Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Журналист от парижкия сатиричен седмичник "Шарли ебдо" показва как е изглеждала първата страница на последния брой, заради която вчера бе нападната ре
Добави мнение   Мнения:9 1
cymen
02 Ное 2011 20:58
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
има един виц за гаргата, дето казва на останалите животни: "като не можете да летите що се бъзикате?". та и тук така.

борисофф
инсп.Мегре
03 Ное 2011 08:56
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Аз разсъждавам така на темата: В моят частен живот има теми, които аз не желая да обсъждам с никого извън семейството ми. Ако някой започне да се майтапи с тези теми, аз вероятно ще му заявя няколко пъти, че не желая да се обсъждат, а след това, ако продължава, вероятно ще се чувствам свободен да му забия един в мутрата, щом е толкова ербап.
Мюсюлманите от всички видове отдавна са заявили, че не желаят немюсюлмани да коментират и да се подиграват с тяхната вяра. Така че напълно ги разбирам. Французите да си рисуват карикатури на Христос, като толкова искат да се бъзикат с някоя религия.
Аз самият съм атеист, така че за мене определено няма голяма разлика между различните религии!
aminali
03 Ное 2011 09:20
Мнения: 1,012
От: Bulgaria
Религията не е частен живот и не е семейна тема. По тази логика аз мога да обявя всяка една тема, която не ми харесва, примерно съм се нагушил от корупция, ама това ми е, видиш ли, "частния живот"....
Логиката трябва да е обратна - всеки да се простира в рамките на закона и правилата на страната, на чиято територия е, в случая Франция. "На мюсюлманите не им харесвало..." - утре може да поискат да си сложим и шалвари в България, дали ще го направим?
инсп.Мегре
03 Ное 2011 09:38
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Религията определено е съвършенно частен и личен въпрос, а до голяма степен и семеен, за разлика от корупцията. А поста на аминали е чиста демагогия, без капчица разум. Можело да поискат нещо си, някога си. И въобще, докъде я докарахме - атеист да защитава религиозните свободи???
cymen
03 Ное 2011 09:51
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
мегре, не ти ли е ясно, че именно от "религиозните" не можеш да очакваш защита на религиозни свободи.

борисофф
Сократ-май
03 Ное 2011 10:16
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Добре де, и политическите убеждения са личен въпрос.
Но за нацизъм съдят...
инсп.Мегре
03 Ное 2011 10:34
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Сократе, политическите убеждения не са лично дело, защото те касаят цялото общество. Наистина, убеждения, без стремеж за реализацията им са напълно безсмислени (но пък за тях и не съдят). А нацистките убеждения, приложени на практика са обществено опасни.
Затова и религиите не трябва да се допускат до политиката - защото се превръщат в обществена опасност, поради естествената си същност да отричат всички други алтернативи без аргументация.
В случая французите са допуснали използването на религията за политически цели. Защо се оплакват тогава, че са ги постигнали политически последствия?

Редактирано от - инсп.Мегре на 03/11/2011 г/ 11:09:39

RumenS
03 Ное 2011 11:52
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
И политиката и религията трябва да се забранят. Практиката показва че забълбукването с идеологии осигурява само ядове за обикновенния човек. Всичко е спектакъл за по-лесно стригане на стадото. Накрая се постига точно обратното, стадото се ошашква тотално, не знае кво става и отива на измиране. Диктатурата на фона на всички тея мошеници поне изглежда привлекателна с своята откровеност и яснота.
jorro22
03 Ное 2011 19:22
Мнения: 1,250
От: Bulgaria
След многобройни неуспешни опити за забременяване, британка неочаквано заченала, докато мъжът й спял.
Много двойки имат проблеми със зачеването на дете. Понякога трудностите не са свързани с плодовитостта, а с липсата на време и стреса от постоянните задължения на работното място. В такива случай единственият начин да се забременее, според гинеколози, е мъжът и жената да се отпуснат и да наслаждават на момента. Подобен е случаят на британска двойка.
Райън и Дийн Харис решили да започнат лечение, след като дълго време не успявали да си направят бебе. Но изненадата за двамата дошла, когато Дийн разбрала, че е забременяла, докато мъжът й спял.
---
Но май друг самец хич не е спял?
Добави мнение   Мнения:9 1