:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 390,686,068
Активни 187
Страници 37,848
За един ден 1,302,066

Нова поправка заради проблемите с прехвърлянето на фирми по закона "Манолова"

Този път бе променен текста на декларацията, която работодателите ще трябва да подават и която бе пусната миналата седмица
Нова поправка се наложи заради проблемите около прехвърлянето на фирми и търговски предпрития, предизвикани от приетите в края на декември промени в Търговския закон, известни като поправката "Манолова" и отнасящи се до работодателите и изплащането на заплатите.
Тя идва след като държавата се разбърза да оправи хаоса и след като миналата седмица бе обнародвана поправка на поправката. Така с изменение на Търговския закон бе разпоредено вписването на прехвърляне на дялове и на цели предприятия да става с декларация по образец, попълвани от този, който отчуждава. После бе пуснато и съобщение от Агенцията по вписвания, според което със Заповеди на Министъра на правосъдието и Министъра на труда и социалната политика са утвърдени образци на въпросните декларации.
Днес обаче стана ясно, че след заповед на министъра на правосъдието и министъра на труда и социалната политика на сайта на Агенцията по вписванията е публикуван утвърден изменен образец на декларация по чл. 16, ал. 2 във връзка с чл. 15, ал. 4 от Търговския закон. Изменението се наложи, защото в първият вариант на декларацията бе записа: Декларирам, че са изплатени дължимите, но неизплатени трудови възнаграждения, обезщетения ...". Нещо, което бе иронично отбелязвано във много форуми.
Сега декларацията става по-опростена и се декларира, че са "изплатени дължимите трудови възнаграждения, обезщетения, задължителни осигурителни вноски ..."


"Сега" припомня:

С изменението от декември се поставиха изискване, че предприятие, в което има наети работници или служители, може да се прехвърли, след като се платят дължимите трудови възнаграждения, обезщетения и осигуровки, включително на напусналите 3 години назад. Същото условие бе сложено и при прехвърляне на дружествен дял на трети лица.
В бързането си и залисани в тържества и рекламиране на приемането на въпросните текстове обаче, депутатите пропуснаха да регламентират как ще се удостоверява, че всички заплати са изплатени.
Това предизвика пълен хаос при прехвърлянето на фирми и Агенцията по вписвания постановяваха постоянно откази да го правят, защото в противен случай биха нарушили закона.
Затова започна работа по поправка на поправките.
7
1249
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
21 Февруари 2018 18:57
Поправка на поправката на поправката. Гарантирано от ГЕРБ
21 Февруари 2018 19:57
Драга редакция,

С поредната си неадекватна дописка внушавате (отново, както и миналата седмица), че виновна за неразбориите е Манолова.

Всъщност вуновни са само депутатите, които са гласували закона с дефект. Целта на Манолова е легитимна - да се прекрати практика в ущърб на работници и служители. Механизмът също е подходящ, защото се затваря използвана до момента вратичка - прехвърляне на дружество на бай Мангау. Дори тя да е написала закона (което не е вярно) задължение на депутатите е да го приемат работещ и помагащ, а не пречещ.

Заврете си (некадърната) пропаганда да не казвам къде!
21 Февруари 2018 20:04
*

21 Февруари 2018 20:37
Сега декларацията става по-опростена и се декларира просто
За съжаление и писането не е проста работа, особено на някой рИдактори създава големи проблеми
21 Февруари 2018 20:42
Negative21 Февруари 2018 19:57
Драга редакция,

С поредната си неадекватна дописка внушавате (отново, както и миналата седмица), че виновна за неразбориите е Манолова.

Всъщност вуновни са само депутатите, които са гласували закона с дефект


21 Февруари 2018 21:03
Искам да споделя с уважаемите форумци свое наблюдение. От известно време, вероятно по инициатива на главния интригант на републиката наричан от публиката Гуменката, в "правилните" медии широко се пласира името на омбудсмана Мая. Днес в лидера на официозите на управляващите в-к 24 часа небезизвестната хиперпоклонница на премиера Кръстина Кръстева, освен че величае безспорните качества на Манолова, но и предрича възможната и победа на бъдещите президентски избора срещу Румен Радев с туш. Очевидно, че и нашите Горещи са обладани от този медиен талаз, щото са повишили една поправка на поправките в ранг на закон "Манолова". Да и е честит на Мая законът и за много години.
21 Февруари 2018 21:16
в "правилните" медии широко се пласира името на омбудсмана Мая.

И по форумите изглежда са пуснали промоутъри на "юристката", не е възможно толкова подмазване само от службогонци.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД