Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Остап Бендер превърна България в столица на Формула 1
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:89 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
DILBER TANAS
06 Сеп 2010 11:49
Мнения: 2,019
От: Bulgaria
16/10/2009 г


БОП или КОП...?


СЕГА съобщава:

"... Поправките бяха приети на първо четене със 118 гласа "за". Само двама от "Синята коалиция" подкрепиха новостите, ДПС категорично ги отхвърли, а БСП гласува шарено, като единствено Румен Петков застана зад промените ..."


Румен застава зад Бойко?!? На пръв поглед странно, но ако се върнем малко назад във времето... В началото на 2008 г. България бе навлязла в поредния си компроматен "цикъл"..., както се изказа наскоро главния прокурор Борис Велчев. Румен Петков бе изритан от МВР след скандал заради потайни срещи с митологичните "братя" Галеви. Остра реакция на Брюксел тогава принуди България да започне реформи в системата на МВР. Създадена бе ДАНС, ликвидирана бе ГДБОП, която реално не изпълнява основната си функция БОП ( "борба с организираната престъпност" ), а правеше точно обратното - КОП ( "колаборация с организираната престъпност" ). Спомняме си, че тогава "неформалният лидер" и експерт по БОП (КОП), Бойко Борисов реагира много остро срещу уволнението на Румен Петков. Той многократно попита премиера Станишев защо е уволнил вътрешния си министър. Сякаш не бе нещо доволен от тази смяна. Странно... Отделно от ГЕРБ демонстрираха открита неприязън към промените в МВР и към създаването на ДАНС, макар за всички да стана ясно, че ДАНС е изискване на Брюксел. Една от първите задачи на ГЕРБ след идването им на власт бе да ликвидират ДАНС като звено за БОП, контролирано лично от премиера и да го превърнат в най-обикновено "бюро за размисъл" (по думите на един от напусналите това лято негови служители). Ликвидира се и бюрото за контрол на СРС, което също като ДАНС бе разкрито под натиск от Брюксел. По този начин реформата в МВР се върна там където започна преди близо 2 години. А сега Румен Петков подкрепя Бойко?!? Странно... Румен подкрепя Бойко, а преди това Бойко подкрепя Румен?!? Нали Бойко напусна МВР и основа ГЕРБ защото не можел да работи с Румен Петков, а царя едва ли не го насилвал за това и после го изхвърлил на улицата...? Молил му се Бойко, молил му се, но не би... царят останал глух за молбите му... В момента всички сме свидетели на безпрецедентна мощна кампания, срещу Сергей Станишев и БСП. И вътре в партията и отвън атаките не секват. Какво ме интересува съдбата на столетницата, ще попита някой? Нищо! Просто констатирам, че за пореден път Бойко Борисов и Румен Петков показват завидна сработка помежду си, действията им са много съгласувани, почти екипни и при това доста шумни, което е най-малкото странно на фона на мeдийния "прах в очите", който двамата ни хвърляха в миналото.

А за МВР ( "Маджо вика Румен" )... "за него или добро или нищо"... това не са мои думи, а на премиера Бойко Борисов. Прав е Бойко, като към неговото "за МВР или добро или нищо...", бих добавил само "...като за отдавна умрял"...Редактирано от - DILBER TANAS на 16/10/2009 г/ 11:06:33Позволявам си да повторя това свое мнение от преди близо година. Тогава Румен Петков гласува заедно с "Атака" в подкрепа на закон, чрез който се възстанови ГДБОП. Същата ГДБОП (ГДКОП), която бе закрита след шумния скандал катурнал другаря Петков от поста на вътрешен министър. Припомням, че Румен Петков, силната фигура и "едно от ушите" на президента Първанов в правителството на тройната коалиция, се прости с министерското си кресло след шумен скандал, в който бяха намесени прословутите братя Галеви и т.н. "Трактор", провъзгласен по-късно за "мозък на Октопода" и съхраняван и до днес в следствения арест... за по-сигурно. Припомням, че същия Румен Петков бе използван като повод от ББ да напусне НДСВ и да не се закълне като народен представител от движението (за какъвто бе избран), а да поеме към тежкия и отговорен пост на столичен градоначалник... просто ей така, защото царя не бил кандисал на молбите и кандърмите му да даде на БСП (разбирай на Гоце) военното министерство, а той (царя) да поиска вътрешното министерство и да остави него (баш бате ви Бойко) за гл.секретар, а защо не и за министър... Но лош и недалновиден цар. Сега за контра и за наказание ще му вземе Бойко имотите и ще "ги върне" на народа...


Колко нелепо и смешно звучат след "аферата с Формула 1" забавните лакърдии, изречени неведнъж и дваж от Премиера Борисов, като оправдание за влизането му в политиката и за поредната му измяна (този път спрямо царя и НДСВ). Да припомним. Бойко атакува "тройната коалиция", Петков се забърква в афера с мутри и октопод. Бойко мълчи за Петков, но продължава да атакува Станишев, дори критикува Станишев за уволнението на Петков. Под натиск от страна на Брюксел и на НДСВ Станишев разкарва човека на Гоце от правителството и създава ДАНС. В един глас Първанов, Борисов и Петков критикуват създаването на ДАНС. Бойко печели изборите. Атакува БСП и НДСВ, но не закача Румен Петков. Дааааа, отношенията на ББ с Румен Петков стават все по-интересни и по-интересни. Почти толково интересни, колкото отношенията му с президента Първанов, с пудела Сидеров и с верния съюзник на Първанов - Доган.
Pavlik Morozov
06 Сеп 2010 12:39
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Той има съветници, министри, ДАНС, дори за Google сигурно е чувал.да, бойко разбира се е чувал за гугъля, но не се интересува от него, защото знае далеч повече от търсачката

Pavlik Morozov
06 Сеп 2010 12:40
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
бойко може да бие даже уикипедията на "стани богат" и "минута е много"

Pavlik Morozov
06 Сеп 2010 12:43
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
За да може Бойко Борисов да се състезава с Луис Хамилтън и да го бие с две обиколки?обиколките ще са поне три, и бойко даже няма да е с кола, а ще тичаMars Attack
06 Сеп 2010 13:03
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
"Достатъчно е да си хиена по душа"


... и мизерници по душа, също !И от мен едно палче за шишарката !
("Не е виновен, който яде баницата !"... )
moment
06 Сеп 2010 13:45
Мнения: 1,085
От: Bulgaria
Спахийски
Бай Илия
07 Сеп 2010 11:28
Мнения: 2,234
От: Bulgaria
Лянча,
Бъди здрав.
Много ми харесаха тези твои думи, че ако работник не те е псувал, знанията и уменията ти не чинят 5 пари. Баш така си е.
Аз като почнах като млад счетоводител (не е като да си бачкатор в завода, ама нейсе) вода носех на бабите счетоводителки, който макар и със средно образование нямаха грешка във воденето на счетоводните сметки.
По късно, като бачках в "Арома" правех едни дълги тегели всеки ден по няколко пъти до производствените цехове - пастомаса, амбалаж, тубичките за пастата за зъби и каквото се сетя друго. Благодаря на всички там, помагаха хората, показаха ми едно-друго.
a.paladio
07 Сеп 2010 16:00
Мнения: 579
От: Bulgaria
Егото на един човек - Б.Н. е в състояние да направи глупости, като пистата край Севлиево. Някой броил ли е само табелките от Кулата до Севлиево колко са (светлоотразителни са). Според Ницше, егото на един човек можело да преобрази света около него, само че когато човека е глупав....
Добави мнение   Мнения:89 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5