Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кабинетът драматично закъснява с новите оперативни програми
Добави мнение   Мнения:19 1
Атанас Димитров
03 Юни 2012 19:29
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
ГЕРБ мже да усвоява над 160% от програмите.
Тревогиге са излишни.
traikokitan4ev
03 Юни 2012 19:40
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
През 2013 г. управляващите ще трябва едновременно да готвят избори, да договарят финансиране от 17 млрд. лв. и да усвояват рекордна сума


eстествено, нали именно усвояването финансира изборната машина на Цвък!
pirx
03 Юни 2012 19:51
Мнения: 305
От: Tuvalu
Особено критично е положението в областта на образованието и науката, които нямат отделна оперативна програма.


Да България е единствената страна в ЕС без ОП Наука и виновна за това е Куневица.

Така като гледам и този министър има голяма вероятност и за следващия период да няма ОП Наука.

Дано след години България пребъде и тези мекерета да бъдат заклеймени като рушители на духовността и българщината.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: pirx
EvaristeGalois
03 Юни 2012 20:18
Мнения: 1,804
От: France
Ще стане, ще стане - обещано е на българите в Португалия. Така разбрах.
Фандорин
03 Юни 2012 20:55
Мнения: 3,938
От: Bulgaria
Един ругае Борисов, друг - Куневица, трети - някой друг. А въпросът е - както казал Дън Сяо Пин /или някой преди него, не ме корете по този пункт/; въпросът е не в цвета на котката, а в това дали тя може да лови мишки, уважаеми дами и господа.
Тъмно пиво
03 Юни 2012 21:08
Мнения: 13,758
От: Canada
Фандорин, ей сега ще наскочат форумните братя и сестри в един глас ще викнат: Костов е виновен! Защото май само Костов "може да лови мишки".
E6
03 Юни 2012 21:24
Мнения: 29,550
От: 0
Не се ли притеснявате, че всичко в тази държава зависи само от Бойко?
- Ето, събота е. Ден пред дълги празници, а министрите са се наредили в двора ми. Защото всяко нещо трябва да ми мине през главата. Те са фантастични експерти, по-добри експерти в правителствата на България не сме имали. Но им липсва политическа воля и политически поглед за нещата. И всичко трябва да мине през мен.
E6
03 Юни 2012 21:26
Мнения: 29,550
От: 0
Между министрите ви има ли ревност – кой да е по-близо до сърцето ви?
- Всеки от тях, който има нещо да ми казва, винаги го приемам. Сядаме, обсъждаме. И докато изпием по едно кафе – решаваме въпроса. Слушам единия, слушам другия, слушам третия, после решенията ги взимам аз.
комар
03 Юни 2012 23:02
Мнения: 1,910
От: Bulgaria
Глава 17 “Наука и изследвания” е една от преговорните глави, които са предварително затворени. На 12.04.2000 г. чрез Постановление № 197 на Министерски съвет за затваряне на преговорна глава 17 “Наука и изследвания”. Последната е затворена на 14.06.2000 г., като това действие добива нормативно завършен вид.

Натисни тук

Но това е в миналото. Проблемът е, че даже и сега, пред заплахата да се загубят огромни средства, правителството (дянков) не пренасочва средства
от други оперативни програми (както се прави, например, в Румъния, освен, че си имат отделно 700 милиона евро за научна инфраструктура и изследвания). Съзнателно отново не предвиждат и до 2020 оперативна програма за образование и наука - МОМН е прикачено към други министерства, а това което ще подготвят чиновниците там, както винаги ще бъде анонимно, и отново диктувано от дянков, както беше с т.н. Стратегия за научни изследвания...

Evasion
03 Юни 2012 23:06
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
И в момента текат интензивни преговори по регламентите на различни Еврофондове, но едно пиленце ми каза, че баш пък НПО-тата са доста незаинтересовани...
annetaz
04 Юни 2012 05:45
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Това правителство никога не е имало капацитет да управлява!Магистралите са заварено положение,а нищо ново не са измислили,освен програми, по които нищо не се прави,а само се вземат едни пари..като примерно онази с човешките ресурси и вероятно тази с образованието.А в ЕС поне на думи залагат на икономиката.Къде ни е екипа на нас?!Къде са ни приоритетите?!Няма?!Що ни е икономика въобще?
дъртреалист
04 Юни 2012 06:40
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Браво Анетаз!
Именно там е проблема - няма приоритети.
А няма, защото няма общоприета стратегия за развитие.
А Стратегия нямаме, защото нашата политическа класа не е от политици, а от улични бандити, башибозук, който драпа да се добере до властта за да наскубе колкото може и после да се скрие преди да го хванат.
Липсата на Стратегия осигурява вечна мътна вода за правоимащите.
Някой може да се сети, че администрацията не са само политиците, държавните чиновници къде са, те не осигуряват ли някаква законност?
Няма ги. Защото тук сработва мъртвата хватка на правешкия хитрец - мизерното заплащане.
В администрацията влизат младите, постоят година две докато усвоят хватките и създадат връзки и бягат към частното, или - отвратени, направо в чужбина.
А ако все пак упорстват да си вършат работата ги изгонват поради политическа непригодност.


mick
04 Юни 2012 08:10
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Айде пак на помощите. 20 години все на помощи. Преди имаше даже агенция за чуждестранна помощ. Сега се казва по друг начин, но резултата е същия - изкривяване на икономиката и правенето и зависима от тези помощи. Фирмите свикнаха с хранилката. Държавата също.
hamer
04 Юни 2012 09:39
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Помощи, европрограми, усвояване, а България потъва все по-надолу. Какъв е ефектът от усвоените пари? Защо някой от властта през тези години не каза с какво е допринесло усвояването за ръста на БВП, за подобряване на икономическата среда, за заетостта и пр.? Освен за личният им джоб, разбира се.
дъртреалист
04 Юни 2012 11:00
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
за ръста на БВП, за подобряване на икономическата среда, за заетостта и пр.

Че защо ги очакваш тези неща?
дъртреалист
04 Юни 2012 11:03
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
а България потъва все по-надолу

Е и?
Къде пише, че България трябва да просперира?
Някъде това да е поставено като цел?
Няма такава или подобна цел.
Даже никаква няма.
Самия дебат по въпроса е табу.
кормиснош
04 Юни 2012 14:59
Мнения: 2,010
От: Uganda
- Кадрите глупако, кадрите ...
- В имиграция са ...
Дядо Заре
04 Юни 2012 15:36
Мнения: 1,293
От: Bulgaria
Година, преди края на мандата, ГЕРБ вече доказа на безпристрастния наблюдател, че за нищо не стават. Те просто не знаят какво да правят с икономиката на България. И нищо чудно, след като за нея отговарят такива недодялани примати като Цв.Цв. и Б.Б.. Дойдоха на власт с лъжи, от които най-гнусната беше" На тях ги спират, на нас ги пускат!" - говорейки за "някакви" програми, изобщо. И друг път в този форум сам казвал, че тези така и няма да научат ралзиката между пред-присъединителните програми /ФАР, ИСПА и др./, предназначени за страни - КАНДИДАТКИ за ЕС. По тях се учеха, страдаха, усвояваха и крадяха три предни правителства. Историята вече ги осъди и изхвърли от управлението. Но Оперативните програми са нещо друго.
"Омразната Тройна коалиция", начело с ненавиждания от всички "прогресивни демократи" Станишев , колкото и да не ни харесва влезе в историята с 3 /три/ неща, които никое друго правителство в България не е постигало, а вероятно и няма да постигне:
1. Въпреки черните прокоби и безнадеждното изоставане, направи България член на Евросъюза. Ако си спомняте, това се случи през 2007 година.
2. Въпреки, че за разлика от старите страни-членки имаше само една година време, успя да подготви, да представи и защити в определения срок - края на 2008 година 7 /седем/ оперативни програми. Естествено е, че в оставащите 6 месеца на мандата си до юни 2009 г./, партиите от "Тройната" повече мислеха за предстоящите избори, отколкото за 5 годишния период на изпълнение на тези програми. Естествено е и че опозиционната ГЕРБ използваше слабото начално изпълнение и трупаше предизборен актив. Е, спечелиха за огромна радост на мнозинството от гласоподавателите тогава!
Но слез 3 години управление, да усвояваш толква малко от толкова многото възможности по 7-те програми си е пълно дкказателство за непригодността на Мутрафоните. Едно е "да биеш" на избори, друго е да работиш честно, нормално и упорито, всеки ден, не показно, а ефективно и неуморно.
Н а всичко отгоре, некъдърниците не успяха да подготвят за тези три години Оперативните програми за следващия период - вместо 7 , осигуриха ни само 5 програми, като извършиха най-голямото престъпление - зачеркнаха от бъдещето на България, на децата и внуците ни НАУКАТА. С тези програми ни запратиха в ъгъла на Европа и превръщат българите в поддържащ и обслужващ персонал на останалите народи от Европа.
3-тото, което постигнаха и което едва ли примитивният геребериат и седесариат ще разберат и приемат някога е, че /сравнете икономическите и социалните резултати на "Тройната"2005-2009г./ - нито едно правителство в историята на България не е постигало за 4 години това: Рекорден спад на безработицата; Ръст на средната работна заплата - 86%; Два пъти по-високи детски надбавки; Най-високо обезщетение за раждане отглеждане на дете; Ръст на минималната пенсия - 97%, а на средната 83%; Най-нисък вътрешен и външен дълг, рекордни външни инвестиции; Никакъв бюджетен дефицит и рекордно висок бюджетен резерв....
И т.н., и т.н.
След една година ще имате удоволствието от пълното сравняване на резултатите по тези и другги показатели - между предишните и сегашното управлеиние... И тогава управляващото ни мнозинство, трябва да отговаря - за лъжите, манипулациите и тъпотата си!
Bradatko
04 Юни 2012 17:14
Мнения: 4,273
От: Bulgaria
Да отговаря, казваш...

И пред кого бре, деде?!

Пред Хърбел, или може би пред Щърбел....

Всичко е изпуснато вече! Според мен, тая държавица след 1300 г. достигна до логичния си конец!

Е! Барем сме имали 1300 г., а не както казваше един форумец за САЩ, че нужника на двора в дедовата му къща е по стар от цялата им държава.

И толкова.
Добави мнение   Мнения:19 1