:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 397,200,835
Активни 160
Страници 13,232
За един ден 1,302,066
Репортаж

По дирите на една хайка за вълци

В Симитли всички знаят какво точно е правил президентът Първанов на 1 март, но разказват с недомлъвки. Ясно е, че на тази дата ловно развлечение е имало, то е било незаконно и окъпано в кръвта на няколко заклани магарета
www.parvanov.bg
Тази снимка не е от 1 март, а от официалния сайт на Георги Първанов като кандидат за втори президентски мандат. Под нея пише - ловците са три вида - които са виждали вълк, които са стреляли по вълк и които са убили вълк.
Ловът на вълци не е фасулска работа. В Симитли най-добре знаят това. Мине се, не мине месец и местната ловна дружинка е вдигната по тревога да гони тия хищници. Ама не за да ги застрелва, а да ги насочва към определени райони, където са заели бойни позиции други, по-височайши ловци. Местността Куматиница с едноименните скални образувания край Симитли е притегателно място за лов. Има красива гора, идеална за живот на подбран дивеч, готов да бъде отстрелян: глигани, кошути, лисици, вълци. Самата местност е толкова дива и непристъпна, че единственият път, водещ до нея, е само за маркови джипове и мощни камиони. Асфалт има само в началото му и след сметището на Симитли настилката приключва. Нагоре е единствено за шофьори - смелчаци.

Пътят минава през две села, едното от които - Сухострел, е заспало в по-миналия век. Намира се на крачка от границата с Македония и там живеят десетина баби и дядовци без ток, без канализация. Единствената им връзка със света е радио на батерии. Пускат го само по два пъти на ден за новините, за да им свири по-дълго. Понеже и батерии няма откъде да купят.

Ето защо дивата местност е така любима за депутати, министри, митнически шефове, президент, които често я посещават, за да отпуснат от цивилизацията. В Симитли са им свикнали и дори не се учудват, когато в градчето от поредния джип се изсипват яките момчета от НСО - сигурен знак, че предстои ловно приключение на знатна особа от политическия хайлайф. Сборният пункт винаги е най-луксозното място в градчето - хотел "ДиМарио". Тъй като се намира в центъра, току до сградата на общината, знатните ловни излети никога не остават скрити за когото и да било в Симитли. Тук с охота разказват, че политиците са им на една ръка разстояние. Само трябва да станеш рано в събота, да се разходиш до хотела, за да се ръкуваш с тях. Но попиташ ли симитлийци с кого са се ръкували в събота на 1 март, се споглеждат тревожно. Все пак разказват, но не искат никой да ги снима, нито да им пишат имената по вестниците. Даже кметът Апостол Апостолов - с вид на човек, който не се плаши лесно, започва да си мери думите отвори ли се темата за въпросната събота. "Нормално е да знам всичко, което е станало на 1 март. Нали съм кмет! Но, разберете ме,3-4 министерства ще затворят вратата си за мен, ако аз си отворя устата",вкарва доза загадъчност градоначалникът. Причината за цялото това притеснение не е че на 1 март в Симитли хората са се радвали на президентско посещение, а след това са чували часове наред ловния пукот откъм планината. Причината е, че това ловно развлечение се е случило ден след като в горящия влак за Кардам загинаха 9 души. И най-вече защото откъм президентството се скъсаха да отричат за ловния излет.

Близо до хотела, точно срещу училището, две лелки продават цветя. Разказват, че в онази събота станали както винаги рано. Било към 6 часа. Преди да си подредят сергията, отишли да купят по баничка и докато чакали да извадят топлите от фурната, всички насъбрали се на опашката станали свидетели как до хотела спират няколко джипа с охрана. Сред няколкото очевидно високопоставени особи, облечени в зеленикави дрехи, най-напред разпознали единствено осанката на президента. Едва по-късно от телевизионните му изявления вече различили и още един от компанията - депутата от БСП Стоян Проданов. Цялата опашка за банички вкупом се изнесла при държавния глава. Здрависали се. Той се държал много топло и човешки. Питал ги дали живеят добре. Те не се оплакали. След като си се порадвали взаимно, всеки си тръгнал по своята си работа.

Кметът Апостолов признава, че също е чул как хората се хвалят, че са се ръкували с Първанов. "Аз обаче не съм го видял. При мен той не дойде. А е странно, защото ние му помогнахме много с гласовете в региона за втория тур", разяснява Апостолов. На първия тур Първанов получил в общината само 200 гласа. За балотажа коалицията на Апостолов "Бъдеще за община Симитли" застанала зад него и държавният глава вече имал 3000 бюлетини. Апостолов е решил да увековечи тази подкрепа и по един своеобразен начин - като се издълбае в Куматинските скали барелеф на Първанов. Идеята всъщност е там да бъдат поставени ликовете и на още двама от демократичните президенти - Желев и Стоянов. А местният художник и каменоделец Николай Кашев заедно с алпинисти от Симитли са готови да се заемат със задачата. Това обаче може да стане чак когато пътят до изоставеното село Сухострел се превърне в трансграничен. От македонска страна вече имало готова отсечка, дори е изградено и КПП, но пари да се направи същото и от българска все още не са намерени. Засега кметът Апостолов само си мечтае как скалите един ден ще станат туристическа атракция за пресичащите границата, точно както е и планината Ръшмор в САЩ, където са барелефите на американските президенти. Но и сега Куматиница е атрактивна, макар и предимно за избрани ловни туристи от София.

Самият кмет разбрал със сигурност, че на 1 март президентът е тъдява, когато следобед отишъл на стадиона да гледа приятелски мач между "Атлетик" и местния футболен тигър "Перун", който иначе е от Кресна, ама играе срещите си в Симитли. На стадиона му заявили, че мач няма да има. "Помислих, че се шегуват, ама те ми обясняват, че полицаите не могли да дойдат да охраняват срещата, защотобили ангажирани да охраняват около президентаи затова футболът се отлага".

Началникът на местния полицейски участък главен инспектор Байраков признава, че наистина този ден хората му не са били на стадиона. Но твърдо настоява, че причината е, че никой не ги бил предупредил за мача. Там работели по график - ако срещата я има вписана в него, отиват да я охраняват. В същото време инспектор Байраков разкрива, че е имало случаи и да пазят мачове извън графика, защото в града всички се познават и не държали толкова на официалността, но този точно мач не го охранявали. "Вие ходили ли сте на мач в Симитли? Кои са тези хора, дето са се разочаровали, че нямало мач? Че то на тия срещи я има трима зрители, я няма", възкликва полицейският шеф. Той твърди, че липсата им на стадиона не значи, че хората му са пазили президента. "Ние частни визити не охраняваме", заявява Байраков.

"Ловът на вълци е бил подготвен набързо в петък и в него действително е участвал и Първанов", разказва пък съветникът от ВМРО в Симитли Георги Узунов. "Познавам хората от ловната дружинка и те ми се оплакаха, че в последния момент ги предупредили. В петък вечерта са ги събрали и са им казали, чеще ги карат в планината да гонят вълците за президентаПърванов също се срещнал и разговарял с тях. Сетне ги инструктирали какво точно трябва да правят. Качили ги на президентските джипове и ги закарали в едно дере. Задачата им била да причакват вълците и да ги подгонят нагоре, за да са по-близо до Първанов и останалите с него. И ги забравили в дерето. Като свършил ловът, президентът си тръгнал, а момчетата от дружинката така си и стоели да чакат в дерето президентските джипове да ги върнат обратно в града. И като не ги дочакали, тръгнали да се прибират пеш. Това са 20 километра по стръмен терен. "Не ме питайте за имената на тези хора, че са на държавна работа и ще им докараме големи проблеми, ако ви ги кажа. Но те ми разказаха, чепрезидентът нищо не е успял да уцели,а лисицата, за която пишат по вестниците, е убита от друг", разказва Узунов.

Организирането на група, която да дебне и направлява хищника, докато други се прицелват по него, според Закона за лова и опазването на дивеча се нарича хайка. Чл. 58, ал.5 от Правилника за приложение на този закон пък забранява организирането на хайки за вълци в периода от 1 февруари до 30 септември. Позволено е само индивидуалното им ловуване, какъвто очевидно не е случаят от 1 март. Временният шеф на лесничейството в Симитли Борислав Кутузов така и не можа да обясни как законово е прокарал незаконната хайка. "Има си заповед от горе. Ние не можем да даваме изявления", каза той. Кое е това "от горе", Кутузов не разясни. Негови колеги разкриха, че всички, участвали в хайката на 1 март, били снабдени с разрешения за индивидуално ловуване. Това обаче пак е незаконно, тъй като са се събрали в група. Законът все пак позволява извънредни хайки за вълци и в забранения период, но само ако има изрична подписка от населението, депозирана при кмета, в която хората се оплакват, че вълци системно тормозят домашните им животни. В дните преди 1 март такава подписка в община Симитли не е постъпвала.

Живеещите в покрайнините на градчето разказват, че видят ли към планината да се катери камион, пълен с убити магарета, значи тези дни политици пак ще стрелят по вълци. Магарешкото е голям вълчи деликатес и действа като примамка за хищника, но обикновените ловджии не могат да си позволят да заколят такова добиче, защото и пари си трябват. Вечерта преди президентския лов към Куматиница отново потеглил камион, съпровождан от гардове от НСО. Местните преброили в него осем заклани магарета. Депутатът Стоян Проданов признава, че действително този ден са залагани магарета за примамка. Той не уточнява бройката им, но твърди, че само едно не върши работа. Магарешкото върви по 8 лева за килограм, а едно средноголямо добиче тежи около 130-170 кила. Това, че първомартенският лов е коствал живота и на няколко нещастни животинки, освен че се случва на гърба и на трагедията от влака София - Кардам, го прави доста скъпо удоволствие. Не само финансово, но и за президентския авторитет като цяло.Интервю

Стоян Проданов: За вълци ходят само майстори- Г-н Проданов, лесно ли се ловят вълци?

- Вълкът прави най-много беля, защото е най-голямото животно в българската природа и е най-интелигентният хищник.

- Лисицата не е ли по-умна?

- Не. Това са истории от приказките. Вълкът няма конкуренция в нашите гори и е много вреден.

- При лова на вълк използва ли се някакъв специален похват, за да се привлече животното близо до ловеца, или всичко е въпрос на късмет и случайност?

- Вълк, чакал - прави им се стръв и се чака. Това е голямо чакане.

- Каква стръв се залага?

- На умряло животно.

- На какви умрели животни налитат най-много вълците?

- Животното, което най-много харесва вълкът, е магаре. Ако има мъртво магаре и мъртво теле например, вълкът първо започва да яде мъртвото магаре.

- При вашите ловувания как се снабдявате с магарешко?

- Купува се. Има си хора, които продават магарета. Плаща им се.

- Колко струва едно магаре?

- Различно. Според килограмите. Цената му на килограм е горе-долу колкото на свинското.

- Че то доста скъпо излиза да ловуваш вълци! И едно магаре стига ли?

- Е, сега. Вие пропускате, че една глутница вълци е от 5-6 вълка. И едно магаре го изяждат много бързо. Абе, един вълк може да изяде 5-6 магарета и пак да не го убием.

- Примерно, на 1 март колко магарета ви бяха нужни?

- Абе, казах ви, че е трудна работа. Магарета... Хвърлят се там. После се стои 6-7 часа. Вълкът идва или не идва. Застава на 300 метра и не отива да яде винаги. Трудно е. Така си е. При вълка е сложен лов. Ако някой си мисли, че да лови вълк, е същото като да говори политически глупости и да прави декларации в парламента, много се е излъгал. Като известния български политик Иван Йорданов Костов, дето иска да прави декларация за президента Първанов. Обвиниха те президента в едни глупости, пък и мен ме вкараха в тоя кюп.

- Че вие сам си признахте, че сте били на лов.

- Аз съм бил. Аз не крия, че съм бил на лов за вълк. Даже напротив - пожелавам на много български ловци да ходят на лов за вълк, за чакали, за лисици. Това е вреден дивеч, който страшно много пречи на популационния процес на полезния дивеч и на животновъдството. Между другото, трябва да знаете, че обикновените ловци в масовия смисъл на думата не ходят на лов за хищник, а ловуват само животни, които им дават месо. Защото с вълка няма келепир. За вълк ходят само майстори ловци, които са ловци по душа.

- А какво правите с убития вълк?

- Убитият вълк се одира и само кожата и зъбите му са трофей. Нищо повече. А месото се изхвърля. Е, да, горските дават 10 кубика дърва като награда за вълк, обаче мен не ме интересуват дървата. Един колега в парламента - Радослав Илиевски, уби един вълк наскоро и го питам аз какво ще си прави дървата, щото в парламента няма къде да ги прибират тия дърва.

- На последния лов на 1 март успяхте ли да ударите?

- Е, не ударих. Бе вълк не се убива всеки път. Ето и днес (8 март - б.а.) аз пак бях на лов за хищник - не е лесна работа. Ама пак казвам - ето питат ме мен бил ли съм с президента. Аз не мога да отговарям. Президентът си има пресцентър. Да си питат него. Това, че аз съм бил на 1 март на лов, не означава, че президентът е бил с мен.

- Питат вас, защото вие сам си разказахте, че сте ходили на лов в Симитли на 1 март, точно когато и г-н Първанов е бил там.

- Кой е казал, че съм бил в Симитли. В центъра на Симитли аз не съм бил на лов. Бил съм край Симитли, разходил съм се, но това не значи, че съм бил с президента. Пък и какво толкова се интересувате от самия лов. Искам дебело да подчертая - преди лова най-важното нещо за един ловец е да се грижи за опазване на дивеча и за създаване на дивеч, да регулира броя на хищниците, за да не пречат на полезния дивеч. Това е основното. Един голям процент ловци обаче ходят на лов само за месо. Това за мен не са ловци.
 Кметът Апостол Апостолов мечтае да превърне Куматинските скали от ловен терен за избрани в туристическа атракция.
 Природният феномен Слонската глава на Куматинските скали, където ще бъдат издълбани президентските ликове.
 Пред входа на хотел "ДиМарио" не може да остане нищо скрито.
 Стоян Проданов
115
18410
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
115
 Видими 
10 Март 2008 23:14
В-ъ-ъ-л-к!!!!!!!!!!!
10 Март 2008 23:17
Хайката не била за вълци, ами за природонаселение. И накрая цялото било отстреляно.
10 Март 2008 23:56
В днешно време сред ловците има повишена концентрация на калпави хора. А практически всички "ВИП" "ловци" са най-обикновени боклуци.
Туй че на им организират бракониерски хайки ден след пожара и на всичкото отгоре лъжат че не са участвали е само следствие.
11 Март 2008 00:06
Щом президентът ни е такава кукувица и няма смелост да каже, аз просто нямам думи и все повече няма да имам. вероятно.
Сега хукна към Азърбайджан да урежда важни и неотложни дела.
Ходил е естествено и то явно и не е възможно да бъде скрито. Тези около него помияри, дето го съветват от "добри" намерения и още по-добри чувства утре ще разнесат историята първи в спомените си.
11 Март 2008 00:09
Хайки за вредни хищници.... самите т.нар. "VIP ловци" са ВРЕДНИ... плевели, търтеи... даже и хищници неса... ВРЕДНИ амеби!!!
Проданов, ти си ВРЕДЕН, не вълците!
11 Март 2008 00:18
Тази снимка ми навява спомени за отминалото време и асоциация с другаря Пенчо Кубадински. Само дето волкодавът Гоце не е стъпил връз хайвана !
11 Март 2008 00:20
Гоце е требвало да почерпи опит от един друг виден другар от недалечното минало - обличали някой затворник в меча кожа и пускали другарите на пусия.
11 Март 2008 00:26
Крайно отблъскващо!
11 Март 2008 00:32
Дружинката сигурно са интелектуaлците Божо Димитров, Васил Божков, българския Хемингуей Дончо Цончев, Веждито, Петър Манджуков, Стефан Цанев...
11 Март 2008 00:37
Предложение до ловния щаб на др. Гоце:

Другари,
Следния път не фъргайте месото - че вълк не се ядяло е буржоазен предразсъдък. Джаред Даймънд ял шницел от лъв и си облизал пръстите. Просто лъвовете са трудни за одомашняване.

Думата влък е староиндоевропейска, улкос - оттам и волф, гр. ликос, лат. лупус.
11 Март 2008 00:38
Прочетохте ли това http://www.vsekiden.com/?p=24626?
И сега какво?
Не само така нареченият президент, известен повече като агент “Гоце”, е крайно елементарен лъжец - това си беше напълно ясно!
Ами дори така наречената журналистка госпожица Дърева и тя!
11 Март 2008 01:04
Елитни тупани!!!
11 Март 2008 01:31
Стоян проданов е истински ловец и затова ходи да стреля по вълци.Никога не ходи на лов за прасета - това е забавление за обикновените ловци и освен това при такъв лов има опасност да бъде улучен погрешно от заблуден колега-ловец.
11 Март 2008 01:37
Ами те китайците отколе ползват одомашнени вълци за ядене (Чау-Чау)... Първанов няма да е първият...
Ако е бил на хайка за вълци, и после е излъгал...ясно е, че е в блатото заедно с всички останали - нещо, което се опитваше да отрича сума време.
11 Март 2008 01:54
Много хубав матрял. Браво!
11 Март 2008 02:09
Лисичарят Гоце май здравата ще я закъса. Лисето Сергей пък ЕК го погна. Викам да се вземат под ръка и да си ходят. Мечтата им да се превърнат в българската двойка Путин - Лилепутин няма да се сбъдне, осраха се.
11 Март 2008 02:22
НИЩО ново!
Още преди дни в."Атака" и аз писахме, а ТВ "СКАТ" каза, че, според Закона, в случая става въпрос за ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Бракониерство! "Специалното" на този случай е, че "бракониер" е самият президент на Република България-Георги Първанов-"Гоце"! WANTED!
11 Март 2008 02:40
Знчи, казионните медии следват Най-Българския - това е много хубаво!
Само не ми е ясен казуса бил ли е Първанов на хайка за вълци, след като няма нито един отстрелян вълк. Със същия успех може да е бил на хайка за леопарди, които са също защитен вид...
11 Март 2008 04:23
Тьжна гоцева картинка ... жалка Велислава Дърева. За "колегата" Проданов да не говорим.
11 Март 2008 04:55
Ама какво ви е виновен първанката, сгрешил е човека, не е знаел че жертвите са 9, а не 8. Та затова е заклал само 8 магарета
8 жертви, 8 магарета, какво нещо е съдбата
11 Март 2008 04:57

Вярно ли е, че Гоце се изживява като Правешки цървул?
11 Март 2008 05:10
Ето защо дивата местност е така любима за депутати, министри, митнически шефове, президент, които често я посещават, за да отпуснат от цивилизацията.
11 Март 2008 05:14
Явочна на Мафията!
Има нещо зловещо и конспиративно!
Статията е много добра!
11 Март 2008 08:14
Хубаво е да се събереш с приятели в петъците в ловната хижа . Неповторимо е ! В събота на лов , и вечерта отново в хижата .Пък ако е дал господ да падне нещо/прасе/. нямам думи. В неделя отново в гората, а след обяд се връщаме. Това е голямо изпразване от напрежението през седмицата. И грешно се мисли , че ловецъг ловува за да "убива ". Поне в дружинката целта са винага вечерите, с приятели , без жени, с настроение. И рабираж , че само там има равенство , справедливост , и приятелство.
11 Март 2008 08:19
Нали е "таен милционер". Цитат от социалистическия градски фолклор.
11 Март 2008 08:57
За лова - отврат. Но и за идеята на кмета да развали природния феномен "Слонската глава", за да издълбае на нея ликовете на трима смешници - Желев, Стоянов и Първанов Толкова ли му е пипето?
11 Март 2008 09:03
liben ,
С такава идея кметът ви наистина показва мозък колкото едно аспиринче. Но с лова не съм съгласен. Всеки по различен начин гледа да освободи напрежението. И не трябва да се упрекваме.
11 Март 2008 09:10
И аз като Кракра - Крайно отблъскващо!
11 Март 2008 09:15
другарите май са сърдити нещо на Гуце ...
11 Март 2008 09:16
Бай Дончо /Цончев/ ряпа да яде ... Пред тез "юнаци" ...
11 Март 2008 09:24
Тоя път автора ни взе за канарчета: Пред хотела, в 6 часа цветарките продават цветя??? Ми то борсата за цветя в София не отваря толкова рано.
11 Март 2008 09:24
Аз пък се чудех защо е лошо положението на деца и възрастни в домовете за социални грижи. Нали уж в тях непрекъснато се вливат парите, които президент и депутати заделят за дарения- кой половин, кой цяла заплата. А то било, защото те всъщност са подпомагали производителите на магарета.
11 Март 2008 09:28
Като прочетох целия весник почвам помалко да се досещам кой ще е виновен за корупцията
11 Март 2008 09:34
...питат го бил ли е с президента, а той казва ...да питат пресцентърът му
всичко мога да разбера, но само тази тъпанарска българсака уродливост не мога да проумея
казвам това, защото:
първо, няма да отида на лов, защото тези часове ще ги използвам да прочета нещо или да поплувам или да послушам музика или да обиколя софийските галерии или да изгледам нещо от филини
и второ, през това време за което ме питат ще кажа че бях в нужника на двора и срах срах срах срах
ще си повърна червата:в бг е неспасяемо


11 Март 2008 09:45
А това какво е?http://mediapool.bg/show/?storyid=13689 7&srcpos=3
11 Март 2008 09:48
Ваш'та хайка-
наш'та майка.
Наш'та хайка -
ваш'та майка!
11 Март 2008 09:50
Да припомним, че срамният президент се ръкува през декември с Кадафи в Лисабон и се снима до него, а преди това насъска една част на българските граждани срещу друга по повод на партенката "Батак", за да отклони вниманието от комисията по досиетата.
11 Март 2008 09:53
"Не ме питайте за имената на тези хора, че са на държавна работа и ще им докараме големи проблеми, ако ви ги кажа.
"Нормално е да знам всичко, което е станало на 1 март. Нали съм кмет! Но, разберете ме, 3-4 министерства ще затворят вратата си за мен, ако аз си отворя устата"
В Симитли всички знаят какво точно е правил президентът Първанов на 1 март, но разказват с недомлъвки.

А един певец пееше, че комунизмът си отива. Да бе, да. Комунизмът ще си отиде, когато си отиде страха от управляващите, особено когато са агенти на ДС.
11 Март 2008 09:55
На 1 март, БНТ твърдеше, че НЯМА жертви. Затова и донякъде разбирам Първанов - и аз в началото пуснах новината с минимално внимание.
Не мога да разбера, "социален" президент да убива за удоволствие - това показва ретроградна кръвожадност, но... който се минал за гласува - направил го.
Обаче съвсем не мога да приема, че държавен глава умишлено нарушава Закона, който трябва да подкрепя, като организира НЕзаконна хайка - това вече си е за прокуратурата и за сериозна глоба! Ама той Велчев май от същото място дойде
11 Март 2008 09:59
Радослав Илиевски, уби един вълк наскоро и го питам аз какво ще си прави дървата, щото в парламента няма къде да ги прибират тия дърва.


хаха, тез хора вече се чувстват там като у дома си. това не ви ли е работното место ве? абонирани за властта...
11 Март 2008 10:02
нещо ми избива на аналогия с изпедерастените френски крале отпреди няколко века...
да не посъветвате само хората да минават на пасти, щом няма за хляб!
в кой свят живеете бе малоумници!
къде се е чуло и видяло политици от ЕС да трепят животни!
редуцирали бройката...
прасето от снимката всеки уйкенд се превъплащава в ролята на Господ...

само че шефчето като виден историк на бившия и настоящ репресивен апарат трябва да знае съдбата на френските буржоа...
аз като прост селянин знам само, че всичко в историята се повтаря...
11 Март 2008 10:08
Нещо ми убягва - какво толкова важно се случва сега в България, та ни занимават с тази глупост? Дали става въпрос да не коментираме спрените пари от Европа, дали нещо друго, някой сеща ли се?
11 Март 2008 10:11
или казано с по-други думи от hamalin...
11 Март 2008 10:14
При всички случаи има далеч по-важни проблеми, които някак си не се коментират. Ситуацията около този лов ми прилича на нещо от сорта - да се коментира примерно не какво стана с влака, а какво е било нарисувано на картината в купе номер 2, на вагон номер 3. Може би има какво да се коментира и за този лов, но на фона на /полу/забравените останали наистина важни неща, някак си излиза като манипулация. Очевидно статията е написана по начин, който хем да не бъде обвинен автора на статията в лъжа, хем читателя да възприеме като абсолютна истина всички загатнати неща.
11 Март 2008 10:15
А, почват полека-лека да ви увират главите...
11 Март 2008 10:16
Че президентът ни е ....., си знаем отдавна

Обаче - какво ще кажете за такива ловци:

"Даже напротив - пожелавам на много български ловци да ходят на лов за вълк, за чакали, за лисици. Това е вреден дивеч, който страшно много пречи на популационния процес на полезния дивеч и на животновъдството."
11 Март 2008 10:16
Бандити! Най-обикновени бандити! Само с това определение в момента мога да ги асоциирам. Радвай се народе, че не ние, а вълците този път са били на мушката им.. Защото те(вълците) много по-добре от нас знаят как да им убягнат и надхитрят. Виж, ако сме ние е друга работа - и със затворени очи ще ни уцелят... и след това не една, ами по пет кожи ще ни одерат! Пу! БАНДИТИ!
11 Март 2008 10:23
По прпинцип не знам какъв човек трябва да си за да убиваш животни. Ако са хора разбирам, ей ги в Парламента. Всичките са за отстрел.
А Гоцевщината в такъв ден е много неподходяща.
11 Март 2008 10:30
до XYZxyz, ясно е, че докато такива изроди управляват нито безобразията ще секнат, нито ще има възмездие...
какво е чудно?
рибата се вмирисва откъм държавния глава
11 Март 2008 10:36
XYZ,
За спрените фондове е виновен Костов, а шумотевицата около лъжите на Гоцето е само с цел отвличане на вниманието.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД