:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 399,176,243
Активни 95
Страници 10,945
За един ден 1,302,066

Прелет над печата

Втора ръка хора
България 2003. Гладни вълчи времена. На мода са професорите, забили нос в кофите за боклук, и магазините "Втора ръка". Навярно свикнали да пестим, верни на прословутата си практичност, предпочитаме и политиците от типа "малко употребявани". За да не ги изтъркаме и изхабим. Да ни служат вярно по-дълго време. Обръщаме им хастара и готово!

"Софиянски е втора преснота" - така в Меката на лявата идея, на "Позитано" 20, цитират Булгаков, хвали се Илиана Йотова пред "Новинар". Може и да е, но тъй като трябва да напомпа рейтинг за трети мандат, ще му помогне, ако прелее от Бойко-Борисовия върху себе си, като го направи "Почетен гражданин на София". Това му предлага обществен комитет, в който влизат и гл. редактори на "24 часа" и "Труд".

Иначе стилът Second hand е пуснал коренища не само в лявата лексикология, но в цялата политика като такава. "Пейков предлага министри на премиера", отбелязва "24 часа", сякаш Пейков досега е стоял току пред прага на управлението и се е свенил да прекрачи вътре.

Илюстрация на преоблечения, забърсан отгоре-отгоре, но омръзнал ни до болка елит са мераците на Ахмед Доган да употреби властта, докато и както може. За пореден път. "Посолствата ни превзети от ДПС. Паси разпоредил: от посланик надолу - всичко на коалиционния партньор", дочул "Монитор".

И физиономиите стари, и темите все същите. "Труд" вади от прашния долап 24-майската си ежегодна дописка "Учител, това звучи бедно", а заедно с "24 часа" преписва и един вече демодиран син автор - Едвин Сугарев разказва за неговата си драматична и епична битка с 5-главия змей (в ролята на тази серия изигран от Костов).

Капак на гигантските ни усилия да намерим новия полъх, първокласната новина, прясно напипаната тема в пресата слагат неуморните колеги, сътворили зърнена криза 7 г. след последната такава. В "Труд" вече се самоопровергават, но вкусът от материалите дежа вю, и от живота "Втора ръка" още нагарча.
4
724
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
23 Май 2003 05:12
Утре е 24-ти май, ден, който в недалечното минало - т.е., преди антибългарските сили окончателно да вземат връх в нашата страна - се празнуваше с подобаващата за него тържественост. Смисълът на празника бе да се припомни на сънародника ни за генезиса на нашия етнос, съпоставяйки го с няколко съществени исторически отправни точки, а именно:
.
- приемането на християнството, превърнало България за добро или зло в европейска държава (при княз Борис Първий),
.
- достигането на българската държавност до своя апогей (при цар Симеон Първий и Единствений),
.
и
.
- утвърждаването на българската писменост като официално средство за информационен обмен сред негръцките и нелатински компоненти на Византийската империя, както и сред народите, които Византия е включвала в своите сфери на влияние (благодарение на самоотвержените усилия на братята св. св. Кирил и Методий).


.
Когато става дума за делото на двамата солунски братя, не можем да отминем с мълчание (както обикновено досега се е правело в България) тяхната т.нар. «Хазарска мисия». Какво са правили те там, в Хазарския каганат, се знае с най-големи подробности. От тях се е очаквало да се наложат в тристранните дискусии, провеждани в двора на Каганата, с цел да се изтъкнат предимствата на всяка една от трите основни за региона на Източна Европа и Близкия Изток религиозни системи - християнството, исляма и йудаизма.
.
Успехът на двамата братя в пренията е бил за жалост частичен. Само някои кланове на първенствуващите в каганата се ориентират към християнството - по-късно това ще бъдат водачите на онези степни народи (обозначавани от византийските хронисти като «сармати»), които ще изградят християнския фундамент на Южна Русия, станали в по-новите времена популярни с названието «казачество». Други от християнизираните сармати ще се заселят в пределите на Византия, по българските земи между Дунав и Хемус, за да реставрират България под названието «Търновско Царство».
.
Не малък брой от родовете с политическо значение в Каганата ще приемат Исляма. Интересен е фактът, че днес националстта, която е запазила за себе си названието «хазари» е с мюсюлманско вероизповедание. Те са единственият номинален наследник на Каганата от времето преди религиозното му разслоение. Живеят пръснати сред туркмените, таджиките, афганците и киргизите и говорят най-често «фарси». С други думи - така, както християнизраните сармати са «креатура на Византия», по същия начин ислямизираните хазари са «креатура на Персия».
.
Самата монархическа върхушка на Каганата, обаче, ще приеме след дискусиите между трите религиозни системи не нещо друго, а йудаизма - вероятно, защото йудаизмът им е обещавал «върховна и недостижима власт над всички живи твари»... Това е и станало причина за разпадането на каганата - йудаизмът таи в себе си нещо, което е пълна противоположност на всякакво държавотворство. Както е известно, евреите почти никога не са имали истинска държава, а и нескопосните опити да я имат не са довели до нищо позитивно. Експериментът със съвременен Израел е едно убедително доказателство на тази теза.
.
Хазарската държава окончателно е разбита и асимилирана от Чингиз, който поема своя поход на Запад именно като наказателен поход срещу Хазарската империя, в отговор на безчинствата на хазарските бирници по бреговете на река Иртиш (където е родния край на Чингиз-хан). При тези безчинства бащата на бъдещия демон на ужаса за цяла Азия и Европа заплаща с живота си и всъщност това, кето е извършил сибирският пълководец е било преди всичко лично отмъщение, което разтърсва света със своята мащабност. Йудаизираните хазари се разпиляват като есенни листа - кой на където види, при което насищат планетата с «еврейско присъствие».
.
Така пръсналите се йудеизирани отломки от Хазарския Каганат никога не са се замисляли дали да се наричат «хазари». За тях това име е било навеки опетнено поради факта, че Каганатът е бил сломен и унищожен - нещо, което честолюбивата природа на йудеина не би могла да понесе. По своя действително безрадостен и безпросветен път по широкия свят, те са предпочитали винаги да назовават себе си с името «евреи», за което едва ли имат сериозно историческо основание - все едно християнизираните народи на Европа да решат да не се наричат италианци, французи, германци, поляци, или шведи, а «християни». (Но не се ли крие в тази - очевидно космополитична - идея един осезателен порив към обезличаване на националния облик на всяка една нация, каквато е лелеяната мечта на Глобализма!...)
.
Хазарските «евреи» говорят на език, който на страничния наблюдател може да се стори, че е «немски диалект». Това, което самите сарматски евреи казват за себе си, е, че в своите странствания по света, те били «най-радушно» посрещнати от немците, затова най-голямото струпване на «евреи» било в Германия, където те научили немски, но в последствие - кой знае по каква причина - го били «забравили» и започнали да го говорят с «диалектни отклонения». Всичко това е толкова смешно, че ние ще се въздържим да го наречем ЛЪЖА, защото обикновено, когато някой се захване да лъже, той се старае да вложи в начинанието си много повече майсторство. В действителност, езикът на «евреите» в Европа е подобен на немския, защото така те са говорили и по времето на самия Хазарски Каганат! Това, което пречи на хазарските бежанци да изрекат спокойно тази истина, е фактът, че самите немци никога не са посрещали РАДУШНО мизерните си сарматски роднини, които в даден исторически етап са им се натрапили в Германия досущ нашествие на цигани-катунари.
.
Хазарите по произход са считани за тюркски народ. Даже още преди създаването на Каганата те са били обозначавани като «небесно-сини тюрки», за разлика от хуните на Атила, които били известни като «сребърни тюрки», или още «сабир», «сабор», или «сабр» (откъдето идва и географското название Сибир). Чингиз също е «сабр». Като преки потомци на Атила (Авитохол), и ние, българите, сме «сабр»-и.
.
Къде е тук «чистата арийска» раса - отговорът на този въпрос е, че всички ние, от една страна сибирци и българи, а от друга - сармати и турко-немци - сме все едни и същи далечни арийци, но СЪВСЕН НЕ ЧИСТИ (каква глупост!), а сме резултат от евразийското смесване на арийците с монголоидните народи на Далечния Изток.
.
Разбира се - изобщо не сме хомогенни! Един истински българин е пълната противоположност на хазарските сармати, за които бележит византийски пътешественик беше писал, че това са зловещи хора с малоумно и брутално изражение на лицето. Докато един протобългарин от Урал и Поволжието би бил богатир с ясен поглед на сокол (почти като на Доган, въх!), горда осанка и жестове, внушаващи сигурност и спокойствие. След Атила сибирците са имали неизбродна империя, съизмерима по площ с региона, който по-късно се оказва под контрола на Чингиз. Сарматите са били васали в тази империя, дебнещи удобния момент за бунт и отхвърляне на властта на хуно-българите. След разпадането на сибирската империя възниква Хазарския Каганат (на юг, до самите две «сарматски морета», Черното и Каспийското), както и на север Волжско-Камска Болгария.
.

.
Разпиляването на синовете на Кубрат из Европа, - поради което и ние днес се намираме в нейните предели, - е било провокирано от факта, че техните земи в северното подножие на Кавказ са били оплячкосани от хазарите, а самият Кубратов клан - лишен от владенията си. Да, земите, в които днес живеят чеченците, са нашата прародина и самите чеченци са нашите далечни исторически родственици, заедно с всички онези мюсюлмански народи от някогашната Волжско-Камска Болгария, които днес се борят за своя етнически идентитет. Всички ние, през различните исторически фази, сме се сблъсквали с генетическата несъвместимост между нас и тюрко-германците, които за съжаление доминират в цяла Европа, настанявали се периодично там в качеството си на милитаризирани нашественици - алемани, лангобарди, сакси, готи, вандали, селджуци, - или пък комерсиализирани псевдо-евреи от умъртвения Хазарски Каганат.
.
Защо изприказвахме и написахме толкова много думи - за да се предупредим един другиго за задалата се опасност. А опасността е породена в болните мозъци на неколцина йудейско-хазарски непрокопсаника, които днес живеят в Израел. Те искат да възстановят своята «Хазарска Империя», да направят една «велика» еврейска държава, която да тръгва от Обетованата Земя (днешен Израел), да включи в себе си всички страни, в които в историчсеки порядък е имало по-обширни струпвания от еврейско население (а това са Египет, Йордания, Сирия, Ирак, Иран и през Каспийско море - цялата област на юг от Урал). Някои от тези страни засега са защитени - като Египет и Йордания. Сирия, обаче, може да бъде пометена, за да се отвори сухоземен път до най-последното завоевание - древния Вавилон, който неотдавна падна като зряла круша в йудейското скуте. От там нататък е ясно - война с Иран, за да се направи стратегическия пробив към Русия през Каспийско море. А стигне ли до Поволжието, набиращият сили Нов Израел (а може пък да го нарекат и Велик Туран - знае ли ги човек!) лесно ще се протегне към Украина и Румъния с Молдавия. България в рамките на Княжеството от Берлинския Конгрес я очаква същата съдба, зер Нов Израел трябва да бъде европейска държава, а за целта най-подходящо е да бъдат включени в него балканските страни. Хем европейски, хем ничии!...
.
Източна Румелия - на братска Турция, а Македония - на албанците, за да си имат обща граница с турския събрат... Вярно - мюсюлмани, но съвсем не и араби, хеле пък и палестинци!!! А самият Нов Израел, ако иска не само да бъде европейска държава, а и западноевропейска такава, трябва да си намери излаз към някое по-ЗАПАДНО море, например Адриатическо. Логическият извод е, че ще трябва да кажем по едно скоропостижно «СБОГОМ» на страни като Сърбия и Хърватия - за да се затвори венеца «през три морета, та в четвърто».
.
И ще остане ли помен от делото на светите солунски братя - съмнително!!! Успехът им този път ще се окаже даже не частичен, а НУЛЕВ...
23 Май 2003 10:34
Я глей ти, не знаех че 24 май бил празник на некви си сарми и серсеми от на майната си каганата
23 Май 2003 13:31
Хубав празник.
А аз веднъж /дали бе по това време, не помня/ напуснах един хубав разговор на Атила и Простотията.
23 Май 2003 23:02
Ма ти кво правеше там? Да не беше предмет?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД