Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
21.12.2012 - Краят на стария свят
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:1424 Страница 1 от 72 1 2 3 Следваща »
kaily
02 Авг 2010 15:39
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
КАКВО СЕ СЛУЧВА ВСЪЩНОСТ В ТОЗИ ЗАЛИВ
Известно е , че конкретната дупка (прословутия дефектен предпазен клапан) от която изтича нефта се намира на дълбочина около 1.5 км. и по принцип това не е голяма дълбочина по стандартите на нефтодобивната промишленост . В същото време ремонтните и монтажните работи представляват достатъчно сложно препятствие (налягането на водата е 150 атмосфери).
Много по-малко идвестно е , че точката от която нефта подхожда към този нещастен "предпазен клапан" , се намира на дълбочина 5.5 км. Налягането на тази дълбочина е повече от 500 атмосфери , или 500 кг. на см/2.
В същото време налягането под което изтича нефта е 8 ТОНА на см/2.
Практически е невъзможно чрез механични способи да се спре това изтичане под този чудовищен напор.
Заедно с нефта и газа , под огромно налягане и с огромна скорост (около 200 км/ч) от дълбините се изхвърля и силно абразивен пясък. Той действа като мощна непрекъсната пясъкоструйка и бавно и неумолимо разширява нефтения сондаж (дупката).
Колкото повече се разширява сондажа , толкова повече нефт изтича - своего рода неконтролируема верижна реакция.
Температурата на нефта е около 400 градуса. В нефта е разтворен природен газ - метан. Тази високотемпературна смес е много лека и се разтваря във вода при което се получава емулсия. Температурата на кипене на водата на 1.5 км. дълбочина е около 350 градуса.
Дебелината на нефтената ципа в емулсията е около 1 микрометър . 1 м/3 нефт (около 5 барела) е в състояние да покрие 1 км/2 от океана и да спре изпарението на водата за значителен период от време.
По принцип нефтът се издига смесвайки се с водата на дълбочина до 700 м. , по леките фракции до 300 м. и с течение на времето изплува на повърхността във вид на емулсия.
Дори и три месеца след т.н."авария" в огромната си част нефта още не се е издигнал до повърхността на океана. Това означава , че последствията от разлива (не на последно място климатическите) ще продължат с години и дори десетилетия.
Доскоро смятания за научна фантастика кошмар "Спиране на течението Гълфстрийм" придобива малко по-реален образ.
И все пак , какво е количеството на изтичащия нефт ? От Блумберг споменаха 2 цифри : 160 хил. барела и 240 хил. барела в ден. Нека вземем по-лошия вариант. Разливът започна на 2-ти Април.
Оказва се , че до момента в океана има нефт който ще спре изпарението на площ от 1 млн. км/2. Това ще се случи когато нефтът се смеси с достатъчно вода за да изплува на повърхността. В момента учените са открили в Мексиканския залив подводни облаци от емулсия в размерите на 16 км. дължина , 5 км. ширина и 100 м. височина.
Към 20-ти Юли от BP са спрели да изследват движението на нефта чрез спътници , като за целта са наели любители-доброволци които да се занимават с тази дейност , при това без да ги обезпечат с необходимия софтуер за връзка със сателитите (те трябва да си го набавят сами , струва някъде около 2000 долара).
Към края на месец Май BP са изкупили и използвали всички световни запаси на отровния и забранен в Европа дисперсант "COREXIT 9500" , който се произвежда от фирма NALCO , която от своя страна е собственост на Голдмън Сакс - Goldman Sachs .... Това име не ви ли говори нещо ? Нещо за световна икономическа криза , нещо за банки и борси ?
Както и да е ...
Според изследванията на много инсайдерски групи и самостоятелни бойни единици , реално в Мексиканския залив не се е случила "авария на нефтена платформа". Просто ВР са извършвали сондаж на огромна дълбочина в геологически нестабилен район , което е довело до неконтролируемо извиране на нефт и което е по-лошо на газ метан който се образува под водата във вид на огромни мехури. По-лошото от нефтеното замърсяване на световния океан е образуването на мега-мехур от взривоопасна смес от нефт и метан , която неконтролируемо може да се издигне до повърхността и да се получи мега-взрив .... толкова "мега" че последствията от него не подлежат на никакво моделиране.
Точно поради тази причина (а дори и Голдмън Сакс не разполага с резервна планета) в момента всички трескаво търсят изход.
Справка - пребледнелия чернокож Обама който в началото на Май през зъби се обърна към представителя на ВР с незабравимите думи "Запушете проклетата дупка !!!!!!"
Така или иначе , все повече в медиите контролирано "изтича" информация за разработване на планове за запушване на разлива чрез използването на ядрено оръжие. Въпреки че с тези утечки на информация се подготвя общественото мнение , почти на никой не е известно , че ВР са получили зелена светлина за използване на ядрен заряд EPFCG , ако всички други опити се провалят.
И т.н... повече информация тук
Натиснете тук

_________________________________
http://www.kaily.dir.bg-На запад работят добре, ако плащат добре. А у нас само работят, а ако пък и плащат е добре.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: kaily
Чарли Дарвин
02 Авг 2010 19:39
Мнения: 8,816
От: Bulgaria


Ако заглавието на темата (2012) иде да укаже година (както подозирам), редно е да се упомене, поне за сведение на триоките, четиригъзите и осмокраките, че към днешна дата календара все още сочи лето 2010.


Относно копи/пейст спама, цитиран горе, и без да съм хойкол особено из нета тия дни, вече го срещам на пето или шесто място.
Разливът в Мексиканския залив е отделен въпрос, но разливът на човешка глупост в интернет май е по-сериозен проблем.

Редактирано от - Чарли Дарвин на 02/8/2010 г/ 19:41:22

kaily
02 Авг 2010 20:05
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Чарли, 2012 няма да бъде предизвикана от разлива, нито от природата. А само от човешката злоба, високомерие, егоизъм и безчовечност. Горе долу качества като ония, които ти показваш тъдява, а дали притежаваш, това вече не знам...
Ако се чувстваш комплексиран и изпитваш силна нужда от компенсация, ти позволявам да ми се качиш на главата, стига това да ти помогне.


_________________________________
http://www.kaily.dir.bg-На запад работят добре, ако плащат добре. А у нас само работят, а ако пък и плащат е добре.
svetulka
02 Авг 2010 20:18
Мнения: 4,771
От: Germany
Съдържанието на това съобщение, ако е вярно, е изключително важно!!!
Норвежкото правителство строи все повече и повече подземни бази и бункери. Когато ги питах, те просто казаха че е за протекцията на населението на Норвегия. Когато ги запитах за срока на тяхното завършване – отговорът беше: „Преди 2011 г.”

Израел прави същото както и много други страни.

Планетата Х идва и Норвегия е започнала да складира храна и семена в местността Свалбард в арктическия север както и на други места навсякъде в страната с помощта на САЩ и ЕС. Те ще спасят само тези, които са от елита на властта и тези, които могат да съградят отново всичко: лекари, учени и т.н.

Колкото до мен, аз вече знам че ще напусна преди 2012 г., за да отида в местността Мосйоен, където имаме дълбока подземна военна инсталация. Там ние сме разделени на сектори – червен, син и зелен. Знаците на норвежките военни вече са дадени и лагерите са отдавна построени.

Хората, които ще останат на повърхността и умрат с останалите няма да получат никаква помощ. Планът е да се спасят 2 милиона норвежци, а останалите да умрат. Това означава че 2, 6 милиона ще загинат в нощта без да знаят какво да правят.

Всички сектори и ноеви ковчези са свързани с тунели и имат вагонетки, които могат да ви отведат от един ноев ковчег до друг. Това е за да може да стоят в контакт един с друг. Само огромните врати ги разделят, за да не се компрометират секторите по един или друг начин.

Аз съм много тъжен и плача често с другите, които знаят, че много хора ще научат прекалено късно и всичко ще свърши за тях. Правителството лъже хората от 1983 г. до сега. Всички големи политици в Норвегия знаят това, но много малко от тях биха казали нещо на хората, защото се страхуват че също могат да изпуснат 12-те вагонетки, които ще ги отведат до ноевите ковчези, където ще бъдат на сигурно място.

Ако те кажат на някого – със сигурност ще бъдат мъртъвци. Не ми пука повече за мен. Човешкият и биологичните видове трябва да оцелеят. Хората трябва да знаят това.

Всички правителства по света знаят за това и те просто казват че ще се случи. За тези от хората, които могат да се спасят, мога само да кажа да отидат на по-високо и да намерят пещери по високите места, където да имат хранителни запаси за поне 5 години с консервирана храна и вода за известно време. Хапчета за радиация и биокостюми са също препоръчителни, ако можете да си ги позволите.

За последен път казвам – дано Бог ни помогне, но Бог няма да ни помогне – знам. Само всеки самостоятелно може да направи разликата. Събудете се, моля...!

Можех да ви пиша използвайки друго име, но не се страхувам повече от нищо. Когато знаеш определени неща, ставаш недосегаем и никаква вреда не може да те сполети, когато знаеш че краят е близо.

Уверявам ви на 100%, че нещата ще се случат. Има 2 години да се подготвим за края на играта. Вземете оръжия и организирайте групи по оцеляване и намерете място където ще бъдете на сигурно с храна за известно време.

Питайте ме каквото и да е и аз ще ви отговоря доколкото знам всичко за норвежката връзка. И просто се огледайте: те строят подземни бази и бункери навсякъде. Отворете си очите хора. Питайте правителствата какво строят и те ще ви кажат: „О това са просто складове за храна” и т.н. Те ви заслепяват с всички тези лъжи.

Знаците на извънземното присъствие са също налице и аз виждам че норвежките политици от елита не са това за което се представят. Все едно всяка тяхна мисъл е контролирана и това което говорят сякаш им е предварително зададено. За мен е ясно кои са те и кои не са. Може да го видите в очите им и в умовете им.

Запомнете, че тези които ще останат в или около градовете през 2012 г., ще са първите които ще бъдат умъртвени. По-късно армията ще прочисти останалите оцелели и те ще имат заповед да убиват всички, които окажат съпротива, за да ги закарат в лагерите, където всеки ще бъде маркиран с номер и етикет.

Виждам че се говори за Беназир Бхуто на вашия сайт. Нейната смърт беше трагична. Аз я познавах както можете да видите. Също можете да видите от снимките, че съм се срещал и с други видни политици и лидери от цял свят.

Обществото няма да знае какво става до самия край, защото правителството не иска да създава масова паника. Всичко ще стане тихо и правителствата просто ще изчезнат.

Но аз казвам това: не влизайте тихо в нощта. Вземете предпазни мерки за да сте на сигурно място с вашето семейство. Съберете се с други. Работете заедно за да намерите начини да решите многото проблеми, които ще срещнете.

С уважение

пс. имплант oт наука.бг
(Име и доставени доказателства за идентичността.)

Редактирано от - svetulka на 02/8/2010 г/ 20:22:39

Iezuit
02 Авг 2010 20:33
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Айдееее....
Caravaggio
02 Авг 2010 20:39
Мнения: 13,610
От: Italy
Ндаа, очевидно е по-добре да не преживеем 2012-а, щом ще оцеляват само дебелогъзестите...
voodoo child
02 Авг 2010 20:40
Мнения: 753
От: Bulgaria
кво толко всъщност? лудостта е така присъща на хората че да не си луд е просто друга форма на лудост нема лимити нема определения

например един мой познат веднъж дойде със зелен панталон и зелена риза и вика аз ли съм това или стрък трева?
svetulka
02 Авг 2010 20:41
Мнения: 4,771
От: Germany
ма, дали си вярваше
voodoo child
02 Авг 2010 20:45
Мнения: 753
От: Bulgaria
е ...просто съмнението е присъщо на човешката природа
Геновева
02 Авг 2010 20:49
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Ма верно ли ще преживяват тези, хм, дебело****!
Чул ви Господ, момчета! Има още малко време, ще кажа на малцината ми близки застрашени роднини да ядат повечко дотогава. Има време.
П П И сега прочетох, вълнително, рецептата. Значи, Макоцево е бая нависоко, а съвсем наблизо, на 50 м. отдолу, е един от тунелите на подбалканската линия.

Редактирано от - Геновева на 02/8/2010 г/ 20:52:29

Caravaggio
02 Авг 2010 20:54
Мнения: 13,610
От: Italy
Обикновена метафора беше, не се вълнувай излишно...
Чарли Дарвин
02 Авг 2010 20:56
Мнения: 8,816
От: Bulgaria
Планетата Х идва



Хайде сега и планетата Х.
И защо сте й съкратили името, срамувате се, или не четете стари вестници?


Хуя е 10-ата планета в Слънчевата система


СЕГА
23.8.2003 г.
Първа страница
Натиснете тук

Чарли Дарвин
02 Авг 2010 20:58
Мнения: 8,816
От: Bulgaria
Кайло, благодари се че ти се обръща някакво внимание.
Въпреки че не би следвало, ако поне беше внимавала малко в часовете по физика в училище, щеше да видиш някои явни глупости в горното писание, и нямаше да го счетеш достойно за копиране.
kaily
02 Авг 2010 21:42
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Посочи първите 5 глупости, които намериш в писанието.
И да, дълбоко съм ти благодарна, че ми обръщаш внимание чат пат. Ако не беше ти, така незабелязана щех си вървя и да си говоря сама през форума.


_________________________________
http://www.kaily.dir.bg-На запад работят добре, ако плащат добре. А у нас само работят, а ако пък и плащат е добре.
Heat
02 Авг 2010 22:03
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Нали сме си говорили вече, че след 2012 ще оцелее само топлофикацията.
kaily
02 Авг 2010 22:06
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
и ти

_________________________________
http://www.kaily.dir.bg-На запад работят добре, ако плащат добре. А у нас само работят, а ако пък и плащат е добре.
Геновева
02 Авг 2010 22:21
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Значи няма нужда да си пращам мерките?
Meto ot Interneto
02 Авг 2010 22:25
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
През 2012 са Олимпийските игри, а през 2014 - Световнoто първенство. Гарантирано.
Caravaggio
02 Авг 2010 23:09
Мнения: 13,610
От: Italy
Обаче за Европейското има едни съмнения...
Meto ot Interneto
02 Авг 2010 23:23
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Така ли? Да не би щото там минават търби за нефт?
sluncho6
02 Авг 2010 23:46
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
За какво ми е да живея на планета, заселена с дебелогъзи, цигани и хлебарки...на всичко отгоре да плащам и на телофекация...
Добави мнение   Мнения:1424 Страница 1 от 72 1 2 3 Следваща »