:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 393,883,974
Активни 97
Страници 2,769
За един ден 1,302,066

Владимир Клисуров ще бъде избран утре за и.д. кмет на "Младост"

 
С извънреден доклад, подписан от целия председателски съвет, утре Столичният общински съвет ще избере за временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост" Владимир Клисуров - тоест заместник-кмета, посочен в заявлението на Десислава Иванчева. Това обяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков след председателски съвет.

"Днес в Столична община се получи декларация от двамата в момента изпълняващи длъжността заместник-кметове на „Младост“, в която те предлагат единият от тях да заеме тази длъжност. Обсъдихме на председателски съвет създадения административен вакум в район „Младост“ и като цяло ситуацията и преценихме, че г-жа Иванчева е действащият кмет на района, който е пуснал заявление до кмета на Столична община, че излиза в отпуск. Тя е забравила, че трябва да пусне и заповед за временно изпълняващ длъжността, докато е в отпуска, въпреки това в заявлението тя е посочила своята воля тази длъжност да се изпълнява от г-н Клисуров. При тази ситуация се налага спешно Общинският съвет да влезе в своята функция и да запълни този пропуск на г-жа Иванчева – липсата на заповед, и със свое нарочно решение да посочи временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“, обясни Герджиков.

Извънредният председателски съвет на СОС бе свикан от председателя му Елен Герджиков, след като зам.-кметовете на Младост Владимир Клисуров и Румен Русев поискаха Столичният общински съвет да гласува за и.д. кмет на района на мястото на обвиняемата за подкуп и задържана кметица Десислава Иванчева Румен Русев, а не Владимир Клисуров.

В своя декларация те изразиха съмнение в законосъобразността на платения отпуск на арестуваната кметица Десислава Иванчева. "Има вероятност отпускът да е нелегитимен и в тази хипотеза г-жа Иванчева не може да посочва свой заместник за време, в което изпълнява служебните си задължения. Ако е легитимен, не може по време на отпуск да подпише заповед, съгласно чл. 39 ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, а именно: кметът на района, определя със заповед заместник-кмет, който го замества при отсъствието му от района. И в двата случая всички последващи административни актове биха били незаконосъобразни", заявиха те.
26
3564
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
26
 Видими 
25 Април 2018 14:23
СОС обаче едва ли ще иска да определи Русев

Много високо мнение имате за този СОС. Каквато каже мафиот номер едно на държавата, това ще да е.
25 Април 2018 14:25
За целта Владимир Клисуров се самоотвежда, като вариант за поста

Защо не ползват български език?
25 Април 2018 14:27
Те се надяват предложението им ще бъде разгледано в най-кратки срокове, предвид спешността на проблемите, решаването, на които е в правомощията на общинската администрация. За пример те посочват финансирането на училища, детски градини, заплати на медицински сестри и др.
Разплаках се от умиление как са се разбързали спешно и в най-кратки срокове да оправят детски градини и заплати на сестри...

25 Април 2018 14:27
В "Младост" става все по-весело!
Я да проверят и акта за раждане на Иванчева, да не би и той нещо... таковата.
Интересно при евентуални частични избори в общината какви ще бъдат резултатите? Цецоу май отпочва тренировките за догодина.
25 Април 2018 14:33
Казусът има правна страна, тъй като юристите, не са единодушни дали отпускът е законосъобразен.
Смятай!

25 Април 2018 14:39
Октоподче младо .
25 Април 2018 14:40
тъй като юристите, не са единодушни дали отпускът е законосъобразен
Да, пак опряхме до нанобританския опит "има обосновани предположения и убедителни доказателства, че ..." или казано по нашему highly likely
Да си дохдем на думата! Всички знаем, че ваклия строител е приготвил едни 500 хилки, защо трябва да го караме да се чуди СЕГА, какво да ги прави?!
Въпросът е, кой ще бъде най-пъргав да ги вземе...
25 Април 2018 14:41
Мона Цеца е по тази част - "смятала", че "правата на българските граждани трябва да бъдат защитени"...
25 Април 2018 14:44
Зам.-кметовете на район "Младост" Владимир Клисуров и Румен Русев се съмняват в законосъобразността на платения отпуск на арестуваната кметица Десислава Иванчева.
Ей ги е на - още едни...
Хайли лайкли таа работа не е убаа!

П.П. Ден първи без скрипалене.
25 Април 2018 14:48
...за заместващ избрания кмет да бъде посочен Румен Русев, архитект и инженер с огромен стаж. За целта Владимир Клисуров се самоотвежда,...

Целта на занятието?
25 Април 2018 14:51
Иванчева, та Иванчева...
А случайно някой да знае какво става с Върбаковата Гинка? Защо изЧЕЗна от страниците на медиите?
25 Април 2018 14:52
Pedantka
25 Апр 2018 14:4
Целта на занятието?
Виж предишния ми пост! Все пак 500 хилки ( така не стана ясно евро или лева ), са си пари....
25 Април 2018 15:01
Все пак 500 хилки ( така не стана ясно евро или лева ), са си пари....
Да не са рубли?
25 Април 2018 15:01
съмняват в законосъобразността на платения отпуск на арестуваната кметица Десислава Иванчева.
...тъпо, много тъпо - кметицата пуска молба до Фънди с искане за отпуск (нейно право, защо го иска след ареста е друг въпрос), както му е реда посочва кой ще я замество по време на отпуската (законово изискване), сега зависи от Фънди дали ще й разреши платен отпуск или няма да й разреши, кофти дилема.
Хитър, да не кажа гениален ход на тия, които са го предложили на кметицата (тя нали е лейка и не става за поста) - спомнете си какво стана тия месеци с оня герберски кмет - май беше то ли в Раднево, то ли в Раковски (все с "Р" започва).
25 Април 2018 15:13
Заместниците на Иванчева се съмняват в законността на отпуска й
Ама основателно ли? Че то има има съмнения, че е искала подкуп, ама никой не е казал досега, че е искала подкуп от него. Има съмнения, че е броила парите, ама се изхитрила да не ги пипа. Явно е въвела нов метод на броене!

Въобще, едни съмнения са налазили всички в държавата, а доказателства - няма!
25 Април 2018 15:28
както се вижда доказателства не са нужни..
25 Април 2018 15:36
Малий, всички у форума сме чели делото. Познаваме доказателствата, както и сме сигурни в тяхната липса. Викам да изчакаме и утре, когато след решението на апелативния съд по мярката за неотклонение, ще стане ясно има ли доказателства и какви или такива действително няма. Засега на първа инстанция съдът е приел, че доказателства има, което кореспондира с твърденията на разследващи и обвинители.
25 Април 2018 15:46
Заместници в какво?
А мисля, че са прави и не са прави. Тя не е осъдена, не е изгубила определени права. От друга страна, арестът не е повод за отпуска. Специалистите - юристи? Ама не пишман прокурори кокиновчета...
---------
Блогът на Генек
25 Април 2018 16:03
От друга страна, арестът не е повод за отпуска.
Е как да не е?!
Обстоятелство, възпрепятстващо изпълнението на служебните задължения.
По закон се чисти платеният отпуск, така че и тук е чиста. По закон няма право на неплатен.
25 Април 2018 16:40
Какви са тия глупости дето се пишат.Пусната ли е в отпуск, има ли заявление за отпуск, определила ли е заместник или състав на съда трабва да го определя...вече не знам какво да мисля за ставащото в тази държава, трагедия, само безграбначни с превити гърбове и блюдолизци!
25 Април 2018 16:52
Кмет на район избран пряко е на ненормиран работен ден. Може ли Иванчева да не иска отпуск и да управлява общината от ареста?
25 Април 2018 17:16
.Пусната ли е в отпуск, има ли заявление за отпуск, определила ли е заместник или състав на съда трабва да го определя...вече не знам какво да мисля


1. Кметът на общината не е работодател на районния кмет. Така, че Тя не Я пуска в отпуск. Районният кмет сам се пуска в отпуск и само съобщава за това на общинския кмет.
2. Заповедта за заместване може да е издадена още миналата година. Тя е еднократна и важи за целия мандат, освен, ако не е последвана от друга заповед за друг. заместващ зам. кмет.
и те така, де...
25 Април 2018 17:33
Добре де, що никой не е предвидил в закона изрично да бъде записано
"В случай, че кмет/заместник кмет поради невнимание е арестуван, то в. и. длъжността изпълнява.....
Как може да не съобразят законотворците, че поне един кмет ще бъде арестуван?
Тц, тц, тц....
------------
П.П. Ден първи без скрипалене.

Ако беше си мирувал и мълчал, можехме и да минем метър.
25 Април 2018 17:56
Цирка не е в предизвестен избор, а че са на път да направят фризьорката кмет на голяма София на мястото на учительницата. Остава само да продавам пуканки на шопите или вулвузели ...
25 Април 2018 17:56
Цирка не е в предизвестен избор, а че са на път да направят фризьорката кмет на голяма София на мястото на учительницата. Остава само да продавам пуканки на шопите или вулвузели ...
25 Април 2018 19:35
явно политиката е особено мръсно занятие и всички които се втурват презглава в нея имат предварителна закваска, нагласа, характер, наченки на престъпност.... не се правя на идеалист и незнаещ, но се удивлявам как лесно се правокира един арест или следствие.
моля за извинение, ако не съм точен в термина.
прокуратурата си я знаем.
пак ще спомена Симеон Радев който казва: тези скакалци, адвокатите, ще съсипят Събранието. А оттам и политиката. и така става.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД