:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 390,774,999
Активни 95
Страници 2,227
За един ден 1,302,066

Ръководството на ЧЕЗ одобри купувача на българския си бизнес

 
Ръководството на чешката компания ЧЕЗ (CEZ) е одобрило "Инерком груп" за купувач на българския бизнес на компанията, съобщава "Капитал". По предварителна информация компанията, която се ръководи от Гинка Върбакова, е предложила около 320 млн. евро за "ЧЕЗ електроразпределение България", "ЧЕЗ електро", "ЧЕЗ трейд" и малки ВЕИ активи - видинския соларен парк "Фри енерджи проджект Орешец" и недовършената централа на биомаса в Смолянско.

От наличната досега информация е известно, че повече от половината средства за цената, или около 180 млн. евро, ще се набавят чрез кредит от други две компании, които обаче не са назовани и няма данни за наличните им активи. Гаранцията за участие в сделката беше от Уникредит Булбанк, затова очакванията са банката частично да финансира и покупката. Също така купувачът ще трябва да направи и търгово предложение към малките акционери (основно пенсионни фондове) на двете публични дружества "ЧЕЗ разпределение България" и "ЧЕЗ електро България", за което ще са нужни още средства.

За сделката трябва да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията. Очаква се да бъде напълно приключена до средата на годината.

За купувача е известно, че притежава три фотоволтаични парка - в Априлци, панагюрското село Елшица и "Хаджийски ливади" около Пазарджик. За кратко в ръководството на дружеството са били двама чешки граждани - Павлина Филипи и Магдалена Мрачкова. Те са били представители на партньора, придобил 50% дял в компанията през юни - фонд, контролиран от словашкия металургичен магнат Зденек Земек, чийто основен бизнес е в Чехия. Земек обаче бързо напуска партньорството. Едноличен собственик на капитала сега е "Инерком инвестмънтс" на Гинка Върбакова.

Продажбата на най-голямото "ЧЕЗ електроразпределение България", "ЧЕЗ електро" и "ЧЕЗ трейд" - трите с оборот от около 1.8 млрд. лв., започна през февруари 2017 г.
23
3097
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
22 Февруари 2018 18:09
Не я знам коя е тая Гинка, но се хващам на бас, че до няколко години ще си спомняме с умиление за ЧЕЗ и ще се молим да се върнат и да "изнасят печалбите си в Чехия".
22 Февруари 2018 18:33
tantus
22 Февруари 2018 18:09
Не я знам коя е тая Гинка, но се хващам на бас, че до няколко години ще си спомняме с умиление за ЧЕЗ и ще се молим да се върнат и да "изнасят печалбите си в Чехия".


Естествено, не ставай смешен! Ние сме колония, а от колониите печалбите винаги се изнасят нанякъде. За да осигурят високия стандарт на белите хора.
22 Февруари 2018 18:36
Едноличен собственик на капитала сега е "Инерком инвестмънтс" на Гинка Върбакова.

Гинка Върбакова от Пазарджик протяга ръце към бизнеса на ЧЕЗ
Нейна кума е министърът на енергетиката Теменужка Петкова
http://www.mignews.info/ginka-varbakova-ot-pazardzhik-protyaga-ratse-kam-biznesa-na-chez/
22 Февруари 2018 18:36

Митко Каратиста кога се връща в съвета на директорите?

От наличната досега информация е известно, че повече от половината средства за цената, или около 180 млн. евро, ще се набавят чрез кредит от други две компании, които обаче не са назовани и няма данни за наличните им активи.За разлика от Общинска банка, дори и съответният Жоро Инса не е било нужно да се подава наяве.

22 Февруари 2018 18:39
Според „Капитал“ собственичката на фирмата Гинка Върбакова е кума на енергийния министър Теменужка Петкова..
Всеки гербав министър- с кумгейт.
22 Февруари 2018 18:42
Аз се чудя кога ще сложат на всяко село електромер и неплатените сметки и кражби ще ги плащаме , плащащите???
22 Февруари 2018 19:26
Публикувано във факти.бг:


В съвета на директорите на "Инерком груп" са Гинка Върбакова, Малина Върбакова и Петрана Пайтакова.

Абе тия да не би да са от махалата?
22 Февруари 2018 20:31
Абе тия да не би да са от махалата?


Мирише ми на влаинки.
Тия са Ганки, Гинки, Сладолетки, ...
22 Февруари 2018 21:14
Не я мислете Гинка, тя няма да ви продава ток.
Купуват жиците, за да ги продадат после на американците, за да станем по-пазарни и по-демократични, и да намалеят корупцията и престъпността.
22 Февруари 2018 21:24
Нейна кума е министърът на енергетиката Теменужка Петкова
щепсели. пардон - бушони!
22 Февруари 2018 21:40
Абе, това Пазарджик, център на просветените. Какви чеда е родил този град___Куклата Барби /руса, с очила/, Фактуристката от ДАП-а, сега посРанник в Бенелюкс /дето изплащи принца с облеклото, шапката си и най-паче, с чантата до краката/, Теменужка, ЦъФнала /всеизвестна/, сега цъфнаха и Гинчето, барабар с дружките си.
КУМГЕЙТ до КУМГЕЙТ !!!
Произведено от ГЕРБ !!!!
22 Февруари 2018 21:50
По предварителна информация компанията, която се ръководи от Гинка Върбакова


Пак добре, че не е Гицка.
Няма ли някой да каже на кукловодите да си подбират по изискано подставените си лица...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/restituirahme-trafoposta/
22 Февруари 2018 22:07
Половината кредит от неизвестен корпулент, другото Гинка от върбаците го вади каше. Деветдесе-сто милиона евро , минимум,с чист произход. Дори местният депутат-Мамин, от там го избират в Токаито, може да се похвали само със седемдесет и два милиона и то лева, не евро. Въпросната кума явно има сериозен и чист бизнес да да извади толкова ликвидни накуп. С няколко фотоволтаика, дори да са фактурирали 25 часа на денонощие, няма да е единствения приходоизточник
22 Февруари 2018 22:26
Едноличен собственик на капитала сега е "Инерком инвестмънтс" на Гинка Върбакова.

Гинка Върбакова от Пазарджик протяга ръце към бизнеса на ЧЕЗ
Нейна кума е министърът на енергетиката Теменужка Петкова

Това ли беше зад пушилката с Народния съд? Или има още...
22 Февруари 2018 22:30

Не се шегува таз невяста Гинчето, ми развива трескави дейности...
Всякакви
https://tr.bivol.bg/?q=%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0#results
22 Февруари 2018 22:34
Другарката Нинова защо мълчи?
22 Февруари 2018 22:48
Другарката Нинова защо мълчи?

Очевидно е належащо ЧЕЗ да премине в ръцете на Ковачки, той длъжен няма да остане. Друго обяснение нямам. Особено за факта, че ЧЕЗ продава, а държавата не купува... тук следва много нецензурно продължение, което ще спестя на любителите на Истанбулската конвенция
22 Февруари 2018 23:33
Другарката Нинова защо мълчи?
Ми новината излезе в края на деня. Даже оня гербав експерт с баничарката, дето оглави АЕЦ Козлодуй, не можа да каже нищо внятно на Поли Златарева, освен че някакви други две фирми щели да дадат парите на Гинка.
23 Февруари 2018 00:07
Ми новината излезе в края на деня.

Още от миналата година се знаеше, че сериозните претенденти за сделката са "Енерго-про", ТЕЦ "Бобов дол" и "Инерком груп" - последните две са на Ковачки, като втората е регистрирана през 2016 г. чрез подставени лица, а през април 2017 г. се включва в надпреварата. Мисълта ми е, че няма оправдания за мълчанието на БСП.
23 Февруари 2018 00:54
По мое впечатление Пазарджик и областта му са с най-голяма инсталирана база бушони. Има цели паркове от възстановими бушонни ресурси и самият Пазарджик си дели с Дупница първенството за най-споменавани градове по най-различни съмнителни или просто странни причини. Чувал съм и съм виждал най-различни специалитети - най-забележителни ми се струват едни свидетелства за съдимост на хора, които тая област не са я и помирисвали - при това в двете посоки - за едного беше, че не е осъждан, пък той беше, аз другиго, че е осъждан, пък той не беше - явно е важна тарифата, съдържанието се определя от клиента. Хич не ми е работа ама и "свидетели" съм виждал и всякакви други невероятни неща изникващи от тая плодородна земя при нечия нужда. Един познат все вика "аз за читав човек от Пазарджик не съм чувал", моля ако обиждам някого да ми прости - само цитирам, все пак тия работи едва ли са дело на целия пазарджишки народ, но такива са ми впечатленията, а и не само моите.
23 Февруари 2018 05:48
ЖАНА д АРК,
/:/
Очевидно е належащо ЧЕЗ да премине в ръцете на Ковачки, той длъжен няма да остане. Друго обяснение нямам. Особено за факта, че ЧЕЗ продава, а държавата не купува... тук следва много нецензурно продължение, което ще спестя на любителите на Истанбулската конвенция

..................................................................................
Само да припомня:
ЧЕЗ е държавна собственост фирма на държавата Чехия!
А българската държава, чрез "демократите"/СДС, НДСВ и сие/ "приватизира" българската фирма "Енерго"-то, продавайки я на дялове- А ТЕ Я КУПИХА!- на чешка ДЪРЖАВНА фирма, на германска ПРОВИНЦИАЛНА фирма и на ОБЩИНСКА/ на община Виена/ австрийска фирма!!!
И всичко туй поради това, че "Държавата/и Общината/ е лош стопанин!"- както крякаха демокряките български, оправдавайки и налагайки т.нар. "приватизация" в НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България! ПФУ
23 Февруари 2018 07:48
paragraph39
23 Фев 2018 05:48
Мнения: 78,677
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Само да припомня:
ЧЕЗ е държавна собственост фирма на държавата Чехия!


И сега от кво си недоволен? Вече не е - новият купувач български на имена, патриотично дело значи. Ток може и да нема... ама патриотичното преди всичко.
23 Февруари 2018 11:07
Още от миналата година се знаеше,
Нинова в момента от парламентарната трибуна.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД