Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
300 000 работещи не внасят осигуровки
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:42 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
EGATI
08 Яну 2012 19:06
Мнения: 3,811
От: Switzerland
имотните данъци? а печалбите от не регламентирани дейности?
!@#$
08 Яну 2012 19:56
Мнения: 1,467
От: Bulgaria
О, ама изчакайте да видите данните за този година. Обзалагам се, че ще са потресаващи. Елементарно е - хората изгубиха и трохите доверие в българската пенсионна система. Докато парите им от осигуровки се използват за пенсии на 45-годишни милиционерски кепета, зелени чорапки и инвалидни пенсии на цигани, положението няма да се промени ако ще и до стената да изправите тези от `сивата икономика`.
Абсолютно логично е човек първо да нахрани децата си, пък после да види дали му остава нещо за изхранване на колосалната сбирщина държавни хрантутници и цигани.
C.S.I.M.
08 Яну 2012 20:16
Мнения: 223
От: 0
И аз не внасям осигурвоки.
Като не ми плащат е съвсем логично... :-)
Мухобойко и толупа Тотю да хванат тия дето хем използват произведеното хем не си плащат - така ше мога и осигуровките да си платя
:-)
KaizerSoze
08 Яну 2012 20:32
Мнения: 5,044
От: Bulgaria
Пенсионната система е социалистическа и крадлива, нямам и намерение да внасям каквото и да било в нея - ще се водя безработен докато не видя, че 70-80% от парите отиват в моя персонална сметка.

А здравните осигуровки са безсмислени - защо да плащам веднъж на държавата, веднъж на доктора, под масата. Така ми остава само едно плащане.
Т_Живков
08 Яну 2012 20:39
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Че е крадлива - крадлива е, но социалистическа? НЕЕ! Нищо социалистическо няма в нея! За социалистическата пенсионна систерма можем НИЕ да си спомняме с тъга, а ТИ можеш само да мечтаеш!...
Т_Живков
08 Яну 2012 20:45
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Все повече ще стават невнасящите осигуровки! За какво да внасят - утре ще дойде на власт някой по-калпав и от тези, днешните, и ще вдигне възрастта за пенсия на 85 години! Ей го Кайзера Зоза отгоре - типичен продукт на българската демокрация!...
doomchant
08 Яну 2012 20:59
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
Пенсионната система е социалистическа и крадлива, нямам и намерение да внасям каквото и да било в нея - ще се водя безработен докато не видя, че 70-80% от парите отиват в моя персонална сметка.


Ей това е принципна позиция! Понеже си против крадливата "социалистическа" система, ще я крадеш и мамиш чак до пенсионирането.

Но не става ясно, каква ще е принципната ти позиция, когато дойде време за пенсия. Дали ще вземеш предлаганата ти социална пенсия въпреки, че не си внасял нищо и следователно ще ядеш от парите взети от осигурявалите се, или гордо ще откажеш подобно соц-черпаклийско-подаяние и ще се издържаш със спечелените през годините пари?
EGATI
08 Яну 2012 21:25
Мнения: 3,811
От: Switzerland
300 000 работещи

е нали уж такова работодатела ги удържа внася..
Как така тез не внасяли...а частници некви...чорбаджии..
KaizerSoze
08 Яну 2012 21:26
Мнения: 5,044
От: Bulgaria
Отговарям последователно:

1. Тодаре, колега...социалистическа е щото всички внасяме различно и получаваме по равно или нищо. Това е и крадливостта и.

2. doomchant- имам 17 години доказан трудов стаж, иначе работя от много повече. Повечето от тези години се осигурявам на реалната си заплата, която беше огромна. Внесъл съм в държавата десетки хиляди левове, за да може куп мелиционери да взимат пенсии - стига ми толкова. Второ - нямам намерение да бачкам за твой или друг кеф до сто години. Имам отличен частен бизнес и към 50 ще го продам и отивам да карам ски и да се радвам на живота. Вие си работете доколкото ви скимне.

Когато плащам сметки, никой не ми ги плаща солидарно с мен. И щом имам законов начин, да не плащам тези неща, просто можете да си гледате работата и да отидете да се оплачете на арменския поп - не съм длъжен да ви храня. Съгласен съм да отделя от доходите си 20-30 процента за солидарна система, но да обирате повечето - ходете се гръмнете, заедно с Дянков. С принуда никога няма да стане - хората винаги ще са по-умни от системата.
dabedabe
08 Яну 2012 21:35
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Зле им се очертава на полицаите конкретно. Скоро още ще им вдигнат стажа и възрастта. Май това е начинът да се разбягат и да станем по-нормална държава. Надявам се и на циганите да им бъдат обрани луфтовете.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: dabedabe
doomchant
08 Яну 2012 21:45
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
но да обирате повечето - ходете се гръмнете, заедно с Дянков.


С Дянков и тиквариата нямам нищо общо, така че аз няма да се гръмвам, поне не тоя път!

Пенсионната система е социалистическа и крадлива, нямам и намерение да внасям каквото и да било в нея - ще се водя безработен докато
...
Имам отличен частен бизнес и към 50 ще го продам и
...
Когато плащам сметки, никой не ми ги плаща солидарно с мен.


Така е, но след като имаш свой бизнес, тия сметки ги плащаш за да може да достигнеш до прихода, следователно и до твоята собствена печалба. Не виждам защо някой да трябва солидарно да ги плаща с теб.

И понеже финансово съм абсолютен невежа, ако се водиш безработен и имаш същото време отличен свой бизнес, не става ли дума и за укриване на данъци, освен за неплащането на осигуровки?
ЦАРОТ
08 Яну 2012 21:53
Мнения: 1,202
От: Bulgaria
Докато ББ е на власт все ще е така ...
Калки
08 Яну 2012 22:40
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
..социалистическа е щото всички внасяме различно и получаваме по равно или нищо.

Глупости, кайзере. Явно съвсем не си наясно с пенсионната система.
UNIVERS
08 Яну 2012 22:47
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
Проблема на Кайзера генерално не е пенсионната система, а все по-нарастващата мизерия , която в крайна сметка изкарва каскетите на улицата / поне историята това показва / и може да се окаже накрая , че не е сколасал да си продаде бизнеса навреме ......
Една прашинка малка
08 Яну 2012 22:57
Мнения: 682
От: Bulgaria
Нищо не съм получила от тази държава, само съм давала. Един път ми се наложи да допра до нея и тя ми показа, че аз не съм човек. Не само ми го показа, но ми показа и че бандитите са и приоритет, и в продължение на шест години се гаври с мен. Как да внасям нещо, като където и да започна работа бандитчетата ходят да ме чернят пред работодателя и го принуждават да ме освобождава от работа. Но и след всичко това, не искам да внасям никакви пари за бандитската държава и с моите пари да се плащат заплати на държавните бандитчета. С парите които изкарвам, като работя нелегално помагам поне на 5-6 човека , които наистина имат нужда и които по всички закони са грижа на държавата, но тя изобщо не ги отразява. Не само това а и зарадитова се отказах от българско гражданство и ще отида да работя в друга държава, в полза на друго общество.
Nafarr
08 Яну 2012 23:29
Мнения: 2,780
От: 0
Не само това а и заради това се отказах от българско гражданство и ще отида да работя в друга държава, в полза на друго общество.


Не е голям подвиг да седнеш на чужда трапеза, както е рекъл дядо Вазов на д-р Кръстев, който се готвел да емигрира, малко след Освобождението, а сам да я наредиш и поканиш други на нея.


В един от репортажите от аерогара "София" веднага след празниците ясно се чуваше как всички връщащи се по местата, към които са емигрирали, казват, задъхайки се от удоволствие, както е рекъл друг поет, че "там се живее по-лесно".


Ключовата дума е "по-лесно".
Замислете се над това и ще ви стане тъпо, както казал пък трети поет.
Nafarr
08 Яну 2012 23:31
Мнения: 2,780
От: 0
в полза на друго общество...


Сякаш лесната полза (сядането на чужда трапеза) не е първо именно за имигранта в това друго общество...
nikcv
09 Яну 2012 00:17
Мнения: 7,474
От: Bulgaria
Хайде за работещите е ясно работят и трябва да плащат.
Не мога да разбера само защо неработещите пък са длъжни да внасят осигуровки?
*AZAZEL*
09 Яну 2012 01:33
Мнения: 209
От: Bulgaria
KaizerSoze

Все едно, че аз съм го писал това. Пари да им дам ли? Нямат ли мотики в къщи? Ей къде е пустеещата земя, ей къде е Дунав, ей къде е Черно море - една въдица една мотика и си изкарайте сами. Тея, дето "работят" в НОИ, вместо да ходят да гледат из джобовете на хората, да хванат по една мотика, да се върнат ако не по техните, то по родните места на родителите си, пък каквото изкарат - за по-бедните от тях и бившите манифестиращи да го дадат.
И все пак се плаша от числото. Само 300 000. Докто има овце - ще ги стрижат. Явно много са овцете в родината ми.

doomchant
Много станаха, ама един стар виц за теб:

Един просяк си имал запазено работно място пред входа на една банка. Един бизнесмен, редовен клиент на банката, всеки път когато я посещавал, пускал в паничката на просяка по 10 лева. Но един ден спрял и повече не пускал.
Изчакал просяка седмица, изчакал две, пък накрая попитал, как така финансовият му приход от бизнесмена е секнал.
-- Ами криза е, работата намаля, пък и започнах да си строя нова голяма къща, та всеки лев ми е ценен - отговорил човека.
-- Виж го ти нахалника - с моите пари, къща ще си строи - изсъскал след него голтака.

Че и твоята работа, за
Понеже си против крадливата "социалистическа" система, ще я крадеш и мамиш


Човека не иска от държавата пенсия (не че ако иска, някога ще я получи де, в предвид раждаемостта и демографската картина на населението на България), не плаща. Който иска и се надява - да плаща. Преброяването на баламите в България продължава всеки месец с пълна сила. Ей ги на - 2.716 млн. Ама те са полубалами. Да кажат колко от тях са и членовет на синдикатите, които си плащат членски внос и ще разберем колко са ултрабаламите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: *AZAZEL*
*AZAZEL*
09 Яну 2012 01:42
Мнения: 209
От: Bulgaria
Nafarr

Едно е да отидеш и да седнаш на чуждата маса за да ядеш от храната на другите, друго е да си донесеш храната и ако те поканят, да седнеш и да я разделиш с тях.

Емигрантите пишещи тук са от втория тип. Онея, които са от първия тип не пишат в такива форуми. Те обикновено нямат пари за нет.
G5
09 Яну 2012 02:07
Мнения: 1,696
От: Bulgaria
Naffar, редно е като си казал А, да кажеш и Б. В тоз ход на мисли, що не споделиш тука интимно ти какви подвизи спретна тази година и трапезата в родното градче ли си я опнал, или на по-лесно местенце около Софето? Малко хинтове :

- бачкането или стоенето на служба или на помощи в територията не се брои баш за подвиг за пример, ми подвиг за оцеляване

- постването на псевдопатриотарски мисли по форум, или линкове към атака също не се отчита

Та ако стоиш и съществуваш в системата, и си мислиш, че правиш нещо друго освен оцеляване, в голяма грешка си, мон ами. Е, ако си от политическите брат'чеди, там е друго.

Прочие, сподели пред форумното братство, да знаем дали да те потупаме по или под рамото.Добави мнение   Мнения:42 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща