:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 168
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДАНС е осъдена да каже колко СРС-та е използвала

 
Българският хелзинкски комитет (БХК) е спечелил дело срещу ДАНС, която е била задължена да предостави информация за това колко СРС-та е приложила, съобщиха от организацията. Решението е на Върховния административен съд и е окончателно.

Още през 2014 г. БХК е поискал данни за броя направени от териториалните дирекции и самостоятелните териториални отдели на ДАНС искания до съда за използване на СРС през 2013 г., броя на уважените от съда искания и броя на лицата, по отношение на които съдът е разрешил използването на СРС от ДАНС през същата година. Информацията е отказана с мотива, че е служебна тайна и разкриването й е забранено от Закона за СРС. От БХК обжалват отказа за предоставяне на информация и печелят делото. След това ДАНС дава информация, но в нея се съдържат само част от исканите данни. Затова е заведено второ дело, което също е спечелено от организацията, като съдът е задължил агенцията да предостави исканата информация в пълен обем.

"Няма правни основания да бъде засекретена исканата статистическата информация, тъй като тя не съдържа данни за отделни случаи, по които ДАНС работи. В същото време е важно българското общество да е информирано за цялостната дейност на агенцията", пише в съобщението в БХК.
4
1800
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
21 Юни 2018 12:17
Тази статистика е нужна на БХК за окомплектоване на поредния антибългарски доклад на ДД.
21 Юни 2018 12:51
В България може да принудиш ченгетата да се съобразяват със закона само след много дела и ако си добре финансирано НПО...
21 Юни 2018 12:52
да им преброят отвертките
21 Юни 2018 13:24
В случая лекетата от БХК са "полезните" идиоти, хвърлили камък в блатото на Нищонеправенето, скрито зад голямата дансаджийска секретност.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД