:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 400,667,811
Активни 100
Страници 20,504
За един ден 1,302,066

Биячът от Айтос направил самопризнания

 
Мъжът, който преби до смърт приятелката си в Айтос, е направил пълни самопризнания, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 27-годишният Теньо Енчев нямал брак с Ивета, но живеели на семейни начала, а и имали дете - момченце на 2 години. Той е криминално проявен, изтърпял присъда в Бургаския затвор, в затвора бил и брат му.
Във фаталната нощ младите и детето седнали на ресторант край дома си. Скарали се. Свидетели на агресията станали както персоналът на ресторанта, така и присъстващи клиенти на съседните маси. Побоят продължил по пътя към дома им, както и след като се прибрали. Младата жена почина в реанимацията на бургаска болница.
27
2261
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
18 Юни 2018 10:44
Какво толкова, човекът знае че още не сме приели истанбулската конвенция и решил да понабие жена си! Вярно малко е попрекалил...
18 Юни 2018 11:00
То на така описаната история за какво са тия самопризнания? Или е имало подозрения че са я били лекарите в болницата?!?
18 Юни 2018 11:05
В какво се е (или СА ГО) превърнало населението на тази държава?!
Могат да те бият спокойно пред десетки свидетели и нито полиция нито наблюдаващите ще те защитят.
Най-много да направят видео за Мрежата.
18 Юни 2018 11:23
Има свидетели, но... Важното е да си признае и да спести маааалко работа на следствие и цацаратура...
----------
Блогът на Генек
18 Юни 2018 11:28
Опитен пандизчия е, знае, че ще си намали присъдата със самопризнанията. Сигурно разправя колко много съжалява, скубе си косите от мъка и се чуди как е станал този сакатлък.
18 Юни 2018 11:31
Дори подписана ИК, като му иде на приматът отвътре - ще бие жена си. Аз моята и без ИК дори не съм си помислял да шамаря, псувам или тормозя. Ама то е и до гънки, възпитание и чувства.
Жалко за жената, жалко и за детето - обречено да расте нез родители, стартира живота от задна позиция...
18 Юни 2018 11:33
Ако бяхме приели Истанбулската джендариада, това никога, ама никога нямаше да се случи.
18 Юни 2018 11:46
ко бяхме приели Истанбулската джендариада, това никога, ама никога нямаше да се случи.


Остава и да обясниш смислено защо.
18 Юни 2018 11:51
Горкото детенце ! Остава без майка и без баща.
18 Юни 2018 11:55
Едно нещо отказвам да проумея въпреки солидния си жизнен опит. Как така момиче, което е с акъла си, т.е. непоставено под запрещение, поради психическо заболяване отнемащо представата за реалност, ще живее с някой, който го бие ?!
18 Юни 2018 11:58
Здравче, била е с ниска самооценка, има такива хора, които иначе са си нормални.
Ако нямат и близки, приятели, става страшно...
18 Юни 2018 12:10
Кога го пускат?
18 Юни 2018 12:17
Поради това, че нямаш особено високо самочувствие ( красива, млада жена, Бог да я прости ) заживяваш на 15 -16 години с престъпник, подчертано агресивен и употребяващ дрога и алкохол и търпиш побоища, вместо да си вземеш детето и да потърсиш адекватна закрила? Айтос не е много далеч от Бургас, там вероятно има център за жени, жертви на домашно насилие. Какво общо има самочувствието с унижението и физическите страдания ? Чувала съм за Стокхолмския синдром, но никога няма да го проумея.
****
Момичета хубави, не оставайте без образование и професия, които ще ви помогнат да се справяте сами в живота и да бъдете независими финансово, ако се наложи. Колкото и да обичате мъжа до себе си, започне ли да вдига ръка, напуснете го и потърсете помощ. Той няма да се промени, каквото и да ви обещава. Не сме забравили Виола, нали?
18 Юни 2018 12:20
Схемата, Здравке, е такава (в опростен вид):
- Аз нищо не струвам
- Аз нищо не мога
- Ако съм сама, ще пропадна
- Само Той ме крепи
- Вярно, посяга ми, но единствено на Него разчитам
- Ето, вчера дори забрадка ми купи...
И т. н.
18 Юни 2018 12:38
Казват, че повечето такива момичета са израстнали в семейство с подобен модел: "Татко бие мама, щото я обича, мъж ми- и той" . Иначе няма логично обяснение някой да търпи да го бият.
18 Юни 2018 12:39
Как така момиче, ... ще живее с някой, който го бие ?!

Имам приятел, който е роден в Карнобат, т.е. в околията на разглеждания. Та по негови думи, според дивашкия манталитет, който цари там, на мъж от Карнобат, който не бие редовно жена си, не се гледа с добро око... Като не съвсем "мъж" един вид го възприемат.
18 Юни 2018 12:44
re
18 Юни 2018 12:45
Мен лично ме потресоха бездействието и безхаберието на съседите. Всички са виждали какво става и с някаква особена перверзност и алчни очички са следили поредния скандал, поредния побой, поредното гонене с паве или цепеница.
Особено омерзение изпитах от бабичката, съседка от горния етаж, която, театрално размахвайкиа ръка, обясняваше пред камерите как слушала през стените, че детето плаче, а майката пищи, докато говедото я пребива.
18 Юни 2018 13:03
Kole, ,
Когато сигнализираш няколко пъти и резултат от това няма(освен че започват да те гледат накриво) спираш.

Жалко за момичето и детето.
Убиецът ще лежи с години в затвора(за наша сметка), но това едва ли ще го промени.
18 Юни 2018 13:06
От 30 хил. градче , известно в обруления соц с певците си , композитори , артисти , видни учени и професори, някои от които и до ден днешен са светила в медицината и науката / проф. д.м.н . Панайот Куртев - и.д. шеф на Онкологията , невролога проф. д.м.н Стефка Янчева и т.н. / , това ощастливено от демократичните ценности градче напоследък редовно е в криминалните хроники .
Нещо като предмостие и депо на "елита" на Сънито .
18 Юни 2018 13:14
Здравка
18 Юни 2018 11:55

На 19 г., с дете почти на две

https://www.24chasa.bg/novini/article/6917192
https://www.24chasa.bg/novini/article/6918499

Не става дума за ниска самооценка, а вероятно за безотговорно родителство. Не казвам, че е заслужавала такава участ, в никакъв случай.
18 Юни 2018 13:27
Мен лично ме потресоха бездействието и безхаберието на съседите.


Тъй, тъй, законите са прекрасни, но съседите са виновни. Само че фактите са малко по-различни

По данни на полицията преди около година и половина съседи са подали сигнал за домашно насилие. Тогава тя е казала, че няма насилие. Нямаме други сигнали нито от нея, нито от нейни съседи. Това каза в сутрешния блок говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

Натисни тук

И след като жертвата казва, че няма насилие, прокуратурата нищо повече не може да направи. Тя не може да действа по сигнал на съседи, защото така е по закон

Чл. 8. (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) Производството по издаване на заповедта може да се образува по молба на:
1. пострадалото лице, ако е навършило 14-годишна възраст или е поставено под ограничено запрещение;
2. брат, сестра или лице, което е в родство по права линия с пострадалото лице;
3. настойника или попечителя на пострадалото лице;
4. директора на дирекция "Социално подпомагане", когато пострадалото лице е непълнолетно, поставено е под запрещение или е с увреждания.


Чак след бурните дебати по конвенцията БСП внесоха законопроект за промяна

Със 152 гласа "за" парламентът прие на първо четене предложените от БСП промени в Наказателния кодекс, свързани с домашното насилие..
Със законопроекта се предлага промяна в реда, по който се възбужда наказателно преследване на умишлено причинена средна телесна повреда на близък роднина или съпруг – от престъпление от частен в престъпление от общ характер, от категорията на т. нар. "частно-публично обвинение".

Предложените промени предвиждат в тези случаи наказателното производство от общ характер да се образува по тъжба на пострадалия, подадена до прокуратурата, а не до съда, като тя няма да може да бъде оттегляна. Мотивите за предложената промяна са свързани със затруднения на пострадалия в ефективното събиране и представяне на доказателства, релевантни към доказването на престъплението, от една страна, а от друга - практическа невъзможност за организиране на обвинението от пострадалия, поради наличието на близост с извършителя, зависимост, страх и други подобни причини. Предвижда се и по-тежко наказание при осуетяване на изпълнението на съдебно решение или заповед за защита от домашно насилие.

По време на дебатите предложението на БСП бе аргументирано от народния представител Тодор Байчев. От парламентарната трибуна той заяви, че с промените се цели премахването на чувството на недосегаемост на физически по-силния и ще се наложи върховенство на закона в семейните отношения. "На всички е ясно, че при актуалната уредба пострадалият е затруднен в ефективното доказване на фактите поради положението на зависимост и емоционална обвързаност", заяви Байчев
.
http://legalworld.bg/70287.parlamentyt-prie-na-pyrvo-chetene-predlojenite-ot-bsp-promeni-v-nk-svyrzani-s-domashnoto-nasilie.html

Но иначе тази същата актуална законова уредба беше превъзнасяна като напълно достатъчна, за да се подчертае колко излишна е конвенцията.
18 Юни 2018 14:04
Е, щом си е самопризнал, ще го съдят по най-лекету членове. Нали така съди българската Темида?
18 Юни 2018 14:07
Конвенцията не е само за домашното биене на жени. Вътрешното законодателство може да се промени достатъчно и без стамбулския хатишериф.
18 Юни 2018 14:09
dobadoba
18 Юни 2018 13:03

Убиецът ще лежи с години в затвора(за наша сметка), но това едва ли ще го промени.
След самопризнанията? О, не.
18 Юни 2018 14:56
Възпитавайте си дъщерите, така няма да раждат деца на 16-17 години от отявлени криминалогени.
Аман от такива "жертви"
18 Юни 2018 16:42
Смъртна присъда това се полага на тоя идиот!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД