията


Чи то си е чиста далавера. На 20 трлн икономика, тия 100 млрд дето баци ши ги напичата, хич няма и да са усетят!
Пък с тия пари, могат още две магистрали да се построят, и 102 блока да се санират!
В смисъл, да им залепят стиропор.
14 Февруари 2018 19:18
Май е парен, та каша духа.
14 Февруари 2018 19:20
Някога цар български (забравил съм кой беше) набучил договор на копие - за да покаже на другата страна по договора, че го разтрогва!
Абсолютни глупости. За цар Йоан-Асен II става на въпрос, когато Теодор Комнин, от Епирското Деспотство нарушава подписания договор и напада България.
14 Февруари 2018 19:24
AzUrAL14 Февруари 2018 19:20
...За цар Йоан-Асен става на въпрос, когато ...

Хамел-а ти го е казал. За цар Иван - Асен II става въпрос. Казано по новому - за цар Иван - Асен Ай Ай.
14 Февруари 2018 19:38
Гледам "Питай Премиера" при А.Хекимян. За пореден път се убеждавам, че Буци е невероятно прост и хитър селяк!
14 Февруари 2018 20:04
Die bajuwarische Oarschgeige hat keine Entscheidungskompetenz über die Auslegung und die Anwendung der EU-Verträge! Soll lieber die Pappen hoiten!!
14 Февруари 2018 20:04
Хвала на сите, дето ми припомнихте името на царя (и номерацията му), а на Дузов специално тенкю, че ма сети за оная ГЕРБавата членка на НС, дет римските цифри ги четеше ви-ай-ай! Проста ша ричете, ама сега в КФН-ето, барабар с Каринчето, пълни гуша с 10 бона заплатка! И вместо да са дигнете, и нея, и Каринчето, и Патрона им на тия двенки, и на стотиците, че и хиляди игноренти, дето са напъплили и законодателната, и изпълнителната, че и съдебната влисти, да насметете, та папер от тях да не остане, вие тука мен, клетата пенция-деменция, сте са емнали да ма бъзикате! Ма не ви са сърдя, луди-млади сте!
14 Февруари 2018 20:06
Белите, елфически сахиби от циливилизования Запад винаги ще гледат с погнусна на нас - източноевропейските православни.
Ще презират и родните грантоеди, защото душевните курви ги презират и тогава, когато ги използват.
14 Февруари 2018 20:16
Парен от каша духа и таратор...
14 Февруари 2018 20:21
не искаме още един подобен дебат и повече мошеничества
б*ссси! това - за Неговите планове! мълиий!
а ако по-сериозно - тук сигурно има икономисти. да споделят какво смятат, че е имал предвид уважаемият г-н сьодер (нали така се приказва за нашите евроатлантически партньори, дечинята? ).
14 Февруари 2018 20:29
Към партията " Хр.Радевски "Аз не бих заслужил чест такава дори на храчките честта" "Ти права си дори когато съгрешиш" Е сменете обекта на поетичното слово с началниците от Брюксел и нещата си идват на място.
14 Февруари 2018 21:41

Ние не искаме още един подобен дебат и повече мошеничества.

Бре, кога забравиха за VW?...
14 Февруари 2018 21:44
Ей, накрая да се намери един истински европейски приятел на България. Поклон доземи (без ирония), хер Сьодер.
14 Февруари 2018 22:29
На фона на последните изявления на офиянски и др. че щяло да бъде скучно да приемем еврото при настоящия валутен курс Баварецът почва да ме радва, направо играе в нашия отбор.
14 Февруари 2018 23:37
Интересно, 2001 година същите дебили начело с тогавашният финансов министър на Германия Тео Вайгел приеха фалиралите(още тогавa) Гърция, Испания, Италия, Португалия в Eврозоната.
15 Февруари 2018 00:12
>>><<<
Не ни трябва еврозоната!‌ Защо да влачиме опашкари и да им плащаме дефицитите?
15 Февруари 2018 06:35
Слава богу!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД