:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 394,072,044
Активни 101
Страници 11,199
За един ден 1,302,066

Искате световна война? Няма проблем, издирете си професор

Плашилото “Иде глобален конфликт” е чиста пропаганда. Едни я разпространяват нарочно, втори - за спорта, трети – от страх
Снимки: БГНЕС
Специалисти по черни пророчества и плашилки
Спеченото международно положение най-после роди новина - световната война се отлага за 2030 г. Съобщи ни я депутатът професор Иво Христов тези дни. Прогнозата му отвсякъде е новина, при това прекрасна, защото според по-стари негови изказвания войната отдавна трябваше да е факт. Русия следваше да бъде нападната, от Варна да се изстрелват ракети срещу Крим. Беше 2015 г., имаше украинска криза, ситуацията бе зле. Христов най-официално ги говореше тези работи. Война не настъпи, обаче от доцент той се превърна в професор и въпреки световната гибелна безнадежност влезе в листа и стана депутат. На такъв сериозен човек следва да се вярва.

Да бе само Христов черен пророк, добре щеше да е. В началото на 2016 г. и Велизар Енчев най-отговорно заяви, че НАТО се готви за война с Русия. Повод този път бе сваленият руски самолет. Една зима по-рано пък заради Украйна Волен Сидеров провидя месец май за стартов на войната, а като настъпи април разкри театъра на военните действия -

всъщност Русия щяла да нападне Шабла,

където щяло да има строени лоши натовци. БСП проведе митинг срещу атаката, но не на Русия срещу Шабла, а на НАТО срещу Русия. В София се изграждаше команден център на пакта и всички бяха решени да не се позволи инсталиране на червено копче срещу Кремъл. По едно време алиансът проведе конференция в Мюнхен и интерпретататори от всякакъв калибър видяха в нея Мюнхенската конференция от навечерието на Втората световна война - понеже историята се повтаряла като фарс. След това никой не се потруди да свери повтори ли се историята, нито се запита дали случайно сегашната конференция не е ежегодна.

Няма смисъл да се припомнят стотиците интервюта и "експертни мнения" от този период, в които се описваше как адът всеки момент ще пламне на земята...То не беше НАТО 2 (втори пакт с участието на България, който щял да нападне Русия, а САЩ да оцелеят в НАТО 1), новини "българите ги викат запас"..."Анализите" си имаха нюанси. Ако някой любопитен журналист запиташе съответния оратор толкова ли са глупави западните лидери, че сами да умрат, щурмувайки Русия, следваха пояснения: "Е, може да се воюва не пряко, а чрез посредници"; или: "Ама тя войната вече е факт, на прага сме на горещ сблъсък". Тези уточнения оставаха под линия, защото на медии и оратори не им бе изгодно да занимават публиката с банално ежедневие. Войните чрез посредници не са спирали, а горещ сблъсък между НАТО и Русия имаше съвсем скоро - сваленият самолет, без обаче да произлезе нещо драматично. "Уважаеми българи, предстои страшна война, ама вие отдавна живеете в нея. НАТО и Русия ще си свалят самолети, но вашият шеф все така ще ви нервира, а съседите от горе пак ще са шумни" - що за чудо би била подобна прогноза? Непродаваема. Откак свят светува най-големият ужас за гадателя е да предрече тривиално настояще, затова прави обратното.

Ескалацията на сирийския конфликт сега на нов глас озвучи тези апокалиптики: "Близо сме до гореща война, която да сложи край на цивилизацията", рече на 19 март друг професор, Михаил Константинов. Малко след като Иво Христов ни даде отсрочка, Валентин Вацев (несправедливо още доцент) напоително поразсъждава как планетарната разстановка копира навечерието на Първата световна война. И той споменава 2030 г. (май чете от същото листче; Първа, Втора...- аналогии следва да има). След ракетния удар нови и стари медии трескаво умуват почна ли глобален конфликт, забрявяйки, че точно преди година имаше аналогична атака на САЩ, която не изведе кризата извън регионалните граници. Очевадни факти се пренебрегват, като например, че Западът анонсира ударите, за да се изтеглят руснаците, а после също тъй настоятелно декларира, че не цели дълготрайна намеса в Сирия (бон тон към Кремъл, че ще го остави да си води игрите там). Всичко това показа, че НАТО, Тръмп, Мей и компанияне целят и всячески избягват пряк конфликт с Русия, не биха го допуснализа нищо на света. Не ще и Русия, поради което заедно измислиха частни армии и прочее "доброволци". Отде тогава са всичките тези черни сценарии? Защо са? Острото противоборство между Запада и Русия е факт, но за първи път ли се случва? Чак пък световна война? Няма нужда от разяснения - продукт са на пропаганда.

Живеем в информационен век, информацията е най-важният ресурс. Затова "надпреварата" и "въоръжаването" текат именно при нея. Тъй както Путин е виновен непрекъснато за всичко според едната пропаганда, така и другата, щом е засегнат нейде руският стратегически интерес, се провиква: "Иде световна война". Някои хора викат нарочно, втори - за спорта, трети - защото искрено се страхуват. Според тази контрапропаганда (или без "контра") Русия винаги е заплашена, а щом е заплашена, ще бъде атакувана, следователно пламва третият обект в Слънчевата система. "Искате ли всички да измрем? Не. Тогава не подкрепяйте САЩ и останалите" - това е ядката на тази пропаганда. Добре е внимателно да се проследи изричаното тези дни от викащите нарочно. Истинска забава е. "Русия е добра, Тръмп е малко лош, много лоша е "дълбоката държава", тя го подвежда или изнудва" - това е актуалната опорна точка. "Дълбоката държава" са служби, олигархия, Хилъри и други тъмни субекти. Много от пропагандаторите допреди десетина дни бяха видни български тръмписти, затова все още не е изстинал в сърцата им.

Битката на информационния терен е наистина жестока. След като човечеството прекарва много време в интернет и масова комуникация, въздействието върху сетива и ум става чрез тях, а на по сборове, седенки и в бирарии, както в минали епохи. Съвсем резонно пак в интернет смятаният за луд Тръмп оповести сегашното нападение и в свой стил предупреди руснаците, да не би да се разсеят. И разбира се, не само Русия извършва пропаганда. В пълна степен го прави и другият лагер, вкл. у нас чрез наместниците си. В този уж информационен свят истината има все малко значение.Но пък е важно да имаш мнение -тук, сега, на часа. Човек и да иска, няма как да узнае кой извършва химически атаки, кой не, кой кого отровил, изстрелва или прехваща ракети...И преди бе енигма, но масовата комуникация дава възможности за масови въздействия - пропагандаторите са по-свирепи от всякога. Свирепа е и Русия, след като се изправи от нокдаун в последното десетилетие. Силна е на всички фронтове. Такава пропаганда роди плашилото "Иде световна война". А държавни ръководители (Бойко Борисов и подобни) нямат против да го развяват, защото е прекрасно хората да са изплашени от световни, не от вътрешни проблеми. Какво стана, проверихме ли скривалищата, както уж бе наредил премиерът? Къде ще се крием?

По същото това време в Швеция се обсъжда да заделили бюджетът 5 млрд. крони за интеграция на деца бежанци без родител или придружител (без общо с ударите в Сирия). В Унгария, където населението традиционно е враждебно към руснаците, се дискутира победата на Орбан. "Световната война" не е тема при тях, тъй като гореописаната пропаганда не вирее.

Дете ме попита вярно ли е, че предстои световна война. Само за това се говори, каза изплашено то. Отвърнах, че светът и друг път е бил в подобни кризи, разликата е, че в информационния век всички съпреживяваме всичко, налага се да правим изводи за неща, за които нито имаме толкова акъл, нито са ни работа; плашим се.Но ситуацията не прилича ли като при Първата световна,повтори чутото от телевизора то. Добави, че и при Втората хората не са предполагали, че ще се стигне до чудовищен ужас. Отговорих, че тогава стотици хиляди обикновени люде са били готови да умрат за род, територия, идеи, записвали са се доброволци във войни, което личи и от българската история. И това е било причина за кървищата, а не само алчните им лидери. Водачите също не са предполагали в какъв ужас се забъркват. Днес за щастие, добавих, никой не ще да умира, а и водачите добре знаят, че в световен мач всички са губещи. Лошото е, казах накрая, че същите тези водачи постоянно провокират по-малки войни далеч от тях, при които загиват невинни хора. Така се е устроил светът, че България и Европа са се спасили в това "далеч" и докато сме членове на блок, война при нас няма да има - иначе би значело наистина да е световна. Завърших, че Карибската криза и безметежният ни живот след безпрецедентно сваления от Турция (НАТО ) руски самолет показаха, че в ядрената епоха такава война е малко вероятна. Може да бъде прогнозирана, но ако се опираме не на опит, а на ясновидство.

Не знам дали детето ми повярва. Знам обаче, че хората, които говорят обратните неща, са абсолютно безотговорни.
68
8321
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
68
 Видими 
18 Април 2018 20:25
А г-н Авторът какви свои истински анализи, прогнози и прозрения прави, та е тръгнал да критикува със съвсем не елегантно манипулиране други хора имащи далеч по широк поглед върху действителността? И разбира се точно срещу тези трима-четирима разглеждащи проблемите в дълбочина и оголващи същността на статутковото и слугинската му усърдност да изпълнява повелите на световните Паразити?
18 Април 2018 20:25
А държавни ръководители (Бойко Борисов и подобни)

Бойко Борисов и подобни е ноо добро име за пънк група.
18 Април 2018 20:27
Божидаров, заглавието !?! Първата му половинка не чини - кой Ви каза, че искаме световна война ? Ми не искаме! И не сме ние, неискащите война, притежателите на телевизии и на газети, в които отговорни фактори-редактори смятат, че искаме пустата война, и по тази причина нон-стоп гудят на екран, или на цяла страница газетарска, таквизи като изредените от Вас, които на касандри се правят! И Вие се правите ама на ОБРАТНА касандра - нема да има война бе, не бойте се бе, Путин хибридно ви манипулира! Ей тоя Путин бе, не мирясва бе!

Снимката от БГНЕС Вие сам ли си я подбрахте, или само по тяхно желание те са Ви станали съ-автор - фотото с проф. Мишо Константинов, когото Вие умишлено или не сте изпуснали от касандрите! Може би защото той не влиза във Вашия калъп - че касандруването е игра в полза на Путин! Ами той в статията си в ТРУД преди дни не за ПУТИН, а за БАНКСТЕРИТЕ приказва, като ЕДИНСТВЕНИТЕ, на които ТРЕТАТА война им се струва най-instrumental-на за целите им!
18 Април 2018 20:31
*
18 Април 2018 20:34
Бе важното е да няма професори...
18 Април 2018 20:35
Молиме взелите се за журналисти като пишат за нещо станало 2015 и като обвиняват други хора да ги цитират и да слагат линк. Това е нещо което всеки третокалсен блогър прави. Ама не, ние сме високоуважавани джуркалисти и такива работи са ни под достойнството. Вервайте ни. На нас и на нашите достоверни източници лудите джихадисти от "Армията на Исляма" и ЦРУ. Като си го заслужите.
18 Април 2018 20:38
Тази статия оставя много неприятно чувство.
18 Април 2018 20:44
NIHIL
18 Април 2018 20:50
Статията на този блогър ми звучи като удар по празна газена тенекия*. Смешно заглавие в стил Сула и безсмислено лутане в текста целящо да уязви отвсякъде професор Христов. Недоумявам как сериозен вестник като нашия СЕГА се смъква до нивото на парцалите на Шиши и Венелина Гочева.

*Пояснявам за по-младите читатели. Преди много време газта за осветление с газени лампи се продаваше в тенекиени съдове от по 15- 20 литра.
18 Април 2018 21:07
Някой да знае ЗИП дали е професор?
18 Април 2018 21:09
Войната е налагане със сила волята си на противника. Клаузевиц. В същата глава, дето всички цитират друго определение-че е продължение на политиката с други средства. ПСВ и ВСВ не са първите световни войни. Наполеоновите-като ангажирани територии за сблусъка на европейските велики сили и дори Кримската-биха могли да минат за такива. Освен това по инерция анализаторите си представят сблусъла като непрекъснат фронт-феномен от ПСВ и ВСВ , кокто е резултат от наличните технологии. Друга грешка е да се приема световната война като започваща на точно определена дата. Според мнозина извън Европа ВСВ започва на пекински мост 1936 и Еанхай-след това историците свързват инцидентите в системен конфликт. Ако разгледаме религиозните вокни след тезисите на Лутер-вижда се особено ясно че една общоевропейска война, продължила повече от юбилея ни като независимост, е наречена трийсетгодишна и е водена от колони, точково, променливи коалиции ... тъй че , без да съм професор, войната тече.
Просто трянва тухла от стената да лопне автора по главата за да го вдене.
Въпросът е може ли да бъде спряна ескаьацията?
18 Април 2018 21:17
Убий професор, спаси света !
18 Април 2018 21:39
'Начи, не че съм историк, ама 30-годишната война е наречена така, защото трае между 1618 (Пражкото изхвърляне през прозореца) и 1648 (Вестфалския мирен договор).
Що се отнася до изречението:
Освен това по инерция анализаторите си представят сблусъла като непрекъснат фронт-феномен от ПСВ и ВСВ
,
оставям на експерти лингвисти, семантици, семиотици и историци да анализират.
PS: Корекция. Не екксперти, а професори.
18 Април 2018 21:44
По принцип съм съгласен с тезата на Божидаров. Изпълнението му обаче е трагично. Ще се повторя, но пак ще отбележа, че за съжаление той няма "перо" за подобни анализи. Много е силен в репортажите и нямам идея защо не продължи с тях.
18 Април 2018 21:50
Деянчо, сине Божидаров, няма проблем, поръчай при нас тоа професор и ша рахатясаш.
18 Април 2018 22:02
Имам идея как да я избегнем тая война. Просто трябва да изобретим машина на времето. Когато полетят първите ядрени ракети, ще се върнем със записите няколко десетилетия назад и ще ги покажем на човечеството.

Win!


18 Април 2018 22:16
Несериозничко и крайно повърхностно. А някак си името на Бернар Анри-Леви липсва.
18 Април 2018 22:34
А, че що?
То война си има.
Само че, този път тя е на царствата и господарствата. И си се избиват техните воинства.
Там, горе, на Олимба.
И падат глави на банкери, магнати, аристократи....
А долу, в полето, народите си пасат кротко тревицата....
И не им пука.
18 Април 2018 23:29
Примитивна, нахална и глупава пронатовска и антируска статия. От двайсет години нато трепе хора с бомби, прекроява граници и пълзи на Изток. И авторът вика нема страшно бе, ножът е дървен!
18 Април 2018 23:58
kiro or efiro18 Април 2018 23:29
Примитивна, нахална и глупава пронатовска и антируска статия.

Киро, ама ти чете ли я? Що си губиш времето?
Един умен мъж каза: Сегашното време се отличава с това,че е натрупано страшно много оръжие, управлявано от генерали без сериозен боен опит. От истински войни като корейската и виетнамската. Наказателните полицейски акции срещу Афганистан, Либия и Ирак не се смята за такъв опит. Сегашните военни са по-близо до компютърните войни и холивудските филми отколкото до опасни за света войни.
Това се отнася и за журналистите и коментаторите. Добре е да прегледат снимките и документалните кадри от Виетнам и да се замислят.
19 Април 2018 00:26
професор Иво Христов
19 Април 2018 00:31
Диян Божидаров
19 Април 2018 00:33
Котка
19 Април 2018 01:11
ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ за ЕС ,Голяма война ,България 13 04 2018

http://www.youtube.com/watch?v=kOYtHMfTgfk
19 Април 2018 04:29
Плашилото " III Световна война" го развяват само Тиквоний 2.0 и тукашните задунайци, мечтаещи за кинжали и остъкляване и никога не събрали кураж да стегнат чемоданите.

Българофили няма, българофили...
19 Април 2018 06:46
Прочетох заглавието, подзаглавието и... кво беше там “До обущата“ ли?
19 Април 2018 06:48
Туткалчев18 Април 2018 20:34
Бе важното е да няма професори..

“професори“ се произвеждат на килограм, Професорите са все по-кът. И точно с тях намерила да се съизмерва нашата, нашата бе, журналистика.
19 Април 2018 06:58
Бойко Борисов и подобни е ноо добро име за пънк група.


Хит нумер 1 - https://www.youtube.com/watch

Хубав съм бей
Хубав прекрасен прекрасен
Хубав хубав
Ооооо да
Ооооо да
Ооооо да
Ооооо да

От как съм се родил от хубостта ми тъй голяма
побъркали се всички татко, кака, батко, мама
припадао от радост изпадало в захлас
и идавали мадами по света и у нас
говорили за мени из цялата страна
родил съм се нито петнайсет кила
и няма от тогава по цялата земя
друг като мени с такава красота

ей съм много хубав да
съм страшно хубав йе
съм тъй прекрасен
съм тъй красив
съм най-приятен
най уникатен
от ден на ден съм по-съвършен

минало години пораснао съм голям
и всичкото банана мога сам да изям
колкото съм хубав толкова и силен
на всичкото отгоре съм най-сексапилен
съм умен, съм готин, съм оригинален
от всичките хора съм най-идеален
хубав, хубав хубав да хубав
хубав, хубав хубав най хубав

Слънцето изгрява сутрин, за да ме види
вечер го изпъждам да си отиди
и птичките пеят специално за мени
и всички жени са от мени пленени
съм умен, съм готин, съм оригинален
от всичките хора съм най-идеален

в света съм единствен, но великолепен
за толкова хубост още нямате степен
защото съм най най най най най най
съм много хубав да
съм страшно хубав йе
съм тъй прекрасен
съм тъй красив
съм най приятен
съм уникатен
от ден на ден съм по-съвършен
от ден на ден съм по-съвършен
19 Април 2018 07:03
световна война? Няма проблем


и с плюнка става
19 Април 2018 07:17
Авторе, Часовникът е две минути преди полунощ!
19 Април 2018 07:49
Падението очевидно няма дъно, като му е даден сигнал “Старт“. Трябва да се изчегърта всеки Авторитет, да се окарикатури всеки, който посмее да изрече Истината, да се унищожи Смисълcът, да се дефрагментират, разпарцалосат, подменят, пренапишат Историята и Паметта.
Епоха, в която КириакСтефчовците и чорбаджиЮрдановците минават за патриоти и благодетели, господинФратювците - за честни, ЕмилДжасимите - за авторитети.
Кому сторихме чак толкова голямо Зло и кой ни прокле да живеем в подобно нещо?
19 Април 2018 07:58
Ние участваме ли във войната в Сирия снабдявайки с оръжия терористите? Да. Тролчето на което са дали думата да графоманства знае ли? И да знае признава ли? Ами чичко Сашко Мусташко да го прати на фронта в Сирия да види войски от колко страни има там и като се върне да филосфства. Това е пропаганда, тъпа, тъпа пропаганда, която се опитва да ви обясни, че там в Сирия има гражданска война, няма американски войски, британски непеошници, саудитски терористи на заплата, турски терористи, турска войска, френски войници. Тъпа и престъпна пропаганда.

Operation Timber Sycamore And Washington’s Secret War On Syria Натисни тук
19 Април 2018 08:05
Когато Гаврило Принцип вади броунинга на една сараевска улица никой не излиза със заглавие Световна война. В Европа минават три години от престрелката в Мукден до Глайзевиц и дори тогава европейците не осъзнават че Световната война е почнала. Няма да споменавам включването ни, уж символично, с акламации , в конфликта 1943-когато не само е ясно че е световна, ами и страната на булката се вижда.
19 Април 2018 08:42
АКТУАЛНО ИНФО (ПЪК, КОЙТО МООЖЕ И НА КОЙТО МУ СТИСКА ДА АНАЛИЗИРА - ДА АНАЛИЗИРА):

= «... боевики хотят создать на юге Сирии автономию под патронажем США”

(19.04.2018; 05:32; https://ria.ru/syria/20180419/1518951006.html):

МОСКВА, 19 апр — РИА Новости. Боевики «Джабхат ан-Нусры» и «Сирийской свободной армии» расширяют подконтрольные территории на юге Сирии, чтобы создать там автономию под патронажем США, сообщил военно-дипломатический источник. … боевики планируют скоординированную атаку на правительственные силы во всех трех южных провинциях, поводом к которой станут якобы нарушения правительственными войсками режима деэскалации или провокации с «химией». При этом США не борются с боевиками и поставляют в контролируемые ими районы «гумпомощь».

«В течение последних недель серьезно обостряется обстановка на юге Сирии. Вопреки заявлениям американцев, в долине реки Ярмук основные роли сегодня играют не только «Сирийская свободная армия», но и «Джабхат ан-Нусра» и бандгруппы ИГИЛ … Боевики ведут активные действия по расширению подконтрольных территорий», — сообщил собеседник...».


19 Април 2018 09:08
Хайде сега, професорите ви виновни за калпавите коментари и кривите прогнози. Телевизиите и сайтовете са виновни. Търсят си хора, които приказват врели-некипели щуротии и правят катастрофични прогнози, защото това привлича публиката, вдига рейтингите и оттам рекламите. Ако търсеха сериозни и умерени анализатори и прогнозисти, щяха да си намерят такива. Но щом си търсят Иво Христов, Мишо Константинов и Андрей Райчев, намират си Иво Христов, Мишо Константинов и Андрей Райчев.
19 Април 2018 09:11
но щом си търсят Иво Христов, Мишо Константинов

Да бе, акъла им виж, и то при положение, че Дайнов, Дичев, Божидар Димитров и Калин Янакиев са винаги под ръка и на разположение за всякакви анализи, обсъждания и пророчества, нели?
19 Април 2018 09:15
Дияне Божидаров, музикантите имат един лаф "Включваш се на слабо време".
Пет минути мислих защо си се захванал с тая тема, кое те подтикна да я развиеш.
Изключително не на място, не навреме и както казва народа "Ни в клин, ни в ръкав".
Значи, тази тема е по-важна от двата мандата на Баце и положението в страната, от бедността на една част от населението, което не е от ГЕРБ, от прастатията на политиците, от корупцията и т.н.
По-добре да е избрал неутрална тема, ето виж, телевизиите готвят. И критики няма.
19 Април 2018 09:31
Слабо, Божидаров, слабо! Седни си, двойка!
19 Април 2018 10:13
и докато сме членове на блок, война при нас няма да има - иначе би значело наистина да е световна.

Афтора.....мноо си зле....ей тва горното е пълна тъпня дали някой си мисли,че ако някой удари България
заради нас ще избухне световна война...?
19 Април 2018 10:25
Искат да ги забележат, затова така пророкуват.
Който си няма друга работа да ги чете и да им се наслаждава...
19 Април 2018 10:41

Екстра са си и авторът, и статията. Божидаров

Като не ви харесва - пускайте си записи на Професор Ивохристов, бройте до 10 и медитирайте.

sydran4o

Някой да знае ЗИП дали е професор?

ЗИП е академик, не го принизявай до равнището на Ивохристов.

ЗИП си е спечелил заслужено правото да пророкува каквото си иска и както си иска.
Оня гражданскоквотен мрънкалник - не.
19 Април 2018 10:41
Блазе на автора, че е толкова спокоен. А пък за това, че докато сме в блок война при нас няма да има- изобщо не ми се коментира. Тия дни има конфликти между Гърция и Турция, а позицията на НАТО е, че са си техни проблеми и да си ги решават сами. Може и да е прав авторът, може да не е война, само окупация на част от територията, което наистина си е бял кахър.
19 Април 2018 10:47
>>><<<
До сега, всички войни са се водели за завоюване на земи. Какви ще са целите не една трета световна?
Някой да окупира някого? И после да го храни и дезактивира до ниво фон, иначе Хага?
19 Април 2018 10:49
Неприятно четиво. Оставам с впечатлението, че за да оцелеем, трябва на всяка цена да не се допуска това
стотици хиляди обикновени люде са били готови да умрат за род, територия, идеи, записвали са се доброволци във войни
, т.е. патриотизмът се представя като войнолюбие; второ - трябва следното
Така се е устроил светът, че България и Европа са се спасили в това "далеч" и докато сме членове на блок, война при нас няма да има
, т.е. трябва непременно да сме членове на блок, разбирай НАТО и това ни спасява, а не ни превръща във прифронтова държава; трето - трябва да се избавим от професорите, да ги ликвидираме някак, но непременно да почнем от професор Христов.
Деян Божидаров
19 Април 2018 12:54
Вчера написах, че статията е глупава. Грешка - статията е много глупава. Очевидно е писана след нападението на Сирия. Очевидно такива като автора са си отдъхнали - видехте ли бе, руснаците не реагираха, война нема, кво толкова? С натото сме си добре, натото ще ни пази. Тая абсолютно късогледа, абсолютно тъпанарска визия е пагубна за България. На страната е отделена роля на фронтова държава и врагът е Русия - черно на бело. Не си правете илюзии, че при един конфликт големите натовски страни ще бързат да се сбият с Русия. Не, пушечното месо е планирано да дойде от източна Европа. Мишените също са там.
Който си мисли, че Русия ще приеме пълзенето на нато към границите си, ще се откаже от Крим, от Сирия и изобщо - от интересите си, прави груба грешка. За своя сметка. Защото Русия ще воюва, ако й се наложи и това за България ще е братоубийствена война с окончателна национална катастрофа.

19 Април 2018 12:59
Приема се че именно глобалните военнополитически блокове са причината за ПСВ и ВСВ , като повод са периферни конфликти довели до верижна реакция.
19 Април 2018 13:01
*
19 Април 2018 14:06
с две забележки:
По повод последните ракети на САЩ, Англия и Франция, Иво Христов не влезе в традиционната си роля на Касандра:
http://epicenter.bg/article/Prof--Ivo-Hristov-za-udarite-v-Siriya--/151971/11/0, та Митьо Гестапото трябваше да прибегне до услугите на други хора.
Що се отнася до:
Добави, че и при Втората хората не са предполагали, че ще се стигне до чудовищен ужас. Отговорих, че тогава стотици хиляди обикновени люде са били готови да умрат за род, територия, идеи, записвали са се доброволци във войни, което личи и от българската история. И това е било причина за кървищата, а не само алчните им лидери.

Конкретно в Англия подобни предположения са били доста популярнни в навечерието на Втората световна война. Те са били плод на огромната травма, оставена от първата такава война, та затова подходът, че стремежът на Хитлер да възстанови Германия и че резонно да се позволи на тогавашна Германия да върне статута си на велика сила, със собствена сфера на интереси в Централна Европа.
19 Април 2018 14:49
Когато Гаврило Принцип вади броунинга на една сараевска улица никой не излиза със заглавие Световна война.


Само пани Мюлерова споделя за случилото се с Йозеф Швейк, който в момента си разтрива коленете с оподелдок. Идилия в Аркадия!
19 Април 2018 14:51
kiro or efiro
19 Апр 2018 12:54


Уви,

Кире, за братоубийството рева отсега!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД