:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 420,307,740
Активни 88
Страници 19,313
За един ден 1,302,066

Приключение със заявление за информация: Ало, Министерският съвет ли е?

 
Новият сайт на Министерския съвет не може да стартира по технически причини от страна на самия Министерски съвет. Това става ясно от отговорите на кабинета по заявление за достъп до информация, подадено от Програма достъп до информация (ПДИ).

Сагата с търсенето на информация по темата е още от юни м.г. Ето как я разказват от ПДИ в последния си информационен бюлетин.

На 9 юни 2017 г. от фондацията изпращат по мейла заявление за достъп до информация до Министерския съвет на Република България. Искане се актуална контактна информация (име, служебен телефон и служебен електронен адрес) на служителите в администрацията и по-конкретно на членовете на политическия кабинет на МС; главния секретар на МС; специализираната администрация на МС (8 дирекции и 3 секретариата); общата администрация на МС (4 дирекции и техните отдели); друго (администрация) – 3 отдела.

Без да предоставят исканата информация, на 23 юни 2017 г. от Министерския съвет отговарят, че имат сключен договор с „АСАП“ ЕООД за изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт. Според заданието на обществената поръчка едно от нещата, което ще бъде включено в нея е структура на администрацията на МС - ще бъдат публикувани служебни телефони и служебни електронни адреси.

Договорът с „АСАП“ ЕООД е сключен на 31 януари 2017 г. Срокът за изпълнението му е 28 календарни дни, т. е. новият сайт на МС би трябвало да е готов на 28 февруари 2017 г.

8 месеца по-късно, на 20 октомври 2017 г., на ПДИ изпращат второ заявление за достъп, с което искат да научат кога Министерският съвет ще има нова интернет страница с обещаната информация на нея и какви са причините да няма нов сайт до този момент.

На 3 ноември идва отговор, че "Новата интернет страница на МС е подготвена в срок от „АСАП“ ЕООД. Причините сайтът да не е видим от външни потребители са от технически характер и веднага след отстраняването им, за което се работи активно, той ще бъде активиран".

На 24 ноември от ПДИ искат уточняваща информация - дали техническите причини са от страна на възложителя (МС) или от страна на изпълнителя АСАП ЕООД; какви мерки са предприети за отстраняване на техническите пречки; и какви срокове са определени за отстраняването им.

В отговора от 4 декември се казва:

Техническите причини досега да няма нов сайт на МС във връзка с Договор №-6 от 31.01.2017 са от страна на възложителя.
Предприети са всички необходими мерки за отстраняването им – проверки на системите за сигурност и осигуряване на техническите и административен капацитет за работа с новата интернет страница.
Планирано е стартиране на новата интернет страница в средата на декември 2017.

9 януари 2018 г.: Нова интернет страница на Министерския съвет няма…
30
3595
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
30
 Видими 
09 Януари 2018 13:00
След като видях с очите си как гори Министерския съвет през 2003 година по време на Величеството, нищо повече за случващото се в тази сграда не може да ме учуди...

......................................................
http://www.drago.info/
09 Януари 2018 13:08
Структурата на пълчищата - Капобастон + Дирекция "Баджанаци " + Политкабинет "Румето и приятелки". Телефони не ползват, защото постоянно стискат черпаци...
Европредседателство ли? Айде бе!
09 Януари 2018 13:14
На 3 ноември идва отговор, че "Новата интернет страница на МС е подготвена в срок от „АСАП“ ЕООД. Причините сайтът да не е видим от външни потребители са от технически характер и веднага след отстраняването им, за което се работи активно, той ще бъде активиран".

Значи, има си интернет страница МС-то, но не се вижда! Имаше такава приказка от Андерсен...
Веднъж между другите пришълци се явиха двама измамници; те се препоръчаха за тъкачи и разгласиха, че умеят да тъкат такива прекрасни платове, каквито човек не може никъде да намери, и че дрехите, съшити от тия платове, са не само необикновено хубави по цвят и по кройка, но се отличават още и с едно чудно свойство: те са невидими за ония хора, които не са достойни за заеманата от тях длъжност или пък са съвсем глупави.

„Ето ти дрехи за мен — помисли си царят. — Щом ги облека, ще мога веднага да познавам кой в моето царство е достоен да заема тая или оная длъжност; ще мога също тъй да различавам умните от глупавите. Да, аз без друго трябва да си заръчам дрехи от такъв плат.“

И той веднага даде на двамата измамници много пари, за да могат те да се заловят незабавно за работа.
09 Януари 2018 13:15
9 януари 2018 г.: Нова интернет страница на Министерския съвет няма…

Има, има, просто е невидим за външни потребители
Мария Габриел изрази ли мнение по въпроса? Днес антивирусната ми спря достъпа до постановените актове на Апелативен съд - Варна, некви вируси се разхождат там. Електронно гласуване ли
09 Януари 2018 13:21
Начи, номерът трябва да е следния - след всяко отбиване на топката, отново запитване по ЗДОИ с изискване за предоставяне на същата информацията в писмен вид и така нон стоп през 14 дни, и с акцент върху бройката и персоналния състав на политическите кабинети в МС. За извинение защо държите за писмения вид на информацията (между другото нямат никакви основания да препращат към страница, която не работи , а трябвало да отговорят) им навирате в очите последното им оправдание, че сайтът им не работи по тяхна вина, приложете им копието от тяхното писмо и цитирайте номера му в текста на искането ви. После...следва обжалване както си му е редът. А, имам и друга идея - посещение на някое мероприятие на отворени врати, на което ще е фраш с чужди гости последните 6 месеца и питание публично..гаранция че ще стане панаир.

Иначе, е пределно ясно защо се ослушват - ами ако се разбере колко, какви и кои точно калинки са на заплата и "съветници" към властта!?
09 Януари 2018 13:25
Ало, Министерският съвет ли е?

И на вас да ви...
И все пак е по-добре да сме без е-правителство. В една корумпирана държава това по-скоро би навредило на обикновения гражданин, защото админите и те семейства хранят...Нали ? Стой, та гледай - не ми се мисли
09 Януари 2018 13:30
Асол, най-добре е направо да се обжалва отказът от достъп до обществена информация пред Административен съд. Препращането към сайт, който от месеци не работи, е на практика отказ да се предостави исканата информация.
09 Януари 2018 13:32
Отидете до сайта на МС:
http://www.government.bg

Натиснете горе вляво линка "Премиер".

Ще останете изненадани...

09 Януари 2018 13:32
Асол, най-добре е направо да се обжалва отказът от достъп до обществена информация пред Административен съд.


Не съм съгласна...редно е да се натрупа достатъчно забавен материал преди това. Няма да е лошо да се намеша и НС и да се предизвика някое депутатско питане. Таймингът е благоприятен
09 Януари 2018 13:33
Абе вие не разбрахте ли, че трябва да се почва отначало, пак 1989 и по ред на номерата.
Първият път явно не стана.
09 Януари 2018 13:34
Новата интернет страница на МС е подготвена в срок от „АСАП“ ЕООД

Това не буди съмнѣние. Самото име на фирмата изпълнитель - As Soon As Possible ЕООД - подсказва, че тѣ работи с всестранность, акуратность, математическа точность и ракетна бързина. Сѫщо така метѣ стаи с вакумъ и полива автоматично цвѣтя.
09 Януари 2018 13:35
Ало, Министерският съвет ли е?

Грешка имате,Палашите Му са...
09 Януари 2018 13:37
Хане, да не е абдикирал и сега си нямаме "Премиер"?
09 Януари 2018 13:44
да не е абдикирал и сега си нямаме "Премиер"?
Според мен снимката му е засекретена, като оградата.

09 Януари 2018 13:45
Запазихъ посоченото отъ Ханъ status quo на страницата на Министерски съветъ за бѫдни врѣмена:
https://ibb.co/dWnr1m
09 Януари 2018 13:45
Абе вие не разбрахте ли, че Той не ползва Фейсбук и компоти. Този факт официално се заяви пред справедливия български съд. Не мога да разбера защо се хабите да ровите?
09 Януари 2018 13:59
Хуу де, а как ще посредничат на 300 ойросъбития, като "гостите" няма да знаят кого да търсят? Той и Лила ще ги чакат с хляб и сол на летището, а после? Ами сред доброволците може да се е намъкнал някой жужов шпион и да отвлече дедо Юнкер! Що ще чиним тогаз!?
09 Януари 2018 14:03
Абе вие не разбрахте ли, че трябва да се почва отначало, пак 1989 и по ред на номерата.
Първият път явно не стана.


Че трябва да се почва отначало, то си е ясно.
Сбъркал си годината, брат!
От 681-а трябва да се почва...

...............................................
http://www.drago.info/
09 Януари 2018 14:07
Нещо се е объркало в държавата! Сега забелЕзах, че Фич и S and P са Му вдигнали рейтинга през декември, а той е пропуснал да се похвали!
09 Януари 2018 14:08
Абе вие не разбрахте ли, че Той не ползва Фейсбук и компоти.

Не ползва и хартиени носители! Тва серьозно!!!

НИЩО не ползва. Не чете, само Му докладват.

А информацията ми е от първа ръка.
09 Януари 2018 14:15
Той и Лила ще ги чакат с хляб и сол на летището, а после?


После ще ги чакат, докато ги изпратят ... до последния!
09 Януари 2018 14:16
Запазихъ посоченото отъ Ханъ status quo на страницата на Министерски съветъ за бѫдни врѣмена:
Споко, от година и повече е така.

И не е като да не знаят...

09 Януари 2018 14:19
Не ползва и хартиени носители!

Дори когато ги подписва, всѫщность не го прави.
09 Януари 2018 14:35
Пояснила съм - НЕ ЧЕТЕ. Четат Му ги!

После ги подписва.
09 Януари 2018 14:46
После ги подписва.
И това не е нужно. Още откога му е намерен колая...
Секретарката избираше приблизително подходящ по съдържание щемпел и подпечатваше с него документа. Най-много натискаше тя сдържаната гума:
„КОЙТО БАВНО ВЪРВИ — ДАЛЕЧЕ СТИГА“
помнейки, че това беше най-любимата резолюция на началника.
Работата вървеше без спънки. Гумата замести отлично човека. Гуменият Полихаев по нищо не отстъпваше на живия Полихаев.
09 Януари 2018 14:49
Като изваден от литературата ни е ТОЙ..от всеки жанр по нещо
09 Януари 2018 14:51
"Han
09 Януари 2018 13:32
Отидете до сайта на МС:
http://www.government.bg
Натиснете горе вляво линка "Премиер".
Ще останете изненадани..."

Ама я натисни "В МЕДИИТЕ" и всичко ще си дойде на мястото
09 Януари 2018 14:52
После ги подписва

Не, както добрѣ знаемъ, всички негови подписи са фалшиви. Установи сѣ, че и, пишейки въ фейсбукъ, всъщностъ не пише, а като сѣ има прѣдвидъ, че сѣ опитва безуспѣшно да сѣ свърже с хората, звънѣйки имъ на ЕГН-тата, сѣ оказва, че всѣкакви канали за комуникации с свѣта са затворени за него, ако не броимъ телевизията.
09 Януари 2018 15:12
Кариерата на Никодем Дизма (1980)
http://www.videoclip.bg/watch/723181_karierata-na-nikodem-dizma-1980-e06-rus-subtitri
09 Януари 2018 18:26
"Акълолипсис сега" перманентен български сериял.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД