:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 391,750,290
Активни 174
Страници 18,272
За един ден 1,302,066

Фонд „Руский мир“ : На Шипка е неспокойно

 
Снимка Фонд „Руский мир“
В началото на март в България тържествено се отбелязаха 140-години от освобождението от Османско робство. На честванията пристигна делегация от Русия начело с патриарх Кирил. Събитието, обаче, беше помрачено от действията на руската страна, след което патриархът на среща с президента Румен Радев дори говори за своето разочарование от опитите неправилно да се интерпретира съвременната история. Гръмките заявления, последвали тази история, продължават в България, пише в материал Фонд „Руский мир“, цитиран и представен от Агенция Фокус.

На сайта е записано, че фондът е създаден в изпълнение на указ на Путин от юни 2007 г. като основна негова цел е записана популяризиране на руския език.

Ето какво пише още в материала:

"Напомняме в какво се крие същността на делата. Годината от подписването на Сан Стефанския мирен договор, увенчал Руско-Турската война от 1877-1878 г., в резултат на който България получи независимост получава независимост, отбелязвана всяка страна като национален празник. По наложила се традиция в този ден се провеждат тържества, на които се изброяват народите, внесли своя принос за освобождението на България. Незнайно защо в деня на 140-годишнината от освобождението на страната от Османско робство в началото на списъка, изчетен на парада на паметника на Цар Освободител, се оказаха поляци, финландци и литовци.


По-късно на срещата с президента Радев патриарх Кирил заяви, че е разочарован от премълчаната роля на Русия за освобождението на България от Османско робство. „България бе освободена от Русия. Не от Полша, не от Литва, не от други страна, а от Русия. Откровено ще кажа, че ми е трудно да слушам позоваване на участието да други страни. Нито полският сейм, нито литовският сейм не вземали решение за началото на войната с Османска Турция“, заяви патриархът.
Разбираемо е, че в деня на празника, който се смята за важен и в Русия, да се говори за подобни неща съвсем не се иска. Въпреки това патриарх Кирил е принуден да направи това. Президентът на България Румен Радев, който изобщо е известен с доброто си отношение към Русия и нееднократно е призовавал към сътрудничество с нея, е принуден да се оправдава. „В никакъв случай не недооценяваме приноса на руската армия в освобождението на България. Но руската армия е многонационални и ние почитаме паметта на всяка нация“, отговори той на патриарха. „Ние уважаваме своята история. В нея е написано, че това е Руско-турска освободителна война. А не полско-турска или каквато и да е друга“, допълни той.


Впрочем, друга е важното: много обикновени българи както и преди се отнасят добре към руснаците и към Русия. Ненапразно тук са уседнали и комфортно се чувстват множество наши съотечественици, които също участваха в тържествата по случай освобождението на страната.
В много училища и университети се изучава руски език, провеждат се излъчвания на руско кино, концерти имат артисти от Русия. България е страна със силни русофилски традиции. Ежегодно тук се провеждат събирания на десетки хиляди русофили.
За това напомни и самият патриарх Кирил, който обикновените жители по време на обиколката му в страната приветстваха с руски знамена. Преди занимаването си той призова българските политици да се вслушват в народа, който храни дълбока признателност на руския народ за освобождението на страната. „Бих ви посъветвал да отчитате настроенията на народа , докато изграждате отношенията с външния свят. Бих помолил в своята политическа дейност да помните историята. И каквато и да е политическата конюнктура, не забравяйте за Шипка“, заяви водачът на Руската православна църква.


Думите за неприятния инцидент можеха да се забравят, но като че ли в самата България искат да раздухат този скандал.
Дни след това вицепремиерът Валери Симеонов, говорейки за съвършено странични работи, изведнъж си спомни за посещението на патриарх Кирил, при това го направи с преднамерено пренебрежителен тон. Той свърза сумите, казани от патриарха, който Симеонов нарече със светското му име, с агресивната риторика на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. „Интересно е друго, свързано с неотдавнашното му заявление с поведението на патриарх Кирил, който се води аналогично. В смисъл Владимир Гундяев, използвайки ролята на си на патриарх на Русия. В неговата реч също прозвучаха агресивни заявления и претенции към българската държава. Не се заемам да тълкувам целите и поведението на Ердоган, но смятам, че между тези две събития има връзка и че срещу България като държава, която не влиза в орбитата на тези две големи страни – Русия и Турция се води определен политически натиск“, обясни Симеонов думите си.
Вицепремиерът разви своята мисъл, заявявайки, че България все още не се чувства самостоятелна. „Нямаме самочувствието, което трябва а имаме, давайки живота на стотици хиляди достойни българи, отстояващи на фронтовете на балканския полуостров териториалната цялост и обединението на България. Които разгромяват турската войска и руската армия. Изгонвайки ги от традиционно нашите български земи“, заяви българският политик. „Но за жалост за 45 години социализъм традиционните български ценности са изменени, цялата ценностна система. Това блуждаене за последните 20-30 години не може да се остави отпечатък върху общественото самочувствие, върху общественото самосъзнание“.По-нататък той обвини патриарха, че е „изкопал костите на другите нации, дали своя живот на територията на България. Изкопал ги е, за да остави само руските. Макар и ако се влезе в историческата действителност, във фактологията, ще се окаже съвсем друго. Но няма да продължавам повече, за да не ме обвинят, че съм русофоб“.
Разбира се, вицепремиерът Симеонов, освен това, че е посредствен оратор, не е първият политик, който пропуска добрата възможност да се запази мълчание. И все пак, това не е само лично мнение на отделен, макар и високопоставен политик.


Очевидно това е мнението на значителна част от българската политика, която е ориентирана към Европейския съюз. Още на следващия ден министърът на външните работи на България Екатерина Захариев направи следното изявление: „Тъй както сме благодарни на Русия, така трябва да сме благодарни и други народи, които са участвали в освобождението.“
"И ние сме дали немалко на Русия, дали сме азбуката и не изискваме ежедневни благодарности за това“, добави тя.
Цялата тази история напомня на друга. Помните ли? ПРез 2015 г. външният министър на Полша Гжегож Схетина са освобождението на Освиенцим благодари… на украинските войници. На това основание, че концлагерът е освободен от войските на Първи украински фронт, значи и войниците са били украинци. Тогава, впрочем, поляците направиха всичко, за да накарат президента на Русия Владимир Путин да се откаже от участие на паметните тържества.


Прав е главата на синодалния отдел за външни църковни връзки на РПЦ митрополит Иларион Волоколамски, че всички страни от бившия Варшавски блок са склонни към преразглеждане на историята и се стремят да намалят ролята, която Русия изиграва в най-важните европейски събития. Този процес тече и в България, макар и местните политици все още не искат да ги смятат за русофоби.
Засега в България паметниците на руските войници и генерали стоят, сложно се забравя за това кой именно пролива кръвта си за освобождението на страната от османско владичество. За това напомня и установения на един от централните площади на София паметник на Царя Освободител Александър Втори. Който, разбира се е и цар на поляците, велик княз на финландците, но все пак най-много е известен просто като руски цар.", пише в материал Фонд „Руский мир“, цитиран и представен от Агенция Фокус.


Адрес към оригиналната публикация

https://www.russkiymir.ru/publications/239039/
43
2622
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
43
 Видими 
18 Март 2018 10:38
...интересен момент е избрала редакцията, за да цитира "Фокус", много интересен.
Кому е нужно да подгрява тая стара манджа?
И защо?
18 Март 2018 10:38
И кой го е превеждал и редактирал този текст?
18 Март 2018 10:39
Хе-хе-хе-хе, на някого май почнаха да му парят като ламаринен покрив останалите горещи теми.
18 Март 2018 10:39
"На Шипка е неспокойно"

Ми, неспокойно, я .
Хората се притесняват вместо дядо Иван, един ден на Шипка да не чакат Михаля или чл.5. / Недай , Боже, да ни споходи отново неоосманско присъствие /
Руснаците вече дадоха урок на кюрдите в Сирия .
18 Март 2018 10:40
.
18 Март 2018 10:45
Като заваляха едни новини за "изолирана" Русия, та цял ден само за нея - все едно нищо друго освен нея не съществува на света.
От общо тринадесет новинарски заглавия, седем са за Русия, т.е. повече от половината. Ето появи се и осмо - за самия Владимир Владимирович.
Продължавайте все така да рекламирате Русия! Че инак току-виж изпаднала в изолация!
18 Март 2018 10:46
проф. дървингов18 Март 2018 10:38
...интересен момент е избрала редакцията, за да цитира "Фокус", много интересен.
Кому е нужно да подгрява тая стара манджа?
И защо?


Точно това щях да пиша и аз.
18 Март 2018 10:50
Валерий


Даже Варелий.
18 Март 2018 10:54
Кому е нужно да подгрява тая стара манджа?
И защо?


Познай от пръв път. И защо точно днес от ранни зори ни засипват само с не особено "добронамерени" или направо лъжливи новини за Русия (като т.нар. от БНР анексия на Крим или тъпанарските "анализи" на БГНЕСарите за "стопаните" на Кремъл, които неизвестно защо започват с Елцин и пропускат десетките стопани на Кремъл преди него, та дори и генсеците, и най-вече Ленин и Сталин. За Иван Грозни да не говорим.). И не вдяват, че ефектът е точно обратният на желания от тях.
18 Март 2018 10:57
Тая демокрация и онези ценности и партньорска солидарност ни разкатаха историята, сега ще трябва пак да сменяме националния си празник най добре 9-ти, но Юни в чест на един преврат, който щеше да ни насочи към правилните партньори.
18 Март 2018 10:59
страшно забавно е тези дни как "независимите" медии си подават топката . флагмана до момента скромно с две статийки , докато тук кипи . след обед обратно .
18 Март 2018 10:59
От 15 "горещи", 7 са за "изолираната Русия" ...
18 Март 2018 11:00

Събитието, обаче, беше помрачено от действията на руската страна,


В оригиналния текст пише българската страна

Не зная защо, но все по-често фейква любимата редакция
18 Март 2018 11:01
Фондa „Руский мир“ няма основания за тревога.
У нас има твърде много (или много малко?) НПО, свързани с руските ценности (всякакви):

Фонд „Единство на православните народи“
Руски академически съюз в България
Българска национална мрежа на преподавателите по руски език и култура /БНМПРЕК/
Сдружение за икономическо и социално сътрудничество между България и Русия - СИССБР
Национална асоциация за икономическо сътрудничество с Русия и ОНД
Български антифашистки съюз,
Национално движение “Русофили”,
Форум “България-Русия”,
Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД,
Дружество “Александър Невски”,
Българо-руска търговска промишлена палата,
Българо-руски клуб “Шипка”,
Славянско дружество в България,
Дружество “Найден Геров”,
Федерация на съотечествениците,
Фонд “Устойчиво развитие за България”,
Съюз на ветераните от войните,
Съюз на военноинвалидите в България,
Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса,
Съюз на българските писатели,
Съюз на архитектите в България,
Съюз на филмовите дейци,
Съюз на българските журналисти.
18 Март 2018 11:01
Дни след това вицепремиерът Валерий Симеонов, говорейки за съвършено странични работи
Дича, учете руски и не се дОверявайте само на преводача на гугъл!
Дано wc да се сети да ви почерпи за покръстването си!
18 Март 2018 11:04
У нас има твърде много (или много малко?) НПО

Не се коси, бате, изброяването на евроатлантическите непеота надхвърля лимита на един коментар.
18 Март 2018 11:07
Съюз на българските писатели,
Съюз на архитектите в България,
Съюз на филмовите дейци,
Съюз на българските журналисти.


Поне лъжете с мярка, за да не ставате за смях.
18 Март 2018 11:08
преводът е ейтъй, набързо! Президент радев е точен-
«Ни в какой мере мы не недооцениваем вклад русской армии в освобождение Болгарии. Но русская армия была многонациональная, и мы чтим память каждой нации, – ответил он патриарху. – Мы уважаем свою историю. В ней написано, что это была Русско-турецкая освободительная война. А не польско-турецкая или какая-либо другая».


и това мюре няма да свърши работа, ЕРЗАЦ новини днес не вървят! измислете нещо друго!
18 Март 2018 11:24
Не зная защо, но все по-често фейква любимата редакция
демокрацияебе!
18 Март 2018 11:44
Обръщам се най-добронамерено към редакцията на вестника.Господа,текстът(явно преведен от рyски) просто не става за четене.Аз лично не yспях да го дочета до края.Свят ми се зави.Почти всяко изречение е лишено от смисъл,с огромно количество граматични,синтактични и всякакви дрyги грешки.Разбирам,неделя е,но ви моля-не разчитайте само на Гyгъл преводач.
18 Март 2018 11:48
...а е жалко, даге, много жабко ... все пак новата съпруга на поручика е сибирячка, може да ми даде едно рамо, нали е правителствената информационна агенция? Ако не за друго, барем да пипне превода.
18 Март 2018 11:53
И във Варна е неспокойно - протести, вкл. и на ученици, срещу ИК, но тихо - разпространението на подобна информация е неполиткоректно. По-важно е квой рекъл изрусеният Джонсън срещу Русия. "Общество на спектакъла", както вече е писано. На евтиния и посредствен водевил и фарс, ако ми е позволено да актуализирам Ги Луи Дебор.
18 Март 2018 11:54
След като доста трудно разшифровах горния текст, друго освен "Наздраве!" не мога да кажа...

18 Март 2018 11:55
.Разбирам,неделя е,но ви моля-не разчитайте само на Гyгъл преводач.
а на какво да разчитата хората като в българия вече руският език се знае т толкова малко хора. никакъв интерес,никъде не се изучава, а виж с английския не е така. бизнес език, научен език, технически език. вече 80 % българи говорят този език. в цял свят ще се оправиш с този световен език. затова българите неистово учат този език. вече им е втори майчин
18 Март 2018 11:56
Симеонов защитава Радев от Патриарх Кирил????!!
Реакцията на Симеонов е най-добрият индикатор кой забърка скандала.
18 Март 2018 11:59
България наистина е била освободена от Руската Империя. Не от Полша, не от Литва, не от друга страна, а от Руската Империя.
18 Март 2018 12:01
През 2015 г. външният министър на Полша Гжегож Схетина за освобождението на Освиенцим благодари… на украинските войници. На това основание, че концлагерът е освободен от войските на Първи украински фронт, значи и войниците са били украинци.
Тогава ние е редно да искаме обезщетение от Украйна и Грузия за това, че войските на нейния Трети украински фронт на 9 септември 1944 по заповед на грузинеца Йосиф Джугашвили са окупирали България, а после в продължение на десетилетия я държаха в лапите си украинците Никита Хрушчов и Леонид Брежнев чрез режимът на Живков.

И едва след като на власт дойде руснакът Горбачов и лиши режимът на Живков от петрол, едва тогава България се освободи от украинско-грузинско "присъствие".

Но кой знае защо в тоя случай окупаторите ни не се считат нито за украински, нито за грузински, нито дори за съветски, а за руски!

18 Март 2018 12:04
america1332002,
Боя се,че това което съм написал по-горе,се отнася в още по-голяма степен и за теб.Българският език ти е твърде далечен и непознат.Добре би било,да седнеш малко над yчебниците.
18 Март 2018 12:07
Фотографии Русско-турецкой войны выставили в Санкт-Петербурге.

https://www.russkiymir.ru/news/239035/
18 Март 2018 12:12
Bиж с Aнглийския език не е така - бизнес - научен - технически език.
Bече 80 % българи го говорят, в цял свят ще се оправиш с него.
затова българите неистово го учат, защото трябва да им стане втори майчин

Американски, а ти знаеш ли го - ТОЯ език ? Я дай акъл, как да го научим перфектно и ние - не знаещите го. Но и без да се налага, да ходим в Америка. Че там който е отишъл....

Нещо ми се струва, че американския език е повърхностен. Не за всички - но за 1 не малка част, от използващите го. Вижда се и по резултатите - по цял свят. Та затова ще има - "перестройка"

america1332002: в българия вече руският език се знае от толкова малко хора
И ще ти разкажа една малка военна тайна. Българския и руския, са като британския и американския английски .
Както и при полския и днешния украински. Или немския с холандския - донякъде, но не съвсем така.
18 Март 2018 12:31
Чуто в Мексико:
Как се казва човек, който знае два езика? – Билингуе.
Как се казва човек, който знае много езици? – Полиглот.
Как се казва човек, който знае един език? – Янки.
18 Март 2018 13:01
Ми за кво им е на янките фтори язык?
18 Март 2018 13:03
Ми за кво им е на янките фтори язык?


Да могат да си поръчат пуканки и кола във Флорида, например
18 Март 2018 13:29
манипулативен пропуск в статията на Русский мир:
вицепремиеринът каза, че Гундяев е известен в родината си като цигарен митрополит и второразрядно ченге.
Наистина Симеонов пропусна, че патриархът Кирил е известен и като пидор (пак от тубата), но това не прави изказването на вицепремиера по-малко враждебно. Това, че е гледал в тубата не оправдава Валери Симеонов и защо така пропускат думите му тия от фондацията? За кого всъщност работят?!
18 Март 2018 13:42
а на какво да разчитата хората като в българия вече руският език се знае т толкова малко хора. никакъв интерес,никъде не се изучава, а виж с английския не е така. бизнес език, научен език, технически език. вече 80 % българи говорят този език. в цял свят ще се оправиш с този световен език. затова българите неистово учат този език. вече им е втори майчин


Само тук във форума знайш ли колцина знаем руски като втори роден език? Има поне 15 души!

***

Есть речи — значенье
Темно иль ничтожно,
Но им без волненья
Внимать невозможно.

Как полны их звуки
Безумством желанья!
В них слезы разлуки,
В них трепет свиданья.

Не встретит ответа
Средь шума мирского
Из пламя и света
Рожденное слово;

Но в храме, средь боя
И где я ни буду,
Услышав его, я
Узнаю повсюду.

Не кончив молитвы,
На звук тот отвечу,
И брошусь из битвы
Ему я навстречу.

М. Ю. Лермонтов

Слова

Много слов на земле. Есть дневные слова -
В них весеннего неба сквозит синева.

Есть ночные слова, о которых мы днем
Вспоминаем с улыбкой и сладким стыдом.

Есть слова - словно раны, слова - словно суд,-
С ними в плен не сдаются и в плен не берут.

Словом можно убить, словом можно спасти,
Словом можно полки за собой повести.

Словом можно продать, и предать, и купить,
Слово можно в разящий свинец перелить.

Но слова всем словам в языке нашем есть:
Слава, Родина, Верность, Свобода и Честь.

Повторять их не смею на каждом шагу,-
Как знамена в чехле, их в душе берегу.

Кто их часто твердит - я не верю тому,
Позабудет о них он в огне и дыму.

Он не вспомнит о них на горящем мосту,
Их забудет иной на высоком посту.

Тот, кто хочет нажиться на гордых словах,
Оскорбляет героев бесчисленный прах,

Тех, что в темных лесах и в траншеях сырых,
Не твердя этих слов, умирали за них.

Пусть разменной монетой не служат они,-
Золотым эталоном их в сердце храни!

И не делай их слугами в мелком быту -
Береги изначальную их чистоту.

Когда радость - как буря, иль горе - как ночь,
Только эти слова тебе могут помочь!

В. С. Шефнер
18 Март 2018 14:08
Дорис,

Les mots qui font vivrе

Il y a des mots qui font vivre

Et ce sont des mots innocents

Le mot chaleur et le mot confiance

Amour justice et le mot liberté

Le mot enfant et le mot gentillesse

Et certains noms de fleurs et

Certains noms de fruits

Le mot courage et le mot découvrir

Et le mot frère et le mot camarade

Et certains nom de pays de villages

Et certains noms de femmes et d'amis.

Paul Eluard
18 Март 2018 14:21
а на какво да разчитата хората като в българия вече руският език се знае т толкова малко хора
Проблемът им е, че и българския не го знаят...
18 Март 2018 14:25
80 % българи говорят този език


если возможно- уточните, пожалуйста.. Английският-

колко от чиновниците го владеят? колко от служителите на БДЖ го владеят? колко от военнослужещите го владеят? колко от преподавателите го владеят? колко от МЛАДИТЕ нАучни работници го владеят на работно ниво? КОЛКО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГО ВЛАДЕЯТ? Изключвам Президент Радев- той владее немски, английски и руски- свободно, работно и на ниво военно-дипломатически академии и дисертации!

задругото ще помоля цифри, и достоверни линкове

18 Март 2018 15:10
Ми за кво им е на янките фтори язык?
Да могат да си поръчат пуканки и кола във Флорида, например


Ъхъ, на „пиджин*”. На „пиджин инглиш”.
* Пиджин езици – помощни смесени езици, възникнали на основата на даден чужд език при значително опростяване на неговите правила + елементи от съответния местен език.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD

Непосредствено преди 10-ти ноември имах честта да превеждам няколко години в АОНСУ на лекции, предназначени за групи студенти от браЦките африкански страни. Та там се забавлявахме с „пиджин” английския, който наистина се оказа донякъде различен поради влиянието на отделните местни езици.

Но пък от друга страна превеждах на лекции на Валентин Вацев, Димитър Гронев , Владо Игнатовски, Ивайло Знеполски и др. – все титани на мисълта /без кавички!/, от които наистина има какво да се научи.
18 Март 2018 15:17
SINDBAD, 18 Мар 2018 14:25
80 % българи говорят този език
если возможно- уточните, пожалуйста..
Английският- колко от чиновниците го владеят? колко от служителите на БДЖ го владеят? колко от военнослужещите го владеят? колко от преподавателите го владеят? колко от МЛАДИТЕ нАучни работници го владеят на работно ниво? КОЛКО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГО ВЛАДЕЯТ?
Изключвам Президент Радев- той владее немски, английски и руски - свободно, работно и на ниво военно-дипломатически академии и дисертации!
задругото ще помоля цифри, и достоверни линкове


А президентът наш наистина изпъква на фона на всички, които си изброил.

Г-н Президент -
18 Март 2018 15:31
Поредната антибългарска изява. Позор за руската кремълска пропаганда...!!
По същия този повод , за пореден път, преди няколко дни , върху България бяха изсрани купища лайна по разни предавания и медии от експерти , журналисти и прочие публични лица .
За пореден път българите бяха обявени за предатели и отстъпници.....Най русофилският народ в Европа беше приравнен към западноукраинците и поляците по русофобия.

Какви са фактите,удобно премълчавани от днешната кремълска пропаганда ?

В България има над 450 паметници на руски военни, герои от освободителната война. Тяхната памет се пази свято,независимо от това, кои са на власт : княз, цар,превратаджии, социалисти или евроатлантици. Дори когато немците са господари в страната,се честват празниците свързани с руските освободители.
В тяхната родина Русия, паметта за мнозинството от тези герои беше унищожена след 1917 г. Бяха разрушени паметниците им, гробовете им са неизвестни . Стигнало се до там,колоната на победата пред Троицкий собор в Питер в от пленени турски оръдия ,украсена с паметни плочи на превзетите турски крепости и градове ,да бъде разрушена през 30-те години защото кемалистка Турция поставила това като условие за развитие на съвместните съветско турски отношения.

Малка,победена България прие десетки хиляди руски емигранти след 1917 г. Въпреки трагичните условия след войната,всички български правителства отделят средства за пенсии и помощи за тези бежанци, до 1953 г..

През ВСВ в България има мощна антифашистка просъветска ыъоръжена съпротива. Българи няма на източния фронт. Българската армия участва активно в състава на 3-ти украински фронт. десетки хиляди българи са убити или ранени в сраженията. Но това не се помни от днешните кремълски пропагандатори.

Не се помнят и събитията през 1989 г. конато съветското ръководство взе решение за разплащания в СИВ с долари с което предизвика разпада му.
Разпадът на Варшавския договор не е по инциатива на България.

И докато велика Русия се разпадаше и разни хорица си мереха царски корони , България на практика фалира без пазарите на СИВ, заобиколена от всички страни от държави с териториални и исторически претенции към нас.

Затова и беше влизането в НАТО и ЕС. От липсата на алтернатива и гаранции за националната сигурност .

Сега Русия има претенции към всички бивши свои съюзници бивши съвнтски републики. А какво предлага ? Олигархия,корупция,имперско високомерие,авторитарен режим.

На власт в Кремъл са хора които не са в състояние да помогнат на собствените си сънародници ,останали извън пределите на Русия след разпаада на СССР,но имат претенции към признателна и благодарна България.

А двуличната ,ориенталско лукава неосманска Турция е обявена за приятел.....18 Март 2018 16:04
За пореден път българите бяха обявени за предатели и отстъпници.....
Най русофилският народ в Европа беше приравнен към западно-украинците и поляците като русофобия.
На власт в Кремъл са хора, които не са в състояние да помогнат на собствените си сънародници, останали извън пределите на Русия след разпада на СССР, но имат претенции към признателна и благодарна България.

Вероятно защото сме ПРЕКАЛЕНО благодарни и признателни. Което изключва човешкото достойнство.

И докато има прикляквания от рода на тези на вицепрезидента Йотова, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИСКАТ ОТ НАС да сме все по-благодарни и по-признателни. Пресен пример – тов. Гундяев.

Защото тва е в човешката природа – независимо дали в Москва /Кремъл!/ или във Вашингтон /Белия дом!/.
18 Март 2018 17:31
Джиджи Данила
Абсолютно точно!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД