:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 397,375,393
Активни 93
Страници 11,626
За един ден 1,302,066
Репортаж

Битката на Петрич за семейство Согомонян

Случаят с четиримата арменци показа, че 4300 подписа от целия град, застъпничеството на кметове, съветници, учители и православната църква в България важат по-малко от мнението на един обикновен чиновник
Снимка: Велислав Николов
Над 4300 души от Петрич са подкрепили с подписите си семейството.
Да си арменец в България не е някаква екзотика. Свикнали сме да приемаме имената им почти като българските, а и много арменци са оставили частица от себе си в историята, културата и живота ни. През миналия век бедната ни тогава страна гостоприемно е приела много от тях, подгонени от турския геноцид. А днешна горда България, станала част от най-цивилизования свят на НАТО и ЕС, се държи с четирима арменци, потърсили закрилата й, като мащеха.

За тях се шегуват, че с лекота вече са спечелили изборите в Петрич и дори са получили по-висок вот в рамките на града от президента Първанов. Само за седмица в тяхна защита се подписват 4300 души - почти цялото пълнолетно население там. Нещо повече - имат подкрепата дори на политическата власт в общината, а и на църковната в лицето на местния свещеник. Зад тях са всички местни учители. Съдбата на Санасар, Марине и двете им деца Тигран и Татевик обаче се решава не от обществото или политическите му избраници, а от един чиновник в отдел "Миграция" на благоевградската полиция. А той ерешил на всяка цена да ги изхвърли от България.И докато родителите могат и сами да си тръгнат от тук, двете им деца, които тези дни ще станат пълнолетни, са като затворници, па макар и в рамките на един град. Не могат да напускат страната, не могат да управляват автомобил, не биха могли да замръкнат в чужд град, защото никой хотел не би ги приел. Не могат да работят, нито да се дипломират. Те дори не могат да излязат извън Петрич, защото ще ги арестуват моментално. И не защото те или родителите им са били осъждани, имат висящи дела или някога са били клиенти на прокуратурата. Просто двете деца нямат никакъв документ за самоличност, защото вече 13 години България отказва да ги приеме за свои граждани, а Армения никога не ги е регистрирала като такива.

Четиримата от семейство Согомонян живеят в центъра на Петрич и са се интегрирали изцяло в обществото много по-добре от стотици българи, живеещи в почти кланови гета, но пък получили гражданство и български паспорт по право още при раждането си. Бежанци са като много други. Различното е, че ги подкрепя цял един град - хора, които ги познават, обичат ги и им вярват.Те идват у нас в началото на 90-те, за да потърсят спасение от мизериятаи нестихващите войни между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах. Бащата е икономист, а съпругата му - радиоинженер в столицата Ереван. В разкъсваната тогава от хаос и противоречия Армения и двете професии са останали без никаква стойност.

Родителите пристигат първи, после прибират и децата си, които са били съвсем малки тогава. Тигран е роден през 1987, а сестра му - година по-късно. И двамата са били вписани единствено в паспорта на бащата, както е изисквало тогавашното законодателство в Армения.

В началото живеят в Сандански, след време се преместват в Петрич. С арменския си паспорт Санасар регистрира у нас търговска фирма "Татев", чрез която изкарва прехраната за семейството, продавайки продукти на местния кооперативен пазар. Без да са български граждани, покрай фирмата си Санасар и съпругата му чинно са си плащали години наред социалните осигуровки, за което представят и документи.

Тигран и сестра му са приети в петричката гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Но не успяват да я завършат. Макар че приключват с отличие 10-ти клас, миналата година са изключени от училището, след разпореждане на миграционните власти, защото нямат лична карта и не могат да получат диплома. Израствайки в България обаче, двете деца възприемат българския език като матерен. Мислят и сънуват на български. Всичките им приятели са българи. През 2004 г. дори решават да се прекръстят с български имена. Законово не могат, защото не са български граждани, но пък никой закон не може да контролира мислите и чувствата на един човек. Протойерей Живко Георгиев ги прекръства в Роженския манастир и им дава имената Александър и Татяна, а веднага след това пише на президента прочувствено писмо, с което го моли да им даде българско гражданство. Големите проблеми за семейството тръгват именно тогава.

До 2000 г. родителите са притежавали редовно удостоверение от полицейското управление в Сандански, че са законно пребиваващи чужденци у нас. След изтичането му полицията отказва да го поднови. Но и не ги закача.След 2004 г. обаче нещата се променят."От миграционната служба на благоевградската полиция започнаха да пристигат една след друга призовки. Трябваше постоянно да се явяваме на дълги разпити, в които ни обясняваха, че трябва доброволно да напуснем България. Като чужди граждани ни заведоха преписка, която бе поета от един служител в миграционната служба на ОДП-Благоевград на име Кочев", разказва Санасар. Понякога трябвало да се явяват в управлението в Петрич, а друг път при самия Кочев. Разпитите продължавали дълго и често безмислено. "В един момент аз и съпругата ми почти бяхме готови да се махнем оттук, но какво ще стане с децата? Те не знаят почти нито дума арменски, а и животът им е изцяло свързан с България. В Армения ще се чувстват като чужденци и ще трябва да започнат всичко от начало", обяснява бащата.

До момента той е изпратил близо десет молби за предоставяне на българско гражданство. Ако не на всички, то поне на двете им деца. Писали са в съответната дирекция на правосъдното министерство и до президента Първанов, които са страни по Закона за българското гражданство. Писма до президента и до министър Петканов в подкрепа на молбите им са изпратени и от кмета на Петрич инж. Вельо Илиев, както и от кметовете на околните села Коларово, Марикостиново, Рупите и Първомай. Там много добре познават семейството, защото синът Тигран е автор на интернет страниците на тези села. Още писма и препоръки са изпратени и от директора и всички учители от гимназията в Петрич, от местния лидер на БСП, председателя на петричкия общински съвет и всички съветници в градчето. Специална подписка до президента с молба да реши проблема на съучениците им е изпратена и от учениците в гимназията.Всичко обаче се завърта като в омагьосан кръг.От президентството и ведомството на министър Петканов пренасочват преписките за мнение към ОДП-Благоевград, а шефът на дирекцията комисар Кирил Георгиев ги препраща при същия този чиновник Кочев.

В края на миналата година всеки член от семейството получава заповед за принудително извеждане от страната, подписана от комисар Георгиев. Особено любопитни са заповедите за двете деца. Те се основават на чл. 34 от Закона за чужденците в Република България: "Всеки чужденец е длъжен да напусне страната до изтичане на срока за пребиваването му". На практика нито Тигран, нито сестра му са имали такъв срок или пък документ за временно пребиваване, тъй като досега са били непълнолетни и са се ползвали с правата на баща си. Те не са влизали у нас по своя волеизява, а сега не могат да напуснат легално страната, защото нямат никакъв паспорт, който да представят на границата. Нито могат да влязат в която и да е чужда страна по същите причини. Не е ясно при това положение къде точно двамата ще бъдат екстрадирани, защото не са ничии граждани. Освен това на четиримата се забранява за 10 години достъп до страната ни. В момента семейството обжалва тези заповеди, поради което изпълнението им е спряно. Но пък полицейският шеф Георгиев е подписал друга заповед, с която разпорежда незабавното принудително настаняване на Тигран в специалния дом за временно настаняване на чужденци в София на основание чл.60, ал.1 от Административно-процесуалния кодекс. Този член се прилага спрямо лица, "застрашаващи особено важни обществени интереси". От благоевградската полиция обясниха, че по всички въпроси, свързани с миграционните служби трябва да се търси пресцентърът или лично директорът на ОДП.

Самият комисар Георгиев пък остана силно изненадан като узна от "Сега", че според неговата дирекция Тигран е заплаха за обществените интереси. Обяснението му беше, че не помни точните текстове на заповедите и преписките, защото се изготвяли от миграционния отдел, носели му ги в готов вид, а той само ги разписвал. "Разбира се нито Тигран, нито останалите трима са престъпници, нямат висящи дела, нито са осъждани", каза полицейският шеф на Благоевград. Комисар Георгиев призна още, че на ден подписва много документи, затова не помни съдържанието на всички.

Тъй като ОДП-Благоевград все още не е пратила мнението си по преписката от президентството дали на четиримата да се даде гражданство, Георгиев обеща, че ще се разпореди това мнение да бъде изготвено не от Кочев, а от други хора, неангажирани до този момент с патилата на семейството. "Лично ще проверя от текста да бъдат премахнати емоционалните изречения и да остане само чистата фактология", каза той. Полицейският шеф заяви, че действително досега не е бил толкова навътре в проблема около Согомонян, затова вече е решил, че ако съдът отмени заповедите му, няма да обжалва на следваща инстанция и няма да предприема срещу четиримата нови наказателни акции. Така че оттук нататък всичко е само в ръцете на съда и на волята на президента.
 Санасар и Тигран са напълно отчаяни в желанието си да останат да живеят в България.
 Съучениците на Тигран обсъждат какви протести да предприемат в София, за да засилят вниманието на президента към случая.
206
7324
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
206
 Видими 
25 Януари 2007 03:26
Ебаси маиката а на македонските изроди които псуват по Бг моментално им дават гражданство.След 5 години престои в дадена държава по закон имаш право да кандидатстваш за поданство.Бг оште ли е турска област?
25 Януари 2007 03:36
Сетих се за статийката на един " журналист " в която ни призоваваше да обичаме държавата България в лицето БАШ на чиновниците от държавнио , с позволение , апарат.
Ми който е мазохист - да си ги обича.
25 Януари 2007 03:44
Га си и перверзията...сума ти македонски юнаци, плюещи България, се уредиха с гражданството, а за това семейство-не може.
Де е вицето на Седефчов?Седефчов не види ли?
25 Януари 2007 03:54
.
25 Януари 2007 05:54
точно от законова гледна точка не трябва да има значение дали хората са арменци, сомалийци или китайци.
научили са български , интегрирали са се сред петричани, намерили са приятели, не правят мизерии, не крадат, не гледат да живеят нещо на помощи или от далаверки (както много бг-та), получили са подкрепа от почти всички съграждани - евала.
(От чисто моя житейска гледна точка, има един много голям плюс само за това че са арменци.)
Но вицето - видния ракетчик Ангел-маринчо който набърже помилва Цецо мангала, сега се услушва.
25 Януари 2007 06:10
Ако е за футболисти може да се измислят всякакви закони, но за икономисти и радиоинжинери стараната ни е недостъпна. Ей, чиновници, бюрократи и всякаква паплач на народна издръжка, почнете малко и да мислите и да четете, а не само да разписвате. Нали за това ви плащаме.
25 Януари 2007 06:38
Едно време на указите на Държавния Съвет и на Постановленията имаше забележка:"Отнася се и за Петрич!"
Бюрокрацията по света е еднакво безсърдечна!!!
25 Януари 2007 06:42
Не сме народ , а мърша...Колко е актуално само.Като си спомня само , какви мангали станаха български граждани...А тук едни бели хора, арменци, които като етнос много уважавам, защото са част от българската нация, за разлика от други, някакъв чиновник издевателства над тях.
Де е депесарския генерал Марин капудан паша?Де са доблестните комунистически и ндсварски дупетати, за които не е притеснение да допуснат интересите на България да се защищават в Анадола?
Има ли въобще имиграционна политика в тази страна?
25 Януари 2007 07:01
Имаше си хас дългата ръка на наш Сокол да не е замесена тука, а Васко?
Много караконджули ти се видет, брато-бегай да та види ходжата.
Дано да немаш муска.
25 Януари 2007 08:04
То Доганя ако научи , тутакси ще уреди нещата , щото след това веднага ще му скочи имиджа и ще затвори устата на бая плювачи , ама атакистите защо дремят и не разлаят кучетата ? Франция введнага ще ги подкрепи !
Тая македонска ли , гръцка ли чутура в Петрич , бая бой трябва да яде !
25 Януари 2007 08:17
Явно хорицата не са си "шарили" и оттам им идат проблемите. Но е комично, когато властите започнат да се правят на строги, но справедливи. Дано съдът ги остави в България.
25 Януари 2007 08:32
Отврат, може и да си прав. Дали има запис на "дългите разговори" на ченгето Кочев с арменеца? А иначе всички сте прави, че законът трябва да се спазва. Но и вицето на агент Гоце да не помилва само цигански бандитски главатари, ами и в такива, обществено-значими случаи, да е на мястото си. Толкова чак често в България подписки в защита на някой няма. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
25 Януари 2007 08:33
Щом децата са родени в България могат да бъдат български граждани, независимо, че родителите им не са.Доколкото знам такъв е законът за българското гражданство.Но както винаги чиновническите мърши се правят на по-големи от закона.
25 Януари 2007 08:42
Явно да си9 чиновник в България, трябва да си безсърдечен!
Къде, г-да и г-жи чиновници оставихте човечността?И въобще имали ли сте я някога в действителност..?
25 Януари 2007 09:09
Това е следствие от безконтролното увеличаване на бюрокрацията в България. А това безконтролно увеличаване може да бъде възможно само в едно общество, което не се развива към гражданско, а просто си иска другаря Тодор Живков. Вие как мислите, тези нещастници пенсионери дето днес, четвъртък се събират да дрънчат с празните си глави пред парламента и да искат увеличение на пенсиите за кого гласуваха на президентските избори миналата година? Правилно, за агент Гоце.
*****

Редактирано от - bot на 25/01/2007 г/ 14:11:09

25 Януари 2007 09:14
Предлаг на вестник "Сега" да продължи да разглежда проблема и ако трябва да направи някаква подписка (макар и през нета) в полза на тези хора, защото описаното е явно несправедливо, а съответно и незаконно, защото винаги буквата на закона трябва да се разглежда с оглед на неговия дух - справедливостта.
25 Януари 2007 09:18
Генерала е пиян .Пияна е и целата администрация.Но са обещали като изтрезнеят да оправят работата.
25 Януари 2007 09:22
Какво е виновен Кочев!? Той просто спазва закона. За мен са виновни тези отговре, които могат да решат проблема, но нарочно го прехвърлат на някий, който е с вързани ръце - в случая полицията. Вижте в ЗМВР какви са задълженията на полицията по линия на "Миграция"! Арменците са незаконни в Република България... т.е. полицията е длъжна да вземе мерки - също предвидени в закона. А те вместо да правят подписки и вместо да се тръшкат - да вземат да си оправят документите! Защото това не е единичен случай...
25 Януари 2007 09:34
А вчера някои ме убеждаваха каво престъпление е да се забранява някакви момиченца да влизат в училище със забрадки защото това им НАРУШАВАЛО ПРАВАТА!!! А аз се чудех като бях малък "не са ли моглида предотвратят народите тази ужасна война (2-та световна) - нали се вижда, че отива към война". Ами сега много, много порастнах. Не съм наивник, но честно казано, и досега нямам информация за такива издевателства в мирно време, освен...непосредствено преди войната - с евреите, по време на маккартизма и др.подобни. Или греша?
" Самият комисар Георгиев пък остана силно изненадан като узна от "Сега", че според неговата дирекция Тигран е заплаха за обществените интереси"
*****

"...призна още, ...не помни съдържанието на всички"
ами елементарно е за всеки да отговаря с подписа си за това, под което се подписва. Не е нужно да го помни - достатъчно е да знае за какво става въпрос и да носи всякакъв вид отговорност (дори и съдебна) - нали затова се подписва!!!
Е, кой трябва да сезира прокуратурата сега? Не е ли редно тези (чиновник Кочев и комисар Георгиев ) да отговарят и пред съда за това, което правят?
Според мен не е достатъчно да се уреди положението на арменското семейство. Много е необходимо да се накажат виновните.

Редактирано от - bot на 25/01/2007 г/ 12:19:12

25 Януари 2007 09:47
ARTU и според теб по какъв начин могат да си оправят документите ?
Единствения начин е да отидат до Армения и да се върнат, а който го е направил не е могъл да дойде отново в България. Освен това, те са получили забрана да влизат 10 години в страната , а пък децата напрактика не могат нито да напуснат България защото нямат документи, нито да живеят в нея.
Познавам семейството и съм знам всичко за проблема им, единственото, което могат да направят, за да останат в страната, е да вдигнат шум и някой да им помогне ..
25 Януари 2007 10:07
Това, че са арменци, е наистина плюс. Все пак, не бива сульо и пульо да остават тук, нали? Но негри футболисти стават българи, бандити от вси страни се обединяват у нас, циганите отдавна скитат по света с перфектни документи.
Чиновникът Кочев е много, много виновен. Дори само от морална гледна точка. Наистина, какво ли е искал? Тази история не е опригинална - тя порсто показва с още един пример какво е родната бюрокрация и как сами се насаждаме на тръни. А шиптърите ги пускат свободно, нали?
25 Януари 2007 10:25
Наглостта на властимащия - ми че той човека си иска някой лев, пък те правата си търсят. В България права имат само циганите, членовете на ДПС и управниците, всички останали сме гласоподаватели, данакоплатци и закононарушители!!!
25 Януари 2007 10:34
Чак не е за вярване
Бюрократична машина ли е или на лична основа - не знам...Жалко е, че "демократична" държава като нашата възприема демокрацията така, както са я разбирали римляните.
Нека на семейството се позволи да остане, не може така!
А за македонците: Какво по-голямо доказателство, че са българи от това, че отричат произхода си, делят се от нас и ние се делим от тях. Съчувствам им! Но все си мисля, че е заради хората отгоре, които промиват мозъците на населението. Дано един ден осъзнаят, че сме едно и стига са ни плюли, защото така заплюват и себе си.
25 Януари 2007 11:02
Не знам какво правят с това семейство, но знам със 100% сигурност , че на стотици араби , палистинци, кюрди и турци занимаващи се с контрабанда и наркотрафик е дадено някъкъв вид пребиваване в страната.
25 Януари 2007 11:36
Странно е защо братята арменци не са потърсили убежище още с идването си в България, а са се регистрирали като временно пребиваващи чужденци, сиреч обикновени гости на страната. Бежанският статут дава особена закрила и бежанец не може да бъде изгонен току-така. По цял свят арменците са припознати като преследвана нация и получават статут на бежанци много по-лесно от други народи. От тази придобивка се ползват милиони арменци, населили плътно двете страни на Атлантика, само нашето семейство не се е погрижило да узнае.


Затова не бих се нахвърлял с толкова хъс върху българските власти, макар да съм сигурен, че те ще проявят благородство и ще решат проблема на семейството като изключение и дори противно на закона.
25 Януари 2007 11:52
Поредната свинщина на българския чиновник
25 Януари 2007 12:02
oIo арменците нямат право на закрила в България.Те са постъпили в агенцията, но са приети само като кандидат-бежанци и то за малко.
25 Януари 2007 12:06
България е страна по конвенцията и предоставя убежище на всички, които отговарят на условията. Върховният комисариат има представителство в София.
25 Януари 2007 12:29
Поддържам иванхое за подписката. Аз също бих се подписал, естествено с името си ЕНГ-то и т.н. Ако написаното в статията е вярно, а не се съмнявам, тия хора са богатство за БГ и ще е грях да ги загубим. Да не говорим за хуманността и елементарните норми на солидарност.
25 Януари 2007 12:30
olo
Ти прочете ли внимателно статията?Казваш законност!Я прочети пак това и я намери
До 2000 г. родителите са притежавали редовно удостоверение от полицейското управление в Сандански, че са законно пребиваващи чужденци у нас. След изтичането му полицията отказва да го поднови. Но и не ги закача.
И ако чакаме на такава полиция да ни пази .......
25 Януари 2007 12:46
Какво трябва да се случи , за да узнаем , че имаме обществената организация на арменците в България "Ереван"...? Какво е нейното отношение по този казус ? Братя , Арменяци , на сянка под тревата ли сте останали...?

25 Януари 2007 12:52
Комисар Георгиев призна още, че на ден подписва много документи, затова не помни съдържанието на всички. [/b]
***** той така е подписал и смъртната присъда на чората...[/b]

Редактирано от - bot на 25/01/2007 г/ 14:11:58

25 Януари 2007 12:53
Г-н Вице Президент Марин, аз, като български гражданин съм съгласен 1000 пъти повече тези хора да получат равни права и задължения като моите като гражданин на Република България, отколкото почти автоматичното признаване на гражданство от македоски желаещи да получат таков!1 Македонците освен да злобеят и да плюят майка България би трябвало да се поучат и да бъдат като тези арменци, които са допринесли много повече за страната ни и са си плащали всичко.
НАПЪЛНО СА СИ ИЗРАБОТИЛИ И ЗАСЛУЖИЛИ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО!!!
За разлика от болшинството македонци!!!
25 Януари 2007 13:32
Да бе, бюрокрацията разбира се не е най-доброто изобретение.
Ама все пак е българска-има повечко търпение и по-жива мимика
Сега европейската идва
Случайно прочетох, че Литва отменя двойното гражданство ...защото в ЕС това не се приема, а?
Там сега такова се надигна, защото толкова колкото вътре, толкова са и навън литовците-все бягаха, от глада, от Сталин, от мизерия. И сега ако искат да си запазят литовското гражданство трябва да се откажат от новопридобитото.
То България не е ли член на ЕС?
И знаят ли тукашните бюрократи за новите си възможности, а?
25 Януари 2007 13:34
А ето и матерялче:

Литва отказывает соотечественникам в двойном гражданстве
Любоваться старым Вильнюсом живущим за границей литовцам предлагается только в качестве туристов
Ефим Фиштейн, Ирина Петерс (Вильнюс)

24.01.07
Конституционный суд Литвы вынес определение, ужесточающее порядок получения литовского паспорта. Потомки ссыльных и вынужденных эмигрантов, желающие вернуться на родину, должны будут теперь отказываться от гражданства страны, в которой жили последние годы. Это объясняется необходимостью привести законодательство в соответствие с нормами Евросоюза, куда Литва вступила 1 мая 2004 года.

Практика предоставления двойного гражданства в последнее время стала распространяться в Литве довольно широко. Однако с ней решено покончить. Проживающие за границей литовцы, особенно потомки ссыльных и вынужденных эмигрантов, желающие при возвращении на родину сохранить гражданство страны прежнего проживания, после решения конституционного суда почувствовали себя обиженными и обратились к депутатам парламента и президенту страны с просьбой не ставить их перед трудноразрешимой дилеммой и позволить им иметь два паспорта. По мнению экспертов, дело может закончиться и внесением соответствующих поправок в конституцию Литвы.

*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума (т.1.4)

Редактирано от - bot на 25/01/2007 г/ 14:12:48

25 Януари 2007 13:37
Да бяха прекръстили децата на Айше и Мехмед, да не бяха ходили до Роженския манастир, а до най близката джамия, да си бяха подали документите за членство в ДПС, а не данъчните декларации в данъчното и Гоце щеше да им прати президентския мерцедес за да ги закара до президенството да си получат паспортa.Ако бяха и отрекли съществуването на арменски геноцид можеше и един орден Стара планина като бонус да получат.Но за тяхно съжаление не следят новините в България и сега гонят дивото.

Редактирано от - WHATS UP на 25/01/2007 г/ 13:42:14

25 Януари 2007 14:03
Срам ме е, ЯД ме е, че нашата държава се управлява от престъпници, предатели и най-долни утрепки като Седефчов, дисциплинарно уволнения Марин, оправданите убийци от МВР-Благоеврад и прочие. Малка утеха е, че два пъти съм ГЛАСУВАЛ ПРОТИВ първите двама, ако това бяха направили всички, сега няма да се чудим как да подписваме хвърчащи подписки до тях ....
25 Януари 2007 14:06
Минувачо,
В Чехия според мен е решен много добре въпросът.
25 Януари 2007 14:33
Полицейският шеф заяви, че действително досега не е бил толкова навътре в проблема около Согомонян, затова вече е решил, че ако съдът отмени заповедите му, няма да обжалва на следваща инстанция

А не е ли по-просто (и по-честно, разбира се ) да я отмени тази заповед и да не се стига до съд? Или милиционера си е милиционер, дори под прикритие на КОМИСАР.

25 Януари 2007 14:34
И з п р а т и х с т а т и я т а и м н е н и я т а о т ф о р у м а н а с а й т а н а М и н и с т е р с к и я с ъ в е т !Д а в и д и м н я к о й щ е с и р а з м ъ р д а л и д е б е л и я ч и н о в н и ч е с к и с е д а л и щ е н м у с к у л !
25 Януари 2007 14:36
доживяхме и това - качествени имигранти да се борят за БГ гражданство, а скапаните ни чиновници да се правят на важни
пожелавам на това българско семейство успех и браво на петричани че подкрепят съгражданите си!Редактирано от - Pavlik Morozov на 25/01/2007 г/ 14:37:05

25 Януари 2007 14:41
гоце и марин вместо да помилват ромски барони и сутеньори и да бабуват на триглави лами да вземат да си изпълняват задълженията. няма оправдание тези хора, за които БГ не е дори родина, да са направили за нея много повече отколкото повечето българи, и да са толкова попуярни сред съгражданите си, и въпреки това някакви корумпирани чиновници търсещи рушвет да им отказват полагащия се официален прием като равни сред равни.

25 Януари 2007 14:50
Ако започнат да носят бурки и фесове одма ще ги приемат. ДПС и работа ще им намери.
Позор за България срам ме е, че хора като ГОЦЕ АГА решават нашите съдби.
25 Януари 2007 14:51
Понеже това, което написах одеве не се чете добре го повтарям:"Изпратих статията и мненията от форума на сайта на Министерския съвет.Искам да видя някой ще си размърда ли дебелия седалищен мускул за да помогне на тези хора.Сега търся сайта на Президентството и ще я пратя и там.Пращайте я и вие заедно с мненията от форума по сайтовете на институциите за да обърнат внимание на проблема, та дано да успеем да помогнем на тези хора!
25 Януари 2007 15:03
И аз изпратих, bm1914ls, и на министерствоото на правосъдието ина президентството
25 Януари 2007 15:04
ако искате, да изпратим всички - това поне можем да направим. нали?
25 Януари 2007 15:12
Дайте линкове де!Иначе трябва масово да нападнем Гугаля!
25 Януари 2007 15:13
Къде е сега форумеца Гламавор да ни обясни защо съотчествениците му бягат от хаястанската цивилизация в скапаната България и такъв зор дават да останат в нея?
*
От друга страна - България не може да приеме всички бивши съветски хора, нали? Те са към 300 милиона.
25 Януари 2007 15:17
pr@justice.government.bg <mailtor@justice.government.bg>
press@president.bg <mailtoress@president.bg>
25 Януари 2007 15:18
pr@justice.government.bg <mailto : pr@justice.government.bg>
press@president.bg <mailto : press@president.bg>
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД