:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 393,939,377
Активни 173
Страници 31,562
За един ден 1,302,066

Франция: Новото италианско правителство излага на риск еврозоната

 
Снимка БГНЕС архив
Стабилността в еврозоната ще бъде изложена на риск, ако новото популистко правителство в Италия се провали в спазването на финансовите задължения на страната. Затова предупреди френският финансов министър Бруно Льо Мер, предава БГНЕС.

„Ако новото правителство поеме риска да не уважи поетите ангажименти по заемите и дефицита на страната, то цялата финансова стабилност на еврозоната ще бъде под заплаха”, каза той по време на телевизионно интервю. „Всички в Италия трябва да разберат, че бъдещето на страната е в Европа и никъде другаде, и ако това бъдеще наистина продължи в Европа, то има правила, които трябва да бъдат спазени”, добави Льо Мер

Той заяви, че предишните ангажименти, които са поети от Италия остават в сила, „независимо от това кое правителство” е на власт. Брюксел се притеснява, че новият италиански кабинет говори за увеличаване на харчовете, което няма да намали огромния дълг, който страната има. Дългът на Рим за тази година ще бъде около 130% от БВП на страната, което е повече от два пъти над допустимото от ЕС - 60%. „Уважавам решенията взети в полза на италианския народ, но има ангажименти, засягащи всички нас”, каза Льо Мер.

„Предстои да видим какви решения ще вземат новите управляващи в Италия. Не мога да опиша достатъчно важността на това да се запазят поетите ангажименти в дългосрочен план, за да се гарантира стабилността ни”, завърши той
14
3064
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
20 Май 2018 17:03
"...Езикът на неолиберализма е оруелски. “Дерегулация” всъщност е кодово име на груба и класово насочена регулация, предназначена да защитава интересите на капиталистите пред тези на работниците. “Либерализация на търговията” означава ограничаване на националната икономическа политика, която иначе би могла да накърни интересите на мултинационалните корпорации. За “пазара” се говори като че ли е някакъв природен феномен, а не сбор от обществени институции и социални отношения, конструиран и оформен от правителствената политика.

За да са убедени в пресиленото твърдение, че няма друга алтернатива, най-вече е необходимо хората да се накарат да вярват, че държавата обезателно е зависима от частните пазари за своето финансиране. За държавите, които създават своята собствена национална валута при плаващ курс, това не е вярно. Създаващата националната валута държава не е обект на същите финансови ограничения, на които подлежат домакинствата или корпорациите. Нито пък такава държава е подчинена на императива на печалбата. По-конкретно, частните участници на пазара нямат думата при определянето на лихвата, която държавата плаща върху издадения от нея “дълг”. Вместо това, правителството само решава колко ще плати – всъщност то може да плати толкова, колкото си пожелае - може да постави лихвения процент на нула, ако поиска това, и частните участници на пазара нямат друг избор освен да изпълняват. Да се вярва, че няма друга алтернатива, означава да си сляп за фискалните възможности на монетарните суверени.

До голяма степен това съображение изглежда е мотивирало налагането на драконовата постройка на европейската обща валута. Целта на еврото е да постави националните държави в подчинено положение спрямо исканията на пазара. Ако държава с дефицит се опита да преследва всяка политика, която не отговаря на корпоративните интереси, пазарните участници могат да поискат по-високи лихви върху държавния дълг. До известна степен решението, европейските народи да се поставят в оковите на еврото, не бе породено просто от пълна глупост. Това бе опит статутът на държавата да се снижи до този на обикновен пазарен участник, както всички домакинства и фирми. Означава, че ако пазарът не одобрява благоприятни за работниците икономически политики, мерки за подобряване на социалните придобивки или много нужна експанзионистична фискална политика, държавата, според устройството на еврозоната, може да фалира. (Бел.: същото важи и за България и валутния борд)..." https://bulgaria-mmt.blogspot.com/2018/05/blog-post_19.html
20 Май 2018 17:16
rmarkov 20 Май 2018 17:03

20 Май 2018 17:32
Тя и Римската империя се е разпадала ама към 300 години а един СССР издържа 70, та има още да почакате.
20 Май 2018 17:56
Стабилността в еврозоната ще бъде изложена на риск, ако новото популистко правителство в Италия се провали в спазването на финансовите задължения на страната. Той заяви, че предишните ангажименти, които са поети от Италия остават в сила, „независимо от това кое правителство” е на власт.
What does that even mean? Опрощаване на 250 милиарда от държавния дълг? Натисни тук
Брюксел се притеснява, че новият италиански кабинет говори за увеличаване на харчовете, което няма да намали огромния дълг, който страната има. Дългът на Рим за тази година ще бъде около 130% от БВП на страната, което е повече от два пъти над допустимото от ЕС - 60%.
Това е заблуждаване на хората заради незнание или нарочно пропускане, че Италия иска и намаляване на дълга на страната от ЕЦБ с 250 милиарда.
20 Май 2018 18:42
Това е заблуждаване на хората заради незнание или нарочно пропускане, че Италия иска и намаляване на дълга на страната от ЕЦБ с 250 милиарда

Бе то и Гърция искаше и се репчеше при това, и накрая си седна на задника. Италианците не са глупав народ и скоро ще разберат, че са ги яхнали магарета.
20 Май 2018 20:33
Remarkov,

Чудесно кратко анализче! Браво!


20 Май 2018 20:59
Обаче анализчето не издържа никва критика

Както и да е. Френците добре го дават
20 Май 2018 21:02
„Всички в Италия трябва да разберат, че бъдещето на страната е в Европа и никъде другаде,

Това все пак е френска гледна точка...
20 Май 2018 21:15
Всички в Италия трябва да разберат, че бъдещето на страната е в Европа и никъде другаде
Точно заради подобно конско от самодоволни шматароци англичаните гласуваха ЗА Брекзит. И Макарона знае, че във Франция биха гласували ЗА излизане, но пазителите на демокрацията назначени от банкстерите не дават и да се помисли за референдум. Тва е инструмент на дявола и Масква за отслабване на ЕС. Ъхъ.
20 Май 2018 22:11
Може ли сега да чуем мнението на италианците? Щото мнението на френците често се различава от това другите. Видяхме разликата при нашите шофьори. Мнението на френската страна е обратно на българското.
20 Май 2018 23:00
Дългът на Рим за тази година ще бъде около 130% от БВП на страната, което е повече от два пъти над допустимото от ЕС - 60%. „Уважавам решенията взети в полза на италианския народ, но има ангажименти, засягащи всички нас”, каза Льо Мер.
Блумбърг друго казва - точно Франция е затънала до ушите с дългове от 400% от БВП:

https://www.bloombergtv.bg/media/files/image/1d7/1d769caacad9d6b3026bdedc60daded7.jpeg?1401ПП. Оправдания от типа "ама не всичкия е публичен" не се приемат. Не е публичен до първия фалит, както добре се видя през 2008, и дори у нас покрай КТБ...ПП2. Всички фалшификатори на пари са затънали до ушите в дългове, не само Франция:
Люксембург (7455,6%), Ирландия (792,3%), Холандия (716,4%), Белгия (460,7%) и Португалия (426,9%) имат дори по-високи съотношения на дълг спрямо БВП, но все още общият дълг на Франция от 9 трлн.евро ($10,8 трлн.) остава най-голям в еврозоната.
Целият Запад съгреши твърде много с Печатницата, и това в момента му изяжда главата. А ако от надутите БВП-тата на грешниците се извадят дълговете им, става още по-страшно...

Не можеш вечно да прикриваш неефективната си икономика с печатане на пари - все в един момент трябва да се свиеш до чергата си и да почнеш да работиш ефективно.

21 Май 2018 01:33
Утре ще ни светнат ли кво мисли Германия, чрез "Дойче веле" примерно, за новото италианско правителство? Ще ни изредят ли гледната точка на сичките 28 членки на ЕС-ес, за да са представени най-пълно мненията по въпроса, както го изисква журналистическата етика? Щото инак кво става с тъй широко акламирания плурализъм на мненията в демокрацията? Унгария например какво мисли?
21 Май 2018 01:41
Аз знам кой е виновен за бедите на Съюза!
Знам кой ни мъчи и тормози.
Но скоро ще бъде Нова Година и край на нашите беди.
21 Май 2018 01:48
Франция е страна, в която е въведено перманентно военно положение, а тя хуктала за други държави и "зони" - сталкерски невям - да се кахъри!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД