Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За три дни бензинът ударно поскъпна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
Djok
10 Юли 2012 09:18
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
Шоковото вдигане на цените на енергията и сега вдигането на цените на бензина белег ли са за успешно управление и успешна борба с кризата? Какви са мерките на правителството за овладяване на инфлацията и безработицата? В други държави от ЕС правителствата компенсират вдищите се цени с добавки към доходите на гражданите- тук освен оправдания с кризата какво друго чуваме и какви практически действия се предприемат? Не действия за облагодетелстване на монополите, картелите и банките, а за смекчаване ударите на ценовият шок върху обикновените хора и най- бедните пенсионерите? Не споменавам циганите, защото те така или иначе не си плащат, а и никой не ги търси за неплатени сметки, данъци и такси.
Пикачу
10 Юли 2012 09:22
Мнения: 8,152
От: South Africa
Параграфе, стига с тая твоя елементарна аритметика.
Може би ще ти е полезно да знаеш, че преди преврата през 1989 г. у нас имаше три рафинерии - Бургас, Плевен (!), че дори и в Русе имаше една правена от немците през ВСВ. Първата работа на руско -ДСарската мафия беше да загробят конкуренцята, след като купиха "Нефтохим" Бургас на цената на оградата му. Затова сега са възможни такива парадокси - цената на суровината пада с повече от 50 %, но цената на продукта скача. И тук нямат никакво отношение глобалните игри и врътки на ОПЕК и Щатите. Далаверата си е чисто нашенска - бойковозлатевска ! ДИЕПМ !!!
Hugin
10 Юли 2012 09:31
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
През последната година цените на петрола паднаха от 110 на 85 USD за варел.
22%
Какво още е необходимо на Главния Прокурор за проверка?
Buda Iskariotski
10 Юли 2012 09:41
Мнения: 646
От: Bulgaria
Бе и аз да се втъкна - докога ще плащаме ДДС и върху акциза? Мисля това е принос на родните ни икономисти, достоен за Нобелова...само не знам по какво.
Иначе оправдания - все ще се намерят, ама вече и фантазия не влагат - международното положение е универсално оправдание за всичко. Интересно защо само повишаването на цената на барела влияе, а понижаването не влияе...Какво ли питам, като е ясно, че ще излъжат.
Болярчето
10 Юли 2012 09:42
Мнения: 2,995
От: Bulgaria
Отделно, че ОПЕК е картел от държави-производителки и износителки на петрол, който следи и НЕ позволява цената на добивания петрол да пада от свръхпредлагане! Което доубива гражданите и фирмите( и икномиките!) в държавите с нисък стандарт на живот!

И какво предлагаш, да ги демократизираме от въздуха ли?
dobadoba
10 Юли 2012 10:00
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Поскъпването на горивата ще има негативен ефект.
Като се има впредвид, че и електроенергията се покачи, ни чака тежка зима...
HBK
10 Юли 2012 10:06
Мнения: 2,896
От: United States
Цените на енергията /гориво, електричество, газ/, отнесени към заплатите, са безсъмнено чувствителен индикатор за състоянието на икономиката, и средство за болезнено вмешателство в персоналния джоб.
Интересни са мненията на уважаемите форумци. Един от тях най-после разбра защо се водят войните в петролодобиващите страни на арабския свят, както и че цената на петрола /която все още се изчислява в долари/ е стратегическо оръжие. Особенно ако се осъзнание че ценообразуването вече е иззето от ОПЕК и всъщност реализирано на друго место. Което именно го прави оръжие.
А друг един уважаем форумец продължава да отазва да приеме простата истина че в голямата политика няма морал а само интереси. Кой Българин /или какъвто и да е друг поданик/ не би искал неговата страна или правителство да му осигури месечна заплата, с която да е в състояние да закупи 3.5 тона гориво за колата си /средно/. Дори и това да влиза ... хм в конфликт с интересите на други страни.
Cruiser
10 Юли 2012 10:18
Мнения: 967
От: Bulgaria
Браво, страхотно за петролната мафия - за два месеца котировките на петрола като цяло паднаха със 17 %, а у нас за сметка на това цените на дребно на горивата скочиха с 4%. Докато не се изтребят помиярите лапачи, все ще е така.
MB
10 Юли 2012 10:25
Мнения: 7,003
От: Bulgaria
Гавраил Генов в Русе, въпреки че притежаваше ректификационна инсталация не беше рафинерия в класическия смисъл на думата.
По скоро завод за масла. Доста от тях вкл и произвеждани в Плавен или Бургас са разработвани там. Освен моторни са произвеждани и "бели" , или машинни масла. Една доста по малотонажна продукция.
А бастисването му .....
Интересни факти има покрай възникването на един голям /за България/ частен "производител" на моторни масла
На_казан
10 Юли 2012 11:39
Мнения: 507
От: Barbados
Сигурен съм че Бойко е виновен за поскъпването на бензина и нафтата. С едната ръка вдига долара, с другата смъква еврото. А с третата ...
браун
10 Юли 2012 12:14
Мнения: 3,755
От: Bulgaria
МВ, завода се казва Леон Таджер, а не Гаврил Генов (допустима грешка, тъй като и двамата герои са върли комунисти). Втория произвежда бои. Кой е честния частник? Знам за една такава фирма, ама тя е на двама братя.
MB
10 Юли 2012 13:05
Мнения: 7,003
От: Bulgaria
Мерси. Точно така. Леон Таджер. Гаврил Генов стана Оргахим, не знам какво е останало. До преди няколко години даже производството на пигменти бяха запазили.
Но тези бяха най-големите, заедно с комбината за полиуретани. Май Петър Караминчев беше. Плюс доста сериозно използване на химия в доста други производства. Кожи, текстил, метални покрития, бакелитови изделия......както и изнесени около града производства.
Та де да ги помни човек всички ....

Приста ойл май беше фирмата. не съв се интересувал от собствениците.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: MB
hlapaka1987
10 Юли 2012 13:24
Мнения: 77
От: Bulgaria
Наистина не знам какво се случва с цената на всички природни ресурси в тази държава. Най-лошото обаче тепърва предстои, защото след 10 години, когато напълно затворим АЕЦ Козлодуй и както сега благодарение на герберите няма да имаме АЕЦ Белене, ще има да плащаме скъп ток до края на живота ни. Според някои експерти, след 10 години ще трябва да внасяме ток от държави като Румъния и Турция на 10 пъти по-висока цена от днешната, т.е. увеличението няма да е 13%, а ще бъде 130%. Аз не мога да си го представя, не знам за вас...Дано се стигне до референдум, защото иначе жална ни майка...

Това го казвам, защото цената на вода, парно, бензин, газ, хляб и на абсолютно всичко зависи от цената на тока...т.е. тока като скочи => всичко скача!

И тук всъщност наистина играе най-голяма роля цената на тока. Това увеличение от 13%, всъщност е истинската причина за по-скъпото гориво в Б-я, а не по-евтиното евро...
havamal
10 Юли 2012 13:58
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
Не бойте се братя и сестри.
Всичко върви по план.
От няколко години тук хортувам: януари пак ще има скок в цените, после по Великден, после по Гергьов ден, после пак за Джулая...и те така, докато не стигнем 5млн. калпака, живеещи под наем(щото банките пък имат вече ДЕКАРИ АПАРТАМЕНТИ и продължават да придобиват, без да са платили стотинка за тях-даже напротив......)
По новопостроените магистрали със 140 ще минават чорбаджиите ни(и някой техен западен господар) а ние обикновените хорица ще махаме с цветя отстрани до мантинелата...
Ще си пращаме дъщерите на училище за камериерки(в най-добрия случай), а синовете в училище за охранители(вече има такова) или за таксиметраджии ......

А ние стачкуваме за горите..................

ИДИЛИЯ
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: havamal
Барут
10 Юли 2012 14:05
Мнения: 45
От: Bulgaria
Тези ни мачкат от всички страни, атакуват ни бавно и мъчително! Ток, вода, парно, газ, бензин и от тук поскъпване на всички останали услуги и стоки! По-страшни управляващи сме нямали, абсолютни безхаберници!
DARIL
10 Юли 2012 14:32
Мнения: 820
От: Denmark
ДАГОН
09 Юли 2012 21:57
Мнения: 6
От: Grenada
Скрий: Име,IP Кат ви е скъпо - не купувайте. Белки намалеят малко задръстванията. Човек спокойно на плаж не може да отиде. Или карайте на метан. Той е евтин.
paragraph39
10 Юли 2012 14:56
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "... Какво да добавиш ? Пазарната икономика - по български "
............................................................................
Добавям: пОзОрна икономика- по български!
Пикачу
10 Юли 2012 15:06
Мнения: 8,152
От: South Africa
МВ, "Гаврил Генов" си е завод за бои и лакове, известен днес като "Оргахим" и няма нищо общо с нефтопреработката.
Ставаше дума за "Леон Таджер", кръстен беше на един евреин-терорист, опитал се да запали немската рафинерия в Русе (и надлежно разстрелян). Истината е , че той си имаше крекинг кула, но е вярно и това, че се бяха специализирали в производство на собствена марка масла и смазочни материали "Бимас". Днес го прелапаха ТИМ-аджиите и му е--ха м--ката. Ти намекваш и за новопоявилата се "Приста Ойл" на братя Бобокови. Виж к'во, няма никакъв проблем за една седмица да почнеш на "забъркваш" всякакви марки масла - това не е никакво производство, а се равнява на винпромите , в които не са виждали грозде. С тази разлика, че в нашите "миксери" за моторни масла все пак постъпват т.нар. "базови" масла и тук, уж, ги облагородяват - на практика се прави само ботилиране и после дистрибуция.
puhcho
10 Юли 2012 16:17
Мнения: 101
От: Bulgaria
Нека не забравяме, че вече поне 15 години ни управлява оргонизирана престъпна група, оцветена в различни цветове. Казах!
AzUrAL
10 Юли 2012 16:50
Мнения: 4,451
От: Bulgaria
ботилиране
Тая дума не я знам какво значи някой ще помогне ли?
Добави мнение   Мнения:63 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща