Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За удостоверение за данъчна оценка са нужни търпение и поне 17 лв.
Добави мнение   Мнения:5 1
редник
20 Мар 2012 21:55
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
...трябва да бъде приложено и актуално удостоверение за наследници.

Да-а - и струва 10 лв!
Аман!
Нали щяхме да плащаме само стойността на носителя?...
Raining Heart
21 Мар 2012 08:22
Мнения: 83
От: Bulgaria
Може ли някой да ми обясни какъв "висококвалифициран" труд и продължителни процедури са необходими за изготвянето на данъчна оценка, та трябва да се чака 14 дни и да се плащат такива суми. Нима след подаване на заявлението служителят тепърва тръгва да мери и оглежда жилището? Не е ли цялата информация в компютрите на общината?
Преди години ми се наложи да поискам справка по имотно състояние от общината. Платих, дадоха ми номер и ми казаха да отида след 7 дни. Отидох след 10. Отново ме разпитаха за какво ми е нужна, провериха дали съм си платила данъците и с голямо неудоволствие ми написаха на ръка справката, при това, както се оказа но-късно при нотариуса, неправилно. Хей, електронно правителство и администрация, здравей, здравей!


БирникЪ
21 Мар 2012 09:16
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Не трябваше ли цената на услугата да зависи от разходите за нея ? Какви 20 - 30 лв. за данъчна оцинка, след като за изготвянето и са необходими по-малко от минута работно време и 2 листа хартия. Другите разходи са незначителни на фона на посочените. Такса над 0,10 лв. е чист грабеж. Едно време тази услуга се предоставяше от данъчната администрация напълно безплатно.
selfish1222
24 Апр 2012 22:57
Мнения: 1
От: Bulgaria
Може ли някой да ми отговори възможно ли е да се изготви удостоверение за данъчна оценка в рамките на 1 работен ден, и по-конкретно за Русе. Благодаря предварително !
бонго-бонго
24 Апр 2012 23:06
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Може ли някой да ми отговори възможно ли е да се изготви удостоверение за данъчна оценка в рамките на 1 работен ден, и по-конкретно за Русе. Благодаря предварително !

За София е възможно.
Но Само то не ти е достатъчно за разпоредителни действия - трябва ти и кадастрална скица (или удостоверение, че такава лиспва за квартала), както и удостоверение за семейсно положение. Пиша го защото очевидно те интересува краткия срок за документите.
Добави мнение   Мнения:5 1