:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 392,012,051
Активни 190
Страници 18,334
За един ден 1,302,066

Изпращаме пореден военен контингент в Афганистан

 
Снимка: БГНЕС
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще участват днес в Плевен в тържествената церемония по изпращане на 36-ия контингент от въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”, предаде БГНЕС.
Контингентът е в състав до 160 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир е полковник Веселин Василев от Съвместното командване на силите. Командир на ротата за охрана е майор Велин Кехайов от военно формирование 42800 - Плевен. Помощник-национален командир на контингента е подполковник Недялко Киров от военно формирование 52340.
На ритуала по изпращането в Плевен ще присъстват още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като страна-членка на НАТО, съобщават от МО.
27
1214
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
22 Юни 2018 08:30
види се, баняджия е най-масовата специалност в това, което някои с доста перверзно чувство за хумор наричат армия.
22 Юни 2018 08:34
Контингент с "национален елемент" от "военни формирования"... Отански новоговор за тулупи.
22 Юни 2018 08:39
Обяснете ми пак талибаните дет се сражаваха рамо до рамо с Рамбо срещу чуждите окопанти од добрите ли беха или не, че напоследък сичко ми се върти, тва Македония, бежанци, патоци, Белене.
22 Юни 2018 08:50
Защо?
22 Юни 2018 08:54
Той включва национален елемент,


Това сигурно е нещо характерно за българите. За да го включват. Казан за ракия, каба гайди, или полеви свинарник и курник?
22 Юни 2018 09:03
Лека служба!
Колкото отиват, толкова и да се върнат!
22 Юни 2018 09:05
Националният елемент е представен от кукери и нестинари, I presume. Вместо гвардейски ансамбъл има банда от каба гайди. Предвижда се в менюто на 160-те юнака да се съдържа предимно шопска салата към лионските наденици. Всичко това предвещава триумфи на славната ни армия и несравнимите ѝ теляци. Поради малък пропуск в бюджета е пропуснато перо за шампоан и заменено с такова за веро.
22 Юни 2018 09:18
изпращане на 36-ия контингент от въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”

А аз бях разбрал, че с НАТО сме победили в Афганистан 2014 год. От 2001 до 2018 вече са 17 години. Предполагам НАТО иска да надмине два пъти рекорда на съвецките войски 1979 – 1989 който е 10 години.
22 Юни 2018 09:19
О, тов. Отврат, добре дошъл. В съзвучие сме днес. Дето интелектуалците му викат "унисон". Дали ще съумеем да разгадаем за чий х... интерес сме там, където ни запращат?

Половият въпрос ще бъде решен с едно стадо тамошни овци. Към всеки воин се причислява по една, спорове за вечния въпрос коя е най-красивата не се допускат. Кавал свири на поляна е пост, вече поверен на професионален овчар по почина на премиера г-н Борисов. Търси се автентично лъжливо овчарче. Да на е пънкарче, защото украшенията по цялата му глава ще дрънчат и воините ще го бъркат с овца.
22 Юни 2018 09:19
Айде, че вече се "дръгнат" некъпаните!
22 Юни 2018 09:21
Три пъти съм изпращал брат ми. Надявам се повече да не ходи. А на нашите войници - върнете се живи и здрави!

П.С. Още ли летят с американски самолети? Къде е междинната им база, след като изгониха американците от Манас? Знае ли някой?
22 Юни 2018 09:46
Поради малък пропуск в бюджета е пропуснато перо за шампоан и заменено с такова за веро.

Теляшкият контингент не е евтин - повече от сто милиона лева, драги майки, безработни, пенсионери и the rest of the all other ...
22 Юни 2018 09:46
...
22 Юни 2018 09:46
.
22 Юни 2018 09:59
Теляшкият контингент не е евтин - повече от сто милиона лева, драги майки, безработни, пенсионери и the rest of the all other ...
22 Юни 2018 10:02
Дали ще съумеем да разгадаем за чий х... интерес сме там, където ни запращат?
За Ирак големия американски брат каза, че българския бизнес ще има участие в демократизирането му, но партнерите да кажат дали български строителни фирми строят СЕГА там?

Едит: потърсих малко инфо за Ирак:
Мисия “Ирак" - пълен провал за България
Д-р Колев е в екипа на първия батальон в Ирак. Със своята професионална намеса е спасил над 20 бойци от оглушаване.
Работи като шеф на отделение в клиника УНГ на Военна болница.
Признавам си честно, че не съм знаел какво ме чака и какво ще намеря в Кербала. Това, което видях, не ми хареса и затова не отидох повече на мисия.
---
Ние не бяхме подготвени. Отидохме на мироопазваща мисия, а тя стана мироналагаща. На практика и затова лагерите ни не бяха защитени.
http://www.pan.bg/view_article-4-343539-misiya-irak-pylen-proval-za-bylgariya.html


И в Афганистан историята ще свърши така.
22 Юни 2018 10:08
Да командироваме ли пенционера Божо Вампира да чете пергаментите в медресето към джамия "ал Булгари" в Кабул? Тъй ще съчетаем двата ни "национални елемента" напоследък-мистификациите че имаме армия и историчарските шоута.
22 Юни 2018 11:10
Пушечно месо за американската военна трапеза...
-----------
Блогът на Генек

22 Юни 2018 11:27
Дорис 22 Юни 2018 09:05
Националният елемент е представен от кукери и нестинари, I presume.

Уважаема Дорис!
Предположението ви относно националния елемент, включен в българския контингент заминаващ да Афганистан е интересно, но невярно. Кукерите и нестинарите са артисти на свободна практика и са изключително търсени и заети. Кукерските игри минаха - сирни заговезни бе през февруари. Сега артистите заминават за Черноморието, където започва дългия нестинарски сезон. Тази година за празника си Илинден, те са подготвили изключителни номера: бачата и меренге върху кафяв пернишки кюмюр и щраусови валсове върху горещ антрацит от Донбас.
Но да се върнем при загадъчния национален елемент, който заминава за Афганистан. Каква е тази мистерия? Яде ли се, пие ли се, марширува ли се, може ли да се краде? Ей такива въпроси напират у читателя. Отговорът на тази шарада е - това е 120-я химически елемент. Той е синтезиран в столовата на МО, която както е известно има зона със специален режим на достъп. Именно в нея мастър-шеф полковник Йожен Куртие е успял да синтезира в кухненски условия новия елемент. Той, подобно събратята си подредени в Менделеевата таблица след номер 92, е малотраен. Времето му на живот е равно на времето, за което министър Каракачанов изяжда двустепенно меню - минестроне и гъши дроб върху канапе от манатарки. Новосинтезираният елемент е наречен "национален елемент". Именно той е включен в състава на българския контингент.
22 Юни 2018 11:31
Международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции
Значи ли това, че ние ги съветваме "как да се къпят?!
И какво по дяволите означава:
Той включва национален елемент
От ден на ден ставам все по-неграмотен!

PS А, Звън® вече ми е отговорил!
22 Юни 2018 11:38
Благодаря за обяснението, уважаеми Звън. Зарадва ме съобщението за програмата "бачата и меренге върху кафяв пернишки кюмюр и щраусови валсове върху горещ антрацит от Донбас." Не може ли меренгето да се играе върху чукуровски въглища, любимите ми в началото на живота ми? Виждам, че имате там връзки, вижте там даокажете влияние да дадете ход на молбата ми?
22 Юни 2018 11:42
Мина Чукурово не работи поради изчерпване и изтощаване на миньорите.
22 Юни 2018 11:55
Няма пари за допълнително полиция и жандармерия да се пазят селата в България—те тръгнали да пазят маковите полета на Афганистан за да гарантират постоянното производство на дрога за щатите....
22 Юни 2018 11:56
Насипно щастие на ниски цени.
22 Юни 2018 11:59
И мисля, че не трябва да наблягаме на националния елемент. Хелзинкският комитет се тревожи, че българите не са защитени от ксенофобия. Страх ме е, че гъшият дроб, като национално френско ястие фуа гра, не бива да фигурира в ничие българско меню. Вкусно, невкусно, без фуа гра, молим. Предлагаме на т. нар. ХУИ протест срещу фуа тра-то. Мястото на срещата да не се променя - Орлов мост, както винаги. Ако някой иска да ми гостува, предупреждавам - асансьорът не работи. Сменяме достолепния Шиндлер с неизвестна ми българска марка. Има гаранция, че не е от тези, които падат в шахтата, ако возят бременни жени.

Един от майсторите ми се видя да е афганистанец. Говореше на нещо като пущу. Спомням си как г-н Плевнелиев, още или вече президент, беше навестил воините ни там със самолета на г-н мистър Уорлик. Имаше протоколен шпалир и г-н Плевнелиев го поздрави с приветствието: "Здраве желая, пущове!" Момците бяха доволни, че не им преведоха поздрава. Явно бяха се напатили.
22 Юни 2018 12:08
...изпращане на 36-ия контингент от въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”


Дотук само 36?
Да бяха попитали по-добре генерал Громов, как се прави организирано изтегляне.
Или да се поучат от опита на други страни и народи...

http://www.drago.info/index.php/2018/06/22/selo-grunzi-i-talibanite/
22 Юни 2018 12:18
Съветвам популярния шеф Йожени Куртие да мине на обработка на дробчета от покойници гълъби. Брутално спрямо Пабло Пикасо, който също е "ксено-", но няма как другояче. Пък и те не пренасят птичи грип. А в Афганистан вероятно има богата птича фауна. Бай дъ уей, момците ни носят ли сглобяема сауна?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД