:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметът на "Младост" би тревога за фалшификации с нов строеж

Кметът на столичния кв. "Младост" Десислава Иванчева е подала сигнал до прокуратурата със съмнения за фалшификация на документи за строителство, съобщиха от районната администрация. Съмненията се породили след постъпила преписка за одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж на 7-етажна сграда. Тя ще се строи в частен имот с площ 1512 кв. м на ъгъла между ул. "Свето Преображение" и ул. "Д-р Атанас Москов" в жк "Младост 3". Планирано е да има 39 апартамента и ателиета и 4 магазина.

Администрацията поискала от инвеститора допълнителни документи за обекта. Те са внесени преди две седмици. При разглеждането им обаче чиновниците се усъмнили, че има опит за манипулация. Пред "Сега" Владимир Клисуров от район "Младост" обясни, че в предоставените книжа са открити очевидни нередности - страниците не продължавали логически, а положените подписи били като поставени от един и същ човек, с една и съща химикалка. "Освен различните подписи в графичната част от проектната документация са извършени и множество подлепвания по страниците и скриване на част от текста. Такова подлепване се вижда в документа, озаглавен "ПРОЕКТ", върху наименованието на обекта и имената на съгласувалите проектанти", сочат от общината. По думите на пиара Петър Кърджилов вероятно има и други съществени нарушения в документите, но това трябва да установи прокуратурата. Повече детайли за мистериозната история не се дават.

Възложители на въпросния обект са Димитър Логофетов и Христо Джамалски, съобщиха от общината. Двамата бяха сред бизнесмените, които миналата пролет оспорваха заповедта на Иванчева за замразяване на новото строителство в "Младост", но тогава протестираха заради свой обект от 5000 кв. м в "Младост 4". От район "Младост" напомнят, че главен приоритет им е да не допускат строежи, "които не удовлетворяват законовите изисквания и гарантирането живота и здравето на гражданите, които могат да бъдат застрашени от подобни строежи".

Според жители на квартала строителство на това място и появата на нов автомобилен трафик допълнително биха затруднили придвижването в района.
1
2181
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
29 Март 2018 09:57
Разбира се, че ще има подлепване с имената на съгласували проектанти! Нали ПАК направиха промени в ЗУТ и сега ПАК всички проектанти трябва да съгласуват всичко, а не както миналата година. Ако проектът се търкаля из кметството 6 месеца или година(не е рядкост), а не както е по закон да се одобрява за 14дни, неизбежно го настигат законови промени. А ако междувременно един възложител продаде на друг парцел с готов проект,или възложителят пререгистрира фирмата си, трябва ли да се печата, подписва и съгласува цялата проектна документация (поне 40 папки с обем в зависимост от големината на обекта) заради ЕДНО име на възложител, което фигурира на ВСИЧКИ листи (чертежи и текст) на проекта.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД