Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бедна България си построи вавилонска кула за 1 млрд. евро
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:27 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Michael_P
05 Дек 2011 13:25
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Статията засяга (добре или зле) едната половина от проблематиката. За мен е спекулативно защо се правим, че не съществува другата половина!
Едната половина е "националната мрежа" (системо-техническата страна), а другата "държавната администрация" (инстутиционално-административната страна).
Например: формализирани ли са документо-оборота и предоставяните услуги в съответното Министерство и между Министерствата. След като си отиде стария и дойде новия Министър (средно на 2 години), започва ли се всичко отначало? Ами като се закрие или преструктурира съответното мнистерство, какво става? Ами като се премести в друга сграда? Има ли приемственост в специализираната администрация? Колко е средния "живот" на средното ниво на адмнистрацията?
emir
05 Дек 2011 14:52
Мнения: 482
От: Bulgaria
custoБил съм свидетел на резултатите на много дружби, като българо-аремиската, българо-булската, на българо-айбиемската, на българо-микрософтската, на българо-сименската, а сега очаквам да видя и българо-естонската дружба... Като си спомня за българо-сименската дружба и подкрепата на нашия ръководител към затъващата германска икономика си спомних един виц: „Мъжа се прибира от лов и заварва жена си в кревата с любовника , хвърля се към него и го хваща за оная работа , но естествено любовника се излплъзва по обясними причини и побягва гол на улицата.Авджията вади пушката зарежда и през прозореца гърми по изчезващия вече на кръстовището любовник .Като не успял да го улучи, ядосано изрекъл.Да доде в къщата ти , да оправи жена ти , да му избършеш оная работа и накрая като войвода да го изпратиш.“ Ако поне беше спазен принципа , че дружбата си е дружба , ала сиренето е с пари , можеше да се спретне , някоя магистралка с тези пари, ама нали у нас всичко е куче влачи диря няма.
Michael_P След като си отиде стария и дойде новия Министър (средно на 2 години), започва ли се всичко отначало? Ами като се закрие или преструктурира съответното мнистерство, какво става? Ами като се премести в друга сграда? Има ли приемственост в специализираната администрация? Има приемственост и това е да следваш пътя на парите или да си „по по най“.
Bonjorno
05 Дек 2011 16:29
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
Защо се закачате с електронното правителство ? Ами то в цял свят е система за харчене на пари. Това не е само някаква система за подаване на молби и за получаване на отговори. За съжаление, в Европа това е начин за получаване на пари без да си ги заслужил. те така финансират определени фирми и научни звена за да не ги загубят. Това е проект, който изисква не да стартираш с днешните разбирания, а с тези за след 5 г.
А за Естония - обикновена система за оборот на документи с доста ниско ниво за защита на личните данни (и те си го признават).
yuni
05 Дек 2011 18:13
Мнения: 730
От: Bulgaria
Сега чета, че Борисов, за когото се споменава в статитята казал, че щели да правят електронна лична карта, с която да се е-легитимираме пред администрацията. И това щяло да струва двайсетина милиона, без да се броят разходите за самите карти. С други думи, голямото харчене продължава.
dzh-1
05 Дек 2011 20:10
Мнения: 36
От: Bulgaria
всичко е на 6, само че защо продължават да ни дават за пример естония?този надут балон е следващата гърция, или италия...
естонците твьрдят, че не живеят по-добре от руската провинция или страните от снг и масово, ама наистина масово търсят начин да емигрират в германия...не че тук са цьфнали...
TeoB
07 Фев 2014 22:57
Мнения: 130
От: Bulgaria
Решил съм за по интересно да достигна до 120 г. , дали ще дочакам електронното правителство в действие

.........................................................
Поздрави от Варна Натисни тук
Добави мнение   Мнения:27 Предишна Страница 2 от 2 1 2