Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Размисли без страсти за новите касови апарати
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
len
10 Апр 2012 19:53
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Първо бяха касови апарати за всички, даже и за лелката на пазара. После жълтите таксита. Сега нови касови апарати, вързани към НАП. Искат и да ни санират доброзорно. Въобще създава се възможност за огромни печалби на едни наши фирми, за едни хубави комисиони на законотворците, въвели разпоредбите, а за редовия данъкоплатец /гражданин или фирма/ - яко бъркане в джоба.
RumenS
10 Апр 2012 20:15
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Дааа. И кво? Нали искахте капитализъм? Те ви го. Кой има пари си поръчва закони, кой нема си плаща задето нема.
Иван Митев 57
10 Апр 2012 21:47
Мнения: 95
От: Bulgaria
Проблемът за развитие на кризисни процеси при обществено стопансво в България не е при начин на отчитане на касови апарати.

Новият начин на отчитане с касови апарати може да принася някаква полезност, но не подпомага разрешаване на проблема с развитие на стопанска криза.

Кризата се развива поради наличие на допускана грешка при държавно финансово управление и при запазване на тази непълноценност се завишава.

Заради този (никому ненужен) държавен финансов недъг – участниците в стопански живот колкото повече работят – до толкова по-голяма криза ще доживеят.

Зависимостта е:

1/ Заради наличие на финансовата грешка се развиват стопански диспропорции.

2/ При запазване на този управленски недъг, колкото повече държавните власти подпомагат стопанския живот и се създава по-голям брутен вътрешен продукт – толкова повече се разрастват тези диспропорции.

3/ Уголемените „Диспропорции от държавната грешка” предизвикват управленски трудности и криза.

Пример: Сегашният държавен дълг е диспропорция, която е създадена от сегашна държавна финансова грешка.

Решението за възможно спасение от проява на тази световна държавна финансова грешка е ясно и известно – прекратява се причината и опасността от развитие на съвременна стопанска криза ще е ликвидирана.

До 24 часа след преустановяване на тази финансова грешка в съответна държава - кризата в тази страна ще е успешно премахната.

Пример 1: Временното „спасение” на Исландия чрез обезценка на над 6 милиарда евро депозити в нейни банки доказва, че депозантите са жертви на финансово управление, което е НЕПРИГОДНО за стопанство с „Незлатни пари”.

Пример 2: Ако Гърция бе подобрила своето държавно финансово управление и същото е ГОДНО за евро – сега гръцката държава щеше да е със завишени възможности да плаща дълговете си в срок и нейни кредитори, в т. ч. банки няма да понасят болезнени щети за над 100 000 000 000 евро.

Иван Митев - икономист
анастаси сиров
10 Апр 2012 22:37
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
Иван Митев 57,и аз съм икономист,въпреки че напоследък ме е срам да си го призная.
Твоите писания обаче,са ми малко мътни.Може би защото винаги съм работил в рамките на една фирмичка.
Авторът пише тук за касовите апарати,ти ми пишеш за Исландия и Гърция.Посочи ми връзката,защото ще си изям някой ден дипломата.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: анастаси сиров
supervisor
10 Апр 2012 22:43
Мнения: 56
От: Bulgaria
От свързването единствено ще спечелят мобилните оператори и няколкото фирми производители. Там където не се издават касови бележки, ще продължи по старому... Малки магазини, нощни клубове, и т.н. и т.н. и като има "изненадващи" проверки ще се правят на пианисти... И сега касов апарат имат и тия дето продават семки на спирката на трамвая, ама да ви се е случвало да ви дадат бележка? Всичко е демагогия и "държавна субсидия" за ДАТЕКС, ДЕЙЗИ и т.н..
Maximus II
10 Апр 2012 22:58
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Статията е дъра-бъра, но не са ли "икономистите" от ИПИ сред главните герои които докараха България до сегашното дередже?!
SPQR
10 Апр 2012 23:08
Мнения: 8,503
От: Bulgaria
анастаси сиров
2012-04-10 22:37:01
Иван Митев 57,и аз съм икономист,въпреки че напоследък ме е срам да си го призная.
Твоите писания обаче,са ми малко мътни.Може би защото винаги съм работил в рамките на една фирмичка.
Авторът пише тук за касовите апарати,ти ми пишеш за Исландия и Гърция.Посочи ми връзката,защото ще си изям някой ден дипломата.
В никакъв случай!
Ето един виц за пояснение :
-Какво се получава от кръстоска между Кръстник и икономист?
-Предложение, което не можете да разберете.
Европеец45
10 Апр 2012 23:16
Мнения: 1,645
От: Bulgaria
продавачката гледа новия касов апарат с недоумение и неуверено цъка копчетата по него

Нищо й няма,след два-три дена ще е като пианистка по клавиатурата му.
Но на дребните мошенничета- фирмаджии няма да им е толкова лесно да правят апарата на "луд пумпал" като предишния....или поне значително повече ще се озорят и ще им легне по-скъпо.Което е и целта на занятието!
А че обслужващите фирми ще се опитат да се облажат от тая работа, е ясно.
За щастие, и те нямат много възможности за това.....
Foton Gyuro
11 Апр 2012 04:26
Мнения: 1,744
От: Bulgaria
Държавата настъпва по всички направления да контролира живота ни и да смуче от доходите ни. А като опре да свърши някаква работа все не успяла. Трябва сериозно да си помислим дали имаме нужда от такава държава. И да разберем, че от нас единствено зависи всичко, а не да се надяваме на царя, пъдаря и разтривалия ушите им.
!@#$
11 Апр 2012 07:15
Мнения: 1,467
От: Bulgaria
Европеец45 - Грешиш. Намериха им цаката вече. Малко устройство, колкото кибритена кутийка - цена 30 лева. Поставено до касовия апарат елиминира връзката с НАП. Недостатък е, че и мобилните телефони в близост престават да работят.
сип
11 Апр 2012 08:36
Мнения: 881
От: Bulgaria
Най-сигурният контрол е да се връща малък процент от ДДС на потребителя, срещу касови бонове.
БирникЪ
11 Апр 2012 09:12
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Ефектът от тая работа ще бъде ограничаване последващото манипулиране на фискалната памет. Това се извършваше досега от едрите фирми. Дребните просто не маркираха продажбите, както и ще продължат да го правят. Изсветляване може да има при първите, но не е сигурно, поради ред технически "ноновъведения". Това, за анализ на риска, за наблюдение и т.н., ще бъде толкова ефективно, колкото и при ДДС-то. Но при последното върши някаква работа, щото се работи със сравнително малък обем информация.
Вече съм предлагал в този вестник система, при която отчитането на продажбите е основание да получаване на приходите от тях. Но "умниците" в ЦУ на НАП и МФ не могат да я вдянат.
БирникЪ
11 Апр 2012 09:26
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Явно Foton Gyuro се представя държавата като някаква лелка, дебела и мързелива, която лющи семки и гледа накриво през гишето. За съжаление много елементарна представа, но такъв е андрешковския манталитет. А какъвто е манталитетът на един народ, такава му е и държавата.
no-credit
11 Апр 2012 09:30
Мнения: 954
От: Bulgaria

Време е, след като държавата иска да изсветли сивата икономика, да намери начин да изсветли и себе си. Всички държавни дела (приходи, разходи, договори и т.н.) трябва да бъдат качени и достъпни в интернет. От всеки и по всяко време! До последния лев и последната подробност. И няма търговски тайни или други хватки за криене на информация. След като гражданите и бизнеса ще са прозрачни трябва и държавата да е прозрачна. Време е да се сложи край на сивата държава. Само това е начина гражданите да получат някакъв контрол над случващото се. Защото сива държава, която взема, но не дава отчет на гражданите си, води до сива икономика. Просто е - изграждането на уважение и доверие е процес изискващ взаимност.

____________________________________
Кредитът - модерното робство

RumenS
11 Апр 2012 09:49
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Бирниче я светни как точно се манипулира фискалната памет? Щото тя май е запечатана, запечатан е и целия апарат, и паметта май беше освен това увита с лепенка и залепена с холограма. Или греша? Освен това паметта е /по закон/ ОТР /one time programable/. Понеже малко от малко поназнайвам /естествено не чак толкоз като един бирник/, та ми стана интересно как точно става номера с манипулацията на паметта.
БирникЪ
11 Апр 2012 10:36
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Руменчо, след като поназнайваш някои работи, сигурно поназнайваш как напремер някой може да бръкне в нечий компютър, намиращ се на 10 000 км. без да го отваря и без да разглобява твърдия диск ?
Манипулацията на данните, по-точно казано, се прави се от майстор, обикновено сервизен техник, или друг, поназнайващ нещо за ЕКАФП. Лично съм виждал контролна лента с 3 пъти по-голям оборот за деня, от записаното във фискалната памет.
RumenS
11 Апр 2012 11:04
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Не е възможно. Без съучастие на ваши хора в цялата работа. И наместо да въведете ред в вашата кочинка измисляте глупости. И кога си го виждал това? Бас ловя че преди повече от 6-7 години. Има и друг номер, не се издава фискален бон, това го правят, апарата има и тестов режим, тогава не пише в паметта, но на бележката не пише фискален бон. Аз отговорно твърдя че паметта на съвремен касов апарат не може да се манипулира, без отваряне на апарата, а това не става без съучастие на ваши хора.
Weed361
11 Апр 2012 11:12
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
Явно Foton Gyuro се представя държавата като някаква лелка, дебела и мързелива, която лющи семки и гледа накриво през гишето. За съжаление много елементарна представа, но такъв е андрешковския манталитет. А какъвто е манталитетът на един народ, такава му е и държавата
Бирникъ, за съжаление точно така изглеждате - давам пример. Медицинският център , където работя (съвсем малък - 4 кабинета) не успя навреме да си внесе декларирания данък - нямаше и 3000 лева. Блокираха ни сметката, въртяха ни цяла седмица, искаха ни сумати документи, вкл. и трудовите договори на работещите в центъра. Въпреки, че внесохме данъка в брой, на гише в банката, след месец, след като ни преведоха пари от НЗОК, го изтеглиха още веднъж директно от сметката. Пак една седмица разправии докато си получим парите. Сега покрай разправиите с ГОРУБСО разбрах че Валентин Златев от месеци не внася осигуровки, дължи милиони и никой не го е пипнал, докато работниците му не се вдигнаха. С "цар" Киро същата работа. Та такива сте за съжаление - дебели, мързеливи, некадърни (последното е от мен).
Иван Митев 57
11 Апр 2012 11:33
Мнения: 95
От: Bulgaria
Иван Митев 57,и аз съм икономист,въпреки че напоследък ме е срам да си го призная.
Твоите писания обаче,са ми малко мътни.Може би защото винаги съм работил в рамките на една фирмичка.
Авторът пише тук за касовите апарати,ти ми пишеш за Исландия и Гърция.Посочи ми връзката,защото ще си изям някой ден дипломата.


Г-н Анастаси Сиров,

за съжаление при досегашно образование на всеки икономист по света липсват знания за полезно държавно финансово управление (ДФУ) при стопанство с "Незлатни пари".

Промените при отчитане на касовите апарати се прави като антикризисна мярка, но същото няма за доведе до желан успех, защото причината за кризата е НЕПРИГОДНО ДФУ.

Тази причина за стопанска криза съществува не само в България и примерите с Исландия и Гърция потвърждават това.

Публично е известно, че сега се употребяват „Незлатни пари”.

Няма спор, че преди „Незлатни” са ползвани „Златни пари”.

По-полезните качества на „Незлатни пари” осигури световната замяна на „Златни” с „Незлатни пари”.

Всеки може да провери и увери, че при полезната замяна на „Златни” с „Незлатни пари” е запазен стария, от време със „Златни пари” начин на ДФУ и същият продължава да се прилага.

Посочената държавна финансова практика се допуска за първи път в света през 1716 година.
Същата е означена с името на нейния инициатор като „Грешка на Джон Лоу”.

Осъзнаването на истината е свързано с отговор на въпроса:

Наследеното от време със „Златни пари” съответно ДФУ е

(1) „годно” или (2) „НЕПРИГОДНО”

за качества на ползвани „Незлатни пари”.

Вариантът за верен отговор е: „Теза №1” или „Теза №2”.

В резултат на изследване, моята позиция е, че „Наследеното от време със „Златни пари” съответно ДФУ е „НЕПРИГОДНО” за качества на ползвани „Незлатни пари”.

Причината за тази НЕПРИГОДНОСТ са различни качества на „Незлатни”, спрямо тези при „Златни пари”.

Ако някой изразява за вярна „Теза №2”, същият е солидарен с резултати от мои анализи.

При пренебрегване налична НЕПРИГОДНОСТ на ДФУ, следва - неговото мнение е за „Теза №1”.

Ако е така, моля да знае - навярно е първия човек в света, който изявява готовност да защитава това, защото досега не е известно подобно твърдение.

Надявам се съответен човек да има време за своя преценка и да се увери, че особено важната причина за развитие на съвременната стопанска криза е употреба на съответно ДФУ, което е НЕПРИГОДНО за качества на ползвани „Незлатни пари”.

Опасността от криза продължава, тъй като финансовата грешка се запазва.

Спасението е възможно – спира се причината и опасността от развитие на криза ще е ликвидирана.

До 24 часа след прекратяване на наличната държавна грешка и финансовото управление на съответна държава стане ГОДНО за „Незлатни пари”– потенциалът за стопанската криза в тази страна ще е успешно премахнат.

С поздрави,
Иван Митев
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Иван Митев 57
Дорис
11 Апр 2012 11:51
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Сиров, Сиров, що ви трябваше... Бръкнахте в кратера на вулкана "Митев ІІ"!
БирникЪ
11 Апр 2012 12:00
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Румене, наши хора не е необходимо да участват тук. За други неща, например ДДС-то - да. Повече от 15 г. не ходя в обекти на проверки, оперативни имам предвид, защото не ми е това работата. Не е само номерът с издаването на служебен бон. Това е елементарно. И други неща се правят, например, бърка се и в софтуера и не прави запис във ФП. Не съм програмист, но ти казвам, че съм го виждал. И сигурно струва доста пари, щото само в големи обекти и вериги го правят.
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща